Nieuws Vlaams-Brabant Inno zet deel van personeel op tijdelijke werkloosheid

Inno zet deel van personeel op tijdelijke werkloosheid

Inno zet deel van personeel op tijdelijke werkloosheid

LEUVEN – De directie van warenhuisketen Inno heeft aangekondigd dat ze een deel van het personeel tot eind juni op tijdelijke werkloosheid zet. Dat meldt RTBF. 

Sinds vorige week maandag geldt de tijdelijke werkloosheid voor 50 procent van het personeel in de verkoop. Zo’n 25 procent van het kaderpersoneel en afdelingshoofden wordt ook op tijdelijke werkloosheid gezet, verklaart een vakbondsafgevaardigde van CNE Luik, Ghislaine Marie.

Deze maatregel treft de 16 winkels en het hoofdkantoor van de groep, hoewel sommige winkels meer getroffen worden dan andere. Onder meer de coronacrisis heeft het shopgedrag van de mensen veranderd, klinkt de verklaring. “We komen net uit een crisis en belanden weer in een andere, een oorlog in Europa. Die heeft een impact op de inflatie, de olieprijzen en energie en dus is de consument nogal voorzichtig”, verklaart Valérie Van Walleghem van SETCa/BBTK. Volgens haar heeft de directie aangegeven dat als er een herstel is, de maatregel zal worden stopgezet.

Deze maatregel zal tot eind juni duren, met uitzondering van de week van 2 mei, waarin iedereen zal werken om het 125-jarig bestaan van de groep te vieren.

Bron: RTBF.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.