Brugge - Made in https://www.made-in.be Tue, 19 Apr 2022 07:28:21 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Bike Boutique wil hotspot worden voor fietskledij https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bike-boutique-wil-hotspot-worden-voor-fietskledij/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bike-boutique-wil-hotspot-worden-voor-fietskledij/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:28:09 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371398 Davy Vandekerckhove en Stefanie Desot openen belevingswinkel rond fietskledij

The post Bike Boutique wil hotspot worden voor fietskledij appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – In de Brugse deelgemeente Sint-Andries opende burgemeester Dirk De fauw afgelopen weekend Bike Boutique. Deze nieuwe concept store is het geesteskind van Davy Vandekerckhove en Stefanie Desot en brengt enkele exclusieve merken voor wielerkledij onder een dak samen. “Dit concept bestaat in onze regio nog niet en is een meerwaarde voor de stad”, stellen Davy en Stefanie van Bike Boutique.  “We willen een gezellige hotspot voor recreatieve en professionele renners worden.”  

 

Davy Vandekerckhove ademt sport en is sinds anderhalf jaar het gezicht van Running Center. Hij trad in de voetsporen van Filip Vannieuwenburg die de zaak 30 jaar lang succesvol uitbaatte. Davy gaf er sindsdien zijn eigen touch aan, door het aanbod verder uit te breiden en meer beleving in de winkel te creëren. Die aanpak werpt zijn vruchten af en de winkel draait goed. Het idee voor een nieuwe zaak met een focus op wielerkledij groeide toen Davy met zijn vrouw op reis was in Zweden.

“Vorige zomer trokken we met de camper door Scandinavië”, zegt Vandekerckhove. “Wat ons daar meteen opviel is dat shoppen echt een sociaal gebeuren is. Je vindt er tal van kleine boetiekwinkeltjes, mooi ingericht en waar je ook terecht kunt voor koffie en een gezellige babbel. Zo groeide onze droom om in Brugge iets gelijkaardigs uit de grond te stampen. Als bij toeval deed er zich enkele maanden later een opportuniteit voor en konden we het pand naast Running Center kopen.”

Belevingswinkel met hoogwaardige fietskledij

Dat pand werd in januari volledig heringericht. Daarvoor liet Davy zich bijstaan door een ervaren schrijnwerker. “We hebben veel hout gebruikt om het huiselijk gevoel te versterken”, zegt hij. “Wie binnenkomt krijgt dan ook niet de indruk dat hij zich in een winkel bevindt. Zo is er nergens een rek te zien. Wat eerst opvalt zijn de zeteltjes om gezellig bij te praten. De absolute eyecatcher is een zes meter brede foto die genomen is tijdens de Strade Bianche.”

Bike Boutique gaat prat op zijn unieke aanbod. Zo is het de exclusieve verdeler van Scicon en Pas Normal Studios. Dit laatste merk combineert traditionele fietskledij met vooruitstrevende designs, inclusief moderne patronen en frisse kleuren. Door het gebruik van technische stoffen die duurzaamheid verzekeren is het merk ook geliefd bij profrenners. “Maar ook recreatieve fietsers zijn bij ons meer dan welkom”, aldus de uitbater. “We gaan steeds in samenspraak met de klant een outfit op maat samenstellen.”

Wielercommunity uitbouwen

Davy wil vanuit zijn winkel mensen met een gedeelde passie voor het fietsen samenbrengen en events opzetten. “We willen de Brugse wielergemeenschap verder uitbouwen en versterken”, besluit Davy Vandekerckhove trots. “Zo gaan we zelf ritten organiseren. Nu donderdag staat de eerste rit bijvoorbeeld al gepland. Stiekem dromen we er ook van om naar aanloop van de start van de Ronde van Vlaanderen een exclusief event te organiseren. Zo zetten we Brugge als wielerstad nog meer op de kaart.”

