Oostende - Made in https://www.made-in.be Mon, 18 Apr 2022 19:56:36 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:46:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371354 Kortrijkse slimme zonnecrème dispensers veroveren langzaam maar zeker de markt

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – In volle coronatijd lanceerde de jonge Kortrijkse ondernemer Jacob Leysen – zoon van de bekende advocaat Jan Leysen – samen met twee ‘copains uit de scouts’ zijn eigen firma Sundo. De invalshoek van de kmo oogde bijzonder origineel maar ook broodnodig: met slimme zonnecrème dispensers de strijd aangaan tegen zonnebrand. De dispensers vinden in steeds grotere getale hun weg naar diverse steden. Deze week krijgt ook de kust zijn eerste leveringen op de hoek van de straat of op straten en pleinen.   

De zogenaamde SMOTspots (Skin-Matters-Over-Tan) zijn slimme zonnecrème dispensers die ingezet worden om de bevolking te sensibiliseren inzake huidkanker preventie. Het is namelijk zo dat 1 op 5 Belgen een vorm van huidkanker ontwikkelt voor hun 75ste. Om hier iets aan te doen ontwikkelde Leysen zijn SMOTspot. Volgens Leysen zelf gaat het om een wereldwijde primeur. Hij lanceerde zijn opmerkelijke ondernemersinitiatief in het voorjaar van 2021.

Inmiddels hebben divers steden het aanbod al in huis gehaald. Onder hen Hasselt, Deinze, Eeklo, Roeselare en Oostende. “Het is de taak van een stad om onder meer aan preventieve gezondheidszorg te doen”, vindt Leysen. “Naast de steden zijn er ook sportclubs, zwembaden (alle LAGO zwembaden bijvoorbeeld), events en bedrijven die inzetten op huidkanker preventie en dus de slimme smeerpalen in huis hebben gehaald.”

De toestellen geven op het scherm weer wat de UV-index is op die specifieke plaats en hoe vaak men moet smeren die dag. Daarnaast meten ze ook tal van weersomstandigheden en het verbruik, om zo een beter inzicht te krijgen in het smeergedrag van de Belgen zodat er in de toekomst beter en nog gerichter kan worden gesensibiliseerd.

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/SMOTspot-VL-540x365-1-400x225.jpgLago, Sundo
Familie Descamps viert met Brooklyn 50 jaar ondernemerschap https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-descamps-viert-met-brooklyn-50-jaar-ondernemerschap/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-descamps-viert-met-brooklyn-50-jaar-ondernemerschap/#respond Mon, 11 Apr 2022 09:52:17 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=369167 Brooklyn staat vijf decennia op de kaart en op de bres

The post Familie Descamps viert met Brooklyn 50 jaar ondernemerschap appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – Een sinecure was het niet. Vijftig jaar stand houden in een retailwereld die bijna van jaar tot jaar veranderde. Maar het West-Vlaamse Brooklyn van de familie Descamps slaagde met verve in zijn examen. De door Lieven Descamps op 7 april 1972 opgerichte winkelketen, wordt vandaag puik geleid door zoon Ubbe Descamps die zich niet alleen profileert als ondernemer, maar ook als sociaal gedreven persoonlijkheid.    

In zijn voorwoord bij de nieuwste Brooklyn-brochure toont Ubbe Descamps nogmaals zijn grote sociale empathie. Hij maakt daarbij zelfs de link naar wat aan de andere kant van Europa gebeurt, en doet dat met een boodschap: de wereld verbeteren begint bij jezelf. “Hadden wij die donkerste bladzijden uit onze eigen geschiedenis dan niet omgedraaid”, stelt de CEO de vraag. “Blijkbaar dus niet. Het is geen fraai beeld. Maar we buigen niet voor barbaars misbruik. We moeten met zijn allen blijven geloven in waarden en in het feit dat duurzaamheid kan helpen zorgen voor een betere wereld.”

Link met New York

Later dit jaar wil Brooklyn uitpakken met een aantal events om vijf decennia ondernemerschap te vieren. Het Brooklyn-verhaal begon in 1972. Vader Lieven Descamps was toen 26, een gewezen KSA-er, een maatschappelijk voorvechter (op de barricades van mei 68) en een vat vol energie. Hij liep rond met een idee: een kledingwinkel opstarten die affiniteit had met de nieuwe studentenbeweging en de kledingstijl waarvoor ze stond.  Non-conformistisch, een tikkeltje nonchalant.

