Roeselare - Made in https://www.made-in.be Mon, 18 Apr 2022 19:56:36 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:46:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371354 Kortrijkse slimme zonnecrème dispensers veroveren langzaam maar zeker de markt

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – In volle coronatijd lanceerde de jonge Kortrijkse ondernemer Jacob Leysen – zoon van de bekende advocaat Jan Leysen – samen met twee ‘copains uit de scouts’ zijn eigen firma Sundo. De invalshoek van de kmo oogde bijzonder origineel maar ook broodnodig: met slimme zonnecrème dispensers de strijd aangaan tegen zonnebrand. De dispensers vinden in steeds grotere getale hun weg naar diverse steden. Deze week krijgt ook de kust zijn eerste leveringen op de hoek van de straat of op straten en pleinen.   

De zogenaamde SMOTspots (Skin-Matters-Over-Tan) zijn slimme zonnecrème dispensers die ingezet worden om de bevolking te sensibiliseren inzake huidkanker preventie. Het is namelijk zo dat 1 op 5 Belgen een vorm van huidkanker ontwikkelt voor hun 75ste. Om hier iets aan te doen ontwikkelde Leysen zijn SMOTspot. Volgens Leysen zelf gaat het om een wereldwijde primeur. Hij lanceerde zijn opmerkelijke ondernemersinitiatief in het voorjaar van 2021.

Inmiddels hebben divers steden het aanbod al in huis gehaald. Onder hen Hasselt, Deinze, Eeklo, Roeselare en Oostende. “Het is de taak van een stad om onder meer aan preventieve gezondheidszorg te doen”, vindt Leysen. “Naast de steden zijn er ook sportclubs, zwembaden (alle LAGO zwembaden bijvoorbeeld), events en bedrijven die inzetten op huidkanker preventie en dus de slimme smeerpalen in huis hebben gehaald.”

De toestellen geven op het scherm weer wat de UV-index is op die specifieke plaats en hoe vaak men moet smeren die dag. Daarnaast meten ze ook tal van weersomstandigheden en het verbruik, om zo een beter inzicht te krijgen in het smeergedrag van de Belgen zodat er in de toekomst beter en nog gerichter kan worden gesensibiliseerd.

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/SMOTspot-VL-540x365-1-400x225.jpgLago, Sundo
Afghaanse zussen pakken uit met een eigen gin https://www.made-in.be/west-vlaanderen/afghaanse-zussen-pakken-uit-met-een-eigen-gin/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/afghaanse-zussen-pakken-uit-met-een-eigen-gin/#respond Mon, 18 Apr 2022 19:05:39 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371334 Afghaanse zussen worden ondernemers met een eigen gin

The post Afghaanse zussen pakken uit met een eigen gin appeared first on Made in.

]]>

ROESELARE – In hun geboorteland Afghanistan is het ondenkbaar dat als vrouw te doen, maar de in 2002 gevluchte zusjes Barin (28) en Mariam (23) Dinzad brengen hier een eigen gin op de markt. Ze doen dat vanuit hun nieuwe thuisstad Roeselare.

Het is de krant De Standaard (Mediahuis) die met het verhaal uitpakt. De beide zussen wonen al langer in onze contreien. In 2002 sloegen ze op de vlucht voor de Taliban, lieten Afghanistan voor wat het was en vonden hier een nieuwe thuis. Enkel jaren terug gingen beide, inmiddels goed ingeburgerde zussen, aan de slag in een restaurant. Daar groeide de belangstelling om ook een sommelier opleiding te volgen in Frankrijk. Van het ene kwam het andere. Barin wilde een eigen kleinschalige wijnhandel die er ook kwam met Wijnen C-Page.

Dromen worden werkelijkheid

De corona deed hen verder denken over de toekomst. De droom – een eigen gin op de markt brengen – werd inmiddels werkelijkheid. De gin werd recent gelanceerd als Khwaraka-Sisters Saffron Gin. De basisingrediënten zijn Afghaanse saffraan en vanille. Het drankje kan gedronken worden als digestief maar ook als apero met tonic. Aan De Standaard vertellen beide zussen: “Als moslima is ons initiatief verre van evident, maar door met een eigen alcoholische drank uit te pakken, willen we andere Afghaanse vrouwen steunen en tonen dat ze hun kansen en dromen moeten proberen te grijpen.”

De Afghaanse gin wordt al geserveerd in restaurant Castor in Beveren-Leie en kan ook besteld worden via de webshop www.khwaraka.be.