Naast een fysieke winkel is er ook een webshop (www.bikeboutique.cc)

The post Bike Boutique wil hotspot worden voor fietskledij appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bike-boutique-wil-hotspot-worden-voor-fietskledij/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Bike-Boutique-400x225.jpgBike Boutique, Running Center
Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bruggeling-geert-hoste-houdt-goed-stand-in-de-top-tien-van-meest-bemiddelde-artiesten/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bruggeling-geert-hoste-houdt-goed-stand-in-de-top-tien-van-meest-bemiddelde-artiesten/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:24:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371341 Geert Hoste houdt goed stand in fortuinlijst van rijkste artiesten

The post Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – Bruggeling en stand up comedian Geert Hoste – 61 inmiddels – bekleedt plaats twee op de ranglijst van rijkste Belgische ‘artiesten’. Alleen Stromae gaat hem vooraf. De klassering wordt elk jaar opgemaakt door de website De Rijkste Belgen.  

De Nieuwjaarsconférences van Geert Hoste waren een begrip in Vlaanderen, een klassieker zeg maar. Het heeft Bruggeling Geert Hoste geen windeieren gelegd. Volgens de eigen berekeningen van de Rijkste Belgen zou het fortuin van Hoste oplopen tot 11,2 miljoen euro. Lange tijd bekleedde hij daarmee de eerste plaats. Maar nu de uit het Brusselse afkomstige Stromae weer op de planken staat, heeft die laatste de nummer één plaats ingenomen.

Met een vermogen van 12 miljoen euro steekt Stromae nipt Geert Hoste voorbij die strandt op 11,2 miljoen. Hoste bouwde, steeds volgens De Rijkste Belgen,  vanuit zijn stand up comedy een vaste tv-carrière uit met zijn nieuwjaarsconferenties als ankerpunt. Waar Hoste enkele decennia lang bouwde aan zijn vermogen met belangrijke investeringen in vastgoed, kon Stromae hem in enkele jaren voorbij steken. Dat kon vooral dank zij een blitzcarrière in onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten.

Opvallend is wel dat Hoste grote namen achter zich houdt, zoals Adamo of Rocco Granata , achter zich weet te houden. Steeds volgens De Rijkste Belgen groeit het vermogen van Hoste niet langer aan omdat hij nu renteniert.

The post Bruggeling Geert Hoste houdt goed stand in de top tien van meest bemiddelde artiesten appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/bruggeling-geert-hoste-houdt-goed-stand-in-de-top-tien-van-meest-bemiddelde-artiesten/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Hoste-Geert-400x225.jpgDe Rijkste Belgen
Brugse duurzaamheidsplatform Cosh! zet eerste stappen in het buitenland https://www.made-in.be/west-vlaanderen/brugse-duurzaamheidsplatform-cosh-zet-eerste-stappen-in-het-buitenland/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/brugse-duurzaamheidsplatform-cosh-zet-eerste-stappen-in-het-buitenland/#respond Sat, 16 Apr 2022 19:51:15 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371269 Cosh! zet eerste stappen in het buitenland

The post Brugse duurzaamheidsplatform Cosh! zet eerste stappen in het buitenland appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – Het Brugse duurzaamheidsplatform Cosh! werd eerder dit jaar uitgeroepen tot één van de tien meest radicale vernieuwers van Vlaanderen en Brussel. Cosh! helpt consumenten om via digitale weg te kiezen voor duurzaam textiel. Cosh! blijft, na een al stevige uitrol in eigen land, ook in het buitenland niet onopgemerkt. Amsterdam gaat volgende week voor de bijl.     

Het platform voor duurzame mode, Cosh!, zet volgende week voor het eerst voet aan de grond in Nederland, met Amsterdam als pionierstad. Ook in Nederland wil Cosh! duurzaam en circulair shoppen makkelijk en toegankelijk maken. De samenwerking kadert in het Europese Reflow project waarbij de gemeente Amsterdam circulair textiel onder de loep nam. De gemeente gaat een samenwerking aan met Cosh! voor het luik consumenten communicatie rond duurzaam textiel.

Duurzaam én circulair

De lancering van dit nieuwe project valt niet toevallig tijdens Fashion Revolution Week en staat volledig in het teken van duurzame en circulaire mode. Op het event van volgende week zullen Cosh!, vertegenwoordigd door CEO Nicky de Schryver, en de Amsterdamse wethouder Marieke Van Doorninck de eerste resultaten bekend maken van hun nieuwe samenwerking, alsook hun licht laten schijnen op de verhouding van circulair textiel in de stad.

