Nieuws Mechelen Ruim 4.000 vacatures raken niet ingevuld

Ruim 4.000 vacatures raken niet ingevuld

Ruim 4.000 vacatures raken niet ingevuld

MECHELEN – Op dit ogenblik raken 4.133 vacatures in het arrondissement Mechelen niet ingevuld. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Voka Mechelen-Kempen trekt aan de alarmbel.

De spanningsindicator is in het arrondissement Mechelen gedaald onder 2. Dat betekent dat er voor een vacature minder dan twee mensen afkomen. Dit is het laagste cijfer in vijf jaar tijd.

“Alarmerend”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Het gaat om een stijging van 53% in één jaar tijd. We moeten ervoor zorgen dat dit onze economie niet volledig vertraagt.”

Sneller aanpakken

“Als een nieuwe werkzoekende zich inschrijft, moet de arbeidsbemiddelaar al in de eerste week kunnen inschatten of die op eigen houtje een job kan vinden. Als dat niet lukt, moet de VDAB die persoon binnen twee weken uitnodigen voor een face-to-facegesprek om een traject op maat uit te werken. Vandaag duurt dat te lang. Ook het controleren en sanctioneren van werkonwilligen moet strikter.

Voka legt deze eisen voor aan Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Vandaag vindt de Conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt plaats.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.