Hasselt - Made in https://www.made-in.be Mon, 18 Apr 2022 19:56:36 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/#respond Tue, 19 Apr 2022 07:46:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371354 Kortrijkse slimme zonnecrème dispensers veroveren langzaam maar zeker de markt

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – In volle coronatijd lanceerde de jonge Kortrijkse ondernemer Jacob Leysen – zoon van de bekende advocaat Jan Leysen – samen met twee ‘copains uit de scouts’ zijn eigen firma Sundo. De invalshoek van de kmo oogde bijzonder origineel maar ook broodnodig: met slimme zonnecrème dispensers de strijd aangaan tegen zonnebrand. De dispensers vinden in steeds grotere getale hun weg naar diverse steden. Deze week krijgt ook de kust zijn eerste leveringen op de hoek van de straat of op straten en pleinen.   

De zogenaamde SMOTspots (Skin-Matters-Over-Tan) zijn slimme zonnecrème dispensers die ingezet worden om de bevolking te sensibiliseren inzake huidkanker preventie. Het is namelijk zo dat 1 op 5 Belgen een vorm van huidkanker ontwikkelt voor hun 75ste. Om hier iets aan te doen ontwikkelde Leysen zijn SMOTspot. Volgens Leysen zelf gaat het om een wereldwijde primeur. Hij lanceerde zijn opmerkelijke ondernemersinitiatief in het voorjaar van 2021.

Inmiddels hebben divers steden het aanbod al in huis gehaald. Onder hen Hasselt, Deinze, Eeklo, Roeselare en Oostende. “Het is de taak van een stad om onder meer aan preventieve gezondheidszorg te doen”, vindt Leysen. “Naast de steden zijn er ook sportclubs, zwembaden (alle LAGO zwembaden bijvoorbeeld), events en bedrijven die inzetten op huidkanker preventie en dus de slimme smeerpalen in huis hebben gehaald.”

De toestellen geven op het scherm weer wat de UV-index is op die specifieke plaats en hoe vaak men moet smeren die dag. Daarnaast meten ze ook tal van weersomstandigheden en het verbruik, om zo een beter inzicht te krijgen in het smeergedrag van de Belgen zodat er in de toekomst beter en nog gerichter kan worden gesensibiliseerd.

The post Jacob Leysen gaat met succes de strijd aan tegen uv-zonnestralen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacob-leysen-gaat-met-succes-de-strijd-aan-tegen-uv-zonnestralen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/SMOTspot-VL-540x365-1-400x225.jpgLago, Sundo
Jansen, Cretskens of Bodson: wie wordt het? https://www.made-in.be/limburg/jansen-cretskens-of-bodson-wie-wordt-het/ https://www.made-in.be/limburg/jansen-cretskens-of-bodson-wie-wordt-het/#respond Mon, 18 Apr 2022 09:59:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371309 Wie is uw favoriet voor de Herman Dessersprijs 2022?

The post Jansen, Cretskens of Bodson: wie wordt het? appeared first on Made in.

]]>

Philippe Bodson (ASL Group), Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens) en Nadia Jansen (Group Jansen) zijn de kanshebbers op de prestigieuze Ondernemersprijs Herman Dessers. De laureaat van deze onderscheiding wordt op 2 juni bekendgemaakt tijdens het event Onder de Sterren, een
groots gala, dat de klassieke jaarvergadering van Voka vervangt.