The post Afghaanse zussen pakken uit met een eigen gin appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/afghaanse-zussen-pakken-uit-met-een-eigen-gin/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Afghaanse-zusjes-gin-400x225.jpgCastor, Khwaraka, Wijnen C-Page
West-Vlaamse ondernemer Paul Vantomme introduceert eerste seksautomaat in België https://www.made-in.be/west-vlaanderen/west-vlaamse-ondernemer-paul-vantomme-introduceert-eerste-seksautomaat-in-belgie/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/west-vlaamse-ondernemer-paul-vantomme-introduceert-eerste-seksautomaat-in-belgie/#respond Sun, 10 Apr 2022 09:59:29 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368885 Paul Vantomme haalt met automaten 'sexual wellbeing' uit de taboesfeer

The post West-Vlaamse ondernemer Paul Vantomme introduceert eerste seksautomaat in België appeared first on Made in.

]]>

ROESELARE – Drank-, sigaretten- of maaltijdautomaten kenden we al. Maar automaten van seksspeeltjes? De West-Vlaming Paul Vantomme (ex-CFO van Fun en van Carpetland) blijkt in tandem met Oost-Vlaming Sylvain Spitaels erg succesrijk te zijn met zijn Babylon Love Shops. Nu breidt hij het netwerk van winkels uit met een eerste automaat. Hij ziet het als een bijkomende tool om ‘sexual wellbeing‘ uit de taboesfeer te halen. Want, zo luidt de redenering achter dit businessverhaal: wie een gezonde seksbeleving heeft, voelt zich ook mentaal beter in zijn vel.  

 

 

 

De groep Babylon Love Shop heeft al tien winkels met seksspeeltjes, waaronder één in Roeselare. Nu pakt de tandem Vantomme-Spitaels uit met een eerste seksspeeltjesautomaat in België. Lokeren kreeg de primeur. Vier maanden na de ingebruikname ervan blijkt het een schot in de roos. “Tijdens de pandemie luidden de media herhaaldelijk de noodklok over grote mentale problemen bij jong en oud”, zegt commercieel manager Claudia Heyvaerts. “Maar hoewel iedereen het erover eens is dat ook seksueel welbevinden een belangrijke rol speelt in het mentale welzijn, blijft dat onderwerp nog veel te vaak in een taboesfeer baden. Onze automaat is samen met onze winkels en ons onlineaanbod één van de manieren om dat taboe te doorbreken.”

Geen rode oortjes meer

 Babylon Love Shop is al verschillende  jaren erg succesrijk met eroticawinkels in Wallonië (Gosselies, Bergen en Doornik) en Noord-Frankrijk (Lille, Lens, Calais en Ronq). In 2018 nam de groep in Aartselaar, Wetteren en Roeselare ook drie winkels over van het failliete postorderbedrijf  Pabo.  “Mensen zijn obsessief met hun gezondheid bezig”, legt Claudia Heyvaerts uit. “Daar horen niet alleen yoga, sport en een gezonde voeding bij, maar ook een leuk lichamelijk liefdesleven. Rode oortjes als het over seks gaat, zijn niet meer van deze tijd. Terecht natuurlijk want, zoals blijkt uit alle onderzoeken en enquêtes is een leuke seksualiteitsbeleving één van de pijlers van een gelukkig leven.”

Voor elk wat wils

Met een aanbod van meer dan 7.000 producten in de winkels, waar klanten de producten kunnen voelen en ruiken en veel uitleg kunnen krijgen van de winkelverantwoordelijken, en op internet, wil Babylon Love Shop daartoe bijdragen. “Met de aankleding van de winkels, de open gesprekken over klantenbehoeften, en onze duidelijk ambitie om aan de wensen van iedereen  –  koppels, vrijgezellen, hetero’s, de LGBTQ+’s, mensen met een handicap, fetichisten, BDSM-fanaten,  jongeren en ouderen – tegemoet te komen, maken we elke dag duidelijk dat seks gewoon een natuurlijke behoefte is, zoals honger en dorst, en dat er heel wat leuke producten op de markt zijn om ten volle van seksuele beleving te genieten. Maar toch blijft de drempel voor sommigen te hoog. Onze automaat is een aanvullend instrument om de drempel te verlagen.Hij staat op de industriezone van Lokeren letterlijk tussen de automaten die brood, snoep en drank aanbieden. Dat versterkt de boodschap dat alles wat met seks te maken heeft niet naar een donker hoekje moet.”

Volgens Clauda Heyvaert is de kans groot dat er, na Lokeren, op nog meer locaties een automaat met populaire sex toys zullen geplaatst worden. “Ik zie geen enkele reden waarom de automaten niet even vertrouwd zouden worden als de condoomautomaten van Durex”, besluit Heyvaert.

The post West-Vlaamse ondernemer Paul Vantomme introduceert eerste seksautomaat in België appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/west-vlaamse-ondernemer-paul-vantomme-introduceert-eerste-seksautomaat-in-belgie/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Babylon-ROESELARE-Sylvain-S-Paul-V-400x225.jpgBabylon Love Shop
Deze 15 zaken moeten de deuren sluiten https://www.made-in.be/west-vlaanderen/deze-15-zaken-moeten-de-deuren-sluiten/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/deze-15-zaken-moeten-de-deuren-sluiten/#respond Fri, 08 Apr 2022 09:06:54 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368556 Deze week opnieuw 15 faillissementen in onze regio:

The post Deze 15 zaken moeten de deuren sluiten appeared first on Made in.

