Van Mossel Automotive Groep - Made in https://www.made-in.be Wed, 30 Mar 2022 12:23:17 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Van Mossel wordt grootste Mercedes-Benz Trucks verdeler in België https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-wordt-grootste-mercedes-benz-trucks-verdeler-in-belgie/ https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-wordt-grootste-mercedes-benz-trucks-verdeler-in-belgie/#respond Wed, 30 Mar 2022 12:23:08 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=364791 Van Mossel Automotive Groep zet haar expansiestrategie in Vlaanderen verder met de overname van Groep Vereenooghe.

The post Van Mossel wordt grootste Mercedes-Benz Trucks verdeler in België appeared first on Made in.

]]>

ANTWERPEN – Van Mossel Automotive Groep neemt Groep Vereenooghe over. De Antwerpse autohandelaar breidt zo uit met negen Mercedes-Benz vestigingen in West Vlaanderen en wordt daarmee de grootste Mercedes-Benz Trucks verdeler van het land.

Concreet gaat het om verkoops- en servicepunten in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper, Veurne, Brugge, Oostende, Knokke en Jabbeke. De groep bouwt zo haar Mercedes-Benz netwerk in België in één klap uit van vier naar dertien locaties.

Grootste van België

“Met Van Mossel in Turnhout en Brecht verdelen we al Mercedes-Benz personenwagens en Vans in België”, zegt CEO Koen Claesen. “Met de overname van Vereenooghe is de dienstencirkel rond en komt daar nog een exclusief AMG Performance Center, Classic Car Center en Vans ProCenter bij. Dankzij deze aanvulling en sterke geografische spreiding kunnen wij onze klanten nu nog beter van dienst zijn.”

Mede-CEO Eric Berkhof vult aan: “Het is een strategische geografische uitbreiding op onze Mercedes-Benz Trucks vestigingen in Deurne en Duffel gezien de nabijheid van de havens Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam. Afgelopen zomer ging Van Mossel al in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze in West-Vlaanderen ook vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia.

Derde generatie

De oorsprong van Groep Vereenooghe gaat terug tot 1930. In 1969 werd het bedrijf officieel Mercedes-Benz concessiehouder. Alain en Michel Vereenooghe behoren inmiddels tot de derde generatie zaakvoerders. De groep verkocht in 2021 bijna 3800 nieuwe Mercedes-Benz voertuigen en had een totale omzet van 210 miljoen euro.

“Het gedrag van de kopers verandert snel en de technologie evolueert drastisch”, zegt Michel Vereenooghe. “Groei en vernieuwing zijn de belangrijkste elementen om succesvol te zijn en te blijven. Aangezien directe opvolging niet verzekerd is en we de toekomst van ons succesvol bedrijf, maar ook van onze medewerkers willen garanderen hebben we beslist om Groep Vereenooghe over te laten aan Van Mossel Automotive Groep.”

The post Van Mossel wordt grootste Mercedes-Benz Trucks verdeler in België appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-wordt-grootste-mercedes-benz-trucks-verdeler-in-belgie/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/55526be6-6983-4f91-bf68-2f9ac1a889c4-400x225.jpgGroep Vereenooghe, Mercedes-Benz, Van Mossel Automotive Groep
Ford neemt na 85 jaar afscheid van Permeke-gebouw https://www.made-in.be/antwerpen/ford-neemt-na-85-jaar-afscheid-van-permeke-gebouw/ https://www.made-in.be/antwerpen/ford-neemt-na-85-jaar-afscheid-van-permeke-gebouw/#respond Tue, 11 Jan 2022 04:54:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=334903 De Ford-vestiging, sinds enige tijd behorende tot Van Mossel Automotive groep, verhuist nu een kilometer zuidelijker op de Boomsesteenweg.

The post Ford neemt na 85 jaar afscheid van Permeke-gebouw appeared first on Made in.

