Nieuws Colruyt investeert in zeewier: “Alternatief voor plastic in verpakkingen”

Colruyt investeert in zeewier: “Alternatief voor plastic in verpakkingen”

Foto Sacha Grootjans Fotografie

Colruyt investeert in zeewier: “Alternatief voor plastic in verpakkingen”

Supermarktgroep Colruyt investeert extra in The Seaweed Company, dat zeewier verwerkt in onder meer vleesproducten en voedingssupplementen. Met de investering kan het Nederlandse bedrijf haar activiteiten verder uitbouwen.

Colruyt Group is sinds 2019 minderheidsaandeelhouder van The Seaweed Company. Het breidt met de nieuwe investering zijn belang uit tot 21 procent. The Seaweed Company wil met deze investering meer zeewierboerderijen installeren en zo meer zeewierproducten op de Europese markt brengen onder de labels Blue Farming en Blue Health.

Eigen kweek

Colruyt is al langer geïnteresseerd in zeewier. “Het is enorm veelzijdig en kan verwerkt worden in voeding, dierenvoeder, meststoffen en zelfs als alternatief voor plastic in verpakkingen”, klinkt het bij de groep. Het wil op termijn ook zelf zeewier kweken in een zeeboerderij die voor de kust van Nieuwpoort moet komen en bij de eigen windmolens op zee.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.