Deinze - Made in https://www.made-in.be Tue, 19 Apr 2022 09:37:30 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Goodless internationaal in de kijker met slimme bekerbak https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/goodless-internationaal-in-de-kijker-met-slimme-bekerbak/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/goodless-internationaal-in-de-kijker-met-slimme-bekerbak/#respond Tue, 19 Apr 2022 09:37:25 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371431 "We moeten niet alleen mei plasticvrij maken, maar elke maand van het jaar."

The post Goodless internationaal in de kijker met slimme bekerbak appeared first on Made in.

]]>

DEINZE – U kent het misschien wel: je gaat naar een evenement, je trakteert vrienden op een drankje en betaalt de waarborg van een beker die u nadien nooit meer terugziet. Start-up Goodless van Rudi De Kerpel kwam met de oplossing: Smartbin.

Wie de beker betaalt, krijgt de waarborg terug op zijn rekening van zodra deze terugkeert naar de bar of in de Smartbin terechtkomt. Daarnaast wordt het beheer van de bekers voor de uitbater een stuk overzichtelijker en efficiënter.

Na meer dan twee jaar onderzoek en ontwikkeling kon Rudi De Kerpel uitpakken met zijn nieuwe product op de evenementenbeurs Event Summit in Utrecht. Dat gebeurde in het gezelschap van sales manager Klara Priem en ingenieur Jeroen Diels. De beurs bleek een schot in de roos.

Plasticvrije wereld

“De reacties waren heel positief”, zegt De Kerpel. “Dat was te verwachten, want Nederland besliste zopas om alle wegwerpbekers te verbieden vanaf 2023. De vraag naar herbruikbare bekers, en vooral een concept dat het beheer ervan ondersteunt, was dan ook groot.”

“We spraken verschillende grote festivals aan. Ook een van ‘s werelds grootste brouwers zakte speciaal af naar Utrecht om ons concept te zien. Ze waren zodanig onder de indruk dat we half mei verwacht worden in hun hoofdkwartier om samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Het is een opsteker voor ons bedrijf en alle partners die de afgelopen twee jaar zich ongelooflijk hebben ingezet in zeer moeilijke omstandigheden.”

De toepassing van Goodless komt, met Mei Plasticvrij in het vooruitzicht, geen moment te vroeg. Maar dat was voor De Kerpel geen reden om het product net nu te lanceren. “We moeten niet alleen mei plasticvrij maken, maar elke maand van het jaar.”

The post Goodless internationaal in de kijker met slimme bekerbak appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/goodless-internationaal-in-de-kijker-met-slimme-bekerbak/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/thumbnail_Image-400x225.jpgGoodless
Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:46:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371354 Kortrijkse slimme zonnecrème dispensers veroveren langzaam maar zeker de markt

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – In volle coronatijd lanceerde de jonge Kortrijkse ondernemer Jacob Leysen – zoon van de bekende advocaat Jan Leysen – samen met twee ‘copains uit de scouts’ zijn eigen firma Sundo. De invalshoek van de kmo oogde bijzonder origineel maar ook broodnodig: met slimme zonnecrème dispensers de strijd aangaan tegen zonnebrand. De dispensers vinden in steeds grotere getale hun weg naar diverse steden. Deze week krijgt ook de kust zijn eerste leveringen op de hoek van de straat of op straten en pleinen.   

De zogenaamde SMOTspots (Skin-Matters-Over-Tan) zijn slimme zonnecrème dispensers die ingezet worden om de bevolking te sensibiliseren inzake huidkanker preventie. Het is namelijk zo dat 1 op 5 Belgen een vorm van huidkanker ontwikkelt voor hun 75ste. Om hier iets aan te doen ontwikkelde Leysen zijn SMOTspot. Volgens Leysen zelf gaat het om een wereldwijde primeur. Hij lanceerde zijn opmerkelijke ondernemersinitiatief in het voorjaar van 2021.

Inmiddels hebben divers steden het aanbod al in huis gehaald. Onder hen Hasselt, Deinze, Eeklo, Roeselare en Oostende. “Het is de taak van een stad om onder meer aan preventieve gezondheidszorg te doen”, vindt Leysen. “Naast de steden zijn er ook sportclubs, zwembaden (alle LAGO zwembaden bijvoorbeeld), events en bedrijven die inzetten op huidkanker preventie en dus de slimme smeerpalen in huis hebben gehaald.”

