Nieuws Vlaams-Brabant Nieuwe gespreksrondes rond Westrode

Nieuwe gespreksrondes rond Westrode

Nieuwe gespreksrondes rond Westrode

MEISE – Het onderzoeksteam dat zich buigt over een nieuwe invulling van de projectsite ten oosten van de A12, net ten zuiden van de kern Westrode, stelde maandag 5 scenario’s voor. Ze dienen als stof tot nadenken voor de participatierondes met experts en omwonenden die vanaf eind april plaatsvinden.

De scenario’s zijn geen vaststaande visies op de toekomst, al geven ze wel een veelheid aan
mogelijke invullingen voor de site weer. “Het onderzoeksteam gaat nu met alle betrokkenen in overleg”, luidt het. In een volgende fase worden experten uit adviserende diensten en maatschappelijke geledingen uitgenodigd op werktafels. Zo worden inzichten uit verschillende hoeken gestructureerd meegenomen.

De vijf scenario’s die op tafel liggen, zijn:

Scenario 1 – Werfzone A12 met nabestemming natuur

Scenario 2 – Klassevol park met golf, wellness en privékliniek

Scenario 3: Regionale bedrijven en voorzieningen als eilanden in het bos

Scenario 4 – Circulaire lokale bedrijvigheid en landbouw

Scenario 5 – Westrode 2.0 met energietransitie en waterbuffer

Op 25 en 26 april worden deskundigen en adviserende diensten van verschillende beleidsniveaus en beleidsdomeinen uitgenodigd op werktafels.

Op 27, 28 en 29 april komen de omwonenden en potentiële gebruikers van de site (bezoekers, recreanten, ondernemers, landbouwers) aan bod. Op de dialoogmarkt die dan georganiseerd wordt, worden de scenario’s toegelicht. Er wordt geluisterd naar suggesties, bezorgdheden en aanvullingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.