Maasmechelen - Made in https://www.made-in.be Fri, 21 Jan 2022 14:48:47 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Bierketeltje is nu Thais restaurant https://www.made-in.be/limburg/bierketeltje-is-nu-thais-restaurant/ https://www.made-in.be/limburg/bierketeltje-is-nu-thais-restaurant/#respond Fri, 21 Jan 2022 14:47:03 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=338764 Wereldreis eindigt met nieuwe zaak op de Pauwengraaf...

The post Bierketeltje is nu Thais restaurant appeared first on Made in.

]]>

Op de Pauwengraaf in Maasmechelen heeft zopas het restaurant Thai Food de deuren geopend. Uitbaters zijn Luuk Bogman en zijn vrouw Suthida serveren er… thai food! Het waren 3 Thaise monniken die zopas het nieuwe restaurant ritueel hebben ingezegend.

Luuk Bogman, afkomstig uit het Nederlands-Limburgse Roermond, had nooit vermoed dat zijn wereldreis zou eindigen met de opening van een Thais restaurant. Hij vertrok vijf jaar geleden voor een wereldreis, die drie jaar zou duren. Maar al op zijn eerste halte, in Thailand, kwam hij Suthida tegen, met wie hij een relatie begon.

Intussen woont het koppel in Limburg en zijn er al twee kinderen op de wereld gezet. Nu ze goed gesetteld zijn, openen Luuk en Suthida hun restaurant in Maasmechelen. “We openen van donderdag tot zondag. De rest van de week ben ik nog actief bij een Nederlands bouwbedrijf”, vertelt Luuk in Het Belang van Limburg.

Drie Thaise monniken hebben zopas het restaurant, op de plaats waar vroeger café Bierketeltje was, ritueel ingehuldigd. “Een gewoonte in Thailand, die garant staat voor succes!”

Jos Thomassen

The post Bierketeltje is nu Thais restaurant appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/bierketeltje-is-nu-thais-restaurant/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/01/bogman-400x225.jpgThai Food
Broers bouwen wasfabriek pal op de grens https://www.made-in.be/limburg/broers-bouwen-wasfabriek-pal-op-de-grens/ https://www.made-in.be/limburg/broers-bouwen-wasfabriek-pal-op-de-grens/#respond Mon, 20 Dec 2021 15:15:51 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=326068 Nedlin verkozen tot Limburgs Ondernemer van het Jaar.

The post Broers bouwen wasfabriek pal op de grens appeared first on Made in.

]]>

Luuk en Stef de Win: de namen zeggen u misschien niet direct iets. Toch is de kans groot dat u al ooit in lakens hebt geslapen die door hen zijn gewassen. Met hun industriële wasserij Nedlin zijn de broers namelijk actief in heel wat Limburgse bedrijven en zorginstellingen. Zopas werd Nedlin overigens in Nederland gekroond tot Ondernemer van het Jaar, mede door hun investeringsplannen in de grootste ecologische wasserij van Europa.

Nedlin is een familiebedrijf in Elsloo, een deelgemeente van Stein en buurgemeente van Maasmechelen. Het werd 70 jaar geleden opgericht. De huidige zaakvoerders, de broers Luuk en Stef de Win, hebben dankzij een groeiversnelling van Nedlin een grote, internationale speler gemaakt. Vooral in de zorgsector, van rusthuizen tot ziekenhuizen, is Nedlin een gekende leverancier. Diverse instellingen in Belgisch Limburg laten hun linnen en bedrijfskleding door de medewerkers van Luuk en Stef, waaronder ook heel wat Belgen, uitvoeren.

De groeistrategie legt Nedlin geen windeieren. Zopas werden ze door een vakjury, die was aangesteld door Dagblad De Limburger, aangeduid als Limburgs Ondernemer van het Jaar. Een vergelijkbare prijs die Made in Limburg en Het Belang van Limburg jaarlijks uitreiken aan onze kant van de grens. Het is een mooie onderscheiding voor de broers, die daarmee eerdere laureaten als André Rieu op de erelijst vervoegen.