Het is al voor de 28ste keer dat Voka Limburg de Ondernemersprijs Herman Dessers zal uitreiken. “Met deze onderscheiding willen wij een persoon,
onderneming, organisatie, instelling, vereniging of groepering uit Limburg belonen die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd”, vertelt voorzitter Karin Van De Velde. “Deze prestatie kan op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk vlak gebeurd zijn, en dat ten voordele van de provincie Limburg. Op deze manier krijgt onze provincie een positieve uitstraling over de grenzen heen.” De drie genomineerden zijn:

Philippe Bodson (ASL Group)
Van vliegen een plezier maken… Het was 25 jaar geleden de droom van Philippe Bodson. Met in 2022 activiteiten in de luchtvaart, reizen, events en catering mag je gerust concluderen dat de 57-jarige Hasseltse ondernemer die droom meer dan verwezenlijkt heeft. Hij stelt vandaag in zijn verschillende businesstakken zo’n 300 mensen te werk. In 1997 hield hij zijn luchtvaartmaatschappij ASL Group boven de doopvont. 25 jaar later heeft Bodson met ASL een vloot van 45 toestellen en 120 piloten. Met de bouw van een gloednieuwe privé-terminal op de luchthaven van Luik, investeringen in twee medische vliegtoestellen én de eerste twee elektrische vliegtuigen in ons land blijft de Hasselaar ook ver buiten Limburg hoge topen scheren.

Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens)
19 lokale Carrefours in franchise, drie industriële bakkerijen, twee bouwbedrijven, interimkantoren en verschillende participaties in andere ondernemingen. Het hoeft geen betoog dat Suzy & Raymond Cretskens totaalondernemers zijn. Waar het koppel uit Dilsen-Stokkem hun eerste supermarkt kocht in 1993 in Eisden (Maasmechelen) telt de Groep Cretskens vandaag een brede waaier aan bedrijfsactiviteiten. Het zijn weloverwogen bedrijfskeuzes die goed zijn voor 700 jobs. Onder het motto “leg de lat maar wat hoger zodat je wel moet springen” zijn Suzy & Raymond Cretskens een voorbeeld van het puur en onversneden ondernemerschap in onze provincie. En nu dat ook de drie dochters meer verantwoordelijkheid krijgen binnen de Groep lijkt ook de
continuïteit op lange termijn verzekerd ten huize Cretskens.

Nadia Jansen (Group Jansen)
In 2005 nam Nadia Jansen de rol van CEO over van haar vader René, en vormde het bouwbedrijf uit Meeuwen om van een puur afwerkingsbedrijf tot een aannemersonderneming dat totaaloplossingen op maat aanbiedt. Het bleek de succesformule voor het groeiverhaal van Group Jansen. In acht vestigingen – met hoofdkantoor in Zonhoven – zijn vandaag zo’n 460 medewerkers aan de slag. Met spraakmakende projecten zoals Vaccinopolis in Antwerpen, Nike in Laakdal en het hoofdkantoor van Google in Brussel oogt het portfolio van Nadia Jansen divers en indrukwekkend. En dan spreken we nog niet over de werfcontainer van de toekomst waarmee ze veelvuldig in de pers kwam. Met twee recente overnames in Antwerpen verstevigt Group Jansen haar positie op de
markt. Het is dan ook gerechtvaardigd te stellen dat Nadia Jansen een frisse wind doet waaien binnen de Limburgse bouwsector.

Wie het wordt? Dat weten we op donderdag 2 juni tijdens het event “Onder de Sterren”, een Limburgs ondernemersgala met een exclusieve awardshow.

The post Jansen, Cretskens of Bodson: wie wordt het? appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/jansen-cretskens-of-bodson-wie-wordt-het/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Voka-OPHD-groepsfoto-001-kopie-400x225.jpgASL Group, Groep Cretskens, Jansen the Building Company
Medialife neemt parking in: eigen vestiging in Antwerpen https://www.made-in.be/limburg/medialife-neemt-parking-in-eigen-vestiging-in-antwerpen/ https://www.made-in.be/limburg/medialife-neemt-parking-in-eigen-vestiging-in-antwerpen/#respond Fri, 15 Apr 2022 17:55:45 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371239 Frederik en Jesse boren bijkomende markt aan.

The post Medialife neemt parking in: eigen vestiging in Antwerpen appeared first on Made in.