Het was in elk geval innovatief en verfrissend voor Vlaanderen. Broeken en jeans vormden de kern, een uit de VS overgewaaid fenomeen. De link met Amerika en de alliteratie tussen ‘broek’ en de bekende volkswijk uit New York, bezorgde Kortrijk zijn eigen versie van Brooklyn. In datzelfde jaar 1972 opende Lieven Descamps, altijd met steun van zijn echtgenote Rita, een tweede winkel in Roeselare. In 1973 volgt Oostende, in 1975 Brugge en in de jaren tachtig mocht ook Gent Brooklyn in de armen sluiten.

Tweede generatie, bluvn goan

In 2017 nam zoon Ubbe, samen met zijn vrouw Chloë, het familiebedrijf over van zijn ouders. Met ambitie, goesting en een visie, en dat alles gestoeld op veel werkkracht. Zelfs tegenslagen – denk aan de corona-sluitingen van winkels of aan de fatale brand van 2 juni 2021 in Stasegem – hebben zijn positief gemoed en zijn onwrikbaar geloof niet aangetast. Bluvn goan, het past wonderwel bij de aanpak die hem typeert. En voor de rest: een aha-erlebnis bezorgen aan de klant.

De zeven winkels krijgen één na één een make-over (recent Kortrijk) en de e-commerce maakt nu ook integraal deel uit van het retailverhaal. “We zijn klaar voor de volgende halve eeuw”, schreeuwt Ubbe Descamps het graag van de daken.

 

,

The post Familie Descamps viert met Brooklyn 50 jaar ondernemerschap appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/familie-descamps-viert-met-brooklyn-50-jaar-ondernemerschap/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Brooklyn-22-Ubbe-team-Kortrijk-400x225.jpg
Oostendse familie Degroote legt de hand op bekend Gents vastgoedpatrimonium https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-familie-degroote-legt-de-hand-op-bekend-gents-vastgoedpatrimonium/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-familie-degroote-legt-de-hand-op-bekend-gents-vastgoedpatrimonium/#respond Sun, 10 Apr 2022 21:07:29 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368879 West-Vlaamse familie Degroote koopt kantorencomplex op Gent-Zuid voor 41 miljoen euro

The post Oostendse familie Degroote legt de hand op bekend Gents vastgoedpatrimonium appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE, GENT – Zelfs wie niet van Gent is, kent Gent-Zuid. Het is de site waarlangs je Gent binnenrijdt voor wie van de autosnelweg komt. Het imposante kantorencomplex PAC aan het Wilsonplein domineert er de omgeving sinds jaar en dag. Die blikvanger is sinds kort in West-Vlaamse handen. De Oostendse familie Degroote – wel bekend als vastgoedentrepreneurs en als hotels eigenaars – hebben het pand naar zich toegehaald voor officieel 41 miljoen euro.

Het complex omvat 29.000 vierkante meter kantoorruimte en 254 ondergrondse parkeerplaatsen. Koper is de NV Atavus van de familie Degroote die met dit dossier voor het eerst buiten de eigen provincie treedt. Het is de Oost-Vlaamse deputatie die het nieuws van de verkoop bekend maakte. De Provincie bood in 2021 haar eigendom in het complex Gent Zuid aan voor een openbare verkoop. De familie Degroote heeft ruime ervaring in het bouwen van nieuwbouwappartementen en het renoveren en uitbaten van hotels.

De nieuwe eigenaar liet al weten dat een grondige facelift van het gebouw op tol is, en dat in samenspraak met alle actoren, onder meer alle bevoegde diensten en commissies van de Stad Gent en de mede-eigenaars. “De diensten van de Provincie blijven in het PAC (Provinciaal Administratief Centrum) Het Zuid gehuisvest tot hun verhuis in de lente van 2023″,” aldus de Oost-Vlaamse gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Patrimonium. “Dan trekken de politieke en administratieve diensten naar het nieuwe provinciehuis op de site van de Leopoldskazerne. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de financiering van dit nieuwe provinciehuis.