Cosh! is Belgiës grootste betrouwbare platform voor shoppers die op zoek zijn naar duurzame mode en accessoires bij lokale winkels. Het concept is reeds actief in 16 Belgische steden, waaronder Brugge, Mechelen en Antwerpen. Amsterdam is de eerste Nederlandse stad waarin het platform actief wordt. Na Amsterdam plant het platform ook uitbreiding naar andere Nederlandse steden.

 

The post Brugse duurzaamheidsplatform Cosh! zet eerste stappen in het buitenland appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/brugse-duurzaamheidsplatform-cosh-zet-eerste-stappen-in-het-buitenland/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Cosh-2-400x225.jpgCosh!
Hego legt tong van overgenomen Mobile in de knoop https://www.made-in.be/limburg/hego-legt-tong-van-overgenomen-mobile-in-de-knoop/ https://www.made-in.be/limburg/hego-legt-tong-van-overgenomen-mobile-in-de-knoop/#respond Tue, 12 Apr 2022 15:47:12 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=369449 Vierde vestiging voor Limburgse ondernemer Wim Weytjens.

The post Hego legt tong van overgenomen Mobile in de knoop appeared first on Made in.

]]>

Hego: het uitspreken van de naam is een ware marteling voor elke West-Vlaming. Toch zal de staff van Mobile in Brugge, de oudste scootmobiel-winkel van België, er beter aan wennen, want de firma is overgenomen door het Limburgse bedrijf Hego onder leiding van Wim Weytjens.

Mobile was de eerste winkel in ons land die zich exclusief ging richten op scootmobiels. Een gevestigde waarde in de sector dus. Na het overlijden van zaakvoerder Yann werd de zaak overgenomen. Concreet worden de activiteiten van het Brugse bedrijf Mobile nu geïntegreerd in Hego Mobile. Zo hebben Wim Weytjens en co nu 4 vestigingen (Lanaken, Genk, Nijlen en Brugge) en groeien ze uit tot een speler op Vlaams niveau, die exclusieve merken aanbiedt zoals Mini Crosser, CTM en Rehasys.

“Deze overname laat ons toe verder te groeien in de niche van scootmobielen, rolstoelen, rollators, fietsen, trapliften, krukken en andere orthopedische hulpmiddelen”, zegt Wim Weytjens, die hiermee van start ging in 2016 na de overname van een firma in Zutendaal. “Het doel is om dit aanbod geografisch beschikbaar te maken in heel Vlaanderen. Het inlijven van Mobile is daar een belangrijke stap in. Op naar de volgende!”

The post Hego legt tong van overgenomen Mobile in de knoop appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/hego-legt-tong-van-overgenomen-mobile-in-de-knoop/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Mobile-400x225.jpgHego Mobile
Familie Descamps viert met Brooklyn 50 jaar ondernemerschap https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-descamps-viert-met-brooklyn-50-jaar-ondernemerschap/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-descamps-viert-met-brooklyn-50-jaar-ondernemerschap/#respond Mon, 11 Apr 2022 09:52:17 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=369167 Brooklyn staat vijf decennia op de kaart en op de bres

The post Familie Descamps viert met Brooklyn 50 jaar ondernemerschap appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – Een sinecure was het niet. Vijftig jaar stand houden in een retailwereld die bijna van jaar tot jaar veranderde. Maar het West-Vlaamse Brooklyn van de familie Descamps slaagde met verve in zijn examen. De door Lieven Descamps op 7 april 1972 opgerichte winkelketen, wordt vandaag puik geleid door zoon Ubbe Descamps die zich niet alleen profileert als ondernemer, maar ook als sociaal gedreven persoonlijkheid.    

In zijn voorwoord bij de nieuwste Brooklyn-brochure toont Ubbe Descamps nogmaals zijn grote sociale empathie. Hij maakt daarbij zelfs de link naar wat aan de andere kant van Europa gebeurt, en doet dat met een boodschap: de wereld verbeteren begint bij jezelf. “Hadden wij die donkerste bladzijden uit onze eigen geschiedenis dan niet omgedraaid”, stelt de CEO de vraag. “Blijkbaar dus niet. Het is geen fraai beeld. Maar we buigen niet voor barbaars misbruik. We moeten met zijn allen blijven geloven in waarden en in het feit dat duurzaamheid kan helpen zorgen voor een betere wereld.”

