Nieuws Limburg Wegwijs in de energie-woestijn: Festival brengt opklaring

Wegwijs in de energie-woestijn: Festival brengt opklaring

Wegwijs in de energie-woestijn: Festival brengt opklaring

Zowel gezinnen als bedrijven hebben vandaag één belangrijke bekommernis: hoe gaan ze hun torenhoge energiefactuur onder controle krijgen? Loont het bijvoorbeeld de moeite om te investeren in zonnepanelen, een thuisbatterij of in een laadpaal voor elektrische voertuigen? Een groep van prominente Limburgse bedrijven, verenigd onder de noemer Smart Energy People, wil het grote publiek informeren over alle mogelijkheden en organiseert daarom op 25 en 26 februari het Energie Festival in Beringen.

De energieprijzen hebben intussen corona verstoten als belangrijkste gespreksonderwerp aan elke toog, directiebureau en keukentafel. De rekening van elektriciteit en gas betaald krijgen: dat is de uitdaging. “Nochtans zijn er heel wat mogelijkheden om de impact van die loodzware factuur te milderen”, zegt Marina Doggen van Gutami Solar in Beringen. “Zeker nu de leningen goedkoop zijn, dienen zich een aantal opportuniteiten aan om slim in te spelen op de evoluties. Er zijn heel wat technologische oplossingen, maar ook fiscaal is het een kwestie van alle mogelijkheden goed uit te pluizen. We merken in de praktijk dat heel veel particulieren en bedrijven zoekende zijn om een formule op hun maat te vinden. Ze zien het bos door de bomen niet meer in de wirwar van regelgeving, maatregelen die op ons afkomen én anderzijds de mogelijkheden om er iets aan te doen.”

“Niets aansmeren”
En dus nemen een aantal bedrijven en organisaties met veel expertise in de sector, het initiatief om iedereen te informeren. “Met Smart Energy People stellen we een waaier van mogelijkheden voor, waaruit iedere consument de meest ideale oplossing kan selecteren”, legt Marina Doggen uit. “Samen met alle partners, gaande van specialisten in zonnepanelen, zonneboilers, elektrische auto’s, laadpalen, isolatie, e-bikes of batterijen, tot zelfs banken en subsidie-instanties, willen we tijdens het Energie Festival in de eerste plaats correct advies geven. Het doel is dat alle bezoekers, op enkele uren tijd, een helder en eerlijk zicht krijgen op de beste oplossing die voor hen mogelijk is. We gaan hen zeker dus niets aansmeren.”

43 vacatures
Enkele van de deelnemende bedrijven zijn: ACLS (asbestverwijdering), Berrentec (verwarmen en koelen), Ecoprotect (isolatie), Gutami Solar (zonnepanelen), KBC (bank en verzekeringen), Fox-ess (batterijen en omvormers), Garage Kenens (elektrische voertuigen), Jools Bikes (e-fietsen), Trixxo (jobs), Lewiz (monitoring energiestromen), enzovoort.

Het Energie Festival is opgevat als een uitstap voor het hele gezin. “Terwijl de ouders zich informeren, wordt er animatie voor de kinderen voorzien. En uiteraard is er ook een hapje en drankje te verkrijgen”, aldus nog Marina Doggen. “Tot slot vermeld ik graag dat bij de diverse bedrijven die deelnemen tientallen vacatures openstaan. Bij ons alleen al zijn het er 43… Dus is het festival ideaal om kennis te maken met een toekomstige werkgever!”

Het Energie Festival vindt (coronaproof) plaats op 25 en 26 februari op de Koolmijnlaan 181 in Beringen. Meer info en inschrijvingen via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.