Nieuws Limburg Katrien combineert culinair met cultuur

Katrien combineert culinair met cultuur

Katrien combineert culinair met cultuur

Sinds 2 weken mag Katrien Gorissen zich de nieuwe uitbater noemen van ‘bistro boutique’ Kapel16 in het centrum van Hasselt. De voormalige vastgoed- en verzekeringsmakelaar heeft met de overstap naar de gastronomie voor een ingrijpende carrièreswitch gekozen. En ze drukt meteen haar stempel op de beleving in de zaak: motown, klassieke muziek en beeldende kunst vergezellen de mediterraanse gerechten met pure kwaliteitsproducten van eigen bodem.

Gelegen op één van de meest charmante pleintjes van Hasselt, in de schaduw van de Basiliek, ligt Kapel16. “Een bistro-boutique”, zo noemt Katrien Gorissen het concept dat ze sinds 1 maart uitbaat. “Het is mijn bedoeling om er ‘joie de vivre’ te brengen. Geïnspireerd door Brussel en Parijs, gepassioneerd door wijn en gedragen door kunst en muziek, combineert ik culinair met cultureel: gezellig samenzijn, authentieke smaken, kwalitatieve producten en nu en dan een inspirerende expositie of ontspannende live muziek.”

Het zwaartepunt ligt uiteraard op de keuken, die wordt verzorgd door chef Antonio Barreiro. “Hij bereidt typische brasseriegerechten met net dat beetje meer”, vertelt Katrien. “In de pure mediterraanse smaken proef je zijn Spaanse roots. Hij werkt met authentieke, eerlijke producten. Bram Kriekels (CSA De Kriekelaer) en mijn broer Jan Gorissen (Rootstaert) zijn enkele van de vele landbouwers die zorgen voor de beste ingrediënten van eigen bodem. Samen streven we naar de perfectie in de ambacht en delen we het respect voor natuur en product.”

Muziek is een belangrijk onderdeel van het concept. “De dag start met een streepje klassieke muziek om vervolgens via Serge Gainsbourg en José James tegen aperitieftijd een beetje te swingen op motown-muziek. Buscemi zal de Zalige Zondagen bij ons komen opluisteren.” En ook de kunst staat centraal in Kapel16. “Enkele kunstenaars hebben al toegezegd om hier een expo te organiseren. De eerste is Thierry Tenaers, een geweldige, internationale artiest met roots in Hasselt. Hij komt dus terug thuis met zijn expositie in onze zaak.” De vernissage vindt volgende donderdag plaats.

Reageer op dit bericht

Reacties

Chantal P. 2022-03-18 07:49:28

Proficiat Katrien en heel veel succes met het uitvoeren van je droom 👏👏

Carine G. 2022-03-17 20:02:26

Succes gegarandeerd met zo een topvrouw, gedreven, professioneel, onvermoeibaar en altijd stralend !

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.