Nieuws West-Vlaanderen Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen

Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen

Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen

KORTRIJK – In volle coronatijd lanceerde de jonge Kortrijkse ondernemer Jacob Leysen – zoon van de bekende advocaat Jan Leysen – samen met twee ‘copains uit de scouts’ zijn eigen firma Sundo. De invalshoek van de kmo oogde bijzonder origineel maar ook broodnodig: met slimme zonnecrème dispensers de strijd aangaan tegen zonnebrand. De dispensers vinden in steeds grotere getale hun weg naar diverse steden. Deze week krijgt ook de kust zijn eerste leveringen op de hoek van de straat of op straten en pleinen.   

De zogenaamde SMOTspots (Skin-Matters-Over-Tan) zijn slimme zonnecrème dispensers die ingezet worden om de bevolking te sensibiliseren inzake huidkanker preventie. Het is namelijk zo dat 1 op 5 Belgen een vorm van huidkanker ontwikkelt voor hun 75ste. Om hier iets aan te doen ontwikkelde Leysen zijn SMOTspot. Volgens Leysen zelf gaat het om een wereldwijde primeur. Hij lanceerde zijn opmerkelijke ondernemersinitiatief in het voorjaar van 2021.

Inmiddels hebben divers steden het aanbod al in huis gehaald. Onder hen Hasselt, Deinze, Eeklo, Roeselare en Oostende. “Het is de taak van een stad om onder meer aan preventieve gezondheidszorg te doen”, vindt Leysen. “Naast de steden zijn er ook sportclubs, zwembaden (alle LAGO zwembaden bijvoorbeeld), events en bedrijven die inzetten op huidkanker preventie en dus de slimme smeerpalen in huis hebben gehaald.”

De toestellen geven op het scherm weer wat de UV-index is op die specifieke plaats en hoe vaak men moet smeren die dag. Daarnaast meten ze ook tal van weersomstandigheden en het verbruik, om zo een beter inzicht te krijgen in het smeergedrag van de Belgen zodat er in de toekomst beter en nog gerichter kan worden gesensibiliseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.