't Bieke - Made in https://www.made-in.be Sat, 02 Feb 2019 16:58:00 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Starter van de Week: Wouter De Bie opent ’t Bieke https://www.made-in.be/mechelen/starter-van-de-week-wouter-de-bie-opent-t-bieke/ https://www.made-in.be/mechelen/starter-van-de-week-wouter-de-bie-opent-t-bieke/#respond Mon, 04 Feb 2019 05:17:01 +0000 https://www.made-in.be/?p=105345 27-jarige maakt droom waar met eigen zaak.

The post Starter van de Week: Wouter De Bie opent ’t Bieke appeared first on Made in.

]]>

KEERBERGEN – Aan de Schrieksebaan in Keerbergen heeft de 27-jarige Wouter De Bie recent frituur en eethuis ’t Bieke geopend.

Al enkele jaren speelde Wouter De Bie, afkomstig uit Heist-op-den-Berg, met het idee om zelf een zaak op te starten. De gewezen student aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge heeft al heel wat ervaring als traiteur en kok. “Mijn laatste job als bediende was bij Carrefour in Westerlo”, vertelt Wouter. “Daar was ik actief in de vis-en traiteurafdeling: ik deed de voorbereidingen en de verkoop.”

Na een lange zoektocht landde de twintiger op de Schrieksebaan in Keerbergen. “Die locatie voldeed aan de vereisten: voldoende plaatsen binnen (30) en buiten (30) en een ruime parking”, luidt het. Op 17 januari opende frituur en eethuis ’t Bieke de deuren. “Tot nog toe is het erg druk geweest, we mogen dus echt niet klagen. Er is zelfs zo veel afhalingen dat we momenteel nog geen tijd hebben gehad om het eethuis verder uit te werken.”

Investeringen

Op termijn wil Wouter de klanten graag ook een steak, huisgemaakte hamburger en een kipfilet aanbieden aan tafel. “Bij een goed glas bier, wijn of frisdrank smaakt dat altijd. Daarom hebben we achteraan de zaak ook een bar geïnstalleerd”, klinkt het nog. De Bie kocht het pand en investeerde tussen 60.000 en 70.000 euro aan allerlei materialen. Wouter krijgt hulp van twee flexijobbers en een jobstudent.

Bent u ook een starter en wilt u uw bedrijf voorstellen aan de bezoekers van Made in Mechelen? Bezorg ons dan een korte voorstelling van uw zaak en een bijpassende foto. Mailen kan naar [email protected]

Een lijst met interessante starters vindt u hier.

The post Starter van de Week: Wouter De Bie opent ’t Bieke appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/mechelen/starter-van-de-week-wouter-de-bie-opent-t-bieke/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/mechelen/2019/01/t-Bieke-400x225.jpg't Bieke