Nieuws West-Vlaanderen Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten

Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten

Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten

BRUGGE – Bruggeling en stand up comedian Geert Hoste – 61 inmiddels – bekleedt plaats twee op de ranglijst van rijkste Belgische ‘artiesten’. Alleen Stromae gaat hem vooraf. De klassering wordt elk jaar opgemaakt door de website De Rijkste Belgen.  

De Nieuwjaarsconférences van Geert Hoste waren een begrip in Vlaanderen, een klassieker zeg maar. Het heeft Bruggeling Geert Hoste geen windeieren gelegd. Volgens de eigen berekeningen van de Rijkste Belgen zou het fortuin van Hoste oplopen tot 11,2 miljoen euro. Lange tijd bekleedde hij daarmee de eerste plaats. Maar nu de uit het Brusselse afkomstige Stromae weer op de planken staat, heeft die laatste de nummer één plaats ingenomen.

Met een vermogen van 12 miljoen euro steekt Stromae nipt Geert Hoste voorbij die strandt op 11,2 miljoen. Hoste bouwde, steeds volgens De Rijkste Belgen,  vanuit zijn stand up comedy een vaste tv-carrière uit met zijn nieuwjaarsconferenties als ankerpunt. Waar Hoste enkele decennia lang bouwde aan zijn vermogen met belangrijke investeringen in vastgoed, kon Stromae hem in enkele jaren voorbij steken. Dat kon vooral dank zij een blitzcarrière in onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten.

Opvallend is wel dat Hoste grote namen achter zich houdt, zoals Adamo of Rocco Granata , achter zich weet te houden. Steeds volgens De Rijkste Belgen groeit het vermogen van Hoste niet langer aan omdat hij nu renteniert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.