Eén van de redenen waarom Nedlin werd uitverkoren, is de investering die momenteel loopt in de grootste ecologische en innovatieve wasserij van Europa. De nieuwe wasfabriek in Elsloo zal uitsluitend kledij en linnen van zorginstellingen verschonen, en wel aan een capaciteit die dubbel zo groot is dan vandaag. Er worden robots ingezet om de sortering te doen. Verder komt er een biologische waterzuiveringsinstallatie en stoppen de lozingen in de riool. Zo’n 2.200 zonnepanelen zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot halveert. Ongetwijfeld zullen er straks aan beide zijden van de grens nieuwe medewerkers gerekruteerd worden. Te onthouden dus, die naam…

The post Broers bouwen wasfabriek pal op de grens appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/broers-bouwen-wasfabriek-pal-op-de-grens/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/12/nedlin-elsloo-400x225.jpgNedlin
Forty Two wordt ook een slaapfeestje… https://www.made-in.be/limburg/forty-two-wordt-ook-een-slaapfeestje/ https://www.made-in.be/limburg/forty-two-wordt-ook-een-slaapfeestje/#respond Mon, 06 Dec 2021 16:34:17 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=320510 Congrestival breidt weekend aan ondernemershappening:

The post Forty Two wordt ook een slaapfeestje… appeared first on Made in.

]]>

Het ‘congrestival’ Forty Two, dat onlangs werd verplaatst naar 22 april 22, heeft een nieuwe troefkaart uitgespeeld om heel ondernemend Limburg naar het Maasland te lokken. Met het Terhills Hotel en Terhills Resort werden deals gesloten zodat de deelnemers aan het 24 uur durende event, aansluitend met hun team, gezin of met wie dan ook, een heel weekend in de glijbanen, de shops van de Village en de bossen kunnen rondhossen.

Voor wie het nog niet kent: Forty Two is een spectaculair evenement waar ondernemers 24 uur lang kunnen genieten van bijzonder inspirerende sprekers, een overvloed aan animatie, originele catering en een stevige saus comedy. De derde editie, die normaal in oktober had moeten plaatsvinden in Maasmechelen (Terhills Hotel) moest omwille van… u raadt het al… worden uitgesteld. Als nieuwe datum is 22 april 22 vastgelegd. De extra voorbereidingstijd heeft de organisatie geïnspireerd om nog wat bijkomende ijzers in het vuur te houden. Zo zijn er deals gemaakt voor overnachtingen in een cottage op het Terhills Resort.

“Wie na een boordevol dagprogramma en een wilde feestnacht op zijn positieven wil komen, kan gerust nog enkele dagen genieten van de talrijke toeristische troeven die de Terhills-site te bieden heeft”, zegt mede-organisator Geert De Wael. “We denken dat niet alleen collega’s er een heel weekend van teambuilding van willen maken, maar dat er ook deelnemers hun gezin zullen laten aansluiten om een heerlijke mini-vakantie in Center Parcs door te brengen.”

De organisatie heeft alvast een leuk filmpje gemaakt als aanloop naar de nieuwe datum van Forty Two:

The post Forty Two wordt ook een slaapfeestje… appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/forty-two-wordt-ook-een-slaapfeestje/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/12/cottage-terhills-400x225.jpgForty Two
4D zet imposante nieuwbouw in Maasmechelen https://www.made-in.be/limburg/4d-zet-imposante-nieuwbouw-in-maasmechelen/ https://www.made-in.be/limburg/4d-zet-imposante-nieuwbouw-in-maasmechelen/#comments Fri, 26 Nov 2021 14:03:32 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=317075 Kristof Vangeneugden investeerde fors in nieuwe zichtlocatie.

The post 4D zet imposante nieuwbouw in Maasmechelen appeared first on Made in.

]]>

Vorige maand is aan de omleidingsweg richting Maasmechelen Village het gloednieuwe bedrijfsgebouw van 4D Tegelimport in gebruik genomen. Zaakvoerder Kristof Vangeneugden heeft er zowat 1,6 miljoen euro geïnvesteerd.

“Onze vorige locatie, ook in Maasmechelen, voldeed niet meer aan de moderne eisen, en was bovendien veel te klein geworden”, vertelt Kristof Vangeneugden. “We hebben een tijdje gezocht naar bouwgrond op een zichtlocatie, en waren heel blij dat we uiteindelijk een mooi perceel konden kopen op de zogenaamde omleidingsweg.”

4D Tegelimport heeft er 1,6 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe toonzaal, die verspreid over 2 verdiepingen, zo’n 700 m2 vloeroppervlakte telt. “Het biedt de mogelijkheid om alle merken, die we rechtstreeks invoeren van fabrieken in landen als Italië en Spanje, mooi te presenteren”, aldus nog Kristof Vangeneugden. “De toonzaal is vooral bedoeld om interieurarchitecten en particuliere kopers een goed beeld te bieden van alle keramische materialen die we aanbieden. Als blikvangers tonen we enkele mozaïekwerken van het Italiaanse designlabel Bisazza, iets waar we uniek in zijn.”

