Nieuws Limburg Tongerse logistieker wil trucks zonder chauffeur

Tongerse logistieker wil trucks zonder chauffeur

Tongerse logistieker wil trucks zonder chauffeur

Hödlmayr Logistics Belgium, gevestigd in Tongeren, experimenteert volop met autonome voertuigen. “We zijn erg enthousiast over de resultaten van de eerste testritten”, zegt algemeen directeur Michael Geschke. “Het autonoom rijden (dus zonder chauffeur) biedt een oplossing voor de grootste uitdaging waarmee de sector momenteel geconfronteerd wordt, met name het tekort aan chauffeurs.”

Digitalisering, robotica, autonoom rijden en duurzaamheid zijn de belangrijkste trends in de logistiek. Het Tongerse bedrijf Hödlmayr, gespecialiseerd in het transport van wagens, wil in al deze domeinen een vooraanstaande rol opnemen. Zo is de onderneming in een heel vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van autonoom vrachtvervoer.

Zo wordt één van hun vrachtwagens omgebouwd tot een volledig autonoom voertuig. “De resultaten van de eerste testritten zijn erg veelbelovend”, verklaart Michael Geschke, algemeen directeur van Hödlmayr Logistics Belgium. “Goed nieuws, want autonoom of zelfs semi-autonoom rijden, biedt een mogelijkheid om de chauffeurs te ontlasten en toch grotere afstanden aan een stuk te kunnen afleggen. In een tijdperk waarin het vinden van nieuwe chauffeurs dé grote uitdaging is, juichen we deze evolutie sterk toe.”

Hödlmayr werkt intussen nog aan meer innovatieve toepassingen, zoals het gebruik van groene waterstof. Het is de bedoeling het vrachtwagenpark binnen enkele jaren uit te rusten met brandstofcellen op waterstof, wat een investering vergt van meerdere miljoenen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.