Nieuwe activiteit

Vastgoedgroep Degroote, waarin naast vader Xavier Degroote ook de drie zonen actief zijn, groeide uit tot een van de grootste projectontwikkelaars van de middenkust. De familie bouwt een 300-tal appartementen per jaar, hoofdzakelijk in Oostende en omstreken.

De kantooractiviteit is nieuw voor de West-Vlaamse projectontwikkelaar die zich altijd heeft gefocust op residenties en op de hotelsector (onder meer als uitbater van het Brugse sterrenhotel Duke’s Palace).

The post Oostendse familie Degroote legt de hand op bekend Gents vastgoedpatrimonium appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-familie-degroote-legt-de-hand-op-bekend-gents-vastgoedpatrimonium/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Degroote-Xavier-familie-400x225.jpgAtavus, Provincie Oost-Vlaanderen
Deze 15 zaken moeten de deuren sluiten https://www.made-in.be/west-vlaanderen/deze-15-zaken-moeten-de-deuren-sluiten/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/deze-15-zaken-moeten-de-deuren-sluiten/#respond Fri, 08 Apr 2022 09:06:54 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=368556 Deze week opnieuw 15 faillissementen in onze regio:

The post Deze 15 zaken moeten de deuren sluiten appeared first on Made in.

]]>

De ondernemingsrechtbank Gent (afdelingen Oostende, Brugge, Kortrijk, Veurne en Ieper) heeft het faillissement geopend van 15 ondernemingen uit onze regio. De aankondiging dient om schuldeisers de kans te bieden een vordering in te dienen.

Oostende

  • Vantrop, eetgelegenheid (Oostende). Curator is Johan Herpelinck
  • De Witte Investment Fund, gegevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten (Kortemark). Curator is Floor D’Hulster.
  • New Bamboo Comfort, detailhandel in huishoudtextiel en beddengoed (Middelkerke). Curator is Martine Decherf.
  • Vermeire Toon, schilder (Oostende). Curator is Sabine De Wispelaere.

Kortrijk

  • Meersch Joost, markt- en straathandel in andere artikelen (Staden). Curator is Karel Rommens.
  • Miller Invest, ontwikkeling van residentiële bouwprojecten (Roeselare). Curator is Lise Vermeersch.
  • Oceaan Group, detailhandel in textiel (Kortrijk). Curator is Frank Heffinck.
  • Desplenter Jonas, ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen (Anzegem). Curator is Laurence Montagne.
  • Square Flanders, schrijnwerk (Izegem). Curator is Geert Soetaert.
  • Snacks On Wheels, eetgelegenheid (Roeselare). Curator is Maarten Vinckier.
  • Swavek-Alu, algemeen onderhoud en reparatie van auto’s en lichte bestelwagens (Kortrijk). Curator is Pieter Dewaele.

Brugge

  • DeRudder Geert, werkzaamheden in verband met de afwerking van gebouwen (Zuienkerke). Curator is Laurent Samyn.

Veurne

  • Temperman Patrick, markt- en straathandel in voeding- en genotmiddelen (Moorslede). Curator is Karel Versteele.
  • Immo-Boussu, verhuur en handel in onroerende goederen (De Panne). Curator is Joachim Vanspeybrouck.

Ieper

  • Bouwwerken J.S.L., schrijnwerk (Ieper). Curator is Bruno De Rynck.

Meer nieuws over faillissementen vind je op onze overzichtspagina.

The post Deze 15 zaken moeten de deuren sluiten appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/deze-15-zaken-moeten-de-deuren-sluiten/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/limburg/2018/08/faling-400x225.jpg
Hippe Oostendse modemerk Vieux Jeu opent zijn flagshipstore in thuisstad https://www.made-in.be/west-vlaanderen/hippe-oostendse-modemerk-vieux-jeux-opent-zijn-flagshipstore-in-hoofdkantoor-van-versluys/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/hippe-oostendse-modemerk-vieux-jeux-opent-zijn-flagshipstore-in-hoofdkantoor-van-versluys/#respond Wed, 06 Apr 2022 09:24:48 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367394 Claudia Storme (vieux jeux) zoekt en vindt toenadering tot Bart Versluys

