Nieuws Limburg Restaurant in beroep tegen verplichte naamswijziging

Restaurant in beroep tegen verplichte naamswijziging

Restaurant in beroep tegen verplichte naamswijziging

De Bond Zonder Naam is gekend voor de vredevolle spreuken, bij ’t Huis Zonder Naam gaat het er iets minder vredevol aan toe. Zaakvoerders Bert Jordens en Adeline Boden hebben hun brasserie in Borgloon voorlopig naamloos gemaakt tot de rechter definitief een uitspraak doet in hun geschil met restaurant De Fakkels in Sint-Truiden.

Een korte voorgeschiedenis: Bert en Adeline hadden hun brasserie ’t Fakkelhuis genoemd, maar dat was niet naar de zin van Paul-Luc Meesen van De Fakkels. Volgens hem, én volgens de rechter in eerste aanleg, heeft het koppel van de Loonse brasserie “getracht om aan te haken op het succes van de Truiense zaak”.

En dus moest ’t Fakkelhuis -onder druk van een dwangsom- op zoek naar een nieuwe naam. Dat is ’t Huis Zonder Naam geworden. “Een statement”, aldus de eigenaars in Het Belang van Limburg. “Het is gewoon absurd. Dit heeft ons al vele duizenden euro gekost.” Intussen gaan ze wel in beroep tegen het eerste vonnis. Wordt dus vervolgd…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.