]]>

Het Limburgse productiehuis Medialife zet nu ook in Antwerpen voet aan wal. Oprichters Frederik Knapen en Jesse Claes zijn in de wolken: “We blijven onze Limburgse klanten uiteraard met hart en ziel bedienen. De nieuwe link met Antwerpen opent daarnaast een zee aan mogelijkheden voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Een tweede thuis, zeg maar.” Medialife droomt trouwens van nog meer vestigingen, zowel in België als het buitenland.

De afgelopen jaren kende Medialife een enorme groei. Zelfs toen de corona-epidemie als een bom insloeg in de audiovisuele sector, wist het productiehuis zichzelf opnieuw uit te vinden door digitale oplossingen en events aan te bieden. Een schot in de roos, en dit bovenop de traditionele activiteiten in film, animatie en fotografie. “Momenteel zijn er 30 vaste medewerkers en een 15-tal vaste freelancers dagelijks in de weer”, vertelt Frederik. “Ons creatief kantoor in het Hasseltse Quartier Canal werd al gauw te klein voor alle dromen en ambities.”

“Hoewel we klanten bedienen over heel Vlaanderen, is het toch een extra troef om in een grootstad als Antwerpen een tweede uitvalsbasis te hebben. Het laat ons toe om Antwerpse klanten lokaal nog beter te kunnen bedienen”, vult Jesse aan. “We zullen er nieuwe klanten aantrekken, een grote stad is immers een broeikas aan groeipotentieel. Daarnaast creëert dat ook een mogelijkheid om stedelijk creatief talent een plaatsje te kunnen geven in ons nieuw kantoor.”

Andreas Gijbels, die al enige tijd deel uitmaakt van het Medialife-management, zal het nieuwe kantoor in Antwerpen leiden. Net zoals in Hasselt, richt het team van Medialife Antwerpen zich vooral op de samenwerking met communicatiebureaus en de eventsector, communicatie-afdelingen van grote bedrijven en overheidscommunicatie. “We hebben in het verleden reeds mogen samenwerken met verschillende indrukwekkende spelers, die we nu tot onze trouwe klanten mogen rekenen”, vertelt Jesse. En Frederik besluit: “We zijn er zeker van dat ook de nieuwe maar vertrouwde wind die vanuit Antwerpen zal waaien ons nog meer zal inspireren en versterken. En misschien -als we hardop mogen dromen- kunnen we in de toekomst onze succesformule nog uitbreiden naar andere centrumsteden of zelfs het buitenland.”

The post Medialife neemt parking in: eigen vestiging in Antwerpen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/medialife-neemt-parking-in-eigen-vestiging-in-antwerpen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Medialife-Antwerpen-WEB-006-400x225.jpgMedialife
La Croisette verkast naar de Kapelstraat https://www.made-in.be/limburg/la-croisette-verkast-naar-de-kapelstraat/ https://www.made-in.be/limburg/la-croisette-verkast-naar-de-kapelstraat/#respond Fri, 15 Apr 2022 10:24:25 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370998 Zo'n bedrijfsnaam verdient een ligging in een luxe-straat...

The post La Croisette verkast naar de Kapelstraat appeared first on Made in.

]]>

Ongeveer een jaar na de opening is conceptstore La Croisette verhuisd naar een nieuw pand in het centrum van Hasselt. Zaakvoerder Katja Iliaens heeft er meer ruimte om de collecties van eigentijdse juwelen, accessoires en parfum te presenteren.

Het was in de Sacristiesteeg dat Katja Iliaens en Phil Martens vorig jaar, dus in volle coronaperiode, de deuren openden van hun conceptstore. Ondanks de beperkingen door de crisis, sloeg de formule goed aan. Zodanig zelfs dat er al snel werd uitgekeken naar een groter pand. Dat werd nu gevonden in de Kapelstraat, naast Linx Fashion en tegenover Kookdepot en Quetin Schoenen. Een ‘prime location’ dus.