Link met New York

Later dit jaar wil Brooklyn uitpakken met een aantal events om vijf decennia ondernemerschap te vieren. Het Brooklyn-verhaal begon in 1972. Vader Lieven Descamps was toen 26, een gewezen KSA-er, een maatschappelijk voorvechter (op de barricades van mei 68) en een vat vol energie. Hij liep rond met een idee: een kledingwinkel opstarten die affiniteit had met de nieuwe studentenbeweging en de kledingstijl waarvoor ze stond.  Non-conformistisch, een tikkeltje nonchalant.

Het was in elk geval innovatief en verfrissend voor Vlaanderen. Broeken en jeans vormden de kern, een uit de VS overgewaaid fenomeen. De link met Amerika en de alliteratie tussen ‘broek’ en de bekende volkswijk uit New York, bezorgde Kortrijk zijn eigen versie van Brooklyn. In datzelfde jaar 1972 opende Lieven Descamps, altijd met steun van zijn echtgenote Rita, een tweede winkel in Roeselare. In 1973 volgt Oostende, in 1975 Brugge en in de jaren tachtig mocht ook Gent Brooklyn in de armen sluiten.

Tweede generatie, bluvn goan

In 2017 nam zoon Ubbe, samen met zijn vrouw Chloë, het familiebedrijf over van zijn ouders. Met ambitie, goesting en een visie, en dat alles gestoeld op veel werkkracht. Zelfs tegenslagen – denk aan de corona-sluitingen van winkels of aan de fatale brand van 2 juni 2021 in Stasegem – hebben zijn positief gemoed en zijn onwrikbaar geloof niet aangetast. Bluvn goan, het past wonderwel bij de aanpak die hem typeert. En voor de rest: een aha-erlebnis bezorgen aan de klant.

De zeven winkels krijgen één na één een make-over (recent Kortrijk) en de e-commerce maakt nu ook integraal deel uit van het retailverhaal. “We zijn klaar voor de volgende halve eeuw”, schreeuwt Ubbe Descamps het graag van de daken.

 

,

The post Familie Descamps viert met Brooklyn 50 jaar ondernemerschap appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-descamps-viert-met-brooklyn-50-jaar-ondernemerschap/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Brooklyn-22-Ubbe-team-Kortrijk-400x225.jpg
Oostendse familie Degroote legt de hand op bekend Gents vastgoedpatrimonium https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-familie-degroote-legt-de-hand-op-bekend-gents-vastgoedpatrimonium/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-familie-degroote-legt-de-hand-op-bekend-gents-vastgoedpatrimonium/#respond Sun, 10 Apr 2022 21:07:29 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368879 West-Vlaamse familie Degroote koopt kantorencomplex op Gent-Zuid voor 41 miljoen euro

The post Oostendse familie Degroote legt de hand op bekend Gents vastgoedpatrimonium appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE, GENT – Zelfs wie niet van Gent is, kent Gent-Zuid. Het is de site waarlangs je Gent binnenrijdt voor wie van de autosnelweg komt. Het imposante kantorencomplex PAC aan het Wilsonplein domineert er de omgeving sinds jaar en dag. Die blikvanger is sinds kort in West-Vlaamse handen. De Oostendse familie Degroote – wel bekend als vastgoedentrepreneurs en als hotels eigenaars – hebben het pand naar zich toegehaald voor officieel 41 miljoen euro.

Het complex omvat 29.000 vierkante meter kantoorruimte en 254 ondergrondse parkeerplaatsen. Koper is de NV Atavus van de familie Degroote die met dit dossier voor het eerst buiten de eigen provincie treedt. Het is de Oost-Vlaamse deputatie die het nieuws van de verkoop bekend maakte. De Provincie bood in 2021 haar eigendom in het complex Gent Zuid aan voor een openbare verkoop. De familie Degroote heeft ruime ervaring in het bouwen van nieuwbouwappartementen en het renoveren en uitbaten van hotels.