]]>

Decennialang was het een vertrouwd zicht: de Ford Permeke-vestiging aan de Boomsesteenweg ten zuiden van Antwerpen. De Ford-vestiging, sinds enige tijd behorende tot Van Mossel Automotive groep, verhuist nu een kilometer zuidelijker op de Boomsesteenweg. Zo komt er een einde aan een tijdperk.

De toonzaal van het Permeke-gebouw ligt er leeg en verlaten bij. Klanten van Ford worden vanaf 10 januari verder geholpen in de nieuwe vestiging. Die bevindt zich iets verderop langs de Boomsesteenweg.

“Vanaf februari verhuizen ook onze service activiteiten naar deze locatie. Dit in een volledig vernieuwde State-of-the-art werkplaats waar nu nog volop aan gewerkt wordt. In deze totaal nieuwe vestiging is ons volledig Van Mossel Ford Antwerpen team nóg beter in staat om uw mobiliteit te garanderen”, zegt Leo Deprince, vestigingsdirecteur Van Mossel Ford.

Vertrouwde gezichten op post

Wie op zoek is naar een nieuwe wagen kan nog steeds bij vertrouwde gezichten Jo en Yves terecht. Ook het serviceteam bestaat uit Roy en zijn naaste medewerkers. “Om ons voor te bereiden op verdere groei krijgen we ondersteuning van enkele nieuwe gezichten.”

Het gekende gebouw dat nu leeg komt te staan, is eigendom van de familie Permeke. Een nieuwe bestemming is nog niet gekend.

The post Ford neemt na 85 jaar afscheid van Permeke-gebouw appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/ford-neemt-na-85-jaar-afscheid-van-permeke-gebouw/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/01/Van-Mossel-Ford-Wilrijk-400x225.jpgPermeke Motors, Van Mossel Automotive Groep
Snelle levering van nieuwe wagens en occasiemodellen https://www.made-in.be/antwerpen/snelle-levering-van-nieuwe-wagens-en-occasiemodellen/ https://www.made-in.be/antwerpen/snelle-levering-van-nieuwe-wagens-en-occasiemodellen/#respond Sun, 05 Dec 2021 13:21:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=317340 Van Mossel Automotive Groep biedt een snelle levering van nieuwe wagens en occasiemodellen.

The post Snelle levering van nieuwe wagens en occasiemodellen appeared first on Made in.

]]>

Door de coronacrisis heeft de automobielsector te kampen met langere wachttijden voor de levering van wagens. Dankzij 80 concessies en 24 merken kan Van Mossel Automotive Groep snel nieuwe én occasiewagens leveren. “Is er een wagen niet beschikbaar in een concessie in de buurt, dan laten wij een wagen binnen de 24 uur overbrengen. Dankzij andere services kan de klant bovendien zowel zijn verzekering als financiering bij ons regelen”, klinkt het enthousiast.

Dankzij 80 concessies en 24 automerken kan Van Mossel Automotive Groep zowat elke wagen meteen aanbieden die op het verlanglijstje staat van de klant. “Is een wagen niet beschikbaar in een vestiging in de buurt, dan laten wij die binnen de 24 uur overkomen van een andere vestiging”, vertelt Koen Claesen, ceo Van Mossel Automotive Belux. “Online vindt de klant alle wagens die in voorraad zijn en zo kunnen wij elke klant gegarandeerd de wagen aanbieden die hij of zij wil.”

95.000 leasewagens

Dat geldt niet alleen voor nieuwe wagens maar ook voor occasiewagens. “Door de coronacrisis zijn er minder chips voor wagens beschikbaar waardoor er minder wagens geproduceerd worden. Dat heeft een directe invloed op het aantal occasiewagens. Die zijn er veel minder terwijl die vraag wel stijgt. Van Mossel heeft maar liefst 95.000 leasewagens waarvan er jaarlijks zo’n 25.000 opnieuw binnenkomen. Wagens die ideaal zijn voor de occasiemarkt omdat die maximaal vijf jaar oud zijn. Daarnaast kunnen wij een heel competitieve prijs vragen voor deze wagens omdat die uit eigen vloot komen”, aldus Koen.

