Nieuws Limburg Juwelier koopt Limburgse tophotels

Juwelier koopt Limburgse tophotels

(Foto: Tom Palmaers)

Juwelier koopt Limburgse tophotels

Mocht u het gemist hebben tijdens uw skireis naar Oostenrijk of strandvakantie in Tenerife: de Lanakense slagerszoon en juwelier Jochen Leën is de nieuwe eigenaar van de prestigieuze hotels La Butte aux Bois en Stiemerheide.

La Butte aux Bois in Lanaken en Stiemerheide in Genk waren eigendom van Eric Bullens. Omdat hij op 57-jarige leeftijd en na 35 jaar ondernemerschap geen familiale opvolging had, ging hij extern op zoek naar een overnemer. Dat is de Lanakense juwelenontwerper Jochen Leën geworden, die samen met een Zwitserse vennoot Rüdiger Pohl de prestigieuze hotels heeft gekocht. De 39-jarige juwelier kende het complex in Lanaken zeer goed aangezien hij er regelmatig exposities heeft gehouden.

Domaine La Butte aux Bois heeft 60 kamers en is één van de twee hotels in ons land met het label Vijf Sterren Superior. Het hotel beschikt met restaurant La Source (twee Michelinsterren) en de wellness Spa Retreat La Forêt tot faciliteiten aan de Belgische top. Het andere hotel, Stiemerheide in Genk, beschikt over 70 kamers, een wellness, een recent vernieuwd golfclubhuis en twee restaurants, waaronder De Kristalijn (één Michelinster).

“Dit is een jongensdroom die in vervulling gaat”, zegt Jochen Leën. “Met Ralf Berendsen en Koen Somers hebben we twee uitstekende chefs aan boord. Die gastronomische poot is één van onze troeven. De dagelijkse leiding blijft in handen van directeurs Yannick Bouts in Domaine La Butte aux Bois en Jos Schols in Stiemerheide. Voor de circa 250 personeelsleden in beide luxehotels verandert er niets. Ook de gasten zullen weinig ingrijpends van de overname merken. We gaan wel meer nadruk leggen op juwelen, edelstenen en kunst. We willen eveneens meer beleving creëren”, besluit de nieuwe eigenaar.

RS/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.