Mobiliteit - Made in https://www.made-in.be Mon, 18 Apr 2022 07:29:07 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Jansen, Cretskens of Bodson: wie wordt het? https://www.made-in.be/limburg/jansen-cretskens-of-bodson-wie-wordt-het/ https://www.made-in.be/limburg/jansen-cretskens-of-bodson-wie-wordt-het/#respond Mon, 18 Apr 2022 09:59:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371309 Wie is uw favoriet voor de Herman Dessersprijs 2022?

The post Jansen, Cretskens of Bodson: wie wordt het? appeared first on Made in.

]]>

Philippe Bodson (ASL Group), Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens) en Nadia Jansen (Group Jansen) zijn de kanshebbers op de prestigieuze Ondernemersprijs Herman Dessers. De laureaat van deze onderscheiding wordt op 2 juni bekendgemaakt tijdens het event Onder de Sterren, een
groots gala, dat de klassieke jaarvergadering van Voka vervangt.

Het is al voor de 28ste keer dat Voka Limburg de Ondernemersprijs Herman Dessers zal uitreiken. “Met deze onderscheiding willen wij een persoon,
onderneming, organisatie, instelling, vereniging of groepering uit Limburg belonen die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd”, vertelt voorzitter Karin Van De Velde. “Deze prestatie kan op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk vlak gebeurd zijn, en dat ten voordele van de provincie Limburg. Op deze manier krijgt onze provincie een positieve uitstraling over de grenzen heen.” De drie genomineerden zijn:

Philippe Bodson (ASL Group)
Van vliegen een plezier maken… Het was 25 jaar geleden de droom van Philippe Bodson. Met in 2022 activiteiten in de luchtvaart, reizen, events en catering mag je gerust concluderen dat de 57-jarige Hasseltse ondernemer die droom meer dan verwezenlijkt heeft. Hij stelt vandaag in zijn verschillende businesstakken zo’n 300 mensen te werk. In 1997 hield hij zijn luchtvaartmaatschappij ASL Group boven de doopvont. 25 jaar later heeft Bodson met ASL een vloot van 45 toestellen en 120 piloten. Met de bouw van een gloednieuwe privé-terminal op de luchthaven van Luik, investeringen in twee medische vliegtoestellen én de eerste twee elektrische vliegtuigen in ons land blijft de Hasselaar ook ver buiten Limburg hoge topen scheren.

Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens)
19 lokale Carrefours in franchise, drie industriële bakkerijen, twee bouwbedrijven, interimkantoren en verschillende participaties in andere ondernemingen. Het hoeft geen betoog dat Suzy & Raymond Cretskens totaalondernemers zijn. Waar het koppel uit Dilsen-Stokkem hun eerste supermarkt kocht in 1993 in Eisden (Maasmechelen) telt de Groep Cretskens vandaag een brede waaier aan bedrijfsactiviteiten. Het zijn weloverwogen bedrijfskeuzes die goed zijn voor 700 jobs. Onder het motto “leg de lat maar wat hoger zodat je wel moet springen” zijn Suzy & Raymond Cretskens een voorbeeld van het puur en onversneden ondernemerschap in onze provincie. En nu dat ook de drie dochters meer verantwoordelijkheid krijgen binnen de Groep lijkt ook de
continuïteit op lange termijn verzekerd ten huize Cretskens.

Nadia Jansen (Group Jansen)
In 2005 nam Nadia Jansen de rol van CEO over van haar vader René, en vormde het bouwbedrijf uit Meeuwen om van een puur afwerkingsbedrijf tot een aannemersonderneming dat totaaloplossingen op maat aanbiedt. Het bleek de succesformule voor het groeiverhaal van Group Jansen. In acht vestigingen – met hoofdkantoor in Zonhoven – zijn vandaag zo’n 460 medewerkers aan de slag. Met spraakmakende projecten zoals Vaccinopolis in Antwerpen, Nike in Laakdal en het hoofdkantoor van Google in Brussel oogt het portfolio van Nadia Jansen divers en indrukwekkend. En dan spreken we nog niet over de werfcontainer van de toekomst waarmee ze veelvuldig in de pers kwam. Met twee recente overnames in Antwerpen verstevigt Group Jansen haar positie op de
markt. Het is dan ook gerechtvaardigd te stellen dat Nadia Jansen een frisse wind doet waaien binnen de Limburgse bouwsector.

Wie het wordt? Dat weten we op donderdag 2 juni tijdens het event “Onder de Sterren”, een Limburgs ondernemersgala met een exclusieve awardshow.

