Nieuws Limburg Tijdelijk gebouw verkopen om corona te overleven

Tijdelijk gebouw verkopen om corona te overleven

Tijdelijk gebouw verkopen om corona te overleven

De Truiense ondernemer Eric Hendrickx, die vorig jaar zijn transportbedrijf Eraltrans verkocht, start met een nagelnieuw immo-project. Hij wil tijdelijk de gebouwen kopen van ondernemers die door de corona-pandemie in financiële ademnood zijn geraakt. “Ik wil hen zuurstof bieden in deze moeilijke tijden en na drie jaar, tegen een vandaag afgesproken prijs, hen het patrimonium terug verkopen”, zegt Hendrickx.

Eric Hendrickx (60) is geen onbekende in de Limburgse ondernemerswereld. Samen met zijn broer Alex heeft hij een conglomeraat van een 9-tal vennootschappen opgebouwd, verenigd onder de naam Groep H. Transportbedrijf Eraltrans maakt daar sinds januari 2020 geen deel meer van uit (verkocht aan Groep Gheeraert in Loppem), maar de tak voor industrieel vastgoed is sindsdien sterk gegroeid.

Hendrickx wil nu de bedrijven die het moeilijk hebben door de coronacrisis een handje helpen. “Er borrelt vandaag de dag wel één en ander in de ondernemerswereld”, zegt hij. “Vele bedrijven staan op het punt kopje onder te gaan. Achter de schermen doen verhalen de ronde over hoe ze met de rug tegen de muur gezet worden door hun bank. Eigenaars van kleine en middelgrote ondernemingen in verschillende sectoren getuigen dat banken hen geen duimbreed meer toegeven als het aankomt op het uitstellen van betalingen voor hun leningen. Als ondernemer raakt je dat en wil je helpen, maar je ziet meteen ook een opportuniteit.”

Financiële zuurstof

“Daarom bedacht ik een nieuw businessmodel. Bedrijven kunnen hun gebouwen aan mij verkopen, uiteraard tegen een marktconforme prijs, waardoor ze opnieuw wat financiële zuurstof bekomen. We spreken bij de verkoop meteen de prijs af waaraan ze hun gebouw na 3 jaar, wanneer de markt hopelijk wat stabieler is geworden en we van dat ellendige virus verlost zijn, van mij kunnen terugkopen. In tussentijd verhuur ik het gebouw aan hen. Kortom, een transparante overeenkomst waar beide partijen beter van worden. Welke bedrijven hiervoor in aanmerking komen? Kijk, ik richt mij voorlopig niet op kappers en horecazaken, maar ondernemingen met industriële gebouwen vanaf 1.500m² mogen mij altijd contacteren”, besluit de Truiense ondernemer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.