Ook het probleem dat mensen gevraagd wordt om langer met hun leasewagen te rijden, is niet van toepassing bij Van Mossel. “Hier onderscheiden we ons van onze concullega’s.”

Van Mossel Laadpalen

Daarnaast biedt Van Mossel Automotive Groep het totale pakket aan. “Wij ontzorgen onze klanten van begin tot einde. Zo kunnen ze bij ons een financiering krijgen, maar ook verzekeringen. Sinds kort hebben we zelfs Van Mossel Laadpalen. Kortom, alles wat met de aankoop tot het rijden met een wagen te maken heeft kan een klant bij ons regelen. Zo weet de klant perfect dat hij met al zijn vragen maar aan één adres hoeft te zijn”, gaat Koen verder.

De rode draad in dit hele verhaal is de handelingssnelheid die Van Mossel Automotive Groep kan bieden. “Dat geldt zowel voor particulieren als professionelen, voor gelijk welk merk en voor gelijk welk model”, besluit Koen.

Van Mossel Automotive Groep behoort tot één van de grootste automotive bedrijven in België als verdeler van 24 verschillende merken.

The post Snelle levering van nieuwe wagens en occasiemodellen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/snelle-levering-van-nieuwe-wagens-en-occasiemodellen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/VanMossel_Afbeelding-400x225.jpgVan Mossel Automotive Groep
Van Mossel neemt Kia activiteiten Garage Vandecruys uit Kessel over https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-neemt-kia-activiteiten-garage-vandecruys-uit-kessel-over/ https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-neemt-kia-activiteiten-garage-vandecruys-uit-kessel-over/#respond Wed, 24 Nov 2021 17:57:19 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=315759 De Kia activiteiten van Garage Vandecruys worden door Van Mossel verder gezet in de showroom aan de Marnixdreef in Lier.

The post Van Mossel neemt Kia activiteiten Garage Vandecruys uit Kessel over appeared first on Made in.

]]>

De Kia activiteiten van Garage Vandecruys uit Kessel worden overgenomen door Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen. Vanaf 1 december zullen de Kia activiteiten door Van Mossel verder gezet worden in de showroom aan de Marnixdreef in Lier, waar nu reeds een Opel dealership van Van Mossel gevestigd is.

Door de overname van de Kia activiteiten van Garage Vandecruys worden de groeiambities van Van Mossel in de Belgische markt verdergezet. “We zijn in België reeds actief met Kia in Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot” zegt Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg. “Het toevoegen van een extra locatie is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen.”

De Kia activiteiten worden verder gezet vanuit de huidige, grotere Van Mossel showroom en werkplaats aan de Marnixdreef 2 in Lier waar men vanaf nu dus naast Opel ook voor Kia terecht kan. De medewerkers die bij Vandecruys verantwoordelijk waren voor Kia verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Begin 2019 startte Van Mossel het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging in Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging in Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia. En in september verhuisden de medewerkers van Citroën Garage Van Thielen na de overname naar de nieuwe vestiging van Van Mossel te Aarschot. Afgelopen maand werd Van Mossel ook eigenaar van Ford garage Deprince uit Lier.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

The post Van Mossel neemt Kia activiteiten Garage Vandecruys uit Kessel over appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-neemt-kia-activiteiten-garage-vandecruys-uit-kessel-over/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/Van-Mossel-Vandecruys-400x225.jpgGarage Vandecruys, Van Mossel Automotive Groep
Premium service, de nieuwe dienst van Van Mossel Automotive Groep https://www.made-in.be/antwerpen/premium-service-de-nieuwe-dienst-van-van-mossel-automotive-groep/ https://www.made-in.be/antwerpen/premium-service-de-nieuwe-dienst-van-van-mossel-automotive-groep/#respond Sun, 17 Oct 2021 16:40:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=298361 Met Premium Service biedt Van Mossel Automotive Groep bijkomende voordelen aan de klanten van haar leasemaatschappijen.