The post Jansen, Cretskens of Bodson: wie wordt het? appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/jansen-cretskens-of-bodson-wie-wordt-het/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Voka-OPHD-groepsfoto-001-kopie-400x225.jpgASL Group, Groep Cretskens, Jansen the Building Company
Fietsen De Geus opent vierde winkel voor racefietsen, gravel- en mountainbikes https://www.made-in.be/antwerpen/fietsen-de-geus-opent-vierde-winkel-voor-racefietsen-gravel-en-mountainbikes/ https://www.made-in.be/antwerpen/fietsen-de-geus-opent-vierde-winkel-voor-racefietsen-gravel-en-mountainbikes/#respond Fri, 15 Apr 2022 13:28:45 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=371146 “Fietsen is niet meer de macho, heroïsche sport dat het ooit was.”

The post Fietsen De Geus opent vierde winkel voor racefietsen, gravel- en mountainbikes appeared first on Made in.

]]>

ANTWERPEN – De populaire fietsenwinkels van De Geus breiden uit met een nieuw filiaal. In de Geuzenstraat, vlak bij de stadswinkel van De Geus, opent op Paasmaandag De Geus Dert13n. Die winkel is volledig gericht op sportieve modellen zoals racefietsen, gravelbikes en mountainbikes. “Fietsen is niet meer de macho, heroïsche sport dat het ooit was”, zegt eigenaar Thomas Vanderhoydonck.

Ze spelen kort op de bal, daar in de nieuwste zaak van Fietsen De Geus. De nu al iconische foto van Wout Van Aert die voorbij een groep supporterende slagers rijdt in de E3 Harelbeke hangt in het groot ingekaderd aan de muur. Die werd nog maar drie weken geleden gemaakt. Deze winkel ademt koers en sportief fietsen. Nog op de muur geven quotes als ‘Koersen? Da’s stoempen totdat ge niet meer weet, van welke parochie ge zijt’ van wielrenner Briek Schotte kleur aan de winkel.

“Kopke leegmaken”

De Geus heeft al winkels in Berchem, Edegem en op het Zuid, maar die zijn allemaal vooral gericht op urban fietsverkeer. “Zo veel mogelijk Antwerpenaars op de fiets krijgen, dat is ons opzet”, zegt eigenaar Thomas Vanderhoydonck (32).

“We doen dat bij De Geus al veertig jaar in de categorie van stadsfietsen en de laatste jaren ook heel erg met cargobikes en e-bikes. Maar ook het recreatieve segment groeit heel sterk. Ergens ten tijde van een pandemie en een oorlog vlakbij beseffen we dat het belangrijk is voor onze mentale gezondheid om met de wind in de haren het kopke leeg te maken. Op de fiets, bijvoorbeeld. Sportief fietsen is al lang niet meer de macho en heroïsche sport die het ooit was, het is nu laagdrempelig.”

 

De nieuwe winkel is gespecialiseerd in gravelbikes, mountainbikes en racefietsen. Foto Jan Van der Perre

Genoeg voorraad

En daar speelt een naam als De Geus gretig op in. In het nieuwe pand staan fietsen van de merken Specialized, Ridley en Scott te blinken naast kledij van Castelli en Agu en gps-systemen van Wahoo. “Tijdens corona is de vraag naar fietsen enorm gestegen waardoor het vaak heel lang wachten is op een nieuwe fiets bij de grote merken. De prijzen van tweedehands koersfietsen zijn ook enorm gestegen, die van nieuwe fietsen gelukkig niet. Wij hebben geen astronomische voorraad, maar hebben toch veel fietsen staan uit het hele aanbod. Wij kunnen een nieuwe fiets normaal gezien binnen dit en drie maanden leveren. Online is het tegenwoordig vaak anderhalf tot twee jaar wachten op een nieuwe fiets”, aldus Thomas.

Profwielrenner achter de toonbank

Wie een nieuwe fiets koopt bij De Geus, krijgt er gratis een professionele bikefitting bij. “Die bikefitting is er ook voor niet-klanten die hun fiets willen laten bijstellen. We zitten met enorm veel expertise onder één dak. Alfdan de Decker werkt in onze winkel, hij was tot vorig jaar profwielrenner. En ook fietsfanaat Laurens Dingenen werkt hier. Hij fietst jaarlijks zo’n 15.000 kilometer. We willen de klanten al het advies geven dat ze nodig hebben, van beginner tot meer gevorderde fietser”, zegt commercieel manager van De Geus Pieter Fillet (31).

 

Wie een nieuwe fiets koopt bij De Geus, krijgt er gratis een professionele bikefitting bij. Foto Jan Van der Perre

De nieuwe De Geus is te vinden in de Geuzenstraat 13 op het Zuid. “Dat verklaart ook ineens onze naam. Het rugnummer 13 is ook een symbolisch getal in de wielersport. Het is een geluksgetal geworden in het peloton.”