Naast de toonzaal heeft 4D Tegelimport ook kantoren, vergaderzalen en een magazijn van bijna 1.400 m2 gebouwd. “Daarmee zijn we goed gewapend om de volgende fase in ons groeiproces aan te vatten”, besluit de zaakvoerder.

The post 4D zet imposante nieuwbouw in Maasmechelen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/4d-zet-imposante-nieuwbouw-in-maasmechelen/feed/ 1 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/MadeinLimburg1-kopie-400x225.jpg4D Tegelimport
Bedrijfsbelasting verhit de gemoederen https://www.made-in.be/limburg/bedrijfsbelasting-verhit-de-gemoederen/ https://www.made-in.be/limburg/bedrijfsbelasting-verhit-de-gemoederen/#respond Mon, 22 Nov 2021 15:56:26 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=314649 Ondernemers van Maasmechelen niet te spreken over nieuwe taks.

The post Bedrijfsbelasting verhit de gemoederen appeared first on Made in.

]]>

De ondernemers van Maasmechelen zijn ziedend nu het gemeentebestuur plannen heeft bekendgemaakt voor de invoering van een algemene belasting op bedrijven. “Die wordt gebaseerd op de oppervlakte en kan oplopen tot 15.000 euro per jaar. Een kaakslag, die erg hard aankomt in tijden van corona”, zegt de lokale Unizo-voorzitter Ward Conings. 

“Deze plannen van het schepencollege (coalitie CD&V en Open VLD, zie foto) verplichten de Maasmechelse ondernemers om in de resterende looptijd van deze legislatuur, meer dan 500.000 euro extra aan de gemeentekas af te dragen”, rekent Conings. “Daarmee stijgt de belastingdruk op ondernemers in Maasmechelen met meer dan 30%. We ontvingen dan ook vele negatieve reacties van bedrijven die plotseling hiermee geconfronteerd worden. Zij voelen dit aan als een echte kaakslag, die extra hard aankomt in deze coronacrisis. Terwijl ook de diverse andere kosten maar blijven toenemen.”

Unizo Maasmechelen, gesteund door Unizo Limburg, verwijt het Maasmechelse gemeentebestuur een gebrek aan respect. “Ze zijn al jaren intern bezig met deze belastinghervorming”, zegt Conings nog. “Toch is het pas 4 dagen voor de gemeenteraad dat er nog een bespreking met ons volgt. Eerdere bemerkingen van Unizo werden vakkundig naast zich neergelegd.”

“Dat Maasmechelen een enorm tekort heeft, is al jaren geweten. Maar dat ze het geld altijd bij de ondernemers moeten gaan halen, is ongehoord. Via andere kanalen wordt het aan de ramen uit gesmeten.”

Ondernemer uit Maasmechelen.

De inkomsten door de nieuwe belasting worden geraamd op 697.000 euro per jaar. Daar tegenover staat dat 4 andere belastingen, goed voor 532.000 euro aan inkomsten, worden geschrapt. “We vinden dat het verschil terug ter beschikking van de Maasmechelse ondernemers moet gesteld worden”, vindt Unizo. “Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een subsidie als er aanwervingen gebeuren. Dit principe moet in een reglement worden gegoten. Toch blijft het een bizar gegeven. Stel dat een bedrijf nu ineens 10.000 euro oppervlaktebelasting moet betalen, maar geen extra tewerkstelling realiseert, dan blijft het een gigantische meerkost. We kunnen dan ook onmogelijk akkoord gaan met het nieuwe belastingreglement.”

The post Bedrijfsbelasting verhit de gemoederen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/bedrijfsbelasting-verhit-de-gemoederen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/maasm-bestuur-400x225.jpgUnizo Maasmechelen
42 verschuift naar 4-22 https://www.made-in.be/limburg/42-verschuift-naar-4-22/ https://www.made-in.be/limburg/42-verschuift-naar-4-22/#respond Fri, 08 Oct 2021 07:29:01 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=294477 Overvolle eventkalender duwt Forty Two half jaar vooruit...

The post 42 verschuift naar 4-22 appeared first on Made in.

]]>

Op 22 oktober had normaal gezien het grootschalige ondernemersevent Forty Two moeten plaatsvinden in en rond het Terhills Hotel in Maasmechelen. Maar de overvolle eventkalender heeft de organisatie doen beslissen om uit te wijken naar de symbolische datum 22 4 22.

