Nieuws Limburg Wie wordt dé Starter van het Jaar?

Wie wordt dé Starter van het Jaar?

Wie wordt dé Starter van het Jaar?

Op enkele eenheden na werden er in 2021 9.500 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is wederom een nieuw record. Uit deze grote groep wil Unizo Limburg nu dé starter van 2021 kiezen. Tot 28 januari kunnen de kandidaturen worden ingediend.

De laatste week van 2021 kwamen er nog aardig wat starters bij. Het totaal strandde op 9.491, een nieuw record. Ten opzichte van 2015 gaat het om een stijging van maar liefst 47%.

Goed nieuws dus. Nieuw ondernemerschap verdient navolging. En dus gaat Unizo Limburg jaarlijks op zoek naar mooie voorbeelden die anderen kunnen inspireren. Zo wordt er momenteel een opvolger gezocht voor Elke De Backer van Talent & Passion, die vorig jaar de provinciale prijs als Starter van het Jaar wegkaapte.

Starters die in aanmerking willen komen voor de onderscheiding, kunnen tot 28 januari een dossier indienen. De uiteindelijke winnaar zal in een volgende ronde Limburg vertegenwoordigen in de verkiezing van de Vlaamse starter van het jaar.

“De omstandigheden om te starten als ondernemer waren de afgelopen tijd extra uitdagend, maar corona zette duidelijk geen rem op de ondernemersgeest in Limburg”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “We zien dat de nieuwe generatie startende ondernemers vooral inzet op digitalisering. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want we hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat daar veel opportuniteiten liggen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.