]]>

De ondernemingsrechtbank Gent (afdelingen Oostende, Brugge, Kortrijk, Veurne en Ieper) heeft het faillissement geopend van 15 ondernemingen uit onze regio. De aankondiging dient om schuldeisers de kans te bieden een vordering in te dienen.

Oostende

  • Vantrop, eetgelegenheid (Oostende). Curator is Johan Herpelinck
  • De Witte Investment Fund, gegevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten (Kortemark). Curator is Floor D’Hulster.
  • New Bamboo Comfort, detailhandel in huishoudtextiel en beddengoed (Middelkerke). Curator is Martine Decherf.
  • Vermeire Toon, schilder (Oostende). Curator is Sabine De Wispelaere.

Kortrijk

  • Meersch Joost, markt- en straathandel in andere artikelen (Staden). Curator is Karel Rommens.
  • Miller Invest, ontwikkeling van residentiële bouwprojecten (Roeselare). Curator is Lise Vermeersch.
  • Oceaan Group, detailhandel in textiel (Kortrijk). Curator is Frank Heffinck.
  • Desplenter Jonas, ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen (Anzegem). Curator is Laurence Montagne.
  • Square Flanders, schrijnwerk (Izegem). Curator is Geert Soetaert.
  • Snacks On Wheels, eetgelegenheid (Roeselare). Curator is Maarten Vinckier.
  • Swavek-Alu, algemeen onderhoud en reparatie van auto’s en lichte bestelwagens (Kortrijk). Curator is Pieter Dewaele.

Brugge

  • DeRudder Geert, werkzaamheden in verband met de afwerking van gebouwen (Zuienkerke). Curator is Laurent Samyn.

Veurne

  • Temperman Patrick, markt- en straathandel in voeding- en genotmiddelen (Moorslede). Curator is Karel Versteele.
  • Immo-Boussu, verhuur en handel in onroerende goederen (De Panne). Curator is Joachim Vanspeybrouck.

Ieper

  • Bouwwerken J.S.L., schrijnwerk (Ieper). Curator is Bruno De Rynck.

Meer nieuws over faillissementen vind je op onze overzichtspagina.

The post Deze 15 zaken moeten de deuren sluiten appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/deze-15-zaken-moeten-de-deuren-sluiten/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/limburg/2018/08/faling-400x225.jpg
Busbouwer VDL vangt maximale investeringssteun van de Vlaamse overheid https://www.made-in.be/west-vlaanderen/busbouwer-vdl-vangt-maximale-investeringssteun-van-de-vlaamse-overheid/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/busbouwer-vdl-vangt-maximale-investeringssteun-van-de-vlaamse-overheid/#respond Thu, 07 Apr 2022 14:07:25 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368190 VDL ontvangt 2 miljoen strategische transformatiesteun van de Vlaamse regering

The post Busbouwer VDL vangt maximale investeringssteun van de Vlaamse overheid appeared first on Made in.

]]>

ROESELARE – Big and breaking news voor busbouwer VDL in Roeselare, CEO Peter Wouters en de hele achterban. Het bedrijf kreeg zopas het bericht binnen  dat de Vlaamse overheid 2 miljoen euro investeringssteun – ofte het maximaal haalbare – vrijmaakt. Peter Wouters verklaart zich uitermate tevreden. VDL bouwt in Roeselare een nieuwe state-of-the-art fabriek waar op jaarbasis zo’n 800 e-bussen van de band zullen rollen. De totale investering van 44 miljoen euro werd eerder dit jaar aangekondigd. Hilde Crevits roemde toen het dossier als een voorbeeld voor de maakindustrie in onze contreien.   

​De Vlaamse Regering kende de voorbije dagen 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan VDL Bus Roeselare, ontwikkelaar en producent van bussen voor het openbaar vervoer. Het project behelst het valoriseren van een volledig nieuw platform voor de productie van elektrisch aangedreven bussen. De eerste steenlegging van de nieuwe fabriek vond plaats in februari jongstleden.

De voornaamste doelstelling is het op een zo kostenefficiënt mogelijke manier produceren van een hoogtechnologische elektrische bus waartoe een nieuw concept werd ontwikkeld voor zowel het ontwerp van de bus als het productieproces. Om de transformatie te realiseren worden alle activiteiten geherlokaliseerd worden van het centrum van Roeselare (Beveren) naar een volledig nieuwe fabriek in een nabijgelegen industriezone.

