Nieuws Limburg Limburger verkozen tot Manager van het Jaar

Limburger verkozen tot Manager van het Jaar

Limburger verkozen tot Manager van het Jaar

Chris Peeters, CEO van de hoogspanningsnetbeheerder Elia, is zopas verkozen tot Manager van het Jaar 2021. De 55-jarige Peeters, afkomstig uit Zonhoven, is de 37ste laureaat van het prestigieuze referendum dat door Trends en Kanaal Z wordt georganiseerd. Hij volgt Dirk Coorevits op, CEO van de Kempense bouwspecialiteitenproducent Soudal.

Peeters was al voor de tweede keer genomineerd en werd verkozen door een onafhankelijke jury, de lezers van Trends en door panels van voormalige laureaten en studenten van de Vlaamse managementscholen. Met CEO Chris Peeters (2021), CFO Catherine Vandenborre (2019) en HR-manager Peter Michiels (2018) is Elia het eerste bedrijf dat zowel de Manager van het Jaar als de CFO of the Year en de HR Manager of the Year binnenhaalt.

De in 1966 in Zonhoven geboren Peeters studeerde voor burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Sinds 2015 leidt hij Elia en de holding Elia Group, dat ook het Duitse 50Hertz overkoepelt. Elia Group is beheerder van het hoogspanningsnet in België en het vroegere Oost-Duitsland, inclusief Berlijn en Hamburg. Onder leiding van Chris Peeters werpt het bedrijf zich op als één van de meest innovatieve netbeheerders van Europa.

Juryvoorzitter Bart De Smet (Voorzitter Ageas Group en VBO): “Chris Peeters is een hardwerkende manager mét visie. Hij slaagt erin om een diepgaande technische kennis te combineren met verstaanbare taal naar niet-specialisten. Onder zijn leiding evolueerde Elia van een traditioneel technisch bedrijf naar een internationale speler met focus op duurzaamheid. Hij gaf het bedrijf ook een voortrekkersrol in de digitale transformatie. Elia is onder zijn leiding een totaal ander bedrijf geworden.”

Chris Peeters reageert collegiaal: “Ik vind deze onderscheiding vooral een mooie erkenning voor het enthousiasme en de gedrevenheid van de medewerkers die ik elke dag mag leiden. Zij hebben echt bakens verzet.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.