The post Hippe Oostendse modemerk Vieux Jeu opent zijn flagshipstore in thuisstad appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE – De voorbije jaren is het hippe tennis en padel kledingmerk ‘vieux jeu’ uitgegroeid tot een geliefd en veelgevraagd sportlabel. Vieux jeu is het geesteskind van de Oostendse topontwerpster Claudia Storme die met originele designs sportkledij ontwerpt die de glamour van een verloren tijdperk symboliseert. In navolging van dit succes opent ‘vieux jeu’ komende zomer een iconische flagship store in de toonaangevende ‘Ensor Tower I’ gelegen in de nieuwe stadswijk Oosteroever in Oostende. Naast de vaste kantoren zal het sportmerk van hieruit ook zijn nieuwe collecties etaleren en promo-events organiseren.

De designs van ‘vieux jeu’ zijn geïnspireerd op klassieke vormen aangevuld met een moderne en eigentijdse twist. Anno 2022 kan je dit stijlvolle en trendy kledingmerk terugvinden in meer dan vijftig boetieks van Knokke tot Brussel en van Nederland tot de Verenigde Staten. Het ‘vieux jeu’ merk is dan ook bijzonder populair voor sporters die met een goed uitziende outfit, elegantie willen uitstralen zowel op als naast het veld.

Een voelbare klik

“Toen we enkele maanden geleden een eerste gesprek hadden met Versluys Groep voelden we onmiddellijk een klik”, zegt founding lady Claudia Storme van vieux jeu. “We hanteren immers dezelfde normen en waarden waarbij we kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel voeren. We zijn dan ook bijzonder trots om deze zomer onze ‘vieux jeu’ flagship store en showroom te openen in de prachtige ‘Ensor Towers’ op de Oosteroever in Oostende. De opening van onze nieuwe store in Oostende is een belangrijke milestone. Op deze nieuwe locatie hebben we meer mogelijkheden en kunnen we verder werken aan onze groeiplannen. We blijven hierbij steeds trouw aan onze succesvolle formule waarbij we stijlvolle sportkledij ontwerpen voor zowel op als naast het veld. Eigentijdse sportkledij die geschikt is voor alle leeftijden van 12 tot 82 jaar en dit voor vrouwen… en binnenkort ook voor mannen.”

Volgens Bart Versluys heeft Claudia Storme met haar hippe ontwerpen de voorbije jaren een spectaculair groeiparcours afgelegd waarbij ze ‘vieux jeu’ getransformeerd heeft tot een veelbelovend internationaal sportkledingmerk. “Een iconisch sportmerk in een iconisch torengebouw is geen toeval, maar een bewuste keuze”, aldus Versluys. “Vieux jeu is dan ook een hoogstaand label dat naadloos aansluit op het bestaande DNA van de kwalitatieve handelszaken die al aanwezig zijn op de site. ”

 

The post Hippe Oostendse modemerk Vieux Jeu opent zijn flagshipstore in thuisstad appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/hippe-oostendse-modemerk-vieux-jeux-opent-zijn-flagshipstore-in-hoofdkantoor-van-versluys/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Vieux-Jeux-400x225.jpegVersluys, Vieux jeu
Haven Oostende pakt uit met een heus waterstoftankstation https://www.made-in.be/west-vlaanderen/haven-oostende-pakt-uit-met-een-heus-waterstoftankstation/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/haven-oostende-pakt-uit-met-een-heus-waterstoftankstation/#respond Mon, 04 Apr 2022 07:34:29 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=366348 Haven Oostende pakt uit met waterstofprimeur

The post Haven Oostende pakt uit met een heus waterstoftankstation appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE – Haven Oostende, Parkwind en GEOxyz (het Zwevegemse bedrijf van CEO Patrick Reyntjens) hebben de bouw aangekondigd van een heus waterstofbunkerstation. Het initiatief kadert in het Europees pro ecologie project ‘ISHY’. Dit waterstofbunkerstation, dat gebouwd en geëxploiteerd zal worden door Parkwind, zal gebruikt worden om schepen te voorzien van milieuvriendelijke waterstof waarbij er geen uitstoot is. 