The post Premium service, de nieuwe dienst van Van Mossel Automotive Groep appeared first on Made in.

]]>

Van Mossel Automotive Groep bundelt een groot aantal autodealerships, leasemaatschappijen en carrosseriebedrijven, en biedt daarbij haar klanten van de leasemaatschappijen bijkomende voordelen aan. Zo hebben zij sinds kort exclusief toegang tot het gloednieuwe Premium Service.

In totaal telt de Van Mossel Automotive Groep 11 Premium Service-vestigingen, mooi verspreid over Vlaanderen. Het gaat om Mechelen, Antwerpen, Bree, Leuven, Hasselt, Kuurne, Zaventem, Sint-Truiden, Deurne, Diest en Groot-Bijgaarden. Zij zijn uitgerust voor onderhoud en herstelling van de eigen 24 merken, maar ook van alle andere merken.

“Indien nodig verplaatsen onze merkspecialisten zich ook tussen de vestigingen om de leasewagens van onze klanten de beste service te geven”, vertelt Koen Claesen, CEO van Van Mossel Automotive Groep Belux. “Daarmee houden we de verplaatsing voor klanten binnen de perken en kunnen zij het maximale uit hun kostbare tijd halen.”

Minimum wachttijd en vervangend vervoer

Wachttijden zijn verleden tijd want Premium Service belooft een afspraak binnen de 5 werkdagen. Die afspraak kan 24/7 online worden gemaakt of via het centraal telefoonnummer 03 220 99 10. Ook aan de wachttijden tijdens het onderhoud werd gedacht, want bij elke vestiging van Van Mossel is er gratis Wi-Fi en verse koffie aanwezig in de aangename wachtzone.

“Duurt het onderhoud langer dan voorzien of laat een druk schema het niet toe om te wachten, dan voorzien we een voordelige huurwagen of een ander vervangend vervoermiddel. We zorgen ervoor dat klanten steeds mobiel blijven”, aldus Claesen.

Snelservice en onestopshop

Is er een lampje aan vervanging toe of moeten uw vloeistoffen worden bijgevuld? Voor deze kleine mankementen is het niet nodig om een afspraak te maken. Van Mossel streeft er naar om ook hier een snelle service te verlenen. Daarnaast is Premium Service er niet alleen voor onderhoud of herstellingen, maar ook voor bandenvervanging, glasschade of carrosseriewerk.

“Op deze manier proberen we klanten nog meer te ontzorgen en spelen we in op de vragen van de hedendaagse klant”, besluit Claesen.

Van Mossel Automotive Groep behoort tot één van de grootste automotive bedrijven in België als verdeler van 24 verschillende merken.

The post Premium service, de nieuwe dienst van Van Mossel Automotive Groep appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/premium-service-de-nieuwe-dienst-van-van-mossel-automotive-groep/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/10/Foto-Van-Mossel-400x225.jpgVan Mossel Automotive Groep
Garage Deprince uit Lier overgenomen door Van Mossel https://www.made-in.be/mechelen/garage-deprince-uit-lier-overgenomen-door-van-mossel/ https://www.made-in.be/mechelen/garage-deprince-uit-lier-overgenomen-door-van-mossel/#respond Sun, 10 Oct 2021 20:06:13 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=298053 Van Mossel had reeds een minderheidsaandeel van 49% in garage Deprince, maar wordt nu voor de volle 100% eigenaar.

The post Garage Deprince uit Lier overgenomen door Van Mossel appeared first on Made in.

]]>

LIER – Van Mossel had reeds een minderheidsaandeel van 49% in garage Deprince, maar wordt nu voor de volle 100% eigenaar. De autogroep met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen neemt de Ford garage over van Leo Deprince.