Wie een fiets wil kopen, kan die eerst uitgebreid testen. “Dat gebeurt niet door een testritje rond de blok. We geven een gps met een route mee zodat de fiets uitgebreid gekeurd kan worden. Wij staan ook in voor herstellingen en onderhoud aan de fietsen die we zelf verkopen. We doen dat niet meer voor fietsen die niet uit onze winkel komen. We zagen jarenlang een evolutie in het fietsen, nu spreken we van een revolutie. Er worden daardoor ook veel b- en c-fietsen gemaakt. Voor dat onderhoud kunnen wij niet instaan.”

Parijs-Roubaix

Wie de winkel wil ontdekken, kan dat doen vanaf Paasmaandag. “We stellen op de website ook twee weken een gratis fietsroute ter beschikking die bij ons vertrekt en aankomt. Dat is een Antwerpse kasseiklassieker geworden, in het licht van Parijs Roubaix dit weekend, van 74 kilometer met twintig kasseistroken of van 94 kilometer met 25 kasseistroken. Wij staan hier klaar voor een gratis drankje op voorhand of achteraf”, zegt Thomas.

fietsendegeus.be/over-de-geus/sportfietsenwinkel-antwerpen/

The post Fietsen De Geus opent vierde winkel voor racefietsen, gravel- en mountainbikes appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/fietsen-de-geus-opent-vierde-winkel-voor-racefietsen-gravel-en-mountainbikes/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Afbeelding9-7-400x225.jpgDe Geus
“Ik had de vruchten kunnen plukken van 50 jaar hard werken, maar nu zijn we failliet” https://www.made-in.be/kempen/ik-had-de-vruchten-kunnen-plukken-van-50-jaar-hard-werken-maar-nu-zijn-we-failliet/ https://www.made-in.be/kempen/ik-had-de-vruchten-kunnen-plukken-van-50-jaar-hard-werken-maar-nu-zijn-we-failliet/#respond Thu, 14 Apr 2022 17:00:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370721 Voor vervoerbedrijf De Blauwvoet uit Balen betekende corona een einde in mineur.

The post “Ik had de vruchten kunnen plukken van 50 jaar hard werken, maar nu zijn we failliet” appeared first on Made in.

]]>

BALEN – Het personenvervoerbedrijf De Blauwvoet uit Balen is in januari van dit jaar failliet verklaard. Net voor de uitbraak van corona, begin 2020, had zaakvoerder Jef Gevers (73) een koper voor zijn bedrijf gevonden. Maar door corona heeft die afgehaakt.

De Blauwvoet werd in 1963 opgericht door Louis Gevers. Zijn zoon Jef heeft sinds zijn dertiende voor het bedrijf gewerkt. De Blauwvoet had autobussen waarmee kinderen op schoolreis gingen, busjes waarmee mensen naar de luchthaven werden vervoerd en het bedrijf zorgde ook voor het vervoer van patiënten naar het ziekenhuis. Elk vervoersmiddel was aangepast voor mensen die in een rolstoel zitten.

Verkoop afgesprongen

“Toen ik 13 jaar was, hielp ik al mee in het bedrijf van mijn vader”, zegt Jef. “Op mijn 25ste ben ik volledig aan boord van de zaak gekomen. De Blauwvoet was jarenlang een succesvol en winstgevend bedrijf. Maar de laatste jaren ging het minder. Net voor corona had ik een koper gevonden die De Blauwvoet wilde overnemen. Alles was in orde, alleen de finale handtekening moest nog worden gezet.”

“En toen kwam corona, en raadde de bank mijn koper af om de overeenkomst te ondertekenen. Naar de luchthaven moesten we niet meer rijden, er moesten veel minder patiënten naar het ziekenhuis worden vervoerd en reizen vielen ook weg. Onze drie dubbeldekkers, waarmee we mensen bijvoorbeeld naar Spanje of naar een wintersportvakantie brachten, hebben achttien maanden stil gestaan.”

LEES OOK. Dubbel zoveel faillissementen en stijgende prijzen: “Het ziet er niet goed uit voor onze economie”

“We hebben het hoofd nog een tijdje boven water kunnen houden”, zegt Jef. “Maar toen ook de fiscus de achterstallige schulden begon op te eisen, een van onze bussen is afgebrand en ik een ongeval heb gekregen waardoor ik een hele tijd arbeidsongeschikt was, konden we het faillissement niet meer vermijden.”

Einde in mineur

“Als ik De Blauwvoet net voor corona had kunnen verkopen, zou ik een mooie oude dag hebben gehad, zonder financiële zorgen. Ik zou dan de vruchten hebben geplukt van vijftig jaar hard werken. Maar helaas, door corona zijn we nu failliet, en moet ik het stellen met een zelfstandigenpensioen van minder dan 1.500 euro per maand.”

