Nieuws Vlaams-Brabant Mentoringbedrijf breidt uit naar Nederland

Mentoringbedrijf breidt uit naar Nederland

Mentoringbedrijf breidt uit naar Nederland

VILVOORDE – Extern mentoringbedrijf Ambits uit Vilvoorde breidt haar activiteiten uit naar Nederland. Met Ron Nap en Femke Storm zijn twee partners gevonden die het Nederlandse luik van Ambits zullen uitdragen. 

Het Vilvoordse Ambits, opgericht door Gerrit Sarens en Veerle Seymus, heeft als missie om van managers betere leiders te maken door externe mentoring. Externe mentoring als een commerciële service was en is nog steeds een greenfield markt, met weinig of geen directe concurrentie. “Beter leiders maken betere bedrijven, wat rechtstreeks bijdraagt tot een betere maatschappij” aldus Sarens & Seymus. In de afgelopen 2 jaar is Ambits in ons land uitgegroeid tot een gevestigde community van meer dan 100 mentoren en een intern team van 8 medewerkers die samen een 40-tal klanten bedienen. “Tijd om ons werkterrein uit te breiden naar andere markten”, zegt Sarens nog.

Evidente keuze

Nederland was een vrij evidente keuze om een eerste internationale stap te zetten. De Nederlandse markt is vele malen volwassener als het op leiderschapsontwikkeling aankomt. “We hebben een grondige marktstudie laten uitvoeren die aantoonde dat het voor heel wat bedrijven in Nederland heel normaal is om te investeren in de ondersteuning van hun leidinggevenden. In Belgische bedrijven is het soms nog preken in de woestijn wat dat betreft”, klinkt het nog.  “Als je kijkt naar hoeveel een Nederlands bedrijf gemiddeld per jaar investeert in learning & development in vergelijking met een doorsnee Belgisch bedrijf, dan was de keuze om externe mentoring te lanceren in Nederland snel gemaakt.”

Ron en Femke  

Een succesvolle internationalisering verreist lokale verankering. Het uitbouwen van een sterke mentor community en het zoeken naar klanten vraagt een stevige partner. Deze vonden ze in Ron Nap en Femke Storm die de boegbeelden worden van Ambits Nederland. Nap en Storm zijn niet aan hun proefstuk toe. Iets maar dan 2 jaar geleden, richtte ze al Boardtrust op in Nederland, een intussen gevestigde naam in de wereld van rekrutering en HR-consultancy. “De zoektocht naar een geschikte partner heeft heel wat tijd in beslag genomen. We zochten een beetje ons evenbeeld over de landsgrens, een gelijkaardig duo met complementaire sterktes. Via één van onze klanten in België kwamen we uiteindelijk bij Ron en Femke terecht en de klik was er heel snel” vertelt Sarens enthousiast.

Zelfde service, zelfde aanpak

Ambits Nederland is aan de basis een kopie van Ambits België met dezelfde services en dezelfde aanpak. “Zij nemen onze manier van werken integraal over en gieten er waar nodig hun lokale saus over. Wij ondersteunen hen uiteraard vanuit België om er een succesvolle go-to-market van te maken” aldus Seymus. Hiermee houdt het niet op. Ambits heeft de ultieme ambitie om dé referentie te worden op vlak van mentoring en leiderschapsontwikkeling, al zeker in Europa (en wie weet ook nog daarbuiten). Er worden ook al in andere Europese landen verkennende gesprekken gevoerd.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.