De nieuwe eigenaar liet al weten dat een grondige facelift van het gebouw op tol is, en dat in samenspraak met alle actoren, onder meer alle bevoegde diensten en commissies van de Stad Gent en de mede-eigenaars. “De diensten van de Provincie blijven in het PAC (Provinciaal Administratief Centrum) Het Zuid gehuisvest tot hun verhuis in de lente van 2023″,” aldus de Oost-Vlaamse gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Patrimonium. “Dan trekken de politieke en administratieve diensten naar het nieuwe provinciehuis op de site van de Leopoldskazerne. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de financiering van dit nieuwe provinciehuis.

Nieuwe activiteit

Vastgoedgroep Degroote, waarin naast vader Xavier Degroote ook de drie zonen actief zijn, groeide uit tot een van de grootste projectontwikkelaars van de middenkust. De familie bouwt een 300-tal appartementen per jaar, hoofdzakelijk in Oostende en omstreken.

De kantooractiviteit is nieuw voor de West-Vlaamse projectontwikkelaar die zich altijd heeft gefocust op residenties en op de hotelsector (onder meer als uitbater van het Brugse sterrenhotel Duke’s Palace).

The post Oostendse familie Degroote legt de hand op bekend Gents vastgoedpatrimonium appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-familie-degroote-legt-de-hand-op-bekend-gents-vastgoedpatrimonium/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Degroote-Xavier-familie-400x225.jpgAtavus, Provincie Oost-Vlaanderen
Dewaele gooit zich ook op vakantiemarkt https://www.made-in.be/west-vlaanderen/dewaele-gooit-zich-ook-op-vakantiemarkt/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/dewaele-gooit-zich-ook-op-vakantiemarkt/#respond Sat, 09 Apr 2022 08:22:32 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368867 Dewaele gooit zich op vakantieverhuur dankzij entente met beloftevolle start-up Huswell

The post Dewaele gooit zich ook op vakantiemarkt appeared first on Made in.

]]>

IZEGEM – Dewaele Vastgoedgroep breidt zijn aanbod uit met vakantieverhuur. Dankzij een nieuw partnership met de beloftevolle Brugse start-up Huswell (recent nog één van de vier kandidaten voor de titel Jonge West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar) kunnen klanten hun woning zonder zorgen verhuren voor weekends of andere korte periodes. Van adverteren op gespecialiseerde websites, het afhandelen van de reservaties tot zelfs het regelen van de temperatuur bij aankomst en de schoonmaak: de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land neemt samen met HUSWELL alle rompslomp voor zijn rekening en garandeert een hogere opbrengst.

Stel: je hebt een eigendom aan de kust en je wil het te huur aanbieden voor weekends of enkele weken, maar je ziet op tegen alle papierwerk en geregel die daarbij komen kijken. Dan ben je ook daarvoor bij Dewaele Vastgoedgroep voortaan aan het goede adres. Hun nieuwe service neemt de hele verhuring voor zijn rekening op een transparante, innovatieve en digitale manier.

De service omvat onder andere het plaatsen van optimale advertenties met de juiste foto’s op platformen zoals Airbnb en Booking.com, dynamische huurprijszetting dankzij zelf ontwikkelde strategieën en het verwerken van betalingen. Naast het in- en uitchecken van de gasten en hen wegwijs maken, worden zij ook de klok rond ondersteund bij elke mogelijke vraag. Na hun vertrek wordt de woning schoongemaakt, het bedlinnen vervangen en het verblijf klaargemaakt voor de volgende gasten. Eventuele problemen worden opgelost. Een eigenaar kan dit allemaal volgen in zijn persoonlijke portaal.

Twee doelgroepen

Dewaele mikt met deze nieuwe verhuuroplossing op twee belangrijke doelgroepen. Enerzijds zijn er de mensen die al een pand hebben en het op de meest optimale manier willen verhuren, anderzijds richten ze zich tot investeerders die van plan zijn de huurmarkt op te trekken. Voor de start van elke samenwerking wordt samen met Huswell voor elke klant een investeringsrapport opgemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe groot de opbrengst zal zijn als het pand op korte termijn in plaats van vast verhuurd wordt.