“Gelukkig hebben we een eigen woning, die losstaat van de zaak”, zegt Jef. “En buiten de overheid, zijn de meeste van mijn schuldeisers bijna volledig terugbetaald. De chauffeurs die vroeger voor ons reden, werken nu ergens anders. Maar het valt echt niet mee om het bedrijf van mijn vader op deze manier te zien eindigen.”

 

The post “Ik had de vruchten kunnen plukken van 50 jaar hard werken, maar nu zijn we failliet” appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/kempen/ik-had-de-vruchten-kunnen-plukken-van-50-jaar-hard-werken-maar-nu-zijn-we-failliet/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Knipsel-33-400x225.pngDe Blauwvoet
A&B gaat gewoonweg voor groen https://www.made-in.be/limburg/ab-gaat-gewoonweg-voor-groen/ https://www.made-in.be/limburg/ab-gaat-gewoonweg-voor-groen/#respond Thu, 14 Apr 2022 15:55:20 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370838 In één klap 16 BMW's voor de voordeur.

The post A&B gaat gewoonweg voor groen appeared first on Made in.

]]>

A&B Accountants, een gekend kantoor in accountancy en fiscaliteit uit Genk, heeft in één klap 16 plug-in hybride voertuigen voor het personeel besteld. “Elektrisch rijden is vooruitkijken, en dat is wat wij dagelijks in onze business ook moeten doen”, aldus gedelegeerd bestuurder Werner Vanstipelen.

Tegelijk economisch én ecologisch denken, dat is de uitdaging van vandaag. “En dat hebben we bij A&B goed begrepen”, stelt Vanstipelen. “De vergroening van ons wagenpark is maar één voorbeeld van de toepassing in de praktijk. De keuze om onze dieselwagens in te ruilen voor gloednieuwe plug-in hybrides is heel bewust. We dragen graag ons steentje bij.”

Als accountant weet A&B ook dat milieuvriendelijke, elektrische wagens een groot fiscaal én praktisch voordeel opleveren. “Wat we aan onze klanten adviseren, passen we uiteraard ook zelf toe”, luidt de slotsom.

The post A&B gaat gewoonweg voor groen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/ab-gaat-gewoonweg-voor-groen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/a-en-b-400x225.jpgA en B Partners
Cambio breidt in Mechelen uit tot honderd deelauto’s https://www.made-in.be/mechelen/cambio-breidt-in-mechelen-uit-tot-honderd-deelautos/ https://www.made-in.be/mechelen/cambio-breidt-in-mechelen-uit-tot-honderd-deelautos/#respond Thu, 14 Apr 2022 13:00:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370715 Van de elf nieuwe zijn er tien elektrisch.

The post Cambio breidt in Mechelen uit tot honderd deelauto’s appeared first on Made in.

]]>

MECHELEN – Cambio breidt het aantal deelauto’s in Mechelen uit tot honderd. “Van de elf nieuwe zijn er tien elektrisch. We merken dat de vraag naar dit type auto’s gestaag toeneemt”, zegt Vicky Vanmarcke, schepen van Mobiliteit. De eerste nieuwe elektrische deelauto komt in de Stationsstraat.

Toen autodeelorganisatie Cambio in 2006 in de Dijlestad van start ging, telde het enkele tientallen gebruikers. Vandaag zijn dat er zo’n tweeduizend. Verspreid over veertig staanplaatsen en zones telt het wagenpark honderd auto’s. In 2,5 jaar verdubbelde het aantal deelauto’s in Mechelen.

Het systeem werkt duurzame verplaatsingen in de hand en zorgt voor minder auto’s op het openbaar domein. Het gebruiksgemak waarmee je een wagen kunt openen en telefonische bijstand de klok rond zijn incentives om de stap te zetten.

“Voor veel gezinnen kan het ook een goedkopere oplossing zijn. Een eigen wagen kost een gemiddeld gezin toch al snel 5.000 euro per jaar”, zegt schepen Vanmarcke (Vld-Groen-m+).

Geen instapkosten

Voor elk nieuw lid betaalt de stad nog altijd de instapkosten van 35 euro terug. De stad Mechelen zet er ook op in om de helft van de deelauto’s elektrisch te maken. Voor de eerste rit met zo’n wagen is er een tegemoetkoming van tien euro. “Nu we opnieuw meer mensen kunnen ontmoeten, gaan ook de info- en testsessies weer van start”, vertelt Vicky Vanmarcke.