De toestellen geven op het scherm weer wat de UV-index is op die specifieke plaats en hoe vaak men moet smeren die dag. Daarnaast meten ze ook tal van weersomstandigheden en het verbruik, om zo een beter inzicht te krijgen in het smeergedrag van de Belgen zodat er in de toekomst beter en nog gerichter kan worden gesensibiliseerd.

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/SMOTspot-VL-540x365-1-400x225.jpgLago, Sundo
Broers Hoste nemen PLAY AV over https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/broers-hoste-nemen-play-av-over/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/broers-hoste-nemen-play-av-over/#respond Mon, 04 Apr 2022 18:27:15 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=366379 Na bijna 28 jaar vindt bezieler en oprichter Dirk Verhellen dat het tijd is voor de volgende generatie.

The post Broers Hoste nemen PLAY AV over appeared first on Made in.

]]>

DEINZE – PLAY AV, toonaangevend bedrijf in de audiovisuele sector, verandert van eigenaar. Oprichter en huidig CEO Dirk Verhellen verkoopt via een managementbuy-out (MBO) 100% van de aandelen aan de broers Vic en Bruno Hoste. Vic werkt al sinds 2015 in diverse functies binnen het management van PLAY AV. Bruno is momenteel aan de slag als data scientist bij Risolto. Er volgt een periode van co-CEO-schap tot 1 september om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen.

PLAY AV werd opgericht in 1994 en is uitgegroeid tot een innovatieve full service dienstverlener in audiovisuele technieken, actief in zowel verkoop als verhuur. In het hoofdkantoor in Nazareth en de vestiging in Zonhoven stelt Play AV 50 mensen te werk. Na bijna 28 jaar vindt bezieler en oprichter Dirk Verhellen dat het tijd is voor de volgende generatie.

Overname via managementbuy-out (MBO)

Om de toekomst van PLAY AV te vrijwaren was een managementbuy-out (MBO) de beste oplossing voor alle partijen. De broers Hoste nemen ook het bijbehorende vastgoed over van PLAY AV: Visitorium, audiovisueel ingerichte inhouse studio’s, kantoren, vergaderzalen en het magazijn.

“Met Vic blijft iemand aan boord die de cultuur en manier van werken bij Play AV zeer goed kent. Ik herken mezelf bovendien in Vic”, gaat Dirk verder. “Hij heeft de durf en de ambitie om er vol voor te gaan. Door zijn passie voor audiovisuele technieken en doorgedreven technische kennis, gecombineerd met zijn ervaring binnen het management ben ik ervan overtuigd dat PLAY met Vic de juiste kapitein aan boord heeft. Samen met de datagedreven aanpak en de financiële achtergrond van Bruno zijn ze het ideale duo om met Play AV een nieuw hoofdstuk te schrijven.”

6 maanden co-CEO-schap

Om de stabiliteit en de continuïteit te waarborgen volgt er vanaf 1 april 2022 een periode van co-CEO-schap van Dirk en Vic samen. Twee volwaardige bestuurders om de overdracht zo goed mogelijk te organiseren. Vanaf 1 september wordt Vic dan de enige CEO van PLAY AV, bijgestaan door Bruno als strategie en innovatie manager.

Vic Hoste: “Er zijn van die opportuniteiten die je levenspad kruisen waar je niet mag over twijfelen. Dit was er zo een. Het is een hele eer om dit fantastische bedrijf verder te mogen leiden.”

“Vanuit m’n technische expertise en passie voor audiovisuele technieken zal ik de huidige waarden verder uitdragen. Zo wil ik de medewerkers de kansen blijven geven om zich verder te ontplooien. Net als Dirks drijfveer is het ook onze ambitie om van PLAY AV een betrouwbare en innovatieve partner te maken die inspeelt op de veranderende noden van onze klanten.”

The post Broers Hoste nemen PLAY AV over appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/broers-hoste-nemen-play-av-over/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Dirk-Verhellen-en-Vic-Hoste-2-400x225.jpegPLAY AV
Trends Ambassadeur Bio-Dynamics: “Het moet vooruit gaan” https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/trends-ambassadeur-bio-dynamics-het-moet-vooruit-gaan/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/trends-ambassadeur-bio-dynamics-het-moet-vooruit-gaan/#respond Mon, 04 Apr 2022 17:40:42 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=366411 Bij zijn aantreden in 2009 verruimde CEO Thomas Van Damme de blik van het bedrijf.

The post Trends Ambassadeur Bio-Dynamics: “Het moet vooruit gaan” appeared first on Made in.

