Nieuws Kempen Kempense wereldspeler ziet zonnepanelen optimaal renderen

Kempense wereldspeler ziet zonnepanelen optimaal renderen

Kempense wereldspeler ziet zonnepanelen optimaal renderen

80 miljoen. Dat is het aantal jetons dat b-token op jaarbasis produceert in haar uitvalsbasis in Retie. Een productieproces dat best energieopslorpend is, maar eentje dat volledig via groene stroom verloopt. In 2019 breidde de wereldspeler in gepersonaliseerde jetons haar zonnepanelenpark flink uit en werd daarin volledig ontzorgd door EcoFusion. Een investering die vandaag volop rendeert.

b-token is producent van gepersonaliseerde jetons. Daarvoor gebruikt het plastickorrels, maar evengoed gerecycleerde materialen op basis van ingezamelde visnetten en kauwgomafval, en biologische materialen zoals hout en aardappelzetmeel. Met een export naar bijna 100 landen mag je b-token gerust een wereldspeler noemen.

“In 2019 hebben we onze vestiging in Retie verder uitgebreid en tegelijkertijd geïnvesteerd in groene energie. Het productieproces is namelijk zeer energie-intensief, zowel door het versmelten van materialen als door het hydraulische aspect dat eraan te pas komt. Om de energiefactuur te drukken en duurzamer te ondernemen, zijn we via via bij EcoFusion beland. Een samenwerking die van bij de start sterk uit de startblokken schoot”, vertelt Jonas Douwen, mede-eigenaar van b-token.

Snelle terugverdientijd

EcoFusion is naast installateur vooral ook adviseur. “We gaan de stabiliteit van de daken na, doen een netstudie, berekenen het aantal zonnepanelen dat nodig is, onderzoeken de optimale oriëntatie van de panelen, brengen de keuringen in orde, enzovoort. Een ontzorging van A tot Z”, vertelt Emiel Damen, projectbegeleider van EcoFusion.

“Onze PV-installatie is geëvolueerd van 20 naar 125 kilowattpiek dankzij de installatie van 350 extra zonnepanelen. Vandaag kunnen we tot 95% van de eigen opgewekte energie zelf gebruiken, terwijl we de overschot injecteren op het net. Daarnaast krijgen we als premie groenestroomcertificaten via Fluvius, waardoor deze investering al op 4 jaar tijd is terugverdiend”, aldus Douwen.

“Zowel naar duurzaamheid toe als voor de portefeuille vormen zonnepanelen een uitermate interessant investering. Zeker met de huidige energieprijzen valt er heel veel te winnen. Voor kmo’s waar het stroomverbruik overdag is, is direct verbruik pure winst”, weet Hans den Ouden, zaakvoerder van EcoFusion.

Real time monitoring

Het project bij b-token verliep bijzonder vlot, met midden juni een offerteaanvraag en de installatie in september. Nadien blijft EcoFusion een naservice leveren.

“Naast het voortraject en de installatie volgen we dagelijks ook meer dan 3.000 installaties in real time op. Loopt er iets mis met een paneel of omvormer, dan zorgen we meteen voor een herstelling”, aldus den Ouden. “Op 2,5 jaar tijd is dat hier nog niet moeten gebeuren. Naast de professionaliteit krijg je bij EcoFusion dus zeker ook de garantie van kwaliteit”, besluit Douwen.

EcoFusion is een ervaren installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en airco-warmtepompen die voor een totaalontzorging gaat.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.