Jochen Leën - Made in https://www.made-in.be Thu, 01 Apr 2021 16:35:26 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Willem Asaert keert terug naar oude liefde https://www.made-in.be/limburg/willem-asaert-keert-terug-naar-oude-liefde/ https://www.made-in.be/limburg/willem-asaert-keert-terug-naar-oude-liefde/#respond Thu, 01 Apr 2021 16:35:24 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=222621 Journalist gaat 5-sterrenhotel runnen.

The post Willem Asaert keert terug naar oude liefde appeared first on Made in.

]]>

De nieuwe eigenaars van La Butte aux Bois in Lanaken laten er geen gras over groeien en kiezen met Willem Asaert direct voor een nieuwe directeur. “Hij moet de kruisbestuiving tussen gastheerschap, entertainment, wellness, gastronomie, kunst en cultuur versnellen”, aldus Jochen Leën. “Asaert, die Yannick Bouts opvolgt, was eerder 16 jaar als manager actief in de luxe-hotellerie om daarna 22 jaar als journalist het reilen en zeilen in de binnen- en buitenlandse gastronomie en hospitality te observeren. Hij spreekt zelf over zijn nieuwe werkplaats als een ‘meditatieve’ locatie.

“Ik had nooit gedacht om nog terug te keren naar hotel- en restaurantmanagement, alhoewel ik de dynamiek die eigen is aan die sector, uiteraard van aan de andere kant zeer nabij en vanuit een mondiaal perspectief ben blijven volgen,” aldus Asaert. “Ik kreeg een voorstel, met veel creatieve mogelijkheden, dat moeilijk te weigeren was. Het domein van 12 hectare heeft alles om mensen een behaaglijk gevoel te geven. En dat geldt zowel voor de gasten als voor de medewerkers die de gasten mogen ontvangen. Ik ken geen enkele locatie in ons land met zulke dimensies en zo’n hoge feel-goodfactor. La Butte aux Bois telt een paar plekjes van oneindige schoonheid.”

Als nieuwe eigenaars van La Butte aux Bois zetten Jochen Leën en Rüdiger Pohl de veelzijdige mogelijkheden van het domein planmatig in de steigers. Restaurant La Source werd vernieuwd en veranderde van naam door de verwijzing naar chef Ralf Berendsen. “Een stap die we gezet hebben als blijk van erkentelijkheid voor zijn talent en persoonlijk engagement sinds hij in Lanaken actief is,” aldus eigenaar Jochen Leën. Momenteel ondergaat de bistro een volledige transformatie, inclusief nieuwe fundamenten en een verhoogd nieuw dak. Sinds begin maart tot aan het einde van de gedwongen sluiting wordt het Boutique Dinner onder leiding van Ralf Berendsen elke vrijdag- en zaterdagavond op twintig kamers coronaproof geserveerd.

De nieuwe eigenaars hebben nog meer ideeën. Synergieën vinden ze daarvoor in de eerste plaats in hun activiteiten als juwelenontwerpers en verzamelaars van edelstenen, meteorieten en skeletten van prehistorische dieren en dinosaurussen. Als curators van kunstgalerijen willen ze eigentijdse designers en kunstenaars een open platform geven. “Ik geloof sterk in een kruisbestuiving tussen gastheerschap, entertainment, wellness, gastronomie, vormgevers, kunst en cultuur,” aldus Rüdiger Pohl. “Zo’n ongewone cocktail creëert verwachtingen en eens deze periode van lockdown voorbij is, kunnen we pas echt beginnen shaken.” Willem Asaert weet wat hem te wachten staat…

The post Willem Asaert keert terug naar oude liefde appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/willem-asaert-keert-terug-naar-oude-liefde/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/04/la-butte-asaert-400x225.jpgLa Butte aux Bois
Bouts ruilt La Butte voor domein in Namen https://www.made-in.be/limburg/bouts-ruilt-la-butte-voor-domein-in-namen/ https://www.made-in.be/limburg/bouts-ruilt-la-butte-voor-domein-in-namen/#respond Thu, 01 Apr 2021 06:00:30 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=221815 Manager gaat werken voor nieuw luxe-resort van Hasselaar.

The post Bouts ruilt La Butte voor domein in Namen appeared first on Made in.

]]>

Yannick Bouts (41) vertrekt na vijftien maanden als directeur van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken en kiest voor een nieuw avontuur in de provincie Namen. Hij wordt General Manager van Château de Vignée, eigendom van Hasselaar Christian Teunissen, die CEO is van Xior Student Housing.