“Gelegen tussen andere fashion brands, hebben we hier de zichtbaarheid en de ruimte om verder te kunnen groeien”, zegt Katja Ilaens. “Het laat toe dat we ons assortiment kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld met de kledinglijn AC by Annelien Coorevits. Ons cliënteel van vaste bezoekers wordt nu uitgebreid met toevallige passanten. We vatten vol enthousiasme de volgende fase van ons jonge bedrijfje aan.”

The post La Croisette verkast naar de Kapelstraat appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/la-croisette-verkast-naar-de-kapelstraat/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/croisette-400x225.jpgLa Croisette
Met of zonder vluchtelingen: nieuwe feestzaal in Hasselt gaat full force https://www.made-in.be/limburg/met-of-zonder-vluchtelingen-nieuwe-feestzaal-in-hasselt-gaat-full-force/ https://www.made-in.be/limburg/met-of-zonder-vluchtelingen-nieuwe-feestzaal-in-hasselt-gaat-full-force/#respond Thu, 14 Apr 2022 12:28:20 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370601 Oude Recor-site kan 1500 gasten ontvangen voor leuke feesten.

The post Met of zonder vluchtelingen: nieuwe feestzaal in Hasselt gaat full force appeared first on Made in.

]]>

Volgende week zaterdag gaat in de gebouwen van de voormalige meubelfabriek Recor een feestzaal open die 1.500 mensen kan verwelkomen. Eventleverancier Total-e uit Beringen (Bodson, Meermans, Libbrecht) heeft voorlopig een vergunning voor de exploitatie tot einde juni, maar wil graag tot minstens eind dit jaar de eventlocatie aanbieden. Enig probleem: de site is ook aangeduid voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, maar die zijn er (nog) niet.

Het eerste event dat was aangekondigd in de omgebouwde industriehallen van Recor, was de VKW Lentehappening. Omdat de organisatie mogelijk zou interfereren met de komst van Oekraïense oorlogsvluchtelingen, werd beslist om uit te wijken naar Hangar 58. Tal van andere organisatoren, zoals SKF, Ethias en Van Havermaet, hebben ook hun oog laten vallen op de nieuwe feestzaal en hebben wel het licht op groen gezet omdat er vooralsnog geen vluchtelingen zijn. “Maar zelfs dan stelt er zich geen enkel probleem”, zegt Jeroen Meermans, Managing Director van Total-e. “De gebouwen waar mogelijk opvang wordt voorzien, liggen verder verwijderd van de hal waarin wij onze events doen. Bovendien zijn we altijd graag bereid om mensen die daar zouden verblijven, in te schakelen bij de organisatie.”

Intussen is de karaktervolle loods van het voormalige Recor bijna klaar om gasten te ontvangen. “We denken aan congressen, personeelsfeesten en andere festiviteiten om mensen samen te brengen”, stelt Meermans. “Dat klanten een kant-en-klare oplossing, zonder opbouw- of afbraakkosten krijgen voorgeschoteld, is een pluspunt. En dat is er uiteraard de enorme capaciteit van 1.500 gasten. We werken in drie compartimenten. Enerzijds is er area voor een walking dinner, waar plaats is voor 500 personen. In de lounge kunnen er evenveel personen terecht, en ook op het terras kunnen 500 gasten plaatsnemen. Bedrijven kunnen zelf de compartimenten naar wens combineren.”

De nieuwe feestzaal is voorlopig een tijdelijk project. “Momenteel hebben we een vergunning tot eind juni, maar we bekijken of we die tot het einde van het jaar kunnen verlengen. Op die manier kunnen meer bedrijven er gebruik van maken. Of het daarna blijvend wordt, weten we nog niet. Dit project is vooral een test om te kijken of het concept aanslaat”, besluit Meermans.

The post Met of zonder vluchtelingen: nieuwe feestzaal in Hasselt gaat full force appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/met-of-zonder-vluchtelingen-nieuwe-feestzaal-in-hasselt-gaat-full-force/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/feestzaal-Recor-400x225.jpgRecor, Total-E
Barones Baert van belang voor Limburgs bedrijfsleven https://www.made-in.be/limburg/barones-baert-van-belang-voor-limburgs-bedrijfsleven/ https://www.made-in.be/limburg/barones-baert-van-belang-voor-limburgs-bedrijfsleven/#respond Wed, 13 Apr 2022 15:59:44 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370250 Innemende persoonlijkheid overleden op 93-jarige leeftijd.