De opstart van de Ford garage in Lier vindt zijn oorsprong in 1922 met dank aan de familie Guwy. In 1980 nam moeder Deprince de garage van hen over en begon Leo Deprince stilaan mee te draaien. Na voldoende kennis en ervaring te hebben opgedaan, werd de garage in 1990 omgedoopt tot Garage Deprince en kwam Leo Deprince mee aan het roer. Met de overname van Fidenco eerder dit jaar kwam reeds 49% van zijn aandelen bij Van Mossel.

“Door de werking van Van Mossel beter te leren kennen werd ik meer en meer enthousiast om volledig deel uit te gaan maken van de groep. Voor zowel onze klanten als onze medewerkers zijn er duidelijke voordelen aan verbonden en ik heb deze beslissing dan ook genomen met het oog op hun toekomst”, zegt Leo Deprince.

Koen Claesen, ceo Van Mossel België en Luxemburg, is zeer blij met de beslissing van Leo en garandeert dat de klanten nog steeds terecht kunnen bij dezelfde vertrouwde gezichten. “Buiten de naam, Van Mossel Deprince, verandert er immers niets. Klanten zullen dus nog steeds de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze het gewend waren. Begin 2022 komt er bovendien op de huidige locatie een volledig nieuwe showroom zodat we de klanten een nog betere service zullen kunnen bieden.”

The post Garage Deprince uit Lier overgenomen door Van Mossel appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/mechelen/garage-deprince-uit-lier-overgenomen-door-van-mossel/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/10/Van-Mossel-Deprince-400x225.jpgGarage Deprince, Van Mossel Automotive Groep
Van Mossel breidt verder uit https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-breidt-verder-uit/ https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-breidt-verder-uit/#respond Tue, 14 Sep 2021 14:30:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=285682 Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Van Thielen.

The post Van Mossel breidt verder uit appeared first on Made in.

]]>

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september verhuizen naar de reeds bestaande Van Mossel/Van Kelst-vestiging in Aarschot waar naast Citroën ook Peugeot en Kia worden verkocht.

Garage Van Thielen kent reeds een lange geschiedenis in Herstelt. Het bedrijf werd in 1967 opgericht en gaat bijna 45 jaar later over in de Van Mossel Automotive Groep.

“De markt is enorm aan het veranderen en vraagt veel van de interne organisatie. Na uitgebreide gesprekken zijn wij tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Automotive Groep”, vertelt Marc Van Thielen, zaakvoerder van Citroën-garage Van Thielen.

“Deze overname past volledig binnen onze strategie en tevens ook die van Stellantis”, voegt Koen Claesen, ceo Van Mossel België en Luxemburg, toe. “Wij zijn dan ook zeer verheugd met de keuze die Marc Van Thielen heeft gemaakt.”

De activiteiten van Citroën Van Thielen verhuizen nu naar de Van Mossel/Van Kelst-vestiging in Aarschot, die sinds begin 2020 bestaat. Intussen telt Van Mossel Automotive Groep, met Belgische hoofdzetel in Antwerpen, meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

The post Van Mossel breidt verder uit appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-breidt-verder-uit/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/c892f403-8498-441e-8b81-60b302d68e46-400x225.jpgGarage Citroën Van Thielen, Van Mossel Automotive Groep
Herseltse Citroën-garage overgenomen door Van Mossel https://www.made-in.be/kempen/herseltse-citroen-garage-overgenomen-door-van-mossel/ https://www.made-in.be/kempen/herseltse-citroen-garage-overgenomen-door-van-mossel/#respond Tue, 14 Sep 2021 13:17:16 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=285643 Begin 2019 startte Van Mossel het overnameoffensief van dealerbedrijven

The post Herseltse Citroën-garage overgenomen door Van Mossel appeared first on Made in.

