De Rijkste Belgen - Made in https://www.made-in.be Mon, 18 Apr 2022 19:28:49 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bruggeling-geert-hoste-houdt-goed-stand-in-de-top-tien-van-meest-bemiddelde-artiesten/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bruggeling-geert-hoste-houdt-goed-stand-in-de-top-tien-van-meest-bemiddelde-artiesten/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:24:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371341 Geert Hoste houdt goed stand in fortuinlijst van rijkste artiesten

The post Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – Bruggeling en stand up comedian Geert Hoste – 61 inmiddels – bekleedt plaats twee op de ranglijst van rijkste Belgische ‘artiesten’. Alleen Stromae gaat hem vooraf. De klassering wordt elk jaar opgemaakt door de website De Rijkste Belgen.  

De Nieuwjaarsconférences van Geert Hoste waren een begrip in Vlaanderen, een klassieker zeg maar. Het heeft Bruggeling Geert Hoste geen windeieren gelegd. Volgens de eigen berekeningen van de Rijkste Belgen zou het fortuin van Hoste oplopen tot 11,2 miljoen euro. Lange tijd bekleedde hij daarmee de eerste plaats. Maar nu de uit het Brusselse afkomstige Stromae weer op de planken staat, heeft die laatste de nummer één plaats ingenomen.

Met een vermogen van 12 miljoen euro steekt Stromae nipt Geert Hoste voorbij die strandt op 11,2 miljoen. Hoste bouwde, steeds volgens De Rijkste Belgen,  vanuit zijn stand up comedy een vaste tv-carrière uit met zijn nieuwjaarsconferenties als ankerpunt. Waar Hoste enkele decennia lang bouwde aan zijn vermogen met belangrijke investeringen in vastgoed, kon Stromae hem in enkele jaren voorbij steken. Dat kon vooral dank zij een blitzcarrière in onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten.

Opvallend is wel dat Hoste grote namen achter zich houdt, zoals Adamo of Rocco Granata , achter zich weet te houden. Steeds volgens De Rijkste Belgen groeit het vermogen van Hoste niet langer aan omdat hij nu renteniert.

The post Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bruggeling-geert-hoste-houdt-goed-stand-in-de-top-tien-van-meest-bemiddelde-artiesten/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Hoste-Geert-400x225.jpgDe Rijkste Belgen
West-Vlaamse families zeer aanwezig in nieuwe boek ‘De Rijkste Belgen’ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/west-vlaamse-families-zeer-aanwezig-in-nieuwe-boek-de-rijkste-belgen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/west-vlaamse-families-zeer-aanwezig-in-nieuwe-boek-de-rijkste-belgen/#respond Thu, 10 Dec 2020 09:27:46 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=173784 Ludwig Verduyn publiceert nieuwste editie van zijn boek 'De Rijkste Belgen'

The post West-Vlaamse families zeer aanwezig in nieuwe boek ‘De Rijkste Belgen’ appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – De van Waregem afkomstige beroepsjournalist Ludwig Verduyn heeft zopas de nieuwste editie van zijn boek ‘De Rijkste Belgen’ op de markt gegooid. Liefst 200 gefortuneerde families passeren de revue, waaronder -hoe kan het anders – ook enkele tientallen West-Vlaamse families die via hun ondernemerschap vooral een grote en historische dienst hebben bewezen aan de welvaart in onze contreien.  

Als onze telling klopt, dan zijn de West-Vlaamse families goed voor 43 vermeldingen op de lijst van 200 rijkste Belgen, of goed voor bijna één vierde. Het betreft allemaal families die via het ondernemerschap voor een grote maatschappelijke meerwaarde hebben gezorgd, ook al doet de auteur van het boek daar bij voorkeur graag wat denigrerend over. Zijn interpretaties op de website ‘De Rijkste Belgen’ doen bij ondernemers wel eens vaker de wenkbrauwen fronsen omwille van niet altijd even accuraat of omwille van soms misleidende ‘Hineininterpretierung‘. Ludwig Verduyn zelf baseert naar eigen zeggen zijn boek op zijn persoonlijke en dagelijks bijgewerkte economische databank. De berekeningen van het cijfermateriaal in zijn nieuwe boek werd afgesloten op 27 september 2020.

Dé rijkste Belg is volgens het boek Eric Wittouck, onder meer bekend van Weight Watchers en woonachtig in Monaco. Van hem wordt in het boek ook een breedvoerig portret gepubliceerd. Zijn vermogen wordt geschat op ruim 10 miljard euro (10.830.600.000). Wittouck verdringt de brouwersfamilie Van Damme (nu op plaats 2) van de top van de klassering.

