Nieuws Limburg Eén uit de duizend: Wisemen op erelijst van Financial Times

Eén uit de duizend: Wisemen op erelijst van Financial Times

Eén uit de duizend: Wisemen op erelijst van Financial Times

Wisemen, het digitale agentschap uit Diepenbeek dat vroeger door het leven ging als Appwise, staat als enige Limburgse bedrijf genoteerd bij de 1.000 snelste groeibedrijven van Europa. Steffen Brans en zijn team zijn apetrots op deze erkenning door de Financial Times.

De Financial Times publiceert elk jaar een lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa. Om deze rangschikking op te maken kijkt het medium naar de samengestelde jaarlijkse omzetgroei, of beter het gemiddelde van het rendement dat een bedrijf haalt over een periode van drie jaar. Daarnaast houdt de Financial Times ook rekening met de financiële zelfstandigheid van het bedrijf en het ‘organische’ karakter van de groei. Bij de 1.000 kleppers staan 10 Belgische bedrijven, waarvan ééntje uit Limburg: Wisemen op plaats 498.

“We zijn een digitaal agentschap dat zich specialiseert zich in digitale strategie, productontwikkeling, innovatie en marketing”, legt Steffen Brans uit. (Waar de naam Wisemen vroeger een onderdeel was van Appwise, is dat nu andersom en is Wisemen de groepsbenaming, met Appwise als één van de producten). Met succes, want in 2020 tekende Wisemen voor een omzet van 4,5 miljoen euro, een groei van 319% ten opzichte van 2017. Het personeelsbestand groeide van 12 naar 74 FTE’s op 3 jaar tijd… Slik.

“De coronajaren legden Wisemen geen windeieren”, dixit de CEO. “Als digitale partner konden we maximaal profiteren van de versnelde digitale transformatie die plots hoog op de agenda van onze klanten kwam te staan. Omdat we ons al voor corona wisten te positioneren als een digitaal agentschap met uitvoerige expertise, konden we samen met onze klanten voorsprong nemen.”

Wat de toekomst brengt? “Nog meer groei, natuurlijk”, blijft Brans ambitieus. “De markt is nog lang niet verzadigd en ook onze honger en ambitie om een positieve impact te realiseren, samen met onze klanten en spin-offs, blijft groot. Wie weet prijken we dus nog enkele honderden plekjes hoger op de FT 1000 van 2023”, besluit de zaakvoerder lachend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.