Ambits - Made in https://www.made-in.be Mon, 04 Apr 2022 16:02:14 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Mentoringbedrijf breidt uit naar Nederland https://www.made-in.be/vlaams-brabant/mentoringbedrijf-breidt-uit-naar-nederland/ https://www.made-in.be/vlaams-brabant/mentoringbedrijf-breidt-uit-naar-nederland/#respond Tue, 19 Apr 2022 03:18:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=366619 The post Mentoringbedrijf breidt uit naar Nederland appeared first on Made in.

]]>

VILVOORDE – Extern mentoringbedrijf Ambits uit Vilvoorde breidt haar activiteiten uit naar Nederland. Met Ron Nap en Femke Storm zijn twee partners gevonden die het Nederlandse luik van Ambits zullen uitdragen. 

Het Vilvoordse Ambits, opgericht door Gerrit Sarens en Veerle Seymus, heeft als missie om van managers betere leiders te maken door externe mentoring. Externe mentoring als een commerciële service was en is nog steeds een greenfield markt, met weinig of geen directe concurrentie. “Beter leiders maken betere bedrijven, wat rechtstreeks bijdraagt tot een betere maatschappij” aldus Sarens & Seymus. In de afgelopen 2 jaar is Ambits in ons land uitgegroeid tot een gevestigde community van meer dan 100 mentoren en een intern team van 8 medewerkers die samen een 40-tal klanten bedienen. “Tijd om ons werkterrein uit te breiden naar andere markten”, zegt Sarens nog.

Evidente keuze

Nederland was een vrij evidente keuze om een eerste internationale stap te zetten. De Nederlandse markt is vele malen volwassener als het op leiderschapsontwikkeling aankomt. “We hebben een grondige marktstudie laten uitvoeren die aantoonde dat het voor heel wat bedrijven in Nederland heel normaal is om te investeren in de ondersteuning van hun leidinggevenden. In Belgische bedrijven is het soms nog preken in de woestijn wat dat betreft”, klinkt het nog.  “Als je kijkt naar hoeveel een Nederlands bedrijf gemiddeld per jaar investeert in learning & development in vergelijking met een doorsnee Belgisch bedrijf, dan was de keuze om externe mentoring te lanceren in Nederland snel gemaakt.”

Ron en Femke  

Een succesvolle internationalisering verreist lokale verankering. Het uitbouwen van een sterke mentor community en het zoeken naar klanten vraagt een stevige partner. Deze vonden ze in Ron Nap en Femke Storm die de boegbeelden worden van Ambits Nederland. Nap en Storm zijn niet aan hun proefstuk toe. Iets maar dan 2 jaar geleden, richtte ze al Boardtrust op in Nederland, een intussen gevestigde naam in de wereld van rekrutering en HR-consultancy. “De zoektocht naar een geschikte partner heeft heel wat tijd in beslag genomen. We zochten een beetje ons evenbeeld over de landsgrens, een gelijkaardig duo met complementaire sterktes. Via één van onze klanten in België kwamen we uiteindelijk bij Ron en Femke terecht en de klik was er heel snel” vertelt Sarens enthousiast.

Zelfde service, zelfde aanpak

Ambits Nederland is aan de basis een kopie van Ambits België met dezelfde services en dezelfde aanpak. “Zij nemen onze manier van werken integraal over en gieten er waar nodig hun lokale saus over. Wij ondersteunen hen uiteraard vanuit België om er een succesvolle go-to-market van te maken” aldus Seymus. Hiermee houdt het niet op. Ambits heeft de ultieme ambitie om dé referentie te worden op vlak van mentoring en leiderschapsontwikkeling, al zeker in Europa (en wie weet ook nog daarbuiten). Er worden ook al in andere Europese landen verkennende gesprekken gevoerd.

 

The post Mentoringbedrijf breidt uit naar Nederland appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/vlaams-brabant/mentoringbedrijf-breidt-uit-naar-nederland/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/2-1-400x225.jpgAmbits
Bedrijf dat managers betere leiders maakt, zet zelf een volgende stap https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/bedrijf-dat-managers-betere-leiders-maakt-zet-zelf-een-volgende-stap/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/bedrijf-dat-managers-betere-leiders-maakt-zet-zelf-een-volgende-stap/#respond Wed, 24 Mar 2021 08:27:49 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=218537 De WinWinner campagne is een groot succes: het minimale doelbedrag van €75.000 werd snel bereikt en ook de bovengrens van €200.000 moesten we onlangs verhogen”, vertellen de zaakvoerders trots.

The post Bedrijf dat managers betere leiders maakt, zet zelf een volgende stap appeared first on Made in.

]]>

BUGGENHOUT – Slecht leiderschap kost een onderneming handenvol geld. Om dat te voorkomen, organiseren de meeste ondernemingen trainingen voor hun leidinggevenden. Dat biedt echter geen garantie, vaak loopt het alsnog mis in de praktijk. Dat weet voormalig professor Economie Gerrit Sarens maar al te goed. Met Ambits ontwikkelde hij een mentoring-traject om managers betere leiders te maken. Om die unieke methode te optimaliseren, lanceerde de onderneming een crowdlendingcampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner.

“Als je weet dat slechts 18% van de managers over leiderschapstalenten beschikt en dat 38% van de nieuwe managers binnen de 18 maanden faalt, dan weet je dat veel ondernemingen met een potentieel probleem zitten”, steekt zaakvoerder Gerrit Sarens van wal (Bron: onderzoeksbureau Gallup, 2016). Dat probleem lost Ambits op door managers beter voor te bereiden op hun leidinggevende rol en hen blijvend te ondersteunen via een mentoring-traject.