“Wij kregen wel vaker vragen van eigenaars die interesse hebben om hun eigendom voor vakantieverhuur aan te bieden”, zegt CEO Sofie Despriet van Dewaele. “Dankzij de samenwerking met Huswell kunnen we nu een unieke service aanbieden die vakantieverhuur naar een hoger niveau tilt. Het is de perfecte formule voor wie een woning voor een korte periode wil verhuren zonder kopzorgen, en er tegelijk het maximale rendement op wil realiseren. Door onder andere gebruik te maken van slimme automatisaties en de markt continu op te volgen en de prijs op het juiste moment aan te passen, realiseert Huswell meer omzet voor klanten dan wanneer ze via de klassieke vakantieverhuur zouden werken. Bovendien worden ze met de professionele en uitgebreide dienstverlening volledig ontzorgd.”

Op dit moment worden via Huswell enkele honderden verblijven in steden en aan de kust verhuurd, maar ook woningen in Frankrijk en Spanje zitten in het aanbod. Vorig jaar ontving het bedrijf 18.000 gasten. Dat zullen er dit jaar 40.000 zijn.

Huswell is een beloftevolle nichespeler. De start-up werd in 2019 opgericht als BnbSupport door Jean-Paul Godfroy. Het bedrijf telt inmiddels al 16 medewerkers. Het kantoor is gevestigd in Oostkamp. De panden die momenteel beheerd worden, bevinden zich voornamelijk aan de kust, Brugge, Antwerpen, Gent, de Westhoek, Frankrijk en Spanje.

Het bedrijf tekende vorig jaar een groei van 384% op. Dit jaar worden zo’n 40.000 gasten verwacht. CEO Jean-Paul Godfroy werd recent nog genomineerd als West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar en ging met de publieksprijs naar huis.

The post Dewaele gooit zich ook op vakantiemarkt appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/dewaele-gooit-zich-ook-op-vakantiemarkt/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Huswell-Dewaele-2-400x225.jpgDewaele, Huswell
Brugse speciaalzaak Mobile gaat op in nieuwe groep https://www.made-in.be/west-vlaanderen/brugse-speciaalzaak-mobile-gaat-op-in-nieuwe-groep/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/brugse-speciaalzaak-mobile-gaat-op-in-nieuwe-groep/#respond Wed, 06 Apr 2022 20:16:49 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367739 Limburer Wim Weytjens neemt Brugse nichebedrijf Mobile over

The post Brugse speciaalzaak Mobile gaat op in nieuwe groep appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – Het Brugse Mobile, de eerste en dus ook oudste scootmobiel winkel van België, wordt geïntegreerd binnen het Limburgse en expansieve Hego-Mobile. Met het Brugse filiaal er bij, tellen de Limburgers inmiddels vier niche vestigingen. 

 

Hego Mobile is de zaak die in 2016 werd overgenomen door de Limburgse ondernemer Wim Weytjens. Na de vestiging in Rekem (Lanaken) opende hij ook al een tweede afdeling in Nijlen (Mechelen). Ook daar beschikt het bedrijf over een toonzaal en een technische dienst. Om de verdere expansie gestalte te geven, opende Weytjens ook al een derde winkel in Hasselt.

Hego Mobile profileert zich als een heus niche bedrijf. Alle modellen van scootmobielen, rolstoelen, rollators, fietsen, trapliften, krukken en andere orthopedische hulpmiddelen maken deel uit van de portefeuille. Wim Weytjens aast op een geografische aanwezigheid over heel Vlaanderen en brengt dat doel steeds dichterbij. Het Brugse Mobile past dan ook perfect in dit verhaal. Mobile mag zich een gevestigde waarde noemen als exclusief importeur van verschillende bekende scootmobiel merken zoals Mini Crosser, CTM en Rehasys. De snelle leveringstermijnen zijn het handelsmerk van Mobile. Het bedrijf had een jaar terug een nieuwe eigenaar gekregen na het overlijden van de vorige.

The post Brugse speciaalzaak Mobile gaat op in nieuwe groep appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/brugse-speciaalzaak-mobile-gaat-op-in-nieuwe-groep/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Mobile-400x225.jpgHego Mobile, Mobile
Wouter Casteleyn breekt ook internationaal door met zijn handvol West-Vlaamse bieren https://www.made-in.be/west-vlaanderen/wouter-casteleyn-breekt-ook-internationaal-door-met-zijn-handvol-west-vlaamse-bieren/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/wouter-casteleyn-breekt-ook-internationaal-door-met-zijn-handvol-west-vlaamse-bieren/#respond Tue, 05 Apr 2022 19:53:19 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367093 Brouwerij Koekoek brengt vijfde nieuw bier op twee jaar tijd

The post Wouter Casteleyn breekt ook internationaal door met zijn handvol West-Vlaamse bieren appeared first on Made in.