Domaine La Butte aux Bois werd eind vorig jaar overgenomen door de Lanakense juwelenontwerper Jochen Leën. Er werden meteen verbouwingen uitgevoerd in het exquise hotel met het label ‘vijf sterren superior’. Alleen Dukes’ Palace in Brugge heeft in ons land dezelfde kwalificatie. Er liggen nog heel wat andere plannen op de plank, maar het vertrek van Yannick Bouts brengt die volgens Leën niet in het gedrang. Beide partijen benadrukken dat ze in een goede verstandhouding uit elkaar gaan.

“Dit was een trein die ik niet kon laten voorbijgaan”, zegt Bouts. “Château de Vignée is een tot luxehotel getransformeerde vierkantshoeve met een wellness en een gastronomisch restaurant. Het werd pas twee jaar geleden geopend. Daar ligt de uitdaging. Ik kreeg de opdracht om het domein naar een hoger niveau te brengen. Ik wil Eric Bullens, de vorige eigenaar van La Butte, en Jochen Leën bedanken voor de samenwerking. Ik neem met de beste herinneringen afscheid.”

“Ik wens Yannick Bouts alle succes in zijn nieuwe job, maar ik zie hierin ook een opportuniteit om ons resort een nieuw elan te geven”, zegt Jochen Leën.

The post Bouts ruilt La Butte voor domein in Namen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/bouts-ruilt-la-butte-voor-domein-in-namen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/03/yannick-bouts-la-butte-400x225.jpgChateau de Vignée, La Butte aux Bois
2-sterrenchef biedt kamer met 6-gangenmenu https://www.made-in.be/limburg/2-sterrenchef-biedt-kamer-met-6-gangenmenu/ https://www.made-in.be/limburg/2-sterrenchef-biedt-kamer-met-6-gangenmenu/#respond Thu, 25 Feb 2021 05:22:08 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=205775 La Source wordt omgedoopt: signatuur Ralf Berendsen.

The post 2-sterrenchef biedt kamer met 6-gangenmenu appeared first on Made in.

]]>

Ondanks de sluiting van de horeca wil Ralf Berendsen, chef van 2-sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois, niet blijven stilzitten. Samen met de nieuwe eigenaar van het complex, Jochen Leën, lanceert hij een nieuwe formule: een exclusief 6-gangendiner geserveerd in een suite van het hotel, overnachting en een luxe-ontbijtbox. Kostprijs: 500 euro per persoon.

La Butte aux Bois wil de status van vijf sterren resorthotel alle eer aan doen. Het culinaire aspect speelt daarbij een grote rol. Zo heeft chef Ralf Berendsen van de verplichte sluiting gebruik gemaakt om zijn 2-sterrenrestaurant La Source grondig te vernieuwen. Als de nieuwe zaak weldra opent, zal ze de naam van de chef dragen. Om letterlijk én figuurlijk te proefdraaien met de gerechten, lanceert hij in de weekends van maart en april alvast een gloednieuwe formule.

Als sneakpreview ontvangen de chef en de hoteleigenaars hun gasten op vrijdag- en zaterdagavond in de maanden maart en april. In twintig beschikbare luxekamers, met uitzicht op het Limburgse groen, zal een zesgangenmenu geserveerd worden, begeleid door een selectieve wijnkaart. “We werken op voldoende afstand de borden af op een buffetje, dat aan elke kamerdeur staat. De gasten kunnen dan coronaproof hun bord zelf opnemen,” preciseert chef Ralf Berendsen. “Op die manier presenteren we een aantal signatuurgerechten, aangevuld met nieuwe creaties.”

Reconnecten
“Gasten kunnen tegelijkertijd genieten van extra faciliteiten, waaronder zwembad en massages in de Spa Retreat La Forêt of wandelen en fietsen in het aansluitende Natuurpark Hoge Kempen”, zegt Jochen Leën, sinds eind vorig jaar eigenaar van het hotel. “Samen met het team zitten we vol nieuwe ideeën en energie. Hoog tijd om met onze gasten te reconnecten.”

Reserveren voor het ‘Ralf Berendsen Boutique Diner’ kan via de website van het hotel.

The post 2-sterrenchef biedt kamer met 6-gangenmenu appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/2-sterrenchef-biedt-kamer-met-6-gangenmenu/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/02/La-Butte-aux-Bois-Ralf-Berendsen-HT0_6151-400x225.jpgLa Butte aux Bois, La Source
Juwelier koopt Limburgse tophotels https://www.made-in.be/limburg/juwelier-koopt-limburgse-tophotels/ https://www.made-in.be/limburg/juwelier-koopt-limburgse-tophotels/#respond Sat, 02 Jan 2021 17:24:03 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=182556 Slagerszoon ziet jongensdroom in vervulling gaan.

The post Juwelier koopt Limburgse tophotels appeared first on Made in.