Het bunkerstation wordt geplaatst aan de voormalige Foxtrotsite. De bouwvergunningsaanvraag werd ondertussen ingediend en er wordt verwacht dat tegen eind 2023 dit bunkerstation operationeel zal zijn. De start van de bouwfase is voorzien voor begin volgend jaar.
In een eerste fase zullen hierdoor vier schepen per dag kunnen bevoorraad worden met waterstof. Het gaat hier in de eerste plaats om schepen die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan windturbineparken, de zogenaamde crew transfer vessels of CTV’s. GEOxyz bouwt momenteel een dergelijke CTV om zodat deze deels kan varen op waterstof.
Het grote voordeel van het gebruik van waterstof in de scheepvaart is dat er geen CO2-uitstoot is. Dit is dus een volgende stap waarbij het gebruik van fossiele brandstoffen in het kader van mobiliteit waar mogelijk vermeden wordt.

Transformatie naar duurzame haven

Haven Oostende zet hiermee de transformatie verder naar een duurzame haven waarbij de focus ligt op maritieme groeimarkten. Parkwind toont hier andermaal haar vooruitstrevende rol inzake het gebruik van waterstof. GEOxyz bevestigt hiermee haar positie als innovatief bedrijf. Het is dus ook geen toeval dat deze drie partijen elkaar gevonden hebben voor de realisatie van dit project.
Volgens Dirk Declerck, CEO van Haven Oostende, is dit project een belangrijke stap in het kader van energietransitie. “We verankeren hiermee verder GEOxyz dat vorig jaar nog een concessieovereenkomst tekende in Haven Oostende en Parkwind, een toonaangevende speler op het vlak van hernieuwbare energie”, aldus Declerck. “Dit past perfect in onze strategie om duurzame maritieme groeimarkten een plaats te geven in onze haven.”
Het bunkerstation is volgens de initiatiefnemers een eerste stap op weg naar wat volgens ons de norm van de toekomst is: koolstofvrije scheepvaartactiviteiten, te beginnen met de vermindering van de koolstofvoetafdruk van onze eigen offshore-activiteiten.

The post Haven Oostende pakt uit met een heus waterstoftankstation appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/haven-oostende-pakt-uit-met-een-heus-waterstoftankstation/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Port-Oostende-Waterstofbunkerstation-400x225.jpgGEOxyz, Haven Oostende, Parkwind
Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe https://www.made-in.be/west-vlaanderen/van-mossel-legt-nu-ook-de-hand-op-de-automotive-groep-vereenooghe/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/van-mossel-legt-nu-ook-de-hand-op-de-automotive-groep-vereenooghe/#respond Wed, 30 Mar 2022 13:41:20 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=364861 Van Mossel neemt Vereenooghe (Mercedes-Benz) over

The post Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe appeared first on Made in.

]]>

BRUGGE – In 2021 ging de machtige Nederlandse autodistributiegroep Van Mossel Automotive Groep (3,5 miljard euro omzet, 4.600 medewerkers) in West-Vlaanderen een entente aan met Devos-Capoen (Renault, Dacia). Nu volgt de aankondiging dat de familie Vereenooghe ook in zee gaat met de Nederlanders. Van Mossel breidt zodoende haar imperium uit met 9 Mercedes-Benz vestigingen in West-Vlaanderen en bestendigt hiermee haar positie als grootste automotive groep in de Benelux. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3.800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

De overname markeert de volgende mijlpaal voor Van Mossel België dat hiermee haar aanwezigheid in West-Vlaanderen versterkt met 9 Mercedes-Benz verkoops- en servicepunten in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Veurne, Brugge, Oostende, Knokke en Jabbeke. De groep bouwt zo haar Mercedes-Benz netwerk in België in één klap uit van 4 naar 13 locaties.

“Met Van Mossel in Turnhout en Brecht verdelen we reeds Mercedes-Benz personenwagens en Vans in België”, aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel België. “Met de overname van Vereenooghe is de dienstencirkel rond en komt daar nog een exclusief AMG Performance Center, Classic Car Center en Vans ProCenter bij. Dankzij deze aanvulling en sterke geografische spreiding kunnen wij onze klanten nu nog beter van dienst zijn.”

Door de deal met Vereenooghe wordt de groep ook de grootste Mercedes-Benz Trucks dealer van het land. “Een strategische geografische uitbreiding op onze Mercedes-Benz Trucks vestigingen in Deurne en Duffel (Antwerpen) gezien de nabijheid van de havens Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam”, klinkt het bij Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep.