Match tussen mentor en mentee

Ambits focust daarbij op een sterke match tussen mentor en mentee: “Alleen zo krijgt de mentee de juiste frame of mind en ontstaat de juiste dynamiek om tot pragmatische adviezen te komen waarmee de mentee in de praktijk aan de slag kan.” Op die manier onderscheidt de onderneming zich van de traditionele, losstaande trainingen of coachingsessies.

Bovendien is Ambits’ methode zowel persoonlijk als evidence-based. “Eens we een beeld hebben van de mentee, zoeken we binnen onze community een passende mentor. Omdat een wederzijdse klik belangrijk is, ligt de eindbeslissing steeds bij de mentee”, vertelt medezaakvoerster Veerle Seymus. Gerrit licht het proces verder toe: “Tijdens het traject peilen we regelmatig naar de resultaten. In het begin stellen we bepaalde doelstellingen voorop, tijdens de sessies gaan we na of er vooruitgang wordt geboekt. Doordat ook de peers en leidinggevende van de mentee inspraak krijgen, worden de doelstellingen van de mentee en die van het bedrijf gealigneerd.”

 

Groeien en laten groeien

Gerrit heeft nooit getwijfeld over Ambits’ succesformule: “Zelf heb ik al jarenlang een mentor die mij al heel wat heeft bijgeleerd. Die positieve ervaring heeft mij ertoe aangezet om een onderneming op te richten rond mentorship voor managers.” Zijn vertrouwen blijkt niet onterecht. Ondanks haar jonge bestaan heeft Ambits al 16 klanten, waaronder grote spelers als BNP Paribas Fortis en Belfius.

Op basis van de huidige sales pipeline verwacht Ambits dat ze midden dit jaar 35 actieve klanten zal hebben, gecombineerd met nieuwe mentoring-trajecten bij bestaande klanten. Om die groei te ondersteunen, willen Veerle en Gerrit investeren. “Eind januari lanceerden we een WinWinner-campagne. De campagne is een groot succes: het minimale doelbedrag van €75.000 werd snel bereikt en ook de bovengrens van €200.000 moesten we onlangs verhogen”, vertellen de zaakvoerders trots.

Vijf dagen voor het einde van de crowdlendingcampagne staat de teller op €221.000. Met het opgehaalde bedrag wil Ambits investeren in marketing en sales, de verruiming van de markt en in de optimalisatie van haar mentoring-traject. Op die manier willen Veerle en Gerrit, samen met hun mentees, ook Ambits laten groeien.

Investeren in de crowdlendingcampagne van Ambits kan nog tot en met 28 maart 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.

The post Bedrijf dat managers betere leiders maakt, zet zelf een volgende stap appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/bedrijf-dat-managers-betere-leiders-maakt-zet-zelf-een-volgende-stap/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/03/2_cfc59ae87732fb6c22cdad284bd1f70c-400x225.jpgAmbits, WinWinner
Ambits helpt ondernemingen met people management https://www.made-in.be/antwerpen/ambits-helpt-ondernemingen-met-people-management/ https://www.made-in.be/antwerpen/ambits-helpt-ondernemingen-met-people-management/#respond Tue, 16 Jun 2020 12:28:37 +0000 https://www.made-in.be/?p=96498 People and business in balans dankzij nieuw Antwerps bedrijf.

The post Ambits helpt ondernemingen met people management appeared first on Made in.

]]>

ANTWERPEN – Ambits is een nieuw Antwerps bedrijf dat samen met middenmanagers van ondernemingen aan de slag wil gaan om hun uitdagingen op vlak van people management in kaart te brengen. Het bedrijf van Gerrit Sarens vertrekt vanuit de praktische ervaring en biedt daarom ervaren business mentoren aan.

De coronacrisis gooit roet in het eten van zowat alle bedrijven. Voor velen heeft de gezondheidscrisis grote financiële gevolgen, waardoor sommigen zelfs de boeken moeten sluiten. Toch gaat Ambits van start in deze woelige tijden. Volgens het bedrijf moeten people and business in balans zijn om de ambities van hun organisatie waar te kunnen maken. “In de huidige context hebben heel wat organisaties gemerkt dat deze balans er niet is”, zegt oprichter Gerrit Sarens.

Het bedrijf biedt ondernemingen ervaren business mentoren aan om hun middenmanagers bij te staan rond people management. “In mijn vorige job kwam ik vaak in contact me CIO’s en CTO’s. Vaak hoorde ik hun verhalen en frustraties over de soms gebrekkige people management capaciteiten van het zogenaamde middenmanagement. Ik ken zelf ook enkele middenmanagers die ondanks hun vele uren opleiding en coaching nog dagelijks tegen de muur lopen als het om people management gaat. Zo kwam ik op het idee om business mentoring als een service op de markt te zetten”, vertelt de oprichter.

Ambits vond een werkplek in bedrijvencentrum Soetenborgh vlakbij Antwerpen-Berchem en het Groen Kwartier. Er zijn al een twintigtal mentoren ingeschreven bij het bedrijf.

The post Ambits helpt ondernemingen met people management appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/ambits-helpt-ondernemingen-met-people-management/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/antwerpen/2020/06/Gerrit-Sans-400x225.pngAmbits