Nieuws Mechelen Gazelle opent eerste testcentrum voor e-bikes in ons land

Gazelle opent eerste testcentrum voor e-bikes in ons land

Foto Jef Wijckmans

Gazelle opent eerste testcentrum voor e-bikes in ons land

RUMST – Fietsfabrikant Gazelle uit Nederland wil ook in ons land de consument helpen de perfecte elektrische fiets te vinden. Hiervoor opende het een e-bike testcentrum. Geïnteresseerden kunnen de verschillende elektrische fietsen van dit merk met een ritje uitproberen.

Nederland staat bekend als een belangrijk fietsland. Met Gazelle heeft het ook een bekende fabrikant van tweewielers. De komst van elektrische fietsen zorgt sinds enige tijd dat deze hype nog versterkt. Bij Gazelle kwamen ze op het idee om geïnteresseerde klanten hun diverse e-bikes in een testcentrum te laten beoordelen.

Testrit

“We hebben inderdaad een groot aantal soorten en modellen die uiteraard niet allemaal bij de vele fietswinkels kunnen staan”, zegt commercieel directeur Wouter Jager. “Het idee was om in Nederland op diverse plaatsen testcentra te openen waar al die modellen wel beschikbaar zijn. Fietsen verkopen doen we daar niet. Wel kan iedereen die dat wil met elk van onze fietsen ter plaatse een testrit maken. Het model dat zijn of haar voorkeur wegdraagt, kan hij of zij dan bij hun fietswinkel kopen of bestellen.”

In Nederland bewijzen volgens Paul Vreeburg, algemeen directeur van Gazelle, ondertussen zeven testcentra hun nut. “Ook in Duitsland en Denemarken openden we reeds gelijkaardige centra. Volgende week komt er eentje in Amerika maar nu dus eerst deze in Rumst.”

Ideale locatie

In Nederland volgden andere merken het voorbeeld van Gazelle. Voor ons land is dit het eerste e-bike testcentrum. “Rumst is wat dat betreft een ideale locatie tussen Antwerpen, Lier, Mechelen en Brussel”, gaat de directeur verder. “Dit vrijstaand pand was trouwens groot genoeg om naast een testparcours buiten er ook eentje in de showroom zelf aan te leggen.”

 

Algemeen directeur Paul Vreeburg en commercieel directeur  Wouter Jager laten schepen Els Devlies het obligate lintje knippen. Foto Jef Wijckmans

De Rumstse economieschepen Els Devlies (N-VA) was gevraagd om het lintje als officiële opening van het testcenter aan de Mechelsesteenweg 9 door te knippen. “Uiteraard ben ik blij dat een groot bedrijf zoals Gazelle de ligging en het belang van onze gemeente heeft ontdekt. Hopelijk heeft dit initiatief ook in onze regio en in ons land succes want fietsen is gezond en vooral ook ecologisch verantwoord.”

www.gazelle-fietsen.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.