Nieuws West-Vlaanderen Afghaanse zussen pakken uit met een eigen gin

Afghaanse zussen pakken uit met een eigen gin

Afghaanse zussen pakken uit met een eigen gin

ROESELARE – In hun geboorteland Afghanistan is het ondenkbaar dat als vrouw te doen, maar de in 2002 gevluchte zusjes Barin (28) en Mariam (23) Dinzad brengen hier een eigen gin op de markt. Ze doen dat vanuit hun nieuwe thuisstad Roeselare.

Het is de krant De Standaard (Mediahuis) die met het verhaal uitpakt. De beide zussen wonen al langer in onze contreien. In 2002 sloegen ze op de vlucht voor de Taliban, lieten Afghanistan voor wat het was en vonden hier een nieuwe thuis. Enkel jaren terug gingen beide, inmiddels goed ingeburgerde zussen, aan de slag in een restaurant. Daar groeide de belangstelling om ook een sommelier opleiding te volgen in Frankrijk. Van het ene kwam het andere. Barin wilde een eigen kleinschalige wijnhandel die er ook kwam met Wijnen C-Page.

Dromen worden werkelijkheid

De corona deed hen verder denken over de toekomst. De droom – een eigen gin op de markt brengen – werd inmiddels werkelijkheid. De gin werd recent gelanceerd als Khwaraka-Sisters Saffron Gin. De basisingrediënten zijn Afghaanse saffraan en vanille. Het drankje kan gedronken worden als digestief maar ook als apero met tonic. Aan De Standaard vertellen beide zussen: “Als moslima is ons initiatief verre van evident, maar door met een eigen alcoholische drank uit te pakken, willen we andere Afghaanse vrouwen steunen en tonen dat ze hun kansen en dromen moeten proberen te grijpen.”

De Afghaanse gin wordt al geserveerd in restaurant Castor in Beveren-Leie en kan ook besteld worden via de webshop www.khwaraka.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.