Opleiding en vorming

Bij VDL in Roeselare werken zo’n 650 mensen. In de nieuwe energieneutrale fabriek maakt VDL gebruik van een volledig herziene productiemethode met kortere assemblagelijnen en kortere productietijden. Daardoor is de busproductie van de nieuwe fabriek met 800 bussen per jaar twee keer zo hoog als de productie op de huidige locatie.

Volgens CEO Peter Wouters zal het budget van de Vlaamse regering daarom zo goed als integraal gebruikt worden voor het opleiden van de medewerkers, nu ze in een totaal nieuw productieproces stappen. “Voor heel wat medewerkers betekent dit concreet dat ze ook andere taken krijgen en dat veronderstelt een goede professionele begeleiding en vorming”, aldus CEO Peter Wouters.

 

 

 

 

Het Nederlandse VDL investeert 44 miljoen euro in een nieuwe bussenfabriek in Roeselare. Over een jaar moeten de eerste e-bussen van de band rollen.

Op een terrein van 8 hectare in Roeselare verrijst het komende jaar een nieuwe stadsbussenfabriek van de Nederlandse industriële groep VDL. In de vestiging van 44 miljoen euro zullen voornamelijk e-bussen gemaakt worden. Het bedrijf haalde in december nog een deel van een order voor e-bussen van De Lijn binnen.

De nieuwe fabriek vervangt de oerfabriek van het in 1998 door VDL overgenomen Jonckheere in hetcentrum van de Roeselaarse deel-gemeente Beveren. Die fabriek is tot op de draad versleten en wordt nu herontwikkeld door de stad Roeselare.

‘De hoogwaardige maakindustrie heeft wel degelijk een toekomst in West-Europa’, zegt Willem van der Leegte, de CEO van VDL Group. Zijn familieconcern heeft naast de bussenfabriek in Roeselare nog zes andere vestigingen in Vlaanderen. Die tellen in totaal meer dan 1.000 werk-nemers, van wie 650 bij de bussenfabriek in Roeselare.

In de nieuwe energieneutrale fabriek maakt VDL gebruik van een volledig herziene productiemethode met kortere assemblagelijnen en kortere productietijden. Daardoor is de busproductie van de nieuwe fabriek met 800 bussen per jaar twee keer zo hoog als de productie op de huidige locatie.

De komst van de nieuwe fabriek werd al vier jaar geleden aangekondigd. Maar door de coronacrisis werd de start van de bouw telkens uitgesteld. Uiteindelijk startte de bouw begin januari. Begin volgend jaar moeten de bouw en de verhuizing compleet zijn en is het de bedoeling dat de eerste bussen van een nieuwe generatie van de elektrische stadsbus VDL Citea van de band rollen.

Omdat niet elke dag zo’n investering in de Vlaamse maakindustrie plaatsvindt, is ook Vlaams minister van Economie, Werkgelegenheid en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) ‘ontzettend gelukkig’ met de bouw van de nieuwe VDL-fabriek. ‘Die sluit perfect aan bij de prioriteiten van de Vlaamse regering om te investeren in duurzame innovatie, onderzoek en ontwikkeling in de maakindustrie om de knowhow en expertise die er in Vlaanderen is te versterken en hier te houden’, zegt ze.

Concrete toezeggingen over Vlaamse subsidies kon Crevits nog niet doen, maar het is duidelijk dat VDL al een dossier voor de aanvraag van opleidings- en innovatiesteun heeft ingediend bij de Vlaamse overheid.

 

VDL bestempelde de fabriek in Roeselare al enkele jaren geleden als een kenniscentrum voor elektrificatie. Sinds geïnvesteerd werd in de ontwikkeling en de productie van elektrische en hybride bussen zit het orderboek tjokvol en is er opnieuw winst. Omdat de Roeselaarse fabriek het zo druk heeft, werd een order voor meer dan 100 elektrische bussen begin vorig jaar toegewezen aan de fabriek in Valkenswaard. De essentie Het Nederlandse indus-triële familiebedrijf VDL bouwt voor 44 miljoen euro een nieuwe stadsbussen-fabriek in Roeselare.

Daarmee moet het voor-malige Jonckheere helemaal klaar zijn voor deomslag van dieselbussen naar e-bussen.

De oude fabriek van VDL in Roeselare wordt door de stad herontwikkeld.

Bij VDL in Roeselare werken 650 mensen.

 

 

The post Busbouwer VDL vangt maximale investeringssteun van de Vlaamse overheid appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/busbouwer-vdl-vangt-maximale-investeringssteun-van-de-vlaamse-overheid/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/VDL-nieuwe-leuke-foto-400x225.jpgVDL
Chris Mullie (CEO Barias) schrijft boek over culinaire geneugten, anders bekeken https://www.made-in.be/west-vlaanderen/chris-mullie-ceo-barias-schrijft-boek-over-culinaire-geneugten-anders-bekeken/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/chris-mullie-ceo-barias-schrijft-boek-over-culinaire-geneugten-anders-bekeken/#respond Thu, 07 Apr 2022 06:35:48 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368023 Ondernemer Chris Mullie bekijkt culinaire sector vanuit de cocreatie

The post Chris Mullie (CEO Barias) schrijft boek over culinaire geneugten, anders bekeken appeared first on Made in.