]]>

DEINZE – Afgelopen woensdag werden de Trends Gazellen voor Oost-Vlaanderen bekend gemaakt. Deze week laten we u elke dag beter kennis maken met één van hen. Eerste aan de beurt is Bio-Dynamics uit Deinze dat met de titel ging lopen in de categorie Grote Bedrijven. Bio-Dynamics is een vertrouwde waarde voor betonnen tanks voor waterzuiveringsinstallaties. Bij zijn aantreden in 2009 verruimde CEO Thomas Van Damme de blik van het bedrijf.

In Deinze, op een steenworp van de Leie, staat het hoofdkwartier van Bio-Dynamics. Nog voor heel even, want tegen de zomer wil het bedrijf verhuizen naar een nieuwbouw in het West-Vlaamse Wielsbeke, zowat 20 kilometer verder. De site barst uit haar voegen.

“Het is nog even op de tanden bijten”, zegt managing director Thomas Van Damme. “Nog geen jaar geleden hebben we de grond gekocht. Het moet vooruit gaan, dat is de stijl van het huis.”

Ronde tanks

Bio-Dynamics is actief in een nichemarkt van de bouwsector waar heel wat aannemers de neus voor ophalen. Het bedrijf bouwt ronde, betonnen tanks. Dat is minder gemakkelijk dan het lijkt, want de traditionele bekistingssystemen zijn recht. Luc Van Hyfte legde de basis voor Bio-Dynamics. In 2009 kwam zijn schoonzoon Thomas Van Damme aan boord. De burgerlijk ingenieur verruimde de blik van het bedrijf. Niet alleen geografisch, maar ook naar andere sectoren. Tot dan lag de focus bijna uitsluitend op waterzuiveringsinstallaties.

“Ik ben blij dat ik van mijn schoonvader de vrijheid heb gekregen om nieuwe paden te verkennen. Ik trok naar buitenlandse beurzen en zo kwam de export op gang. In het bedrijf hadden we bovendien heel wat kennis opgebouwd in beluchting, mengsystemen enzovoort. Die wou ik valoriseren in andere segmenten”, vertelt Van Damme.

“Groei was nooit de initiële doelstelling. Maar als je offertes maakt, dan wil je die ook winnen. Onze fenomenale groei van de voorbije jaren is te danken aan ons enthousiaste team dat keihard werkt en gelooft dat we de wereld een beetje beter maken. Bio-Dynamics is een dynamische bende.”

De groeicijfers ogen indrukwekkend. Bij de wissel van de wacht in 2009 telde Bio-Dynamics drie bouwploegen die samen een omzet van zowat 4 miljoen euro realiseerden. In 2020 waren er al dertig bouwploegen aan de slag, goed voor een omzet van 50 miljoen euro.

Overname

De wortels van het bedrijf liggen in de bouw van waterzuiveringsinstallaties. Bio-Dynamics mikt vooral op de private markt. “Bij openbare aanbestedingen gaat het vaak enkel om de prijs. Wij zijn graag al van bij de start van het project betrokken, om te kunnen meedenken met de klant”, zegt Van Damme.

Het gaat vooral om voedingsbedrijven, brouwerijen, papierfabrieken, spelers uit de chemische industrie, maar ook bijvoorbeeld Plopsaland heeft een waterzuiveringsinstallatie met een stempel uit Deinze. De belangrijkste motor achter de recente groei van Bio-Dynamics is de bouw van biogasinstallaties. Bij de anaerobe vergisting van organisch materiaal, zoals mest of afval, komt biogas vrij. Dat is een interessante energiebron. Met grote projecten voor onder meer CocaCola en Danone heeft Bio-Dynamics al enkele mooie referenties. Een tweede verklaring voor de snelle groei is de overname van de Nederlandse sectorgenoot Monostore in 2020. Het bedrijf, dat ook in het Verenigd Koninkrijk een vestiging heeft, bouwt niet alleen tanks in beton, maar ook in inox, epoxy, staal en email.

“Er waren meerdere redenen waarom dat een interessante deal was. In de eerste plaats konden we ons productaanbod en onze geografische aanwezigheid uitbreiden. Daarnaast had Monostore heel wat kennis in huis. Het werkte onder meer aan een prototype van een innovatief bekistingssysteem waarmee je veel sneller kunt bouwen.”