Op die manier wil de drempel voor elektrisch rijden nog verlagen. De eerste sessie vindt plaats op woensdag 27 april om 19.30u in ’t Hof van Bysonder, de tweede op donderdag 9 juni om 19.30u in het dorpshuis van Hombeek. Inschrijven kan online.

https://klimaatneutraal.mechelen.be/

The post Cambio breidt in Mechelen uit tot honderd deelauto’s appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/mechelen/cambio-breidt-in-mechelen-uit-tot-honderd-deelautos/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Afbeelding12-5-400x225.jpgCambio
Autobedrijf Ghistelinck stimuleert fietsen bij zijn medewerkers https://www.made-in.be/west-vlaanderen/autobedrijf-ghistelinck-stimuleert-fietsen-bij-zijn-medewerkers/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/autobedrijf-ghistelinck-stimuleert-fietsen-bij-zijn-medewerkers/#respond Thu, 14 Apr 2022 12:06:26 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370751 Steeds meer bedrijven zien leaseformule voor fietsen als bijkomende troef in de rekrutering

The post Autobedrijf Ghistelinck stimuleert fietsen bij zijn medewerkers appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – Fietsleasing zit in de lift. Vorig jaar zag het Brabantse Lease a Bike het aantal leasefietsen meer dan verdubbelen tegenover het jaar daarvoor. Naast andere extra’s bovenop het loonpakket zoals maaltijdcheques, een bedrijfswagen, laptop of telefoon, zetten steeds meer bedrijven in op leasefietsen voor hun werknemers. Eén van deze bedrijven is de West-Vlaamse onderneming Ghistelinck Autobedrijven nv, met 10 filialen in België en Noord-Frankrijk en zijn flagship showroom en kantoren in Waregem.

 

Dit jaar alleen al sloot Ghistelinck Autobedrijven twaalf contracten af voor bedrijfsfietsen bij Lease a Bike. Het ging zowel om e-bikes, damesfietsen als om koersfietsen, die zowel gebruikt worden voor het woon-werkverkeer, als het privéverkeer. Dat kan, want de werknemer moet enkel kunnen aantonen dat hij of zij ‘regelmatig’ met de fiets naar het werk gaat. Dat zet de deur open voor fietsen, die eveneens voor de hobby gebruikt worden zoals koersfietsen.

Met dit flexibele aanbod spelen we in op de wensen van onze werknemers”, aldus Danny Vermeulen, HR manager bij Ghistelinck Autobedrijven “Het zorgt voor blije en gezonde werknemers. Tevens is een fiets leasen zo’n 40% goedkoper dan hem meteen te kopen. Na de leaseperiode kan men kiezen om de fiets voor een nieuwe in te ruilen, of hem zelf aan te kopen voor 15% van de nieuwprijs. Zo komt de duurdere fiets van hun dromen, die men bij de lokale fietshandelaar kan aanschaffen, een stuk dichterbij. Dat ze de fiets ook in hun vrije tijd gebruiken, en zo meer gaan bewegen en gezonder leven, is een mooie win-win.”

En-en formule

Het gebruik van een leasefiets hoeft trouwens een bedrijfswagen niet uit te sluiten. Werknemers kunnen beide aangeboden krijgen, voor zover dit binnen het zogenaamde cafetariaplan past”, zegt Vermeulen nog. “Verplaatsen werknemers zich met hun leasefiets naar het werk, dan krijgen zij een fietsvergoeding. Gebruiken ze daarentegen hun bedrijfswagen, dan wordt de fietsvergoeding uiteraard niet toegepast. De eerste leasefietsen vonden in elk geval heel wat weerklank binnen het bedrijf en de aanvragen volgden. Ik verwacht dat er binnen dit en twee jaar minstens 30  werknemers een leasefiets zullen gebruiken.

Vandaag telt Ghistelinck Autobedrijven zo’n 230 werknemers in de 8 Belgische vestigingen, waarvan ruim de helft op het hoofdkantoor in Waregem werkt. Maar het autobedrijf groeit snel en is nog eens op zoek naar 10 extra werknemers. Het aanbieden van leasefietsen kan hierbij zeker een stimulans zijn, vindt Danny Vermeulen.

The post Autobedrijf Ghistelinck stimuleert fietsen bij zijn medewerkers appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/autobedrijf-ghistelinck-stimuleert-fietsen-bij-zijn-medewerkers/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Ghistelinck-Lease-a-Bike-Autobedrijven-Ghistelinck-Waregem_-400x225.jpgGhistelinck, Lease a Bike
Secteur Pavé richt zich tot mensen met passie voor de fiets https://www.made-in.be/mechelen/secteur-pave-richt-zich-tot-mensen-met-passie-voor-de-fiets/ https://www.made-in.be/mechelen/secteur-pave-richt-zich-tot-mensen-met-passie-voor-de-fiets/#respond Thu, 14 Apr 2022 09:31:42 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370650 In het voormalige pand van Peloton de Paris in de Hoogstraat in Mechelen opende recent Secteur Pavé.

