Nieuws Limburg Lifetime Achievement Award voor Hugo Leroi

Lifetime Achievement Award voor Hugo Leroi

Lifetime Achievement Award voor Hugo Leroi

Het Belang van Limburg en Made in Limburg kennen de jaarlijkse Lifetime Achievement Award toe aan Hugo Leroi. Daar zijn 5 goede redenen voor, zo vinden wij. De laureaat zelf reageert emotioneel…

1. Carglass
“Hugo Leroi heeft als ondernemer de basis gelegd voor Carglass, het bedrijf dat vandaag nog steeds een toonaangevende wereldspeler is met grote impact voor Limburg”, zegt Koen Verwee, CEO van Mediahuis. “Weinigen weten dat hij hiermee is gestart als een kleine, Limburgse KMO, om later als CEO, hier een internationale marktleider van te maken.” In 1999 ging hij zijn eigen weg, om in 2001 de nieuwe speler Autoglass Clinic op te richten. Dit bedrijf wordt vandaag gerund door Charline Leroi, dochter van…

2. KS en LRM
Op 43-jarige leeftijd werd Hugo Leroi in de raad van bestuur van KS gedropt, waar hij mee de transitie naar een nieuw economisch model wist te realiseren. Nadien was hij – met dezelfde doelstellingen- ook bestuurder én jarenlang voorzitter van investeringsmaatschappij LRM. “De verdienste van Hugo is vooral dat hij de lijnen waartussen LRM kon gedijen heeft bewaakt,” zegt Koen Verwee. De voormalige mijnsites kregen stuk voor stuk een toekomstgerichte invulling met campussen, incubatoren en bedrijvigheid. En tal van ondernemingen konden hun doorbraak forceren dankzij middelen van LRM.

3. Vertrouwenspersoon
Hugo Leroi verdient de titel ook omdat hij een toegankelijk, meedenkend en discreet vertrouwenspersoon is voor vele andere ondernemers en beleidsmensen. Altijd vanuit een onbaatzuchtig engagement en steeds met het belang van Limburg in gedachten. Zo was hij voorzitter van VKW Limburg en jarenlang bestuurder bij Voka.

4. Brede kijk
“Hugo Leroi heeft een brede kijk op het maatschappelijk gebeuren”, weet Koen Verwee. “Hij neemt zelf veel initiatief en verantwoordelijkheid, zoals bij Up With People, Circuit Zolder of de UCLL en KU Leuven. Hugo geeft altijd blijk van een sterk ontwikkeld aanvoelen van alle geledingen in de samenleving. Hij beweegt zich even gemakkelijk in sterrenrestaurant De Slagmolen als in volkscafé De Cambrinus.”

5. Eigen krant
Tot slot houdt Koen Verwee nog een anekdote achter de hand. “Het is geen reden op zich om deze onderscheiding toe te kennen, maar Het Belang Van Limburg houdt eraan melding te maken van het feit dat de lifetime achievement award toegekend wordt aan een man die in zijn jonge jaren de euvele moed had om samen met wijlen Louis Croonen een concurrerende krant in Limburg uit de grond te stampen.” De Krant, zoals het initiatief heette, hield het amper één week vol…

De laureaat zelf is opgetogen, zelfs een beetje geëmotioneerd door de eer die hem te beurt valt. “Ik ben vooral blij dat mijn rol in het ontstaan van Carglass goed belicht is en erkenning krijgt”, zegt hij. “Daar ben ik trots op. Carglass ben ik samen met mijn broer Guy gestart en nu vind je die merknaam nog altijd terug in grote delen van de wereld. Ik heb het bedrijf niet aan de hoogstbiedende verkocht, maar aan de partij die volgens mij de beste troeven had om Carglass een mooie toekomst te geven. En dankzij Carglass heb ik nadien al die andere dingen kunnen doen. Met Carglass is alles begonnen. Mijn dank gaat ook uit aan mijn vrouw Marleen en onze kinderen. Op hen ben ik nog het meest trots.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Jeffrey A. 2021-12-10 22:38:21

Groot voorbeeld op vlak van ondernemerschap, betrouwbaarheid en integriteit. Dank u Hugo!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.