]]>

ROESELARE – ‘Ingepakt smaakt lekker’. Zo luidt de titel van een boek dat ondernemer Chris Mullie heeft voorgesteld. De fijne Meulebeekse uitgeverij Bibliodroom van Johan Vergote brengt het werk op de markt. Het werd een boek met een bijzonder verhaal en een sterke missie. Chris Mullie is founder en CEO van Barias, de co-packer uit Roeselare. Hij won vorig jaar de nationale Unizo-award KMO van het Jaar.

 

De cocultuur is helemaal bij ons ingeburgerd. We kennen allemaal coproducties, cosponsors en copiloten. Een co-packer daarentegen is de meesten onder ons helemaal vreemd. Nochtans verschijnen op elke keukentafel producten die daar ingepakt werden. Voeding handig en aantrekkelijk verpakken en die gezond, veilig en tijdig bij de consument brengen, dat is in enkele woorden het metier van de co-packer.

Chris Mullie is stichter en CEO van Barias en stelde vast dat consumenten – zelfs mensen uit zijn onmiddellijke omgeving – amper kunnen inschatten hoeveel kennis, techniek, organisatie, maar ook regelgeving, bij dat proces komt kijken. Het samenspel van mensen en machines zet hij op een eenvoudige manier uiteen in zijn boek Ingepakt smaakt lekker.

Een sector in beweging

De agrovoedingsindustrie evolueert op vandaag snel en ingrijpend. Veranderingen dringen zich op omdat consumenten kritischer en diverser zijn, duurzaamheid aan belang wint en de voedselveiligheid ten koste van alles gewaarborgd moet blijven. Slimme ondernemers uit de betrokken sectoren zullen in de toekomst kennis moeten delen. Cocreatie wordt de norm en is dat al bij Barias. Chris werpt in een aantal hoofdstukjes een blik op het vak, met trends en toekomstgerichte ideeën. Enkele toonaangevende figuren met een link naar verwante branches nodigde hij uit voor een spitse kijk op voeding, verpakking, gezondheid, opleiding, ondernemen, duurzaamheid, wetgeving, circulaire voeding of digitaliseren.

Het boek is geen pur sang bedrijfsboek, maar des te meer een inspiratiebron voor professionelen. Vermits voeding ons allemaal aanbelangt zijn de onderwerpen ook best interessant en helder voor de niet-vakgerichte lezer. Gasten in het boek zijn onder meer Pieter Aquarius (Verpakkingsmachinebouwer Case Packing Systems), Freddy Bekaert (Vives), Kris Declercq en Francesco Vanderjeugd (burgemeesters), Koen Dejonckheere (Gimv), Herwig Dejonghe (Antartic Foods), professor Liesbeth Jacxsens (Ugent), Goedele Liekens (VN-ambassadrice), Joke Vandepitte (Pittman Seafoods), Piet Vanthemsche (Voedselbanken) en Antoon Wallays (Agristo).

info: Ingepakt smaakt lekker, Chris Mullie, Uitgeverij Bibliodroom, hardcover in voedingsverpakking, 104 pagina’s, prijs: 29,95 euro, verkrijgbaar in de boekhandel en online

 

The post Chris Mullie (CEO Barias) schrijft boek over culinaire geneugten, anders bekeken appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/chris-mullie-ceo-barias-schrijft-boek-over-culinaire-geneugten-anders-bekeken/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Mullie-Chris-boek-400x225.jpegAntartic Foods, Barias, Bibliodroom, Case Packing, Gimv, VIVES, Voedselbanken
Voka en Titeca gaan een entente aan https://www.made-in.be/west-vlaanderen/voka-en-titeca-gaan-een-entente-aan/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/voka-en-titeca-gaan-een-entente-aan/#respond Sat, 02 Apr 2022 20:55:17 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=366246 Voka treedt in partnership met Titeca

The post Voka en Titeca gaan een entente aan appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – Voka West-Vlaanderen en Titeca pro accountants & experts hebben een strategisch partnerschap getekend.  Voortaan organiseren beide partijen samen infosessies, nodigen ze keynotesprekers uit of zorgen ze voor gerichte opleidingen. Een win-win voor beide partners, maar vooral voor de ondernemingen: zij kunnen vanaf nu op nog meer expertise rekenen.