Met het oog op de toekomst

Groep Vereenooghe kent een rijke geschiedenis van expansie, ambitie en succes, maar ook van uitdagingen, bestendiging van het merk Mercedes-Benz en tewerkstellingskansen in de regio. De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug tot 1930, waarbij het in 1969 officieel Mercedes-Benz concessiehouder werd.

Met de overname van Auto Terminus trok Groep Vereenooghe de kaart van de schaalvergrotingsstrategie. Dankzij een sterke geografische spreiding ambieert Groep Vereenooghe om elke Mercedes-Benz klant uit Noord en Midden West-Vlaanderen een optimale service aan te bieden zowel op vlak van verkoop als naverkoop.

Zaakvoerders Alain en Michel Vereenooghe behoren inmiddels tot de derde generatie en beseffen dat de auto-industrie zich in een ongeziene revolutie bevindt. “Het gedrag van de kopers verandert snel”, aldus Michel Vereenooghe. “De technologie evolueert drastisch. Groei en vernieuwing zijn de belangrijkste elementen om succesvol te zijn en te blijven. Aangezien directe opvolging niet verzekerd is en we de toekomst van ons succesvol bedrijf, maar ook van onze medewerkers willen garanderen, hebben we beslist om de zaak over te laten aan Van Mossel Automotive Groep.”

Machtige speler

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, Fuso, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda, Smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens.

 

 

 

Groep Vereenooghe verkocht in 2021 bijna 3.800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

The post Van Mossel legt nu ook de hand op de automotive groep Vereenooghe appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/van-mossel-legt-nu-ook-de-hand-op-de-automotive-groep-vereenooghe/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Van-Mossel-vereenooghe-400x225.jpgDevos-Capoen, Van Mossel
TUI fly herneemt na twee jaar ‘stand stil’ zijn internationale vluchten vanuit Rijsel https://www.made-in.be/west-vlaanderen/tui-fly-herneemt-na-twee-jaar-stand-stil-zijn-internationale-vluchten-vanuit-rijsel/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/tui-fly-herneemt-na-twee-jaar-stand-stil-zijn-internationale-vluchten-vanuit-rijsel/#respond Mon, 28 Mar 2022 09:32:12 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=363664 TUI fly vliegt 19 bestemmingen aan vanuit Rijsel

The post TUI fly herneemt na twee jaar ‘stand stil’ zijn internationale vluchten vanuit Rijsel appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE, RIJSEL – Na twee jaar met een sterk afgebouwd vluchtprogramma door de coronacrisis en de reisbeperkingen zal luchtvaartmaatschappij TUI fly deze zomer opnieuw vanuit alle regionale luchthavens uit het vroegere aanbod vliegen. Het Franse Rijsel wordt begin april als laatste vertrekluchthaven heropgestart. Voor de uitvoering van het zomerprogramma met 19 bestemmingen worden er twee TUI fly-vliegtuigen in Rijsel gestationeerd.

Sinds begin dit jaar kijken reizigers weer vol vertrouwen uit naar een vliegvakantie. De talrijke reserveringen voor het zomerseizoen zijn alvast veelbelovend. Luchtvaartmaatschappij TUI fly kan hierdoor haar unieke vluchtstrategie hervatten door vluchten aan te bieden uit regionale luchthavens. Deze luchthavens worden sinds jaren enorm gewaardeerd door de reizigers uit een ruime regio. Na Brussel, Oostende, Antwerpen, Charleroi en Luik is Rijsel sinds de zomer van 2020 de zesde uitvalsbasis van waaruit TUI Belgium-reizigers kunnen vertrekken. De Franse luchthaven, gelegen op slechts enkele kilometers van de grens met West-Vlaanderen, biedt een ruime keuze aan bestemmingen en vertrekdagen.

Een Boeing 737-800 (189 stoelen) zal vanaf 2 april en tot het einde van de herfstvakantie in Rijsel worden gestationeerd. Een tweede vliegtuig, een Boeing 737-700 (148 stoelen), volgt op 29 april. Vanuit Rijsel zal TUI fly in totaal 19 bestemmingen aanvliegen. Hieronder een overzicht van het aanbod vanuit Lille-Lesquin.

