Nieuws Limburg 5 kilometer hout houdt Walth op koers

5 kilometer hout houdt Walth op koers

5 kilometer hout houdt Walth op koers

Walth, de keten van 7 houthandels die vorig jaar in het leven werd geroepen, investeert fors in bijkomende opslagcapaciteit. Verdeeld over de diverse vestigingen wordt er maar liefst 5 kilometer aan rekken geplaatst om extra houtvoorraden te stockeren.

Walth is een groepering van houthandels die is opgezet door ondernemer Tom Heeren, gekend van zijn Hubo-winkels. Intussen telt Walth al 7 vestigingen, voornamelijk in Limburg, maar ook in de Kempen. Om de ambitie van verdere groei waar te maken, speelt het bedrijf in op de schaarste aan grondstoffen. Hout is moeilijk te vinden, en Walth wil toch de klanten blijven bedienen. Daarom wordt ingezet op extra stockage-ruimte.

“Dit en volgend jaar plaatsen we zo’n 5 kilometer aan bijkomende draagarm-rekken”, zegt COO Alec Ghysen. “Vooral in Bree is er extra ruimte voorzien (1,4 km), maar ook in Diepenbeek, Tongeren, Mol en Sint-Truiden is de stock sterk uitgebreid. Op de planning staat bovendien een bijkomende capaciteit van 2,12 km in Genk. Zo kunnen we de dienstverlening aan onze klanten op peil houden.”

Walth investeert overigens ook in rollend materieel om de extra magazijncapaciteit efficiënt te gaan beheren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.