In de koelkast

Thomas Van Damme koestert nog heel wat toekomstplannen. Hij droomt ervan actief te worden in Canada en de Verenigde Staten. Hij is zelfs al enkele keren op prospectie geweest. Die plannen zitten even in de koelkast om meerdere redenen: de nakende verhuis, de integratie van de vestiging in het Verenigd Koninkrijk en de moeilijke zoektocht naar nieuwe mensen. Daarnaast vormt ook de kwalijke evolutie van de grondstoffenprijzen een rem op de groei van Bio-Dynamics.

“Jaarlijks verbruiken wij 12.000 ton wapeningsstaal. In december bedroeg de prijs daarvoor 550 euro per ton. Vandaag is dat al 1.450 euro. Dat is onwerkbaar geworden. Door zoveel onzekerheid dreigt de bouw stil te vallen. Dat zou een groot gevaar betekenen voor onze welvaart”, besluit Thomas Van Damme.

Tekst: Dirk Van Thuyne – Foto: Emy Elleboog

The post Trends Ambassadeur Bio-Dynamics: “Het moet vooruit gaan” appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/trends-ambassadeur-bio-dynamics-het-moet-vooruit-gaan/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/BioDynamics_EmyElleboog_03-400x225.jpgBio-Dynamics
Mathieu Gijbels verankert zich in Oost- en West-Vlaanderen https://www.made-in.be/limburg/mathieu-gijbels-verankert-zich-in-oost-en-west-vlaanderen/ https://www.made-in.be/limburg/mathieu-gijbels-verankert-zich-in-oost-en-west-vlaanderen/#respond Fri, 01 Apr 2022 14:38:36 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=365937 Nieuwe poot bedient andere kant van het land.

The post Mathieu Gijbels verankert zich in Oost- en West-Vlaanderen appeared first on Made in.

]]>

Het Limburgse bouwbedrijf Mathieu Gijbels heeft zijn intrek genomen in een gebouw op het bedrijventerrein De Prijkels in Deinze. Daarmee is de Zetel West verhuisd van een te klein kantoor in Gent naar locatie die past bij de groeiambities van het bedrijf op de Oost- en West-Vlaamse markt.

De Zetel West van Mathieu Gijbels bestaat sinds 2016 en bestond uit een kantoor van waaruit de projecten aan de westzijde van de as Brussel-Antwerpen gecoördineerd werden. “We hebben daar de afgelopen jaren echt mooie relaties met klanten en architecten kunnen opbouwen”, zegt David Leroy, commercieel directeur bij Mathieu Gijbels. “In totaal gaat het toch om zo’n 20% van al onze activiteiten die we in Oost- en West-Vlaanderen realiseren. Om ons daar steviger te verankeren en verder te groeien, hebben we het kleine kantoor in Gent verlaten voor een bedrijfsgebouw dat vier keer groter is. In Deinze beschikken we nu over diverse kantoorruimtes, een eigen magazijn, buitenopslag, keuken en privéparking.”

Om hun komst op het bedrijventerrein aan te kondigen, trakteerde Mathieu Gijbels een 200-tal bedrijven in Deinze op chocolade. “Op deze manier willen we onze buren laten kennismaken met Mathieu Gijbels en de mogelijkheid geven om ons team van Zetel West te leren kennen”, vertelt Andy Van den Steen, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels.

En zo heeft het Limburgse bedrijf nu een sterke, volwaardige poot aan weerszijden van Brussel, zodat het hele land kan bediend worden.

The post Mathieu Gijbels verankert zich in Oost- en West-Vlaanderen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/mathieu-gijbels-verankert-zich-in-oost-en-west-vlaanderen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Mathieu-Gijbels-Team-Zetel-West-400x225.jpgMathieu Gijbels
Mathieu Gijbels trekt westwaarts en verankert zich in Deinze https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/mathieu-gijbels-trekt-westwaarts-en-verankert-zich-in-deinze/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/mathieu-gijbels-trekt-westwaarts-en-verankert-zich-in-deinze/#respond Thu, 31 Mar 2022 09:46:30 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=365382 Mathieu Gijbels trekt in op het bedrijventerrein De Prijkels in Deinze.

The post Mathieu Gijbels trekt westwaarts en verankert zich in Deinze appeared first on Made in.

]]>

DEINZE – Limburgs bouwbedrijf Mathieu Gijbels trekt in op het bedrijventerrein De Prijkels in Deinze en verhuist zo de afdeling ‘Zetel West’ van een te klein kantoor in Gent naar een groter bedrijfsgebouw in Deinze. Hiermee wilt het bouwbedrijf zich definitief verankeren in Oost- en West-Vlaanderen. Het nieuwe gebouw biedt de ruimte om de klanten nog beter te bedienen, daarnaast beschikt het pand over een eigen magazijn met buitenopslag, waar er plaats is voor de groeiambities van het bedrijf.