Griekenland

  • Athene: elke maandag en donderdag vanaf 19 mei;
  • Corfu: elke dinsdag vanaf 3 mei;
  • Kreta (Heraklion): elke donderdag vanaf 14 april;
  • Kos: elke zaterdag vanaf 16 april;
  • Rhodos: elke zondag vanaf 17 april.

Spanje

  • Malaga: elke maandag en donderdag vanaf 11 april;
  • Gran Canaria: elke woensdag, donderdag en zaterdag vanaf 2 april;
  • Tenerife: vanaf 4 april elke maandag, woensdag en donderdag
  • Fuerteventura: elke zaterdag vanaf 2 april;
  • Lanzarote: elke maandag vanaf 4 april;
  • Mallorca: elke woensdag vanaf 18 mei.

Marokko

  • Agadir: elke woensdag en zaterdag vanaf 2 april;
  • Casablanca: vanaf 2 april elke woensdag, vrijdag en zaterdag;
  • Fez: elke dinsdag en vrijdag vanaf 8 april;
  • Nador: elke maandag, woensdag en donderdag vanaf 6 april;
  • Oujda: elke maandag, dinsdag en donderdag vanaf 5 april;
  • Marrakech: elke woensdag en zaterdag vanaf 2 april;
  • Tanger: elke dinsdag en vrijdag vanaf 8 april.

Portugal

  • Faro: elke donderdag en zaterdag vanaf 14 mei.

The post TUI fly herneemt na twee jaar ‘stand stil’ zijn internationale vluchten vanuit Rijsel appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/tui-fly-herneemt-na-twee-jaar-stand-stil-zijn-internationale-vluchten-vanuit-rijsel/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Lille-Lesquin-TUI-19-400x225.jpgTUI fly
Oostende krijgt prestigieuze conferentie voor businessvrouwen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostende-krijgt-prestigieuze-conferentie-voor-businessvrouwen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostende-krijgt-prestigieuze-conferentie-voor-businessvrouwen/#respond Fri, 25 Mar 2022 07:39:45 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=362286 Twee straffe madammen organiseren congres voor businessdames in Oostende

The post Oostende krijgt prestigieuze conferentie voor businessvrouwen appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE – Oostende mag zich opmaken voor de eerste business conferentie voor vrouwen ‘Empower your Network’. Het event haalt onder meer de toonaangevende relatie-expert Esther Perel naar de kuststad. Organisator en online community voor vrouwen Generation WOW gelooft meer dan ooit in de kracht van een verbindend en sterk netwerk. Het initiatief wordt gedragen door twee straffe madammen, de uit Knokke afkomstige Barbara De Beir en de Oost-Vlaamse Angelique Foré (Maldegem)  die Generation WOW leiden vanuit Gent.

  

 

 

 

Barbara en Angelique organiseren de conferentie omdat het hun missie is om mensen te doen geloven in de kracht van hun netwerk en dit door hen op een inhoudelijk sterke manier te inspireren. Real life experiences en ontmoetingen met rolmodellen. En vrouwen samenbrengen, dat geeft nu eenmaal een energie die nog meer goesting geeft in ondernemen, zeggen de straffe madammen.

Volgens Generation WOW is de kracht van netwerken on- en offline belangrijker dan ooit. De online community voor vrouwen ziet netwerken als een krachtige en kwalitatieve wisselwerking. Netwerken is volgens hen een essentiële tool. Het is een soort kwaliteitslabel, want aanbevelingen door en verbintenissen met iemand vanuit een warm en sterk contact, betekent instant vertrouwen. Generation WOW spoort vrouwen dan ook aan om vaker te netwerken. Dat deden oprichters Angelique Foré en Barbara De Beir tijdens de coronaperiode vooral via hun populaire podcastreeks en veelbekeken Instagram Stories, maar nu is het tijd voor een grootschalige offline netwerkconferentie ‘Empower your Network’ die op 13 juni 2022 plaatsvindt in het Kursaal van Oostende.