]]>

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Van Thielen voor de overname van de Citroën-garage in Herselt. Het familiebedrijf werd opgericht in 1967 en zal vanaf 20 september opgaan in de bestaande vestiging ‘Van Mossel-Van Kelst’ in Aarschot.

Garage Van Thielen kent een lange geschiedenis in Herstelt en heeft net als Van Mossel veel passie voor het merk. Bovendien dragen ze beiden kwaliteit en dienstverlening hoog in het vaandel. Marc Van Thielen vertelt: “ De markt is enorm aan het veranderen en vraagt veel van de interne organisatie. Na uitgebreide gesprekken zijn wij tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Automotive Groep.”  Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg, voegt hieraan toe: “Deze overname past volledig binnen onze strategie en ook in die van Stellantis. Wij zijn dan ook zeer verheugd met de keuze die Marc Van Thielen heeft gemaakt. Vanaf 20 september verwelkomen wij graag alle medewerkers en klanten op de nieuwe, grotere locatie in Aarschot.”

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep.

Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst, waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams-Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging in Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging in Brecht.

Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel ook nog in zee met de familie Devos-Capoen, waardoor ze nu ook in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Verder exploiteert Van Mossel meerdere used cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven en biedt de groep verschillende automotive-gerelateerde diensten. Met ruim 4.600 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €3,5 miljard op jaarbasis.

The post Herseltse Citroën-garage overgenomen door Van Mossel appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/kempen/herseltse-citroen-garage-overgenomen-door-van-mossel/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/VanMossel_Afbeelding-1-400x225.jpgGarage Van Thielen, Van Mossel Automotive Groep
Van Mossel plant extra vlag https://www.made-in.be/vlaams-brabant/van-mossel-haalt-citroen-garage-binnen-en-verhuist-activiteiten-meteen-naar-aarschot/ https://www.made-in.be/vlaams-brabant/van-mossel-haalt-citroen-garage-binnen-en-verhuist-activiteiten-meteen-naar-aarschot/#respond Tue, 14 Sep 2021 03:35:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=285284 The post Van Mossel plant extra vlag appeared first on Made in.

]]>

AARSCHOT/HERSELT – Van Mossel Automotive Groep heeft de Herseltse Citroën-garage Van Thielen overgenomen. De activiteiten van het Kempense familiebedrijf worden vanaf 20 september overgebracht naar de bestaande Van Mossel/Van Kelst-vestiging op de Betekomsesteenweg in Aarschot waar naast Citroën ook Peugeot en Kia verkocht wordt. 

Garage Van Thielen is een op en top Kempens familiebedrijf dat in 1967 werd opgericht. Bijna 45 jaar later gaat de onderneming over in de Van Mossel Automotive Groep.

“Veranderende markt” 

“De markt is enorm aan het veranderen en vraagt veel van de interne organisatie. Na uitgebreide gesprekken zijn we tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Automotive Groep”, zegt Marc Van Thielen, zaakvoerder van Citroën-garage Van Thielen. Met de overname van de activiteiten komt er ook een einde aan Van Thielen in Herselt. De activiteiten van het bedrijf worden overgebracht naar de bestaande Van Mossel/Van Kelst-vestiging aan de Betekomsesteenweg in Aarschot.

Van Mossel in België 

Begin 2019 startte het Belgische overnameoffensief van Van Mossel Automotive Groep met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging in Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging in Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel ook nog in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze nu ook in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

 

 

The post Van Mossel plant extra vlag appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/vlaams-brabant/van-mossel-haalt-citroen-garage-binnen-en-verhuist-activiteiten-meteen-naar-aarschot/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/1-12-400x225.jpgVan Mossel Automotive Groep
Van Mossel beweegt zich als onestopshop op de snel evoluerende fleetmarkt https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-beweegt-zich-als-onestopshop-op-de-snel-evoluerende-fleetmarkt/ https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-beweegt-zich-als-onestopshop-op-de-snel-evoluerende-fleetmarkt/#respond Sun, 12 Sep 2021 09:58:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=282480 Het fleet business team van Van Mossel begeleidt klanten van dichtbij en als onestopshop in de transitie naar een duurzame vloot.