Mathieu Gijbels is een Limburgs b2b bouwbedrijf gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Als ‘voordenkend’ bouwbedrijf biedt Mathieu Gijbels voor iedere bouwbehoefte een oplossing: van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud en dit voor diverse projecten in verschillende segmenten en dat over heel België, Zuid-Nederland en Noordrijn-Westfalen. In 2016 opende het bedrijf 2 nieuwe vestigingen, waarvan 1 in Gent, dat gedoopt werd tot ‘Zetel West’.

“Door de jaren heen hebben we al mooie relaties opgebouwd met klanten en architecten in Oost- en West-Vlaanderen. We merken dat onze werkwijze ‘bouwen in bouwteam’ en expertise in bedrijfs- en kantoorbouw erg gewaardeerd worden, hetgeen zich vertaalt in de mooie projecten die we toegewezen krijgen. Zo realiseren we ongeveer 20% van onze projecten in Oost- en West-Vlaanderen”, vertelt David Leroy, commercieel directeur bij Mathieu Gijbels.

Definitieve verankering in Oost- en West-Vlaanderen

Om zich steviger te verankeren en verder te groeien in Oost- en West-Vlaanderen, besloot het bouwbedrijf om te investeren in de toekomst en hun te kleine kantoor in Gent te verlaten voor een vier keer zo groot bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein De Prijkels in Deinze. Want, naast verschillende kantoorruimtes, beschikt het gebouw ook over een eigen magazijn, buitenopslag, keuken en privéparking.

“Door de tussenopslag van basismaterialen kunnen we ook onze service afdeling verder lokaal uitbouwen. Daarnaast is het duurzamer, omdat niet alles meer vanaf onze vestiging in Oudsbergen moet vertrekken. Zo komen we nog korter bij onze klanten en kunnen we onze missie ‘wij nemen uw bouwzorgen over’ nog beter realiseren”, zegt Leroy.

Mathieu Gijbels trakteert nieuwe buren op chocolade

Om hun komst op het bedrijventerrein aan te kondigen, trakteerde Mathieu Gijbels een 200-tal bedrijven in Deinze op chocolade. “Dat deden we door een brievenbusdoos op te sturen naar bedrijven in de buurt. In die doos bedanken we hen om ons te verwelkomen in Deinze. Er zit bovendien een ‘waardevol’ cadeau in, namelijk pralines met de 6 waarden van Mathieu Gijbels op. Op deze manier willen we onze buren kennis laten maken met Mathieu Gijbels en de mogelijkheid geven om ons team Zetel West te leren kennen”, vertelt Andy Van den Steen, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels.

The post Mathieu Gijbels trekt westwaarts en verankert zich in Deinze appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/mathieu-gijbels-trekt-westwaarts-en-verankert-zich-in-deinze/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Mathieu-Gijbels-Team-Zetel-West-400x225.jpgDe Prijkels, Mathieu Gijbels
Oost-Vlaamse Trends Gazellen Ambassadeurs 2022 bekend https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/oost-vlaamse-trends-gazellen-ambassadeurs-2022-bekend/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/oost-vlaamse-trends-gazellen-ambassadeurs-2022-bekend/#respond Thu, 31 Mar 2022 08:03:55 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=365299 MTM, Best Parts en Bio-Dynamics mochten gisteravond hun trofee in ontvangst nemen.

The post Oost-Vlaamse Trends Gazellen Ambassadeurs 2022 bekend appeared first on Made in.

]]>

GENT/ZELE/DEINZE – De Trends Gazellen Ambassadeurs 2022 voor Oost-Vlaanderen werden gisteravond officieel bekend gemaakt. Het Gentse MTM, nieuwkomer in de lijst, belandde meteen op de eerste plaats bij de kleine bedrijven. Best Parts uit Zele werd benoemd tot Trends Gazelle bij de middelgrote bedrijven en Bio-Dynamics uit Deinze ging met de titel aan de haal bij de grote bedrijven.

Trends en Trends-Tendances organiseren dit jaar voor de 21e keer de uitreiking van de Trends Gazellen. Deze snelgroeiende bedrijven (‘Gazellen’) zijn sterk en competitief en hebben een positieve invloed op het ondernemersklimaat in hun regio. De Trends Gazellen worden eerst per provincie gelauwerd. Uit de provinciale laureaten worden nadien de nationale Trends Gazellen geselecteerd.

