Nieuws Limburg Kristalijn kiest voor stoelen van topdesigner

Kristalijn kiest voor stoelen van topdesigner

Kristalijn kiest voor stoelen van topdesigner

Wie de benen onder tafel schuift in toprestaurant De Kristalijn, zal zich kunnen neervlijen op stoelen van de Spaanse topdesigner Patricia Urquiola. Het zijn geen alledaagse meubelen… Ze vallen niet alleen op door hun uniek ontwerp, maar zijn bovendien 100% recycleerbaar.

“De nieuwe stoel oogt bijzonder eenvoudig, complexloos en straalt met zijn zachte rondingen, rust en een comfortabel ‘feelgoodgevoel’ uit”, zegt chef Koen Somers. “Net zoals ons restaurant, dus.” Wie de stoel bestudeert, herkent misschien de speelse eenvoud van pop-art kunstenaar Keith Haring. “Het ingenieuze ontwerp van Patricia Urquiola omvat inderdaad ook dat uitgekiende, gespeelde simplisme”, vindt interieurspecialist Peter Marres. “Slechts drie afzonderlijk gecapitonneerde elementen, met name een zitkussen en twee buizen: dat is alles.”

Marres wijst ook op de circulariteit die schuil gaat achter de nieuwe stoel. “Zo kan men de metalen kern makkelijk van de schuimvulling verwijderen. Die is ten dele gemaakt op basis van sojabonenolie en zo als duurzame grondstof herbruikbaar.”

Het vernieuwde interieur helpt mee om de beleving in De Kristalijn naar een nieuw niveau te tillen. De inrichting speelt trouwens een belangrijke rol bij de toekenning van erkenningen. Op naar de tweede ster, Koen!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.