The post Barones Baert van belang voor Limburgs bedrijfsleven appeared first on Made in.

]]>

In de nacht van dinsdag op woensdag is barones Tony Baert-Martens op 93-jarige leeftijd overleden. Ze was meer dan 70 jaar actief als bestuurder van Concentra, de mediagroep die ze later fusioneerde tot Mediahuis. Als ondernemende Limburger drukte ze vele tientallen jaren haar stempel op zowel haar eigen bedrijf als de berichtgeving over de business in onze provincie.

Tony Baert-Martens was de kleindochter van Nicolaas Theelen, die op 6 december 1879 voor het eerst Het Algemeen Belang der Provincie Limburg uitbracht, de voorloper van Het Belang van Limburg. Samen met haar echtgenoot Jan Baert kwam ze in 1953 aan het hoofd van uitgeversgroep Concentra. Mevrouw Tony Baert speelde zelf een actieve rol in de uitbouw van het bedrijf tot één van de grootste mediagroepen in de Benelux. Na de dood van haar man in 1986 nam haar prominente rol in de leiding van Het Belang van Limburg en de afgeleide producten, verder toe. Van 1971 tot 2009 zetelde mevrouw Baert in de raad van bestuur van Concentra, waarvan ze ook voorzitter was. De fusie van haar onderneming, die leidde tot het huidige Mediahuis, was één van haar vele verdiensten.

Mevrouw Tony Baert, die naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van Het Belang van Limburg de adellijke titel van barones mocht ontvangen, wordt niet alleen herinnerd om haar innemende persoonlijkheid, maar ook om haar grote impact op het economische gebeuren in de provincie. Als aanvoerder van Concentra wist ze mee de weg te banen van een lokale krant naar een internationale mediagroep. Haar doelstelling om daarbij de regionale eigenheid van alle producten, zeg maar de Limburgse verankering, niet te verloochenen, was een visionair recept voor het succes.

Het is tevens haar verdienste dat het bedrijfsleven én hun vertegenwoordigers als een essentieel onderdeel werden beschouwd van de algemene berichtgeving over het reilen en zeilen van de provincie. Mevrouw Tony Baert wist als ondernemer de belangen te erkennen van de essentiële rol die bedrijfsleiders spelen in de welvaart van een regio. Het was niet voor niets dat ze ook als bestuurder van Voka Limburg haar stempel wist te drukken op de economische besluitvorming.

Johann Leten, die bij Voka Limburg nauw met haar heeft samengewerkt, weet wat mevrouw Baert heeft betekend. “Haar overlijden is een groot verlies voor de provincie Limburg”, zegt hij. “Ik herinner mij mevrouw Baert als een aimabel persoon, die wist waarmee ze bezig was. Het was een zakenvrouw die nauwe banden onderhield met de Limburgse bedrijfswereld. Ter gelegenheid van 125 jaar Het Belang van Limburg mocht ze in 2004 onze Ondernemersprijs Herman Dessers in ontvangst nemen. Ze was ook jarenlang ere-bestuurder bij Voka – KvK Limburg. Ze heeft Concentra en alle producten, mee groot gemaakt tot een internationaal mediabedrijf. Ze is echt waar, dé verpersoonlijking van de slogan ‘Limburger Wereldburger’,” besluit Johann Leten.

Ook namens deze redactie, onderdeel van de grote groep die barones Tony Baert in het leven heeft geroepen, bieden we haar kinderen, de rest van de familie en alle nabestaanden, ons oprecht medeleven aan.

