Nieuws Limburg Stories Julie Houben lanceert eigen modemerk
Limburg

Julie Houben lanceert eigen modemerk

De Genkse Julie Houben (22) heeft zopas haar eigen business opgestart: een high end modelabel dat haar naam draagt. De eerste collectie van de ondernemer mét enkele ronkende namen in de stamboom, is sinds deze week te koop.

Julie Houben is 22 en afkomstig uit Genk. Ze is de dochter van notaris Herbert Houben en kleindochter van ere-gouverneur Hilde Houben-Bertrand. Haar business heeft ze helemaal op eigen houtje uit de grond gestampt. “Al van jongs af aan was ik heel creatief en ging ik naar de tekenschool”, vertelt ze. “Die lijn heb ik doorgetrokken met studies in international business (in Antwerpen) en fashion design aan Istituto Marangoni in Milaan. Daar kwam ik ongeveer 2 jaar geleden op het idee om mijn eigen modelabel te beginnen. Toen was het eerder nog een droom die onmogelijk leek, maar ik heb dan toch besloten om ervoor te gaan en de kans te wagen. Mode is nu eenmaal mijn passie en ik hoop van deze passie mijn beroep te maken. Het is voor mij de ideale manier om mijn creatieve geest de vrije loop te laten.”

De naam van het label is simpel: JULIE HOUBEN. “We hebben er een exclusief, high-end modemerk voor de moderne vrouw van gemaakt”, aldus de founder & creative designer. “De collecties zijn gelimiteerd, dit wil zeggen dat er van elk stuk maar een bepaald aantal gemaakt wordt. Het zal nooit mijn doel zijn om met heel grote productieaantallen te werken omdat dan de exclusiviteit verloren gaat. Daarnaast zijn de kledingstukken gemaakt van duurzame stoffen van hoge kwaliteit. Ik koop veel stoffen aan in Italië en voor deze zomercollectie (‘Summer Euphoria’) heb ik veel 100% zijden stoffen gebruikt. Ik gebruik ook vegan leer.”

Opvallend in de collectie is dat Julie Houben een warm gevoel meegeeft aan de klanten. “Er wordt heel bewust gekozen voor een omgeving waarin vrouwen zichzelf, hun zelfvertrouwen en hun vrouwelijkheid kunnen omarmen”, aldus de startende bedrijfsleider. “Een voorbeeld is onze originele kijk op het standaard maatsysteem. Elke maat wordt gecombineerd met een woord dat staat voor vrouwelijkheid, positiviteit en vooral voor de vijf kenmerken van ons merk, namelijk: inspiring, resilient, powerful, passionate en fearless. Er zijn immers nog steeds heel wat vrouwen die zich niet altijd even comfortabel voelen met hun maat. Ik wil net tonen dat, hoe klein of hoe groot je maat ook is, je fier op jezelf mag zijn en zelfzeker mag zijn.”

“De matentabel bevat woorden die de kernwaarden van Julie Houben vertegenwoordigen.”

Het nieuwe bedrijf heeft een showroom in Genk (Bokrijk). “Hier kunnen klanten langskomen op afspraak”, aldus Julie. “Omdat beleving bij ons centraal staat, willen we bij elk bezoek de beste service en persoonlijk advies bieden. En verder is onze collectie uiteraard ook online te koop.”