Ondernemerschap helpt de hele maatschappij vooruit, daarvan is Voka West-Vlaanderen overtuigd. Voka wil dan ook voor een optimaal kader zorgen, zodat het ondernemerschap in West-Vlaanderen kan groeien en bloeien. Of het nu om een startende onderneming of om een groeibedrijf gaat, of om het voorbereiden van een overname of opvolging: Voka West-Vlaanderen helpt ondernemingen om een groeipad op maat uit te stippelen.

Om dat te kunnen doen, omringt Voka West-Vlaanderen zich met een select aantal strategische partners. Partners die bedreven zijn in business en innovatie, maar die vooral, net als Voka, gedreven zijn door de ambitie om ondernemerschap te ondersteunen en te stimuleren. “De expertise van onze partners is uiteraard cruciaal, maar we moeten elkaar ook op het vlak van visie en aanpak vinden”, geeft Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen, mee. “Pas dan krijg je een partnerschap dat voor onze leden een echte meerwaarde oplevert.”

Win-win

Net als Voka West-Vlaanderen zet Titeca sterk in op een persoonlijke begeleiding van ondernemers. Met hun twee pijlers, ‘pro accountant’ en ‘pro expert’, kunnen ze net als Voka met hun ondernemingen meegroeien en hen ondersteunen in elke levensfase, van start tot overname. Sinds de oprichting in 1987 in Roeselare heeft Titeca een succesverhaal geschreven van interne groei, nieuwe samenwerkingen en overnames. Zo is Titeca vandaag uitgegroeid tot een full service boekhoudkantoor met 11 vestigingen en 290 medewerkers verspreid over West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen.

“De medewerkers van Titeca staan onze ondernemers bij in elke toekomstbepalende beslissing, door te informeren, te inspireren en te adviseren en die aanpak zien we ook terug bij Voka West-Vlaanderen”, concludeert Fabian Missinne, CEO van Titeca. “Met dit partnerschap zetten beide organisaties hun compatibele expertise ten dienste van de West-Vlaamse ondernemers en ondernemingen. En daar zijn we trots op.”

Dankzij dit nieuwe partnerschap kan Voka West-Vlaanderen haar leden verdiepende kennis aanbieden in het financiële en strategische aspect van ondernemen. Beide partners houden ook vinger aan de pols van nieuwe trends en inzichten die ondernemingen in hun groeiverhaal kunnen voortstuwen. Ze delen deze graag met ondernemingen via inspirerende seminaries en netwerksessies. Een win-win-win dus: voor beide partners, maar vooral voor het ondernemerschap in West-Vlaanderen.

 

The post Voka en Titeca gaan een entente aan appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/voka-en-titeca-gaan-een-entente-aan/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Voka-Titeca-400x225.jpgTiteca, voka west-Vlaanderen
Steven Callens (Roeselaarse Sunday) is de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar https://www.made-in.be/west-vlaanderen/steven-callens-roeselaarse-sunday-is-de-west-vlaamse-jonge-ondernemer-van-het-jaar/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/steven-callens-roeselaarse-sunday-is-de-west-vlaamse-jonge-ondernemer-van-het-jaar/#respond Thu, 31 Mar 2022 21:27:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=365029 Steven Callens van Sunday is de nummer één van de ondernemers onder de 40 jaar

The post Steven Callens (Roeselaarse Sunday) is de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – Op een gala bijeenkomst in Kortrijk Xpo werd Steven Callens (33) uitgeroepen tot de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. Een professionele jury onder leiding van Alexander Vanlerberghe koos met unanimiteit van stemmen voor de CEO van textielbedrijf Sunday. Eind 2021 werd hetzelfde bedrijf ook al uitgeroepen tot de snelste West-Vlaamse groeier in de 2021 Technology Fast 50 van consultancy group Deloitte, de lijst van 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. De West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar is een organisatie van JCI, dat met deze trofee ondernemerschap onder de 40 jaar zoveel mogelijk wil stimuleren en promoten. 

Vier kandidaten hadden de eindselectie gehaald. Naast Steven Callens waren dat : Nicolas Buysschaert van het Brugse digitaal agentschap Digital KIXX, Inge Lataire (Tuin- en Dier Lataire uit Beernem) en Jean-Paul Godfroy van het spitsvondige technologie- en dienstenbedrijf BNB Support/Huswell. Deze laatste won de publieksprijs.

Sunday werd in 2013 opgericht door de gewezen en internationaal gerenommeerde top disc jockey Steven Callens. Het bedrijf is vandaag goed voor een omzet van circa 4,5 miljoen euro en telt om en bij de 50 medewerkers. Callens is duidelijk in zijn betoog: hij wil in zijn sector de nummer één wereldwijd worden, zonder de zorg voor klanten en medewerkers uit het oog te verliezen en met focus ook op duurzaamheid.

