Nieuws Limburg Jacques Janssen (AJK) is overleden

Jacques Janssen (AJK) is overleden

Jacques Janssen (AJK) is overleden

Nog voor de jaarwisseling is in Genk de ondernemer Jacques Janssen overleden. Hij was de oprichter van AJK in Bocholt, gekend als producent van onder meer containers, afvalpersen, kippers- en opleggers.

Het is dit jaar precies 60 jaar geleden dat Jacques Janssen in Kaulille van start ging met AJK, de afkorting van Atelier Janssen Kaulille. Het begon als een zaak in de herstelling van landbouwmachines. Jacques was zelf lasser en fabriceerde ook nieuwe producten in zijn bedrijf. Zo startte hij met stookolietanks, containers, kippers en allerlei ander maatwerk, in functie van de noden bij klanten uit de transport-, bouw- en recyclagesector.

Jacques Janssen bouwde stelselmatig het metaal-atelier verder uit (vandaag met 180 medewerkers) en introduceerde geleidelijk de tweede generatie aan het roer van de onderneming. Daarbij bewaakte hij de continuïteit van waarden als het familiale karakter, vakmanschap en innovatie.

Ook op latere leeftijd was Jacques nog steeds een inspiratiebron, zowel in het bedrijf als daarbuiten. Hij bleef altijd geëngageerd, onder meer als stichter van de lokale Lions Club.

Jacques Janssen heeft sterk zijn stempel weten te drukken op de maatschappelijke en economische evoluties in de regio, en verdient daarom alle eer bij zijn overlijden op 83-jarige leeftijd. We wensen zijn zonen, de rest van de familie, personeel en vrienden veel sterkte toe.

Een rouwbericht versturen kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.