The post Van Mossel beweegt zich als onestopshop op de snel evoluerende fleetmarkt appeared first on Made in.

]]>

Het wagenparkgebeuren laat zich des te meer sturen door fiscale regelgeving en dan kom je automatisch uit bij een groene, duurzame vloot. Zeker met de recente beslissing van de Belgische regering dat bedrijfswagens elektrisch moeten zijn tegen 1 januari 2026. Alleen: hoe begin je ermee? Het laat vele bedrijven en organisaties achter met vragen. Vragen die het fleet business team van Van Mossel Automotive Groep weet te beantwoorden.

Het fleet business team van Van Mossel staat klanten van dichtbij bij. Dit team is het aanspreekpunt voor de B2B-markt en ageert dus als draaischijf tussen enerzijds alle professionele partijen, en anderzijds de eigen, interne organisatie. De 13 teamleden zijn bovendien lokaal actief, in de regio waar zij woonachtig zijn. Hun doel? Niet wagens verkopen, wel het concept van Van Mossel prijzen. En dat is er eentje van een onestopshop.

Van Mossel als onestopshop

“Met Van Mossel verdelen we 24 merken, waarvan meer dan de helft echte fleetmerken”, vertelt Herwin Frickx, fleet directeur bij Van Mossel. “Voor bedrijven doen we eerst een behoefteanalyse: wat is de situatie, wat zijn de verwachtingen en wat de noden? Is prijs-kwaliteit een belangrijk criterium? Of meer imago van een merk? Of misschien het duurzame karakter. Onze missie is om op basis van die analyse toegevoegde waarde te bieden.”

 

Herwin Frickx, fleet directeur bij Van Mossel.

De onestopshop uit zich verder op vlak van aankoop, financiering, leasing, onderhoud, enzoverder. Via de leasetak is zelfs fietslease mogelijk en ook schadeherstelling is een belangrijke pijler.

“Klanten hebben één vast contact voor alle merken en concessies binnen onze groep. Zij krijgen dus één aanspreekpunt dat hun dossier van A tot Z kent, hen begrijpt en hun belangen beheert. Op die manier kunnen we snel en correct reageren. Daarnaast streven we ernaar om in iedere belangrijke stad een dealer te hebben, in de buurt een carrosserie en in de wijdere omgeving ook een leasingmaatschappij. We gaan ver om dichtbij hen te staan.”

Van Mossel België telt vandaag 78 concessies, 9 carrosserieën, 6 leasebedrijven en 1 overkoepelend dienstbedrijf.

Evolutie naar elektrisch

Het fleet business team merkt vandaag een stijgende vraag naar een elektrische vloot. Daarbij willen bedrijven hun kosten onder controle houden, maar ook bekijken hoe de laadinfrastructuur zo goed mogelijk kan worden aangepast.

“Onze merkenportefeuille omvat een heleboel elektrische modellen. De constructeurs zetten daar fel op in. Ook de inschrijvingen van plug-inhybrides gaan omhoog. Die evolutie is volop aan de gang en zal alleen maar toenemen. Wij staan onze klanten daarin bij en ook in de laadinfrastructuur willen wij ons steentje bijdragen met Van Mossel laadpalen. We ambiëren om deze spoedig te lanceren.”

Van Mossel Automotive Groep behoort tot één van de grootste automotive bedrijven in België als verdeler van 24 verschillende merken.

The post Van Mossel beweegt zich als onestopshop op de snel evoluerende fleetmarkt appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/van-mossel-beweegt-zich-als-onestopshop-op-de-snel-evoluerende-fleetmarkt/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/VanMossel_Afbeelding-1-400x225.jpgVan Mossel Automotive Groep