Sunday helpt bedrijven om van hun stakeholders (personeel, klanten, partners, investeerders,…) echte ambassadeurs te maken door middel van sustainable company fashion. Met 48 teamleden in 5 landen en klanten als TikTok, Gorillas, Hubspot, Facebook, Google, Zalando, Salesforce, enzovoort, is Sunday de snelst groeiende en meest disruptieve speler in deze markt. Het productaanbod bestaat uit duurzame kledij en draagbare accessoires die op maat van bedrijven gemaakt worden. “We decoreren niet op bestaande producten, maar gaan kledij en accessoires van de stof en patronen maken, net zoals modemerken dit doen”, aldus Steven Callens. “De productie gebeurt in onderaanneming in Polen.”

Veelzijdige diensten

De diensten zijn veelzijdig en bestaan uit fashion design (creatief & technisch ontwerp), productie, software, fulfilment en consulting. “Het advies trekken we trouwens door in onze volledige aanpak met de klant en staat echt centraal in onze organisatie”, aldus Callens. “De klant kiest zelf het niveau van betrokkenheid en welke diensten voor hem interessant zijn. De bedrijven die internationaal klanten en medewerkers hebben, gaan meestal voor onze ‘one stop shop’ aanpak en gebruiken het liefst al onze diensten voor een totale ontzorging, maar met maximale impact en resultaten.”

Klant centraal in het universum

Sunday baseert zijn businessmodel ook op een intern R&D team dat sterk ‘customer driven’ is. “We gaan dus voornamelijk ontwikkelingen doen op vraag en op maat van de klant”, zegt Callens. “Dit zorgt ervoor dat het productaanbod steeds unieker wordt en dit in andere landen en sectoren ook kan doorgetrokken worden, gezien alle branding steeds uniek is per klant. Overigens bezitten we zelf niet de machines of productie, maar werken we met onderaannemers die onze producten vervaardigen conform onze lastenboeken. Zo blijven we op elk moment schaalbaar met onze producten en blijven we toch de kwaliteit bewaken.”

Vandaag heeft Sunday naast zijn hoofdkantoor in Roeselare, ook al eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Ierland en Polen. Ook aanwezig zijn in de VS en Azië staat op het verlanglijstje voor de komende jaren.

foto: Steven Callens (r)

The post Steven Callens (Roeselaarse Sunday) is de West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/steven-callens-roeselaarse-sunday-is-de-west-vlaamse-jonge-ondernemer-van-het-jaar/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Callens-Jonge-Ondernemer-22-400x225.jpgDeloitte, Digital KIXX, Facebook, Google, Gorillas, Hubspot, Huswell, Lataire, Sunday, TikTok, Zalando
Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe https://www.made-in.be/west-vlaanderen/van-mossel-legt-nu-ook-de-hand-op-de-automotive-groep-vereenooghe/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/van-mossel-legt-nu-ook-de-hand-op-de-automotive-groep-vereenooghe/#respond Wed, 30 Mar 2022 13:41:20 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=364861 Van Mossel neemt Vereenooghe (Mercedes-Benz) over

The post Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – In 2021 ging de machtige Nederlandse autodistributiegroep Van Mossel Automotive Groep (3,5 miljard euro omzet, 4.600 medewerkers) in West-Vlaanderen een entente aan met Devos-Capoen (Renault, Dacia). Nu volgt de aankondiging dat de familie Vereenooghe ook in zee gaat met de Nederlanders. Van Mossel breidt zodoende haar imperium uit met 9 Mercedes-Benz vestigingen in West-Vlaanderen en bestendigt hiermee haar positie als grootste automotive groep in de Benelux. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3.800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

De overname markeert de volgende mijlpaal voor Van Mossel België dat hiermee haar aanwezigheid in West-Vlaanderen versterkt met 9 Mercedes-Benz verkoops- en servicepunten in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Veurne, Brugge, Oostende, Knokke en Jabbeke. De groep bouwt zo haar Mercedes-Benz netwerk in België in één klap uit van 4 naar 13 locaties.

“Met Van Mossel in Turnhout en Brecht verdelen we reeds Mercedes-Benz personenwagens en Vans in België”, aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel België. “Met de overname van Vereenooghe is de dienstencirkel rond en komt daar nog een exclusief AMG Performance Center, Classic Car Center en Vans ProCenter bij. Dankzij deze aanvulling en sterke geografische spreiding kunnen wij onze klanten nu nog beter van dienst zijn.”

Door de deal met Vereenooghe wordt de groep ook de grootste Mercedes-Benz Trucks dealer van het land. “Een strategische geografische uitbreiding op onze Mercedes-Benz Trucks vestigingen in Deurne en Duffel (Antwerpen) gezien de nabijheid van de havens Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam”, klinkt het bij Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep.

Met het oog op de toekomst

Groep Vereenooghe kent een rijke geschiedenis van expansie, ambitie en succes, maar ook van uitdagingen, bestendiging van het merk Mercedes-Benz en tewerkstellingskansen in de regio. De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug tot 1930, waarbij het in 1969 officieel Mercedes-Benz concessiehouder werd.