De Trends Gazellen Ambassadeurs 2022 voor Oost-Vlaanderen

Voor het derde jaar op rij voert Bleckmann België uit Kruisem de ranking van de Trends Gazellen bij de grote bedrijven in Oost-Vlaanderen aan. De logistieke partner van heel wat internationale mode- en lifestylemerken is echter een onderdeel van de Turkse Netlog Logistics Group en komt als dochter van een buitenlands bedrijf niet in aanmerking voor de Ambassadeurstitel. Die gaat naar Bio-Dynamics uit de buurgemeente Deinze. Het bedrijf bouwt ronde betonnen tanks voor onder meer waterzuiverings- en biogasinstallaties.

 

Ook bij de middelgrote Gazellen staat een bedrijf met buitenlandse roots aan de leiding. Het van origine Nederlandse Goudwisselkantoor heeft in de lage landen een netwerk van meer dan honderd goudwisselkantoren uitgebouwd. In deze categorie gaat de titel naar Best Parts uit Zele, dat wisselstukken en carrosserieonderdelen verdeelt.

Bij de kleine bedrijven mag een nieuwkomer zich voortaan als Trends Gazellen Ambassadeur voorstellen. De horecagroep MTM realiseerde dat huzarenstukje zelfs in het coronajaar 2020. Wat begon als een hobbyproject, is nu een professioneel gerunde horecagroep met acht concepten.

Grootste rekruteerders

De ranking van de grootste rekruteerders in Oost-Vlaanderen wordt traditiegetrouw aangevoerd door twee vennootschappen uit de Volvo-stal. Daarna volgen Bleckmann België, het schoonmaakbedrijf Cleaning Professionals en het baggerbedrijf Jan De Nul.

De komende week laat Made in u dieper kennismaken met de drie winnende bedrijven. De volledige rangschikking raadplegen kan je hier.

The post Oost-Vlaamse Trends Gazellen Ambassadeurs 2022 bekend appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/oost-vlaamse-trends-gazellen-ambassadeurs-2022-bekend/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/wf-gazellen-o-vl-220330HR-47-400x225.jpgBest Parts, Bio-Dynamics, MTM
Jong West-Vlaams geweld neemt textiel recyclagebedrijf Vanotex over https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jonge-west-vlaams-geweld-neemt-textiel-recyclagebedrijf-vanotex-over/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jonge-west-vlaams-geweld-neemt-textiel-recyclagebedrijf-vanotex-over/#respond Tue, 22 Mar 2022 08:16:46 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=361097 Recyclagebedrijf Vanotex in West-Vlaamse handen

The post Jong West-Vlaams geweld neemt textiel recyclagebedrijf Vanotex over appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – De West-Vlaamse ondernemer Vincent Lefevere (32) heeft een voor de textielsector strategische overname gerealiseerd. Samen met zijn vennoot William Van Steenberghe (35) neemt hij het in Deinze gevestigde Vanotex over. Dat bedrijf staat bekend voor zijn recycleren van productie afval uit de textielindustrie. 

William Van Steenberge (35) en Vincent Lefevere (32) zijn jong en ze willen wat. Nadat ze enkele jaren terug de hand legden op het Gentse Rotexco, voegen ze nu met nichebedrijf Vanotex uit Deinze een nieuwe scalp toe aan hun gordel. “Ik kom eigenlijk uit de juridische wereld, maar wilde na enkele jaren actief als advocaat toch meer de ondernemerskant op gaan”, aldus William. “Tweeënhalf jaar geleden nam ik daarom het Gentse Rotexco, actief in technisch textiel en producent van postzakken, over. Nu was ik klaar voor de volgende stap. Toen ik een vrachtwagen van Vanotex op de weg zag rijden, besloot ik contact op te nemen.”

Continuïteit verzekerd

Vanotex werd in 1975 opgericht door Frans Van Overschelde en zijn echtgenote en wordt nu al meer dan 25 jaar verder gerund door de broers Jef en Tom Van Overschelde. Beide broers blijven, ook na de overname richting West-Vlaanderen, nauw betrokken bij de verdere evolutie van het bedrijf.
De hoofdactiviteit van Vanotex bestaat uit het uitrafelen of effilocheren van vooral synthetische productie uitvallen uit diverse takken van de textielindustrie (naaldvilt, matrasindustrie, garenindustrie, vezelproducenten, enzovoort). Vanotex stemt het eindproduct steeds af op de wensen van de klant.
Vanotex verwerkt jaarlijks ongeveer 7.000 ton textielafval en kan door eigen transport en een modern machinepark heel snel reageren op de wensen van de leverancier en de klant.

