Nieuws Limburg De grootste van Vlaanderen opent weldra in Maaseik

De grootste van Vlaanderen opent weldra in Maaseik

(Foto: Dick Demey)

De grootste van Vlaanderen opent weldra in Maaseik

In de vroegere schaatshal van Maaseik zal in april de grootste binnenspeeltuin van Vlaanderen de deuren openen. Ondernemers Tinne Verdonck en Jurgen Bevers, die al 16 jaar ervaring hebben in de sector, gaan er 16.000 m2 aan speeltuigen, attracties en trampolines neerzetten. Er worden 15 tot 20 jobs gecreëerd, aangevuld met 30 jobstudenten.

Het gemeentebestuur was al even op zoek naar een nieuwe bestemming voor de schaatshal. Fuif- en feestorganisatoren boden zich aan, maar vingen bot. Er werd uiteindelijk gekozen om in zee te gaan met Jurgen Bevers, die de locatie zal inrichten tot Beverland. Samen met Tinne Verdonck baat hij al een hele poos Mega Speelstad uit, een indoor attractiepark in het Kempense Wechelderzande (Lille).

Tegen de paasvakantie moet de investering rond zijn. Naast traditionele speeltuigen, zoals klimrekken, glijbanen en trampolines, zullen er 6 mechanische attracties staan, zoals botsauto’s, draaimolens en een mini-achtbaan. En ook buiten zal er kunnen gespeeld worden. Zoals dat tegenwoordig hoort, is er een groot horecagedeelte aan de zaak verbonden. In de toekomst zijn er plannen voor een tweede hal, waar een parcours voor elektrische karts of een trampolinepark in ondergebracht zal worden.

Beverland biedt werk aan 15 tot 20 mensen. Daarnaast wil het een dertigtal jobstudenten onder de arm nemen. Een dagticket zal 12 euro kosten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.