Nieuws Vlaams-Brabant Proefproject pakjes retourneren met postbode wordt verlengd

Proefproject pakjes retourneren met postbode wordt verlengd

Proefproject pakjes retourneren met postbode wordt verlengd

LEUVEN/BRUSSEL – Postbedrijf bpost heeft plannen om nog dit jaar het proefproject waarbij burgers pakketjes kunnen retourneren via hun postbode nationaal uit te rollen. Dat zegt bpost-woordvoerster Veerle Van Mierlo aan Belga. Het proefproject loopt momenteel in enkele gemeenten (onder andere in Leuven en Brussel), waar het volgens bpost positief werd ontvangen.

“Het proefproject verloopt naar wens en de mensen zijn enthousiast”, stelt Van Mierlo. Het proefproject, dat oorspronkelijk tot 15 april zou lopen, wordt dan ook verlengd. Die verlenging moet toelaten om verder te analyseren waarom de pakjes via de postbode worden meegegeven. “De bedoeling is om daarna het project nog dit jaar nationaal uit te rollen. Dat zal ten vroegste vanaf het derde kwartaal gebeuren”, besluit de bpost-woordvoerster.

In februari was bekend geraakt dat bpost in enkele gemeenten met het proefproject gestart was. Het gaat om Mol, Geel, Leuven, Wevelgem, een deel van Brussel en enkele Waalse gemeenten. Een pakket meegeven is alleen mogelijk wanneer de postbode al bij de klant moet zijn voor een pakket, luidde het. Een pakje klaarleggen bij de brievenbus kan niet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.