Met de overname van Auto Terminus trok Groep Vereenooghe de kaart van de schaalvergrotingsstrategie. Dankzij een sterke geografische spreiding ambieert Groep Vereenooghe om elke Mercedes-Benz klant uit Noord en Midden West-Vlaanderen een optimale service aan te bieden zowel op vlak van verkoop als naverkoop.

Zaakvoerders Alain en Michel Vereenooghe behoren inmiddels tot de derde generatie en beseffen dat de auto-industrie zich in een ongeziene revolutie bevindt. “Het gedrag van de kopers verandert snel”, aldus Michel Vereenooghe. “De technologie evolueert drastisch. Groei en vernieuwing zijn de belangrijkste elementen om succesvol te zijn en te blijven. Aangezien directe opvolging niet verzekerd is en we de toekomst van ons succesvol bedrijf, maar ook van onze medewerkers willen garanderen, hebben we beslist om de zaak over te laten aan Van Mossel Automotive Groep.”

Machtige speler

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, Fuso, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens.

 

 

 

Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3.800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

The post Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/van-mossel-legt-nu-ook-de-hand-op-de-automotive-groep-vereenooghe/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Van-Mossel-vereenooghe-400x225.jpgDevos-Capoen, Van Mossel
Roularta wordt de grootste uitgever van online informatie over gezondheid in België en Nederland https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roularta-wordt-de-grootste-uitgever-van-online-informatie-over-gezondheid-in-belgie-en-nederland/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roularta-wordt-de-grootste-uitgever-van-online-informatie-over-gezondheid-in-belgie-en-nederland/#respond Tue, 29 Mar 2022 20:01:51 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=364486 Roularta neemt drie gezondheidswebsites over

The post Roularta wordt de grootste uitgever van online informatie over gezondheid in België en Nederland appeared first on Made in.

]]>

ROESELARE – Het beursgenoteerde Roularta heeft drie gezondheidssites overgenomen van Mediahuis en van Rossel. Het betaalt daarvoor het ronde bedrag van een half miljoen euro. Meteen maakt Rouarta zichzelf ‘incontournable’ als het gaat over online informatie over gezondheid.  

Roularta Media Group (RMG) neemt 100% van Gezondheid NV over en wordt zo eigenaar van de grootste gezondheidswebsites in België, namelijk Gezondheid.be, Passionsanté.be en Minimi.be. Samen met de gezondheidswebsite Gezondheidsnet.nl (100% RMG) in Nederland en de talrijke gezondheidsrubrieken op de verschillende digitale platformen van RMG in België en Nederland (denk aan Knack.be, Levif.be, Artsenkrant.com/lejournaldumedecin.com, Plus.be, Plusonline.nl, Libelle.be, Femmesdaujourdhui.be en Flair.be) wordt RMG met deze overname de grootste uitgever van kwaliteitsvolle online informatie over gezondheid in België en Nederland. Als marktleider kan RMG in zowel België als Nederland een belangrijke partner voor adverteerders uit de gezondheidssector worden.

Gezondheid.be heeft 900.000 unieke bezoekers per maand en telt meer dan 1,5 miljoen maandelijkse pageviews. Meer dan 100.000 lezers zijn geabonneerd op de newsletters van Gezondheid.be. Passionsanté.be, de Franstalige tegenhanger, heeft 700.000 unieke maandelijkse bezoekers en telt meer dan 825.000 maandelijkse pageviews. 56.000 lezers zijn geabonneerd op de newsletters van Pssionsanté.be. Minimi.be werd gelanceerd in 2019 en is de referentie voor jonge ouders die alles willen weten over zwangerschap en de eerste jaren van hun kind. Minimi.be heeft 172.000 maandelijkse bezoekers en telt 282.000 maandelijkse pageviews.

Impact op omzet

Op 29 maart 2022 ondertekenden RMG en de verkopende mediagroepen Mediahuis en Rossel de overeenkomst tot de overdracht van de aandelen van Gezondheid NV. De prijs voor de overname bedraagt 500.000 euro . Van deze transactie wordt al voor 2022 een positieve impact op de resultaten van Roularta Media Group verwacht, aangezien RMG de verwachte omzet (voor 2022 geschat op 600.000 euro) en EBITDA van Gezondheid NV vanaf 1 april in de geconsolideerde cijfers van 2022 opneemt.

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group, benadrukt vooral dat deze overname kansen biedt om zowel in België als in Nederland meer te groeien op de advertentiemarkt in de gezondheidszorg.

The post Roularta wordt de grootste uitgever van online informatie over gezondheid in België en Nederland appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roularta-wordt-de-grootste-uitgever-van-online-informatie-over-gezondheid-in-belgie-en-nederland/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/roularta-office-400x225.jpgMediahuis, Rossel, Roularta