 

The post Jong West-Vlaams geweld neemt textiel recyclagebedrijf Vanotex over appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jonge-west-vlaams-geweld-neemt-textiel-recyclagebedrijf-vanotex-over/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/Vanotex-400x225.jpgVanotex
Jong duo neemt textielbedrijf Vanotex in Deinze over https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/jong-duo-neemt-textielbedrijf-vanotex-in-deinze-over/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/jong-duo-neemt-textielbedrijf-vanotex-in-deinze-over/#respond Thu, 17 Mar 2022 11:43:17 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=358012 Vanotex verwerkt jaarlijks ongeveer 7.000 ton textielafval.

The post Jong duo neemt textielbedrijf Vanotex in Deinze over appeared first on Made in.

]]>

DEINZE – William Van Steenberge en Vincent Lefevere hebben Vanotex, actief in het recycleren van productie-afvallen uit de textielindustrie, overgenomen. Het bedrijf werd in 1975 opgericht door Frans Van Overschelde en zijn echtgenote en wordt nu reeds meer dan 25 jaar verder gerund door de broers, Jef en Tom Van Overschelde. Beide broers blijven nauw betrokken bij de verdere evolutie van het bedrijf.

Vanotex is bijna 50 jaar actief in het recycleren van productie-afvallen uit de textielindustrie. De hoofdactiviteit bestaat uit het uitrafelen (ook wel effilocheren genoemd) van vooral synthetische productieuitvallen van diverse takken uit de textielindustrie (naaldvilt, matrasindustrie, garenindustrie, vezelproducenten, etc.). Deze vezel verkopen ze opnieuw om gebruikt te worden als grondstof voor verschillende toepassingen gaande van de automobielsector tot geotextiel voor wegenwerken.

Het eindproduct is een oplossing op maat, afhankelijk van de functie waarvoor het gebruikt zal worden. Op die manier verwerkt het bedrijf uit Deinze jaarlijks ongeveer 7.000 ton textielafval.

Overname door ondernemersduo

Sinds vorige week is Vanotex in nieuwe handen. William Van Steenberge (35) en Vincent Lefevere (32) slaan de handen in elkaar als nieuwe zaakvoerders. William vertelt: “Ik kom eigenlijk uit de juridische wereld, maar wilde na enkele jaren actief als advocaat toch meer de ondernemerskant op gaan. Tweeënhalf jaar geleden nam ik daarom het Gentse Rotexco, actief in technisch textiel en producent van postzakken, over. Nu was ik klaar voor de volgende stap. Toen ik een vrachtwagen van Vanotex op de weg zag rijden, besloot ik contact op te nemen.”

 

Ook Vincent had deze vrachtwagen gezien en was reeds met Vanotex in gesprek. Vincent: “Ik heb een achtergrond in de productie van bedrijfskledij, maar was al een tijdje op zoek naar een eigen project. In William zag ik meteen de ideale vennoot. Het leek ons dan ook interessant om de krachten te bundelen.”

Broers blijven aan boord

Toch waren de broers Van Overschelde nog niet meteen op zoek naar een overnemer. “Het idee moest eerst wat rijpen, maar uiteindelijk zijn we toch al 59 en 62. Familiale opvolging is er niet. De vraag zou zich dus vroeg of laat voorgedaan hebben”, aldus Jef en Tom. “Covid heeft het proces bovendien versneld want het deed ons beseffen wat de impact is als één van ons zou wegvallen. We blijven alleszins nog enige tijd aan boord van Vanotex om te zorgen voor een vlotte overdracht.”

Nieuwe opportuniteiten

William en Vincent hebben alvast een goede verstandhouding met de broers. “We willen voornamelijk de continuïteit van het bedrijf en zijn 12 medewerkers verzekeren”, zegt William. “Het is de bedoeling om de recyclage-sector de komende jaren eerst goed te leren kennen om van daaruit te kijken naar nieuwe opportuniteiten.”

De ondernemers kijken dan vooral naar nieuwe afzetmarkten en willen inspelen op de vele lopende initiatieven op Europees vlak rond recyclage. “Textiel is één van de meest vervuilende sectoren. Veel bedrijven zitten dan ook met vragen rond recyclage. We willen graag met hen mee nadenken naar oplossingen voor de toekomst”, vertelt Vincent.