The post Secteur Pavé richt zich tot mensen met passie voor de fiets appeared first on Made in.

]]>

MECHELEN – In het voormalige pand van Peloton de Paris in de Hoogstraat in Mechelen opende recent Secteur Pavé. Je kan er terecht voor een volledig op maat gemaakte en gepersonaliseerde koersfiets of gravelbike. “Van arbeiders tot CEO’s, alle klanten hebben dezelfde passie: de fiets”, zegt zaakvoerder Vincent Van Parys.

LEES OOK. Mechels merk Peloton de Paris opent conceptstore in Bruul

Vincent Van Parys (38) richtte jaren geleden samen met zijn toenmalige partner de fietsbar Peloton de Paris op. Je kon er terecht voor fietsherstellingen en tegelijkertijd genieten van een lekker kopje koffie. De zaak in de Hoogstraat in Mechelen werd razendsnel populair bij recreatieve fietsers en barstte uit zijn voegen sinds er ook eigen wielerkledij verkocht werd. Intussen splitste de zaak op en zijn de wielertruitjes te koop in een gloednieuwe conceptstore in de Bruul.

Hart voor de fiets

In het pand in de Hoogstraat gaat Vincent voortaan voort met zijn zaak Secteur Pavé. Die opende recent de deuren. “Het is een fietsenwinkel waar je terecht kan voor een volledig op maat gemaakte en gepersonaliseerde fiets”, zegt hij. “We bieden alleen sportieve fietsen, zoals koersfietsen en gravelbikes aan, en richten ons op mensen met een groot hart voor de fiets. Onze klanten zijn mensen die heel veel kilometers malen met hun fiets en daarom volop kiezen voor kwaliteit.”

 

Bij Secteur Pavé kan je terecht voor gepersonaliseerde en op maat gemaakte koersfietsen. Foto Dirk Vertommen

Noorderlicht op de fiets

“In een fietsenwinkel is de keuze beperkt tot de standaardfietsen”, weet Vincent. “Bij Secteur Pavé daarentegen kunnen we heel ver gaan in de personalisatie. Dat kan gaan van de keuze voor bepaalde componenten, over de dikte van de buis en de breedte van het stuur tot een specifieke kleur. Zo was er klant die een fiets wilde in de kleur van een Aston Martin uit 1962, of een Braziliaan die het noorderlicht op zijn fiets wilde. Het kan allemaal. We zorgen er ook voor dat de fiets qua geometrie perfect past bij de klant. Voor dat alles werken we samen met specialisten in binnen- en buitenland.”

Een gepersonaliseerde koersfiets heb je vanaf 3.500 euro. Afhankelijk van wat de klant wil, kan die prijs oplopen tot meer dan 10.000 euro. “Maar een fiets die je hier koopt, hoeft niet duurder te zijn dan bepaalde standaardfietsen die je bij klassieke fietsenwinkels vindt”, klinkt het. “Dat maakt dat we allerlei soorten klanten hebben. Van arbeiders tot CEO’s en neurochirurgen, iedereen kan hier terecht voor een goede fiets. Ze hebben wel allemaal één ding gemeen: de passie voor het fietsen.”

Uniek koffieapparaat

Behalve een fiets aankopen, kan je bij Secteur Pavé je koersfiets of gravelbike ook laten herstellen. Ook als je je fiets er niet gekocht hebt. “En de klanten kunnen ook opnieuw genieten van een kopje koffie. Daarvoor liet ik een uniek koffieapparaat plaatsen. Het is een apparaat waarvan er maar één bestaat in de Benelux. Letterlijk alles kan je aanpassen, zodat je de perfecte koffie kan zetten. Daarmee trekken we het concept volledig door.”

Niet alleen de fietsen zijn uniek, ook het koffieapparaat is dat. Foto Dirk Vertommen

Secteur Pavé is op woensdag, donderdag en vrijdag open van 12 tot 18u. Op zaterdag is de zaak open van 9.30 en 12u. Op de andere dagen is de winkel open op afspraak.

The post Secteur Pavé richt zich tot mensen met passie voor de fiets appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/mechelen/secteur-pave-richt-zich-tot-mensen-met-passie-voor-de-fiets/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Afbeelding4-13-400x225.jpgSecteur Pavé
Gentse start-up TAITO bereikt meer dan 3 keer crowdfunding-doel https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/gentse-start-up-taito-bereikt-meer-dan-3-keer-crowdfunding-doel/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/gentse-start-up-taito-bereikt-meer-dan-3-keer-crowdfunding-doel/#respond Thu, 14 Apr 2022 06:10:13 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370143 “De Belgische markt heeft duidelijk nood aan veiligere e-steps”

The post Gentse start-up TAITO bereikt meer dan 3 keer crowdfunding-doel appeared first on Made in.