Historisch belang

In de categorie ‘meer dan 1 miljard euro vermogen’, zijn er steeds volgens Ludwig Verduyn 4 West-Vlaamse families met dat soortgelijk gewicht. Het betreft de families Thermote en Vanhalst (8), de familie Balcaen (22), de familie De Clerck (23)en de familie Beauduin (28). De verdienste van het boek ligt niet zozeer in de pecuniaire en naar voyeurisme neigende berekening van de fortuinen, maar wel in de historische inkijk op het ongebreidelde en bijzonder verdienstelijke ondernemerschap van elke familie.

Boeiend zijn ook enkele diepgravende portretten van enkele markante figuren zoals van ene Marc Coucke, van historische persoonlijkheden zoals Albert Frère en André Vlerick, of van Paul Gheysens (Ghelamco) wiens zakenimperium, steeds volgens Verduyn, gelinkt wordt met een route die via Cyprus tot in Rusland leidt.

 

The post West-Vlaamse families zeer aanwezig in nieuwe boek ‘De Rijkste Belgen’ appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/west-vlaamse-families-zeer-aanwezig-in-nieuwe-boek-de-rijkste-belgen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2020/12/Verduyn-Ludwig-400x225.jpgDe Rijkste Belgen, Weight Watchers
Familie Debaillie zuivert schulden weg middels kapitaalverhoging https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-debaillie-zuivert-schulden-weg-middels-kapitaalverhoging/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-debaillie-zuivert-schulden-weg-middels-kapitaalverhoging/#respond Mon, 11 Mar 2019 08:50:14 +0000 https://www.made-in.be/?p=140527 The post Familie Debaillie zuivert schulden weg middels kapitaalverhoging appeared first on Made in.

]]>

ROESELARE – De vennootschap Agroly, officieel een groothandel in veevoeders, heeft zijn kapitaal verhoogd met 35 miljoen euro om daarna 23,8 miljoen overgedragen verliezen weg te werken. De informatie is afkomstig van de website De Rijkste Belgen. Agroly is een onderdeel van de veevoedergroep in handen van de Roeselaarse familie Debaillie.

15 miljoen van het verse kapitaal werd ingebracht via een schuldvordering door de holding Fimadero, 20 miljoen door omzetting van een lening door de Nederlandse holding Copper Mountain. Vorig jaar al bracht die Nederlandse holding 65 miljoen euro over naar Fimadero. In zijn laatste balans, per eind september 2017, keek Fimadero aan tegen een overgedragen verlies van 36 miljoen euro. In een korte commentaar zegt Philippe Debaillie aan de website ‘De Rijkste Belgen’ dat de structuur van de groep werd opgekuist. Meer commentaar komt er niet bij.

Veevoeders Debaillie stond jarenlang onder leiding van de nu 79-jarige Luc Debaillie, vader van Philippe. De groep zag zijn winstgevendheid de voorbije jaren fors teruglopen. In 2015 boekte de familie Debaillie via Fimadero 15 miljoen verlies weg bij Voeders Debaillie en 22 miljoen bij De Brabander Voeders, aldus steeds dezelfde bron. Op de vraag of de opkuis te maken heeft met een nakende verkoop of afbouw van de activiteiten antwoordt Philippe Debaillie ontkennend. Debaillie staat voor een jaarlijks productievolume van 75.000 ton veevoeder.

Bovenaan de familiale structuur staat de Nederlandse holding Copper Mountain, tot 2000 overkoepeld door een gelijknamige holding met zetel in Curaçao, aldus nog de website. De familie Debaillie is met 46 % een grote aandeelhouder van de groep Westvlees, de belangrijkste varkensverwerker van het land. Ze is van oudsher ook een structurele aandeelhouder van de groep KBC. Luc Debaillie, tot 2010 bestuurder van KBC, gaf nog nooit een interview weg.

The post Familie Debaillie zuivert schulden weg middels kapitaalverhoging appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-debaillie-zuivert-schulden-weg-middels-kapitaalverhoging/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/westvlaanderen/2019/03/debaillie-400x225.jpgAgroly, Copper Mountain, De Brabander Voeders, De Rijkste Belgen, Fimadero, KBC, Veevoeders Debaillie, Voeders Debaillie, Westvlees