Nieuws Limburg Stories Toppers van schoonmaaksector verenigen zich
Limburg

Toppers van schoonmaaksector verenigen zich

De Zonhovense ondernemer John Donders, sinds jaar en dag een gevestigde waarde in de schoonmaakindustrie, is opnieuw ‘onder de pannen’. Na enkele stevige tegenslagen ziet hij nu de zonnestralen binnenkomen door het raam van de Cleaning Factory in Bilzen. Hij loopt er een oude bekende tegen het lijf die onlangs de dagelijkse ondernemersbeslommeringen achter zich heeft gelaten: Eric Martens van Flexpoint.

John Donders startte in 2006 met professionele reinigingsdiensten voor de voedingsnijverheid. Onder de naam Hygiene Support maakte het bedrijf opgang in de sector. “We wisten als snel het aanbod uit te breiden met kantooronderhoud, glaswas, specifieke technische reinigingen en algemene bedrijfshygiëne”, vertelt hij. Eind 2013 telde Donders een trouwe klantenbasis waar hij meer dan 60 medewerkers aan de slag kon houden. Maar exact 7 jaar geleden sloeg het noodlot toe. Een donderslag bij heldere hemel: Donders lag naar de heldere hemel gericht, getroffen door een hartstilstand. Hij kwam er snel bovenop. “In 2015 al lanceerde ik met Gents een collectie van houten en kalfslederen vlinderdassen, en begin 2016 werd mijn foodtruck Kamiel-HY boven de doopvont gehouden. Heerlijk!”

Maar een beetje teveel hooi op de vork leidde in 2018 tot een nieuwe opdoffer: burnout. Met in 2019 een faillissement tot gevolg. Maar John Donders overwon de demonen en bleef zijn voldoening halen in het ondernemerschap. Als freelance consultant hielp hij diverse schoonmaak en andere bedrijven een stevig handje vooruit.

Tot Mr. Positivity, zoals hij wordt genoemd, onlangs Eric Martens tegenkwam. De voormalige eigenaar en zaakvoerder van Clixxs en Flexpoint voelt zich nog veel te jong om thuis te zitten niksen, en heeft daarom het schoonmaakbedrijf Cleaning Factory vleugels gegeven. John Donders werd aangetrokken om samen met ‘ancien’ Marc Welkenhuyzen als drijvende kracht van het dynamische bedrijf te fungeren. “Marc kent onze huidige klanten door en door”, stelt John Donders. “Hij is zeer service-gedreven, wat het succes van Cleaning Factory verklaart. Ik ben heel graag bereid mijn expertise daar aan toe te voegen en mee aan de kar te gaan trekken.”

Meer specifiek gaat John Donders voor Cleaning Factory de ‘new business’ ontwikkelen en zal hij in de regio Kempen instaan voor de dagelijkse leiding. “We hebben recent in de Kempen een belangrijke overname gedaan”, vertelt Eric Martens. “Dit is het vertrekpunt om daar onze business uit te bouwen. John gaat dat goed doen! Met al zijn ervaring is hij de geknipte man om ons ginds op de kaart te gaan zetten. Ik ben blij dat hij samen met Marc deze uitdaging wil aangaan.”

En zo worden de steile ambities van de Cleaning Factory in de verf gezet. “We verhuren diensten, waardoor het erg noodzakelijk is om het verschil te maken”, legt Martens uit. Ons geheim? We vinden altijd, dag en nacht, een oplossing voor elk probleem. “Dat gaat niet, bestaat niet”, zo redeneren wij. “Tweede punt: wij maken van Cleaning Factory de beste werkplek die er is. Tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten, en daar werken Marc, John en ikzelf elke dag keihard aan.”