]]>

ZEDELGEM – Een uit de hand gelopen hobby. Maar ook een mooi professioneel West-Vlaams bierverhaal. Wouter Casteleyn van Brouwerij  Koekoek lanceert rond deze tijd zijn vijfde bier (met roze kroonkurk aub) en vindt ook in het buitenland steeds meer afnemers voor zijn gerstenat. Wouter Casteleyn is de partner van de op-en-top onderneemster Greetje Demuelenaere van het bekende Zedelgemse marketing- en communicatiebureau comma.   

Wouter Casteleyn is ondertussen al twee jaar trotse beer executive officer (BEO) van Brouwerij Koekoek. Als drijvende kracht van Koekoek wordt hij bijgestaan door zijn vrouw Greetje Demuelenaere, die het financiële luik en de B2B-sales voor haar rekening neemt, en door Kristiaan Ampe die als beer sales officer (BSO) de verkoop in de horeca draaiende houdt. Aangezien export steeds belangrijker wordt, staat Wouter ook in voor het buitenlandse klantencontact.

Wouters interesse in de gastronomische cultuur en zijn voorliefde voor premium dranken vloeiden samen met zijn natuurlijke ondernemingszin uit tot Brouwerij Koekoek, een brouwerij die de brouwtraditie eert door extra pit toe te voegen aan de Belgische biercultuur. Dat doet hij door verrassende kruiden te combineren met natuurlijke ingrediënten en ze uiteindelijk te bottelen in een statement design.

Deze week ziet de nieuwste biertelg Bar Bippa het levenslicht. Dit brengt het aantal nieuwe bieren op vijf: Bar Bippa, Bar Blanche, Bar Brutal, Bar Belge en de alcoholvrije Bar Bo. Deze vijf unieke b-beers worden alvast in binnen- en buitenland goed gesmaakt.

Marketing benadering

De meerwaarde van deze speciaalbieren in het gastronomisch landschap zit ook in de marketing approach van Wouter en Greetje. Als zaakvoerders van strategisch marketingbureau comma, brand strategists weten ze perfect aan te voelen wat het doelpubliek verwacht. Het ‘verbieren’ van de markt heeft namelijk gezorgd voor ruimte in de kunst van lekker eten en drinken. Een dankbare ruimte die met glans ingevuld wordt door de uitgebalanceerde bieren.

Internationale doorbraak

De vier voorgangers van Bar Bippa slaagden alvast in hun belofte: de Belgische biercultuur een nieuwe impuls geven. Ook op internationaal vlak is Brouwerij Koekoek ondertussen al lang geen onbekende meer. Bar Belge, Bar Blanche, Bar Brutal en Bar Bo worden goed onthaald in Italië, Nederland, Zwitserland, Frankrijk en China. Maar ook uit andere (buur)landen blijkt steeds meer interesse.

Wie in België wil proeven van een b-beer kan terecht bij drankencetrales, winkels of horeczaken. Tijdens het Brugs BierFestival zal Bar Bippa officieel voorgesteld worden aan het grote publiek. Tijdens het weekend van 9 en 10 april kan iedereen komen proeven in BMCC Brugge.

 

 

The post Wouter Casteleyn breekt ook internationaal door met zijn handvol West-Vlaamse bieren appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/wouter-casteleyn-breekt-ook-internationaal-door-met-zijn-handvol-west-vlaamse-bieren/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Comma-Bar-400x225.jpgBrouwerij Koekoek, Comma
Jan Demey (consultancybedrijf Hict) sluit Kempense Kerteza in de armen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jan-demey-consultancybedrijf-hict-sluit-kempense-kerteza-in-de-armen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jan-demey-consultancybedrijf-hict-sluit-kempense-kerteza-in-de-armen/#respond Mon, 04 Apr 2022 11:47:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=366412 Jan Demey (Hict) wil de medische sector beter dienen dankzij samenwerking met Kempense Kerteza