]]>

GENT – De Gentse start-up TAITO – van de hand van twintigers Jules Dobbelaere, Nathan De Baets en François Desmet – heeft 323% van hun crowdfunding doel behaald op crowdfundingplatform Indiegogo. Het doel van de drie Gentse ondernemers is om de veiligste step op de markt te brengen. De pre-sale van TAITO steps was binnen het uur volledig gefinancierd. Ondertussen kon TAITO zelfs meer dan het drievoud van zijn doel binnenhalen. “De Belgische markt heeft duidelijk nood aan veiligere e-steps”, aldus mede-oprichter Jules Dobbelaere.

Op 1 februari 2022 startte de pre-sale van TAITO via Indiegogo, een crowdfunding-platform gericht op ondernemers die nieuwe technologieën lanceren. De drie twintigers stelden hun doel op €20.000 en bereikten binnen het uur dit beoogde bedrag. TAITO steunen kon door middel van een vrije bijdrage of door alvast één van hun producten te kopen. In de eerste 24 uur van de pre-sale werden er zo al 18 TAITO-steps verkocht. Op het einde van de campagne werden in totaal 42 steps verkocht.

“Een groot succes”, aldus Jules Dobbelaere, “We zijn zeer verheugd dat we het bedrag zo snel wisten te behalen. We zijn natuurlijk erg dankbaar voor alle steun die we hebben ontvangen. Dit bevestigt voor ons enkel nog meer dat veiligere e-steps sterk gegeerd zijn vanuit de Belgische markt. Mensen zijn op zoek naar een veiliger alternatief en wij kunnen hen dat bieden.”

Drie twintigers lanceren veiligere e-step

De e-step-ervaring moet veiliger en aangenamer kunnen, dat is wat Jules Dobbelaere (29), Nathan De Baets (27) en François Desmet (25) op het oog hadden. Zo onstond TAITO. De TAITO beschikt over 3 grotere wielen en een ‘nieuw, scharnierend veersysteem, nooit eerder gezien op een driewielige e-scooter.’ waardoor gebruikers makkelijker hun stabiliteit kunnen behouden tijdens het rijden. Voor een stabielere rij-ervaring, beschikt de TAITO ook over opblaasbare wielen.

Daarnaast zorgen ingebouwde verlichting die sterker schijnt wanneer er geremd wordt, pinkers op zowel het stuur als het achterlicht, evenals een belangrijke achterverlichting voor de rijder, en een toeter voor een veiligere verplaatsing. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat de TAITO de veiligste e-scooter op de baan is.

“Het is onze belangrijkste missie om te zorgen dat gebruikers zich veilig voelen wanneer ze gebruik maken van een e-step”, legt Jules Dobbelaere uit. “TAITO e-steps tillen de rijervaring naar een hoger niveau, doordat gebruikers zich veel zekerder voelen tijdens hun rit. De optimale schokdemping dankzij de drie grotere, pneumatische banden en de gepatenteerde vering spelen hierbij een grote rol. Het is jammer dat gebruikers een e-step momenteel vaak associëren met een onstabiele en gevaarlijke rijervaring, dus hier willen we met TAITO graag verandering in brengen.”

Easy-to-repair-product

Verder weten TAITO e-steps zich van andere e-steps te onderscheiden doordat elk onderdeel herstelbaar of vervangbaar is in een easy-to-repair product via modulaire componenten. Dit in tegenstelling tot veel andere e-steps waarbij de onderdelen vaak moeilijk of zelfs niet te vervangen zijn, waardoor die steps een minder duurzame oplossing zijn. Wie daarentegen investeert in een TAITO e-step, investeert in een aankoop waar met een veel langere levensduur.

“Anno 2022 vinden we het zonde dat het huidige aanbod van e-steps er niet in slaagt om een duurzame oplossing aan te reiken bij eventuele defecten”, vindt Jules Dobbelaere. “TAITO e-steps zijn ontwikkeld met het oog op een lange levensduur. Alle onderdelen kunnen losgeschroefd worden, zodat deze gemakkelijk hersteld of vervangen kunnen worden indien nodig. Angst voor regen of plassen wordt ook overbodig, doordat onze e-steps bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Belgium-proof dus, met roestbestendige onderstellen en op druk geteste verzegeling, die de batterijbehuizing beschermt en ervoor zorgt dat er geen water in de holte kan binnendringen.”

