Nieuws Limburg Til je carrière naar een hoger niveau met de Open Borders MBA

Til je carrière naar een hoger niveau met de Open Borders MBA

Til je carrière naar een hoger niveau met de Open Borders MBA

De moderne managers van morgen? Die worden klaargestoomd in de Euregio. Daar bieden UHasselt, HEC Liège en FH Aachen University of Applied Sciences samen de Open Borders MBA aan. Deelnemers die de MBA succesvol afleggen, krijgen een volwaardig diploma en zijn klaar voor een volgende stap van hun carrière. “Het is een pittige, hands-on opleiding waar zowel de deelnemers als zijn of haar bedrijf de vruchten van plukt”, weet professor Piet Pauwels.

Geen enkele regio is zo rijk op zo veel gebieden als de Euregio. Ook op academisch vlak staat ze sterk in haar schoenen met de Engelstalige Open Borders MBA die al 10 jaar lang talenten van morgen aflevert tegen een sterke prijs-kwaliteit. De opleiding gaat één weekend per maand door, gespreid over twee jaar.

“Tijdens een voorbereidingsprogramma leren de deelnemers de theorie. Tijdens lessen on campus, in Eupen, gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden. Deze MBA streeft werkelijk naar competentieversterking”, vertelt professor Vandemaele.

Stevige selectie

Jaarlijks volgen een kleine 20-tal mensen de opleiding. Zij worden geselecteerd op basis van hun curriculum, motivatie en selectiegesprekken. De gemiddelde deelnemer is 37 jaar, heeft minstens 13 jaar werkervaring en komt uit diverse sectoren.

“We zien vaak ondernemers en middle management profielen. 14 weekends lang worden zij ondergedompeld in vakken zoals leiderschap, bedrijfsfinanciering, internationale marketing en change management. We zoeken ambitieuze deelnemers met veel potentieel die ook de opleiding zelf iets te bieden hebben”, aldus Vandemaele.

Moderne manager

Gauthiér Pauly volgde de Open Borders MBA vorig jaar. Als ingenieur bouwkunde werd hij bij het Tessenderlose Alcomel gepromoveerd tot operationeel directeur en wilde hij zijn kennis verbreden.

“Veel zaken die in de MBA aan bod komen, heb ik dagelijks nodig in mijn job. Zondag eindigde een opleidingsweekend en maandag kon ik het al meteen toepassen”, aldus Pauly. “Het interessante is dat de MBA geen specialist van je maakt, wel een generalist wat in mijn ervaring de ideale manier van vorming is voor een (toekomstige) manager.”

“Je wordt hier klaargestoomd als moderne manager”, vult Pauwels aan. “Je stapt hier niet buiten als financieel specialist of marketeer, maar zal wel met kennis van zake kunnen meespreken over hun activiteiten. Na de MBA zal je dus zowel strategisch als organisatorisch op een beredeneerde manier kunnen sturen.”

Kmo’s kunnen de MBA financieren via de kmo-portefeuille. Als privépersoon kan je de inschrijving fiscaal inbrengen. De Open Borders MBA begint in januari. Het voorbereidingsprogramma start in september. Inschrijven kan nu al via deze website.

De Open Borders MBA is een executive programma op hoog niveau voor ervaren managers uit de Euregio en daarbuiten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.