Nieuws Limburg Raepers (Sint-Truiden) is overgenomen

Raepers (Sint-Truiden) is overgenomen

Raepers (Sint-Truiden) is overgenomen

Raepers in Sint-Truiden, verdeler van heftrucks en warehouse equipment, is ingelijfd door B-Close, een grotere speler in hetzelfde marktsegment. “Het betekent voor ons dat we toegang krijgen tot nieuwe, bekende merken en dat we onze klanten kunnen verderhelpen vanuit servicepunten in het hele land”, zegt zaakvoerder Peter Raepers.

Raepers is een echt familiebedrijf dat 82 jaar geleden werd opgericht door Pierre Raepers. Hij ging van start met het opkopen van tweedehands heftrucks en kiepwagens, die hij ging herstellen en verkopen. Daarna startte hij met een eigen productielijn. De volgende generatie ging op de ingeslagen weg verder, met als extra activiteit de handel in jeeps van het Amerikaanse leger. Met de toenemende industrialisatie nam de verkoop van nieuwe en tweedehands heftrucks aan belang toe. Met vandaag Peter Raepers aan het hoofd, is het bedrijf uitgegroeid tot een vaste waarde in de heftrucksector. Het is ook de exclusieve invoerder van Hyundai-heftrucks voor België en Luxemburg.

Maar nu gaat Raepers dus deel uitmaken van B-Close, een bedrijf met hoofdzetel in Brussel, dat meer dan 125 techniekers in dienst heeft, 1.400 actieve klanten telt en 4.000 servicecontracten in beheer heeft. De overname wordt beschouwd als een positieve stap voor beide ondernemingen. Zo krijgt B-Close voet aan de grond in Limburg en Vlaams-Brabant en opent zich een markt van kmo’s, detailhandel en bouwsector.

“Ook voor ons is dit een belangrijke stap om verder te kunnen groeien”, zegt Peter Raepers. “Aan boord gaan bij een marktleider, dat is voor ons een droompositie. B-Close is een belangrijke nationale speler met grote merken in het aanbod zoals Hyster, Bulmor en Carer. Het belangrijkste voordeel is dat zij een nationaal dekkend servicenetwerk hebben. Dankzij hun organisatie en service-oplossingen kunnen wij onze klanten nog beter gaan bedienen. Voor ons is het een extra pluspunt dat B-Close onze medewerkers, klanten, leveranciers, afspraken en werkwijzen zal blijven respecteren.” Het bestaande team blijft onder de nieuwe eigenaars aan boord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.