The post Barones Baert van belang voor Limburgs bedrijfsleven appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/barones-baert-van-belang-voor-limburgs-bedrijfsleven/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/barones-tony-baert-400x225.jpg
Hego legt tong van overgenomen Mobile in de knoop https://www.made-in.be/limburg/hego-legt-tong-van-overgenomen-mobile-in-de-knoop/ https://www.made-in.be/limburg/hego-legt-tong-van-overgenomen-mobile-in-de-knoop/#respond Tue, 12 Apr 2022 15:47:12 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=369449 Vierde vestiging voor Limburgse ondernemer Wim Weytjens.

The post Hego legt tong van overgenomen Mobile in de knoop appeared first on Made in.

]]>

Hego: het uitspreken van de naam is een ware marteling voor elke West-Vlaming. Toch zal de staff van Mobile in Brugge, de oudste scootmobiel-winkel van België, er beter aan wennen, want de firma is overgenomen door het Limburgse bedrijf Hego onder leiding van Wim Weytjens.

Mobile was de eerste winkel in ons land die zich exclusief ging richten op scootmobiels. Een gevestigde waarde in de sector dus. Na het overlijden van zaakvoerder Yann werd de zaak overgenomen. Concreet worden de activiteiten van het Brugse bedrijf Mobile nu geïntegreerd in Hego Mobile. Zo hebben Wim Weytjens en co nu 4 vestigingen (Lanaken, Genk, Nijlen en Brugge) en groeien ze uit tot een speler op Vlaams niveau, die exclusieve merken aanbiedt zoals Mini Crosser, CTM en Rehasys.

“Deze overname laat ons toe verder te groeien in de niche van scootmobielen, rolstoelen, rollators, fietsen, trapliften, krukken en andere orthopedische hulpmiddelen”, zegt Wim Weytjens, die hiermee van start ging in 2016 na de overname van een firma in Zutendaal. “Het doel is om dit aanbod geografisch beschikbaar te maken in heel Vlaanderen. Het inlijven van Mobile is daar een belangrijke stap in. Op naar de volgende!”

The post Hego legt tong van overgenomen Mobile in de knoop appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/hego-legt-tong-van-overgenomen-mobile-in-de-knoop/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Mobile-400x225.jpgHego Mobile
Houben? Hegge? Of toch Impermo? https://www.made-in.be/limburg/houben-hegge-of-toch-impermo/ https://www.made-in.be/limburg/houben-hegge-of-toch-impermo/#respond Tue, 12 Apr 2022 10:14:24 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=369579 Drie bouwgerelateerde familiebedrijven maken kans op grote onderscheiding:

The post Houben? Hegge? Of toch Impermo? appeared first on Made in.

]]>

Tegelspecialist Impermo, bouwbedrijf Houben en metaalverwerker Hegge zijn de drie genomineerden voor de Fakkel 2022, de prijs die Voka Limburg jaarlijks uitreikt aan het beste familiebedrijf van de provincie. Vooral de manier waarop de continuïteit doorheen de generaties wordt verzekerd, strekt tot aanbeveling van de winnaars.

De kanshebbers op de award worden geselecteerd op basis van een aantal specifieke criteria. Zo moeten er minstens twee generatiewissels hebben plaatsgevonden. Daarbij is het van belang dat de familie een actieve rol speelt in het bedrijf en het de meerderheid van de aandelen in handen heeft. Samen met voorzitter Bart Balis (Brouwland) bestaat de jury uit Pieter Vandekerkhof (Universiteit Hasselt), Jan Maurissen (Van Havermaet), Liesbeth Vandenrijt (Motmans & Partners), Thomas Vandersmissen (KPMG Law) en Ellen Olislagers (Voka Limburg).

“In onze familiebedrijven lijkt het ondernemersvuur niet te doven, en maar goed ook”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Ongeveer 80% van de ondernemingen in Limburg zijn familiebedrijven. Zij vormen de spil van het bedrijfsleven en zijn een belangrijke motor voor onze economie. Ze zijn veerkrachtig, betrokken en laten zich graag omringen door een sterk netwerk.”

Wie maakt kans?