The post Jan Demey (consultancybedrijf Hict) sluit Kempense Kerteza in de armen appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – Bruggeling Jan Demey, stichter en bezieler van het hoog aangeschreven medisch consultancybedrijf Hict, heeft met het Kempense Kerteza uit Kasterlee een integraal samenwerkingsakkoord gesloten. Beide partijen werkten op ad hoc basis al regelmatig samen, en gaan nu een stap verder met de bedoeling hun dienstverlening aan de gezondheidssector verder uit te breiden en uit te diepen. De organisaties blijven hun eigen identiteit en focus behouden, maar zullen nauwer samenwerken op structureel, strategisch en projectmatig vlak. Door de uitbreiding bestaat de nieuwe bedrijfsfamilie nu uit 42 healthcare consultants, aangevuld met een netwerk van 120 geassocieerde consultants en experts, die samen goed zijn voor een gezamenlijke omzet van 5,5 miljoen euro en ongeveer 350 voltooide projecten per jaar.

Hict bouwt als healthcare consultancy bedrijf haar expertise uit in binnen- en buitenland, met als missie gezondheidssystemen te verbeteren vanuit diverse invalshoeken. De focus van Hict op consultancy projecten blijft behouden, maar wordt via de samenwerking met Kerteza qua expertise versterkt in specifieke domeinen van de gezondheidszorg, zoals onder andere op vlak van zorginstellingen, ziekenhuizen, zorgprocessen, labo, kwaliteitsmanagement, normering en accreditatie. Kerteza biedt aan Hict ook de mogelijkheid om versneld, en met diepgaande kennis van de sector, de Nederlandse markt te ontwikkelen.

Bewezen meerwaarde

Toen Jan Demey de kans kreeg om Kerteza toe te voegen aan de familiale holding JuSimAr, was de weloverwogen keuze om de 2 bedrijven samen te voegen en sterker te maken op gebied van adviesverlening in de gezondheidssector snel gemaakt.

De meerwaarde van de samenwerking uit zich in de snellere en ruimere geografische groei, de complementariteit van expertise om klanten bredere en diepgaandere kennis te kunnen bieden, en een diversificatie van de dienstverlening. Dit laatste vertaalt zich onder meer in het verder ontwikkelen van de aanwezige interim-management diensten en het verlenen van kennisoverdracht door opleidingen, naast de bestaande projectmatige consulting en adviesverlening. Op deze manier kunnen beide organisaties elkaars sterktes aanvullen, en zal de synergie dus leiden tot ruimte voor innovatie, schaalgrootte en stabiliteit en groeikansen voor onze klanten, partners en medewerkers.

Alles kan beter

Kerteza levert toegevoegde waarde op strategisch, organisatorisch en commercieel terrein en begeleidt laboratoria en zorginstellingen bij uitdagende projecten. “Dankzij de samenwerking met Hict is onze expertise nog groter en nog sterker geworden”, laat het Kempense bedrijf weten bij monde van CEO Patrick Corstiaans. “Enerzijds betekent dit een strategische groei en anderzijds kunnen we door onze kennis te delen samen onze klanten én partners alleen maar helpen met een verdere ontwikkeling.”

Voor Jan Demey is één zaak duidelijk: toegevoegde en toepasselijke waarde brengen naar de gezondheidssector kan enkel door innovatie, specialisatie en ervaring. “Door het samenbrengen van Hict en Kerteza in één familie beantwoorden we aan deze uitdagingen in de sector”, zegt Jan Demey. “Ervaring door een ruimere markt (geografisch en functioneel) te bereiken, specialisatie door met meer consultants en experten dieper op huidige en toekomstige vraagstukken in de gezondheidssector te kunnen werken. Innovatie maken we verder mogelijk door onder andere binnen de nieuwe holding – die enkel gericht is op de gezondheidssector – ruimte te creëren voor onderzoek, innovatie en participatie in nieuwe initiatieven. Met deze volgende stap in de groei van beide bedrijven creëren we ruimte voor groei en ontwikkeling voor onze medewerkers, onze klanten en partners.”

 

The post Jan Demey (consultancybedrijf Hict) sluit Kempense Kerteza in de armen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jan-demey-consultancybedrijf-hict-sluit-kempense-kerteza-in-de-armen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Hict-22-400x225.jpghict, Kerteza