Nieuws Limburg Gezocht: ondernemers die met ‘moeilijke’ jongeren op stap willen

Gezocht: ondernemers die met ‘moeilijke’ jongeren op stap willen

(Foto: Julie Rommelaere)

Gezocht: ondernemers die met ‘moeilijke’ jongeren op stap willen

Time to Hope. Dat is de naam van een uniek project dat de Limburgse ondernemer Annick Seys in het leven roept. Ze zoekt 7 ondernemers die 3,5 dag willen doorbrengen met 7 jongeren die ‘een moeilijke jeugd’ beleven. “Ik ben ervan overtuigd dat ondernemers, die ondanks de letsels die ze in het verleden zelf hebben opgelopen, willen getuigen over hun gedrevenheid, de kwetsbare jongeren op het goede spoor kunnen helpen. De bedrijfsleiders die ik zoek, moeten jongeren inspireren om hun angsten en negatieve zelfbeeld om te zetten in de motivatie om een succesvolle toekomst voor ogen te krijgen.”

“Ik heb zelf een historiek van 2 instellingen achter de rug, en weet dus wat het betekent om letsels van het verleden mee te dragen”, getuigt Annick Seys. “Soms loop ik er nog altijd tegenaan. Maar, ze hebben me uitgedaagd om meer mezelf te worden. Om onder de pijn te gaan kijken, om te vinden wie ik ben, wat ik wil in dit leven, waar ik voor sta… Ik heb geleerd om de pijn, angst en verlorenheid om te zetten naar gedrevenheid. Het is mijn wens om die transformatie mee te geven aan jongeren die in dezelfde situatie hebben gezeten. Om hen te inspireren over het verleggen van de focus van het verleden naar de toekomst, zoek ik ondernemers die hierover willen getuigen.”

Het programma dat Annick hiervoor heeft uitgewerkt (ism SOS Kinderdorpen en vzw Cachet) houdt in dat 7 jongeren met ‘een rugzak’, 3,5 dag op pad gaan met 7 ondernemers en managers. “Ze gaan onderling spreken over de emoties, het gedrag en zelfbeeld waar we vandaag nog tegenaan lopen. En ze gaan verder kijken dan het nu. Samen gaan ze groots durven dromen en de eerste stappen hierin zetten. Dat is het doel.”

Annick Seys wil daarnaast ook maatschappelijk aan de bel trekken. “Wat je meedraagt uit het verleden heeft niet alleen gevolgen op mentaal vlak, maar ook op vele andere domeinen: sociaal, relationeel, economisch, huisvesting, opleiding, tewerkstelling, fysieke gezondheid, enzovoort. Wist je dat eenzaamheid bijvoorbeeld, even schadelijk is voor je longen als roken? We gaan samen met deze groep nadenken over hoe we maatschappelijk een krachtig, mooi en stijlvol signaal kunnen geven. Want jongeren met een rugzak verdienen écht om geïnspireerd te worden zodat ze hun rugzak kunnen omzetten naar een prachtig leven met een bijzondere bijdrage aan onze maatschappij.”

Voor dit project Time to Hope zoekt Annick Seys dus 7 ondernemers. “Ze moeten niet hun eigen verhaal delen, maar kunnen wel door te praten over emoties en ervaringen, de jongeren inspireren. Als volwassenen die ‘het gemaakt hebben’ kunnen ze écht een wereld van verschil maken.” Het project zal plaatsvinden tussen het einde van de paasvakantie en half mei. Wie zich geroepen voelt kan Annick contacteren via dit mailadres: [email protected]

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Paqt pakt Poets binnen

Jannick Poets, één van de vennoten van het vroegere Adhemar Law, kiest voor een nieuw avontuur bij het Genkse ondernemerskantoor… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.