The post Gentse start-up TAITO bereikt meer dan 3 keer crowdfunding-doel appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/gentse-start-up-taito-bereikt-meer-dan-3-keer-crowdfunding-doel/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/img624e8bba6cae4-400x225.pngTaito
Luchtverkeer nog niet hersteld van corona https://www.made-in.be/vlaams-brabant/luchtverkeer-nog-niet-hersteld-van-corona/ https://www.made-in.be/vlaams-brabant/luchtverkeer-nog-niet-hersteld-van-corona/#respond Thu, 14 Apr 2022 03:20:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370397 In maart werd ook de mijlpaal bereikt van 1 miljard afgehandelde COVID-19-vaccins op Brussels Airport.

The post Luchtverkeer nog niet hersteld van corona appeared first on Made in.

]]>

ZAVENTEM –  Brussels Airport heeft in maart 1.128.791 passagiers verwelkomd. Het gaat om een stijging met 500 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar nog altijd bijna de helft (44%) minder dan het aantal passagiers dat Zaventem aandeed in maart 2019. 

De paasvakantie had nog geen impact op de cijfers van maart, aangezien de vakantie-uittocht pas op vrijdag 1 april begon. Het aandeel transferreizigers bedroeg 14 procent, dat was 4 procentpunten lager dan in 2019 door de sterke toename van het lokale uitgaande verkeer en de daling van het aantal transfers tussen de Europese bestemmingen.

Bestemmingen

De tien meest bezochte landen in maart waren respectievelijk Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Zwitserland, Frankrijk, Turkije, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Marokko. De tien populairste bestemmingen waren Madrid, Barcelona, Lissabon, Rome, Genève, Milaan, Istanbul, Malaga, Dubai en Londen.

Vracht 

Het totale vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in maart licht met 3% ten opzichte van maart 2021. De luchtvrachtvolumes bleven stabiel met +0.1%. Het volvrachtsegment kende een daling met 10%.

Mijlpaal vaccins 

In maart werd ook de mijlpaal bereikt van 1 miljard afgehandelde COVID-19-vaccins op Brussels Airport. Sinds de start van de wereldwijde distributie van vaccins in november 2020 is Brussels Airport een  geprefereerde hub voor dit delicate farmatransport

The post Luchtverkeer nog niet hersteld van corona appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/vlaams-brabant/luchtverkeer-nog-niet-hersteld-van-corona/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/westvlaanderen/2020/01/brussels-airport-400x225.jpgBrussels Airport
Minder telewerk, en dus opnieuw meer in de file https://www.made-in.be/antwerpen/minder-telewerk-en-dus-opnieuw-meer-in-de-file/ https://www.made-in.be/antwerpen/minder-telewerk-en-dus-opnieuw-meer-in-de-file/#respond Wed, 13 Apr 2022 12:48:31 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=370204 Werknemers staan dagelijks gemiddeld 6 minuten en 11 seconden in de file.

The post Minder telewerk, en dus opnieuw meer in de file appeared first on Made in.

]]>

Sinds midden februari is de congestie op onze wegen toegenomen in vergelijking met vorig jaar. En dat is niet onlogisch aangezien het verplichte telewerk een maand geleden op de schop ging. De cijfers komen van Belgian Mobility Dashboard, een initiatief van werkgeversorganisatie VBO en automobiel- en tweewielerfederatie Febiac.

“De toename van de congestie is wellicht deels toe te schrijven aan het einde van het verplichte telewerk op 7 maart”, zo laten beide organisaties weten in een persbericht. “Ook de wegenwerken op de grote verkeersassen speelden waarschijnlijk een rol.”

Dagelijks 6 minuten in de file

De toename van de congestie brengt ook extra maatschappelijke kosten met zich mee. De files hebben dit jaar al 901 miljoen euro gekost, wat neerkomt op een stijging met 6 procent ten opzichte van 2021.

Het gemiddelde tijdverlies per werknemer per dag sinds het begin van het jaar is daarentegen licht gedaald (-7 procent) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het dagelijks verlies komt nu neer op 6 minuten en 11 seconden. Die lichte daling zou te maken hebben met minder drukte in januari en tijdens de weekends. De congestie is tenslotte nog steeds het grootst op vrijdag.

“De komende maanden zal blijken of die tendens aanhoudt”, zo besluiten VBO en Febiac. “Want ook andere factoren zouden een invloed kunnen hebben op onze mobiliteit, zoals het structurele telewerk, de voorkeur voor de trein als gevolg van de stijgende energie- en brandstoffenprijzen en de populariteit van fietsen en steps in de steden.”

The post Minder telewerk, en dus opnieuw meer in de file appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/minder-telewerk-en-dus-opnieuw-meer-in-de-file/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/Afbeelding13-2-400x225.jpgFebiac, VBO