“Er zijn een aantal goede redenen voor dit uitstel”, zegt Jeroen Meens, bezieler van Forty Two. “Nadat anderhalf jaar alles stil heeft gelegen, zien we nu plots een lawine aan events in deze periode, met overvolle agenda’s en keuzestress tot gevolg. Als Forty Two willen wij de beste beleving kunnen garanderen voor ons event. We nemen dan wel graag al eens een risico, maar niet als dat betekent dat we moeten inboeten aan beleving voor onze bezoekers, partners en medewerkers.”

“Het is, zoals de Fransen het mooi zeggen, ‘reculer pour mieux sauter’. Daarom kiezen we ervoor om Forty Two te laten doorgaan op een moment waar je nog niet aan event-binging kan doen. Een moment waar we met zijn allen terug wat meer ademruimte hebben. En dat moment is op 22 4 22. Yes. Een meer symbolische datum is moeilijk te vinden…”

“Ah ja, nu hebben we enkele maanden tijd om nog wat extra’s uit te vogelen en waar te maken. Op die manier krijgen we de kans om onze meest wilde fantasieën vorm te geven. Wij zijn er alvast van overtuigd dat het op deze manier een betere zaak is voor iedereen!”

(Wie al een ticket had gekocht voor 22 oktober kan kiezen voor een terugbetaling of het automatisch laten omzetten naar april 22).

The post 42 verschuift naar 4-22 appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/42-verschuift-naar-4-22/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/10/42-MM-400x225.jpgForty Two
Giuliano zegt na 33 jaar Group Bruno vaarwel https://www.made-in.be/limburg/giuliano-zegt-na-33-jaar-group-bruno-vaarwel/ https://www.made-in.be/limburg/giuliano-zegt-na-33-jaar-group-bruno-vaarwel/#respond Thu, 30 Sep 2021 17:16:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=293327 Ondernemer legt focus volledig op zijn horeca-activiteiten.

The post Giuliano zegt na 33 jaar Group Bruno vaarwel appeared first on Made in.

]]>

Giuliano Bruno, die in 1988 samen met zijn broer Angelo de gekende keten van tankstations en foodcorners Group Bruno oprichtte, stapt uit het bedrijf. Hij wil zich volledig kunnen concentreren op zijn horeca-activiteiten, met name de restaurants Giuliano (Hasselt, Genk en Maasmechelen), hotel-restaurant Mardaga en brasserie Stasjon in As.

“Ik heb meer dan 33 jaar lang met hart en ziel meegewerkt aan de uitbouw van Group Bruno”, zegt Giuliano. “Mijn concept van de Bruno Foodcorners staat nu op punt. We hebben hiermee de Bruno Service Stations naar een hoger niveau getild, mijn taak hier is volbracht. Nu is het tijd om mijn Giuliano-restaurants verder uit te breiden, binnen en buiten de grenzen. Het concept is klaar om verder uit te rollen. Ook de expansie van Hotel Mardaga en Brasserie Stasjon in As staat nog op mijn agenda.”

Als gevolg van deze beslissing komt de dagelijkse leiding in handen van Angelo Bruno en zijn zonen Noë en Luca Bruno. Zij nemen met veel dank de fakkel over en wensen Giuliano succes in zijn verdere professionele toekomst.

Voor het personeel en de klanten verandert er niets. “We hebben nu een prachtig concept in handen en blijven op deze huidige weg voortgaan,” zegt Angelo Bruno. “We zijn al enkele jaren bezig met een fors investeringsplan in het bouwen en verbouwen van nieuwe vestigingen. Momenteel zijn we in Kortessem een gloednieuw station aan het bouwen. We gaan dit najaar ook onze eerste vestiging buiten Limburg openen, met name een Bruno Foodcorner in het station van Sint-Niklaas. Later volgt ook nog Brugge. We blijven streven naar verdere uitbreiding met steeds aandacht voor kwaliteit en service. Daar gaat niets aan veranderen.”

The post Giuliano zegt na 33 jaar Group Bruno vaarwel appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/giuliano-zegt-na-33-jaar-group-bruno-vaarwel/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/Giuliano-Bruno-kopie-400x225.jpgGiuliano, Group Bruno, Hotel Mardaga
Cretskens & Co creëren nextgen van Carrefours https://www.made-in.be/limburg/cretskens-co-creeren-nextgen-van-carrefours/ https://www.made-in.be/limburg/cretskens-co-creeren-nextgen-van-carrefours/#respond Wed, 29 Sep 2021 19:46:53 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=292687 Ervaren retailers lanceren nieuw concept in Maasmechelen.