]]>

Mocht u het gemist hebben tijdens uw skireis naar Oostenrijk of strandvakantie in Tenerife: de Lanakense slagerszoon en juwelier Jochen Leën is de nieuwe eigenaar van de prestigieuze hotels La Butte aux Bois en Stiemerheide.

La Butte aux Bois in Lanaken en Stiemerheide in Genk waren eigendom van Eric Bullens. Omdat hij op 57-jarige leeftijd en na 35 jaar ondernemerschap geen familiale opvolging had, ging hij extern op zoek naar een overnemer. Dat is de Lanakense juwelenontwerper Jochen Leën geworden, die samen met een Zwitserse vennoot Rüdiger Pohl de prestigieuze hotels heeft gekocht. De 39-jarige juwelier kende het complex in Lanaken zeer goed aangezien hij er regelmatig exposities heeft gehouden.

Domaine La Butte aux Bois heeft 60 kamers en is één van de twee hotels in ons land met het label Vijf Sterren Superior. Het hotel beschikt met restaurant La Source (twee Michelinsterren) en de wellness Spa Retreat La Forêt tot faciliteiten aan de Belgische top. Het andere hotel, Stiemerheide in Genk, beschikt over 70 kamers, een wellness, een recent vernieuwd golfclubhuis en twee restaurants, waaronder De Kristalijn (één Michelinster).

“Dit is een jongensdroom die in vervulling gaat”, zegt Jochen Leën. “Met Ralf Berendsen en Koen Somers hebben we twee uitstekende chefs aan boord. Die gastronomische poot is één van onze troeven. De dagelijkse leiding blijft in handen van directeurs Yannick Bouts in Domaine La Butte aux Bois en Jos Schols in Stiemerheide. Voor de circa 250 personeelsleden in beide luxehotels verandert er niets. Ook de gasten zullen weinig ingrijpends van de overname merken. We gaan wel meer nadruk leggen op juwelen, edelstenen en kunst. We willen eveneens meer beleving creëren”, besluit de nieuwe eigenaar.

RS/KMe

The post Juwelier koopt Limburgse tophotels appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/juwelier-koopt-limburgse-tophotels/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/01/jochen-leen-lbab-400x225.pngHotel Stiemerheide, La Butte aux Bois
Antwerps juwelenontwerper maakt duurste fles gin ter wereld https://www.made-in.be/antwerpen/antwerps-juwelenontwerper-maakt-duurste-fles-gin-ter-wereld/ https://www.made-in.be/antwerpen/antwerps-juwelenontwerper-maakt-duurste-fles-gin-ter-wereld/#respond Mon, 25 Nov 2019 15:19:00 +0000 https://www.made-in.be/?p=94759 Jochen Leën maakt samen met Skully Gin duurste fles ter wereld.

The post Antwerps juwelenontwerper maakt duurste fles gin ter wereld appeared first on Made in.

]]>

ANTWERPEN – Juwelenontwerper Jochen Leën ontwierp samen met Nederlands label Skully Gin de meest waardevolle fles gin ter wereld. Dit wereldrecord was het resultaat van een samenwerking die het label aanging met 13 internationale artiesten. De ontwerper gebruikte een zeldzame tourmalijn edelsteen in zijn design, waardoor de waarde van de fles tot in de 7 cijfers oploopt.

Nederlands dranklabel Skully Gin klopte bij 13 internationale artiesten aan om 13 unieke flessen te ontwerpen. Onlangs werd de exclusieve ‘Skully Art Collection’ officieel onthuld in het Philips Estate te Eindhoven. De 13 designs werden voorgesteld en meteen te koop aangeboden. Elke fles is genummerd en exclusief, zo worden er maximaal 13 stuks van elk design geproduceerd.

Juwelenontwerper Jochen Leën zette op het driedaagse event een wereldrecord neer: zijn gin fles bevat een zeldzame tourmalijn edelsteen van 60+ karaat en werd zo de duurste fles gin én de duurste fles voor (non-)alcoholische dranken ter wereld.

Jochen Leën, die oorspronkelijk uit Lanaken komt, begon in 2010 in een klein kantoortje in Hotel La Butte aux Bois. Zes jaar later opende de designer zijn JL Atelier in de Antwerpse diamantbuurt. Daar kunnen bezoekers, omringd door fijn interieur en kunstwerken, zijn edelstenen en juwelen bewonderen.

The post Antwerps juwelenontwerper maakt duurste fles gin ter wereld appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/antwerps-juwelenontwerper-maakt-duurste-fles-gin-ter-wereld/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/antwerpen/2019/11/Jochen-Leën_Skully-Gin-400x225.jpgJL Atelier