“We zijn nu al actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Op termijn willen we onze voetafdruk in Europa ook vergroten”, besluiten ze.

The post Jong duo neemt textielbedrijf Vanotex in Deinze over appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/jong-duo-neemt-textielbedrijf-vanotex-in-deinze-over/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/e9382191-668a-44c8-91b9-aa7ce476fe09-400x225.jpgVanotex
Culinaire pop-up ‘Serre’ keert terug naar het Kasteel van Ooidonk https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/culinaire-pop-up-serre-keert-terug-naar-het-kasteel-van-ooidonk/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/culinaire-pop-up-serre-keert-terug-naar-het-kasteel-van-ooidonk/#respond Tue, 15 Mar 2022 10:11:21 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=358310 Na het succes van vorig jaar keren ze met een nieuwe editie van 6 mei tot en met 12 juni terug naar de plek waar het allemaal begon.

The post Culinaire pop-up ‘Serre’ keert terug naar het Kasteel van Ooidonk appeared first on Made in.

]]>

DEINZE – Nu de lente voor de deur staat, komt er een nieuwe editie van ‘Serre’. Voor de tweede keer vormen de tuinen van het Kasteel van Ooidonk het decor voor een unieke, culinaire belevenis. “In 2021 zochten we een manier om gezellig en veilig met elkaar te tafelen. Uit die gedachte is het pop-up restaurant ‘Serre’ geboren. Het werd een succes en daarom keren we met een nieuwe editie van 6 mei tot en met 12 juni terug naar de plek waar het allemaal begon”, vertelt bedenker Michiel Vanderheyden. 

Het restaurantconcept ‘Serre’ streek vorig jaar neer aan het Kasteel van Ooidonk en op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van Brussel. Het opzet, waarbij mensen in een intieme en unieke setting konden lunchen en dineren, bleek een schot in de roos. De organisatoren mocht zo’n 10.000 gasten verwelkomen.

“En nu komt er een vervolg, want dit voorjaar wordt niet zoals het vorige. We gaan onze gasten opnieuw op en top culinair verwennen, met nog meer aandacht voor de kleine details die het leven de moeite waard maken”, licht Michiel toe.

De uitvalbasis voor het tijdelijke restaurant is andermaal de tuin van het Kasteel van Ooidonk. “Het domein, dat aan de oevers van de Leie ligt, spreekt enorm tot de verbeelding. We plaatsen nu 12 in plaats van 10 serres, die elk 6 personen kunnen ontvangen of die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Er is ook een terras met ruimte voor zo’n 120 personen. Dus of je nu in intieme kring of met een grote vriendengroep wil komen, het kan. We verwelkomen iedereen met open armen.”

Nog meer beleving creëren

Net als de vorige edities staan de chefs van Garçon Catering achter het fornuis. Michiel Vanderheyden: “Daniel Deruyter en Lucas Lefebure bewezen intussen wat ze in hun mars hebben. Ze brengen een pure keuken met verrassende smaken in een sharing concept. Er is voor elk wat wils en elk gerecht draagt ook bij tot de beleving. Die willen we zo intens mogelijk maken. We voegen daarom live-muziek toe aan het programma op donderdag, vrijdag en zaterdag.”

Naast particulieren, kunnen ook bedrijven bij ‘Serre’ terecht om er een teambuilding, een personeelsfeest of een klantenevent te organiseren.

“In ieder geval is het duidelijk dat ‘Serre’ in Ooidonk deze lente the place to be wordt. Wie het wil ontdekken, kan vanaf vandaag een tafel boeken op www.serrepopup.be. De ervaring leert wel dat je er snel bij moet zijn. Maar net als vorig jaar plannen we nog een tweede pop-up. Waar we na 12 juni naartoe trekken, geven we nog niet prijs, maar we beloven dat de locatie minstens even origineel en adembenemend wordt”, besluit Michiel Vanderheyden van ‘Serre’.

Wie tussen 6 mei en 12 juni een tafel wil reserveren in een van de serres aan het Kasteel van Ooidonk, surft naar www.serrepopup.be. Een lunchmenu (excl. drank) kost 60 euro per persoon. Voor een diner (excl. drank) betaal je 80 euro per persoon.

The post Culinaire pop-up ‘Serre’ keert terug naar het Kasteel van Ooidonk appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/culinaire-pop-up-serre-keert-terug-naar-het-kasteel-van-ooidonk/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/SerrePopUp-4-400x225.jpgGarçon Catering, Serre