The post Cretskens & Co creëren nextgen van Carrefours appeared first on Made in.

]]>

In Maasmechelen werden woensdag de deuren geopend van een gloednieuwe Carrefour-supermarkt. Franchisenemers Stefan Jennes, Petra Proesmans en de familie Cretskens hebben er een nieuw concept gelanceerd met focus op lange openingsuren, een breed gamma aan verse voeding en een koffiecorner met 20 zitplaatsen.

De franchisepartners hebben hun vroegere winkel in shopping M2 in Maasmechelen gesloten om iets verderop een volledig nieuwe winkel te bouwen. Deze Carrefour Market heeft een verkoopoppervlakte van 1.350 m² en is één van de eerste voorbeelden van een nieuw concept. Dat bestaat uit een breed assortiment van verse voeding, met onder meer een inhouse slagerij, streekproducten, bio- en vegetarische producten, streekbrood, verse vruchtensappen, volledige maaltijden, verse vis en gebraden kip.

Opvallend is tevens de ontspanningsruimte met een speelhoek en 20 zitplaatsen, zodat ouders en andere klanten er in alle comfort een kopje koffie kunnen drinken. De nieuwe Carrefour van Raymond Cretskens en partners Stefan Jennes en Petra Proesmans, zal elke dag open zijn om 8 uur. Sluiten doen ze op weekdagen om 20 uur, op zaterdag om 19u en op zon- en feestdagen om 18u.

De nieuwe winkel geldt als een mooi voorbeeld van de stijl en inhoud die Carrefour in alle Markets wil introduceren.

The post Cretskens & Co creëren nextgen van Carrefours appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/cretskens-co-creeren-nextgen-van-carrefours/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/IMG-20210929-WA0011-400x225.jpgCarrefour Market Maasmechelen
Forty Two slaat tenten op in Maasmechelen https://www.made-in.be/limburg/forty-two-slaat-tenten-op-in-maasmechelen/ https://www.made-in.be/limburg/forty-two-slaat-tenten-op-in-maasmechelen/#respond Fri, 10 Sep 2021 07:50:18 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=281291 Netwerken en lachen aan de boorden van Terhills.

The post Forty Two slaat tenten op in Maasmechelen appeared first on Made in.

]]>

Het knotsgekke inspiratie-evenement voor ondernemers Forty Two verhuist naar het Terhills Hotel in Maasmechelen. Op vrijdag 22 oktober zal de volledige omgeving van het roemrijke hotel het decor vormen van het immer spraakmakende congres-tival.

De eerste editie van Forty Two vond plaats in 2018 en was meteen een groot succes. Ondernemers konden in een ontspannen sfeer 24 uur lang genieten van 42 inspirerende sprekers en entertainers. Ook de tweede editie in het Nederlands-Limburgse Valkenburg kon het publiek uitermate bekoren met een mix van business, filosofie, entertainment en comedy. Na een jaartje pauze -uiteraard omwille van corona- komt de derde editie er nu in ijltempo aan. En wel vlakbij, in Maasmechelen.

“Aan de vraag van bezoekers en partners merken we dat er een grote nood is aan een nieuwe editie van Forty Two”, zegt Jeroen Meens, geestelijke vader van het concept. “Mensen willen absoluut terug met elkaar verbinden: ondernemers onder elkaar, werkgevers en werknemers, collega’s en vrienden.” Dat zal op 22 oktober gebeuren in het Terhills Hotel, naast Maasmechelen Village, waar de accommodatie wordt uitgebreid met een sprookjesachtig tentendorp. “Yep,” lacht geestelijke moeder van Forty Two, Sabine Put. “We komen naar België. Onze FTE’s (nvdr. Forty Two Explorers) zijn merendeels van België. Hier horen we thuis. En we voelen dat verbondenheid meer dan ooit ook hier nodig is.”

Om de verhuis naar Belgisch-Limburg in goede banen te leiden, klopte het team van Forty Two aan bij POM Limburg. “We gingen samen met hen na op welke locatie in Limburg een ondernemersfestival echte meerwaarde zou kunnen opleveren”, vult Jeroen aan. “Heel wat regio’s werden zorgvuldig uitgekamd en uiteindelijk viel ons oog, dankzij POM Limburg, op Maasmechelen.” Voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Bij POM willen we ook de economische ecosystemen in heel Limburg stimuleren. Het Maasland leek ons de ideale startlocatie.”

Burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen is in zijn nopjes: “Ik ben bijzonder verheugd dat Maasmechelen als locatie werd gekozen voor een innovatief event als Forty Two. De match met onze gemeente is er alvast, want innovatie zit ook in ons DNA.” Het event wordt ondersteund door Unizo Limburg. “Forty Two is voor mij met stip het leukste event van het jaar”, aldus gedelegeerd Bestuurder Bart Lodewyckx. “Gewoon omdat je die combinatie van een unieke sfeer en een indrukwekkende line-up met sterke, inspirerende content, nergens anders vindt.”

En de organisator besluit: “We staan te popelen om ein-de-lijk opnieuw een geweldige Forty Two-editie neer te zetten”, roept Jeroen Meens. “Komt dat zien!” Meer info en tickets vind je op deze site.. De eerste namen van de line-up zijn Lukas Lelie (De Ideale Wereld), Jan De Cock en Jean-Luc Kumpen (Elaisa).

The post Forty Two slaat tenten op in Maasmechelen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/forty-two-slaat-tenten-op-in-maasmechelen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/limburg/2019/09/Forty-Two-MIL-400x225.jpgForty Two, POM Limburg, Unizo Limburg
Maasmechelse is nationale Jobstudent van het Jaar https://www.made-in.be/limburg/maasmechelse-is-nationale-jobstudent-van-het-jaar/ https://www.made-in.be/limburg/maasmechelse-is-nationale-jobstudent-van-het-jaar/#respond Wed, 08 Sep 2021 09:40:59 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=283233 "Een echte meerwaarde voor ons bedrijf"

The post Maasmechelse is nationale Jobstudent van het Jaar appeared first on Made in.

]]>

Yasmine Chakib (21) uit Maasmechelen, een studente Grafische Vormgeving die als jobstudent werkt bij Bol & Orchestra in Hasselt, is zopas door Unizo en Liantis uitgeroepen tot nationale Jobstudent van het Jaar. Ze krijgt als beloning een extra maandloon van 1.500 euro.

Yasmine Chakib klust tijdens de vrije uren bij in de pianozaak van Vanessa Novak en Stefan Deckers. “Yasmine startte bij ons als jobstudente in maart dit jaar en heeft sindsdien onze bedrijfscommunicatie een totaal nieuw elan gegeven”, zegt Vanessa. “Ze heeft onder meer onze websites onder handen genomen, een YouTube-kanaal opgezet en een flyeractie uitgewerkt. Dat alles heeft ze gepresteerd op heel korte tijd. Haar werk is een heel grote meerwaarde voor ons bedrijf. Yasmine is daarenboven enthousiast, intelligent, creatief en ze denkt heel actief mee. Wat ons betreft, verdient ze deze award dan ook meer dan wie ook.”

De winnares ontving de award uit handen van Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo Nationaal. Van Liantis kreeg ze een extra maandloon, ter waarde van 1.500 euro.

Met de organisatie van deze verkiezing willen Unizo en Liantis wijzen op het grote economische belang van studentenarbeid. “Ondanks de corona-pandemie, met de verschillende lockdowns, waren er in ons land het afgelopen jaar nog altijd bijna 500.000 jobstudenten actief”, zegt Danny Van Assche. “Dat is een daling met -slechts- 11%. Het toont aan hoe belangrijk deze flexibele en fiscaal vriendelijke tewerkstellingsvorm is voor onze bedrijven en voor de studenten zelf.”

Mario Boonen van Liantis Limburg, bevestigt dat: “Jobstudenten zijn met hun flexibiliteit, enthousiasme en leergierigheid sowieso een zeer welkome hulp voor de vele werkgevers in ons land. Waar de focus vroeger eerder lag op puur uitvoerende taken, is dat de laatste jaren veranderd, onder meer door automatisering. Studenten kiezen nu meer voor een job die iets extra kan bieden voor hun opleiding of hun latere carrière. Zo doen ze zelf nuttige ervaring op op de werkvloer, terwijl ze écht meerwaarde kunnen betekenen.”

The post Maasmechelse is nationale Jobstudent van het Jaar appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/maasmechelse-is-nationale-jobstudent-van-het-jaar/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/jobstudent-van-het-jaar-bol-400x225.jpgBol en Orchestra, Liantis, Unizo