Nieuws West-Vlaanderen Bike Boutique wil hotspot worden voor fietskledij

Bike Boutique wil hotspot worden voor fietskledij

Bike Boutique wil hotspot worden voor fietskledij

BRUGGE – In de Brugse deelgemeente Sint-Andries opende burgemeester Dirk De fauw afgelopen weekend Bike Boutique. Deze nieuwe concept store is het geesteskind van Davy Vandekerckhove en Stefanie Desot en brengt enkele exclusieve merken voor wielerkledij onder een dak samen. “Dit concept bestaat in onze regio nog niet en is een meerwaarde voor de stad”, stellen Davy en Stefanie van Bike Boutique.  “We willen een gezellige hotspot voor recreatieve en professionele renners worden.”  

 

Davy Vandekerckhove ademt sport en is sinds anderhalf jaar het gezicht van Running Center. Hij trad in de voetsporen van Filip Vannieuwenburg die de zaak 30 jaar lang succesvol uitbaatte. Davy gaf er sindsdien zijn eigen touch aan, door het aanbod verder uit te breiden en meer beleving in de winkel te creëren. Die aanpak werpt zijn vruchten af en de winkel draait goed. Het idee voor een nieuwe zaak met een focus op wielerkledij groeide toen Davy met zijn vrouw op reis was in Zweden.

“Vorige zomer trokken we met de camper door Scandinavië”, zegt Vandekerckhove. “Wat ons daar meteen opviel is dat shoppen echt een sociaal gebeuren is. Je vindt er tal van kleine boetiekwinkeltjes, mooi ingericht en waar je ook terecht kunt voor koffie en een gezellige babbel. Zo groeide onze droom om in Brugge iets gelijkaardigs uit de grond te stampen. Als bij toeval deed er zich enkele maanden later een opportuniteit voor en konden we het pand naast Running Center kopen.”

Belevingswinkel met hoogwaardige fietskledij

Dat pand werd in januari volledig heringericht. Daarvoor liet Davy zich bijstaan door een ervaren schrijnwerker. “We hebben veel hout gebruikt om het huiselijk gevoel te versterken”, zegt hij. “Wie binnenkomt krijgt dan ook niet de indruk dat hij zich in een winkel bevindt. Zo is er nergens een rek te zien. Wat eerst opvalt zijn de zeteltjes om gezellig bij te praten. De absolute eyecatcher is een zes meter brede foto die genomen is tijdens de Strade Bianche.”

Bike Boutique gaat prat op zijn unieke aanbod. Zo is het de exclusieve verdeler van Scicon en Pas Normal Studios. Dit laatste merk combineert traditionele fietskledij met vooruitstrevende designs, inclusief moderne patronen en frisse kleuren. Door het gebruik van technische stoffen die duurzaamheid verzekeren is het merk ook geliefd bij profrenners. “Maar ook recreatieve fietsers zijn bij ons meer dan welkom”, aldus de uitbater. “We gaan steeds in samenspraak met de klant een outfit op maat samenstellen.”

Wielercommunity uitbouwen

Davy wil vanuit zijn winkel mensen met een gedeelde passie voor het fietsen samenbrengen en events opzetten. “We willen de Brugse wielergemeenschap verder uitbouwen en versterken”, besluit Davy Vandekerckhove trots. “Zo gaan we zelf ritten organiseren. Nu donderdag staat de eerste rit bijvoorbeeld al gepland. Stiekem dromen we er ook van om naar aanloop van de start van de Ronde van Vlaanderen een exclusief event te organiseren. Zo zetten we Brugge als wielerstad nog meer op de kaart.”

Naast een fysieke winkel is er ook een webshop (www.bikeboutique.cc)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.