Nieuws Limburg Karin Van De Velde stapt op als CEO van Callexcell

Karin Van De Velde stapt op als CEO van Callexcell

Karin Van De Velde stapt op als CEO van Callexcell

Amper een week nadat Karin Van De Velde bekendmaakte dat ze haar aandelen in contactcenter Callexcell heeft verkocht aan Roland Duchâtelet, kondigt ze nu aan terug te treden als CEO van het bedrijf. Om gezondheidsredenen, zo geeft ze aan, al blijkt tussen de regels dat er ook een haar in de boter zit tussen haar en Duchâtelet.

Door een gebrek aan familiale opvolging was Karin Van De Velde al een tijdje op zoek naar een oplossing om op termijn de continuïteit van Callexcell te verzekeren. De 59-jarige Voka-voorzitter kwam tot een akkoord over de verkoop van haar aandelen aan Roland Duchâtelet, die al een minderheid in het bedrijf had, en als eigenaar van voetbalstadion Stayen, ook de verhuurder is van de kantoren van Callexcell. Enerzijds logisch, anderzijds ook een beetje vreemd, gezien Duchâtelet zelf geen operationele rol heeft, en dus derden in stelling moet brengen om de opvolging te verzekeren.

Waar Karin Van De Velde vorige week zei dat ze “nog enkele jaren” aan boord zou blijven als CEO van Callexcell, komt ze daar nu op terug. Ze heeft aan haar medewerkers laten weten dat ze haar functie neerlegt. Gezondheidsproblemen zijn de reden die ze hiervoor aangeeft. Toch laat ze ook uitschijnen dat haar relatie met Roland Duchâtelet niet optimaal is en ze van mening verschillen over hoe de business in het contactcenter moet gerund worden. Dat deze situatie meespeelt in de beslissing, blijkt ook uit de toekomstplannen die ze gelijktijdig bekendmaakt in Het Belang van Limburg. “Ik geef mezelf nog een jaar de tijd om een nieuwe positie in het Limburgse bedrijfsleven te vinden”, aldus Van De Velde. “En wie weet kan dat in een heel andere sector zijn.”

Karin Van De Velde blijft intussen wel haar functie van voorzitter bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg uitoefenen. Ze heeft zich geëngageerd om nog minstens een jaar de vereniging te zullen aanvuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.