Het Truiense Impermo mag zich de eerste genomineerde voor de Fakkel 2022 noemen. Het familiebedrijf bestaat 104 jaar en is de grootste speler in de Benelux op het gebied van de aan-en verkoop van tegels, natuursteen en parket. Met Luk Stultjens staat er vandaag de vierde generatie aan het hoofd. Het bedrijf telt 160 medewerkers met 13 toonzalen in België én Nederland. Vorig jaar opende Impermo een nieuwe toonzaal in Eindhoven. 65 jaar lang had het ook de productie van tegels in eigen handen. De huidige samenwerking met verschillende partnerfabrikanten resulteerde in de creatie van eigen huismerken. Deze merken zijn goed voor zo’n 70 procent van de omzet. Impermo staat voor toegankelijkheid en richt zich op een brede markt. De focus ligt op een open bedrijfscultuur. Impermo probeert die openheid en betrokkenheid via een extern management onder leiding van CEO Ann Gijsens ook uit te stralen naar de medewerkers toe.

Hoe je al 90 jaar lang aan de top van de bouwsector kan staan? Door jong van geest te blijven. Bouwbedrijf Houben uit Hasselt heeft meer dan zijn plaats onder de genomineerden van de Fakkel. Met Veronique en Ignace Houben staan vandaag de derde generatie aan het roer van de familiale onderneming uit onze Limburgse hoofdplaats. Samen met een team van 200 medewerkers staat Houben garant voor de oplevering van hoogwaardige bouwprojecten voor de publieke en private sector. Thor Central (Genk), T2-campus (Genk), C-Mine (Genk), kunstencentrum Z33 (Hasselt), cultuurcentrum De Muze (Heusden-Zolder),… De lijst van projecten liegt er niet om. Door betrokkenheid te vragen van en te geven aan de medewerkers plaatst het bouwbedrijf zijn familiale waarden centraal. Met de jonge adviesraad van medewerkers onder de 30 jaar en de denktank rond innovatie houdt het ook een scherpe blik richting de toekomst. Volgens Houben kan je enkel zo grote stappen vooruit zetten.

In 1893 richtte Andries Hegge een smederij op in het centrum van Hamont-Achel. Hij was actief als de typische dorpssmid. Het “beslaan” van paarden en produceren en repareren van landbouwwerktuigen vormden zijn hoofdactiviteiten. 128 jaar later is het familiebedrijf Hegge al toe aan de vierde generatie. Marc en Luc Hegge mennen een team van 170 medewerkers die met hart en ziel bezig zijn met metaalverwerking in de brede zin van het woord. Van ramen, deuren en gevelwanden tot de productie van aluminium spatschermen voor vrachtwagens. In dat laatste segment is het familiebedrijf uit Hamont Europees marktleider. Met klanten in Nederland, Duitsland, Brazilië, Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk kijkt Hegge ook over de provinciegrenzen heen. Maar de roots in het noorden van Limburg worden niet verloochend. Op de werkvloer predikt het management een collegiale en vriendschappelijke sfeer met de focus op een open communicatie. Voor Hegge is het al de tweede keer dat het genomineerd is voor de Fakkel van Voka – KvK Limburg.

De laureaat van de Fakkel 2022 wordt bekendgemaakt op 18 mei tijdens de Family Business Happening. Dat de beste moge winnen!

The post Houben? Hegge? Of toch Impermo? appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/houben-hegge-of-toch-impermo/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Schermafbeelding-2022-04-12-om-12.12.49-400x225.pngHegge, Houben, Impermo
Velektro verrijst rondom de ring https://www.made-in.be/limburg/velektro-verrijst-rondom-de-ring/ https://www.made-in.be/limburg/velektro-verrijst-rondom-de-ring/#respond Mon, 11 Apr 2022 18:49:04 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367395 Nieuwe zaak spitst zich toe op elektrische mobiliteit.

The post Velektro verrijst rondom de ring appeared first on Made in.