Just do it

“In onze online community van Generation WOW zien we hoe graag er gedeeld en aangemoedigd wordt en zo ontstaan ook heel snel nieuwe impactvolle samenwerkingen”, zeggen de twee dames achter het netwerk. “Daarvoor zijn we Generation WOW opgestart. Kwalitatieve aanbevelingen doen en verbindingen maken, binnen en buiten je business, om elkaar snel en in de juiste richting verder te helpen. Daar draait het om binnen het nieuwe netwerken. Nu het weer kan, is het tijd om de kracht van de sterke online community ook offline te realiseren.” Tijdens de conferentie in Oostende getuigen verschillende succesvrouwen en -mannen over het belang van netwerken. Esther Perel, psychotherapeut, relatie-expert, podcast host en auteur, is het hoofdprogramma van ‘Empower your Network’. Als bestseller auteur van de New York Times krijgt ze erkenning als een van de meest inzichtelijke en originele stemmen van dit moment over moderne relaties. Voortbouwend op meer dan 30 jaar ervaring in organisatieadvies, werpt Perel een licht op de kunst van het verbinden thuis en op het werk. Volgens haar is relationele intelligentie de sleutel tot succes in het bedrijfsleven.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere sprekers die hun spraakmakende inzichten met het publiek delen. Zo getuigen professor Sarah Steenhaut (professor digitale marketing en founding partner Callebaut Collective) en Hanan Challouki (inclusiviteitsexpert en auteur) over hun expertise rond netwerken. Ook Cedric Dumont (high performance speaker) en Fredo De Smet (opiniemaker over het digitale netwerk) zijn van de partij.

Het volledige programma met gedetailleerde uitleg en alles over de ticketverkoop is terug te vinden op de website van Generation WOW: www.generationwow.be.

The post Oostende krijgt prestigieuze conferentie voor businessvrouwen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostende-krijgt-prestigieuze-conferentie-voor-businessvrouwen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/GenerationWOW-Angelique-Barbara-II-©️BuroBonito-2-scaled-1-400x225.jpgCallebaut, Generation WOW
Oostende opent eerste Mexicoshop van het land https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostende-opent-eerste-mexicoshop-van-het-land/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostende-opent-eerste-mexicoshop-van-het-land/#respond Tue, 22 Mar 2022 21:41:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=360885 Uniek retailconcept Tesoros de Mexico landt in Oostende

The post Oostende opent eerste Mexicoshop van het land appeared first on Made in.

]]>

OOSTENDE – In Oostende werd in aanwezigheid van de Mexicaanse ambassadeur in België de eerste fysische ‘Mexicoshop’ van het land geopend. Een origineel retailconcept, waar de kuststad een patent probeert op te nemen.  

De stad en Het Economisch Huis Oostende gaan actief opzoek naar concepten die er nog niet zijn, alsook ondersteunen zij dergelijke concepten die intrekken in langdurig leegstaande panden. “Wij zijn op die manier verheugd om een nieuwe zaak te verwelkomen, een samenwerking tussen een inwoner van Oostende, een Mexicaanse en een Duitse zakenman met de bedoeling om authentieke, artisanale Mexicaanse producten hier in de stad aan te bieden die uniek zijn”, aldus schepen van Economie Charlotte Verkeyn. “Op die manier worden ook voornamelijk lokale families uit Mexico geholpen.”

Tesoros de Mexico – zo heet de zaak – opent een nieuwe markt op basis van hun lokale, Mexicaanse materialen en biedt een waaier aan handgemaakte producten aan. Daarbij staat fairtrade centraal, want het textiel, de interieurartikelen of de kunst worden door middel van een direct contact met de kunstenaars of ambachtslui uit Mexico tot hier gebracht. Tesoros de Mexico wil een reflectie bieden van het traditionele en moderne Mexico. Je vindt er handgemaakte juwelen, aarde-, keramieken- en ander kunstwerk, geweven mandjes, tafelkleden, placematjes of tapijten, catrinas, alebrijes, lithografie, enzovoort. Ook duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen. Handtassen worden bijvoorbeeld vervaardigd uit leder van de agaveplant of gerecycleerd plastiek.

The post Oostende opent eerste Mexicoshop van het land appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostende-opent-eerste-mexicoshop-van-het-land/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Oostende-Mexico-400x225.jpgTesoros de Mexico