Nieuws Limburg Nieuw bedrijf zet paal in perk

Nieuw bedrijf zet paal in perk

Nieuw bedrijf zet paal in perk

Zowat 4 jaar geleden namen Marc Gielen, Maarten Eerdekens en Frank Vandijck de doe-het-zelf-zaak Reworks in Peer over. Het bedrijf is intussen flink gegroeid en wil de activiteiten verbreden. Met ook Robby Loos en Raf Goossens (van Go-Tec) erbij, wordt nu de firma Reloads opgestart, een leverancier van laadpalen voor elektrische en hybride wagens.

“We wisten al bij de overname van het toenmalige Rewo, later omgedoopt tot Reworks, dat dit niet het einde van onze ambities zou zijn”, vertelt Maarten Eerdekens. “We voelden toen al een behoefte in de markt om professionele klanten te koppelen aan de afzetmarkt voor particulieren. Het is in dat kader dat we Reloads zijn gestart, een eigen systeem van laadpalen voor elektrische voertuigen.”

Voor de specialisten: Reloads biedt in de eerste instantie een een monofasige charger (7,4KW) en een 3-fasige charger (11KW) aan. “In ons businessmodel zit ook een oplossing van 22KW, maar die bevindt zich nog in een testfase”, aldus nog Eerdekens. “Onze residentiële laadpaal, de Smart Home Charger, is -al zeggen we het zelf- zeer budgetvriendelijk en heeft standaard een aantal interessante opties, zoals een gratis app voor het exporteren van de laadgeschiedenis, laadtijden en laadvermogen.”

Het nieuwe bedrijf heeft intussen de technologische oplossing al voorgesteld aan een brede kring van installateurs. “We hebben gemerkt dat veel elektrotechnici nog niet wegwijs geraken in de installatie van laadpalen”, legt Eerdekens uit. “De wetgeving, de fiscale voordelen, de technische vereisten, enzovoort, zorgen voor veel onduidelijkheid. Vandaar dat we onze professionele klanten uitnodigen om kennis te maken met het product en de bijhorende diensten. De eerste avond, afgelopen donderdag, was alvast een groot succes. Dat bewijst dat er veel interesse is in deze markt en de oprichting van de nieuwe zaak een mooie toekomst tegemoet mag zien.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Firmin G. 2022-02-28 10:45:34

Proficiat en veel succes gewenst m.v.g. Firmin gielen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.