]]>

Na Pelt opent in Hasselt de tweede Limburgse zaak van Velektro, een handelaar in elektrische fietsen en andere oplaadbare mobiliteitsoplossingen. Zaakvoerder Erdal Arslan is in zijn nopjes.

Velektro heeft de ambitie om alle toepassingen voor elektrische mobiliteit aan te bieden onder één dak. Erdal Arslan, die een diploma heeft van leerkracht in de elektromechanica op zak heeft, en daarna als zelfstandige aan de slag ging, begon met zijn conceptstores in Noord-Limburg. Nadien volgde een winkel in Gent, om nu terug te keren voor verdere uitbreiding in Hasselt. De zaak is gelegen aan de Grote Ring in Runkst, vlakbij de spoorbrug. Vroeger was hier nog een schoenenwinkel en een fitnesszaak gevestigd.

In de showroom wordt een breed gamma van e-bikes en e-scooters gepresenteerd, aangevuld met accessoires. De nieuwe zaak tekent ook leaseplannen uit en neemt het onderhoud van de verkochte goederen voor zijn rekening. Heel wat grote bedrijven als Profel, CSM, Pami, Derdaele of het Mariaziekenhuis hebben al verbintenissen met Velektro afgesloten. Met de nieuwe vestiging wordt gemikt op de uitbreiding van het potentieel.

The post Velektro verrijst rondom de ring appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/velektro-verrijst-rondom-de-ring/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/INTERIOR-Velektro-Hasselt-400x225.jpgVelektro
Zelfs vijver van jobstudenten is kurkdroog https://www.made-in.be/limburg/zelfs-vijver-van-jobstudenten-is-kurkdroog/ https://www.made-in.be/limburg/zelfs-vijver-van-jobstudenten-is-kurkdroog/#respond Mon, 11 Apr 2022 18:16:52 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367141 Bedrijven gaan op creatieve manier op zoek naar jongeren:

The post Zelfs vijver van jobstudenten is kurkdroog appeared first on Made in.

]]>

Een feestje met DJ-sets, volle schotels met hapjes en niet alleen alcoholvrije drankjes: daarmee wil hr-dienstengroep Itzu op 28 en 29 april studenten overhalen om bij hen één van de honderden openstaande vacatures voor jobstudenten in te vullen. “In tegenstelling tot vroeger moeten de bedrijven achter de jongeren aangaan om de vakantiejobs ingevuld te krijgen”, zegt Kristien Moelans van Itzu in Hasselt.

Eind april lanceert Itzu de Student Week, een event waarop studenten niet alleen een feestje kunnen bouwen, maar tegelijkertijd ook kunnen solliciteren voor één van honderden studentenjobs in verschillende sectoren en regio’s. “Waar vroeger vooral de studenten op zoek moesten gaan naar een studentenjob, zijn het nu echter de bedrijven die studenten proberen te overtuigen om te kiezen voor hun vacatures”, weet Kristien Moelans van Itzu. “Studenten zijn dan ook zeer gegeerd wild op de arbeidsmarkt.”

Als hr-dienstverlener wil Itzu zijn klanten helpen om de geknipte jongeren te strikken. “Vorig jaar tijdens de coronaperiode organiseerden we een online jobfestival, maar nu we opnieuw fysiek mogen samenkomen, trekken we op een creatieve manier de aandacht om studenten te koppelen met de vacatures.”

Concreet zet het Limburgse bedrijf op 28 en 29 april een heus festival op in de grootste Belgische studentensteden, waaronder Hasselt. “Onder het genot van de nodige decibels, hapjes en drankjes, stellen we de jobs voor. En zelfs als het niet tot een studentenjob leidt, kunnen wij ons als partner alvast profileren om hen bij het afstuderen bij te staan in het vinden van de geknipte werkgever.”

The post Zelfs vijver van jobstudenten is kurkdroog appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/zelfs-vijver-van-jobstudenten-is-kurkdroog/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/itzu-facebook-omslag-400x225.pngItzu