Nieuws Limburg Flexi Lexi trekt sprintjes met nieuwe trucks

Flexi Lexi trekt sprintjes met nieuwe trucks

Flexi Lexi trekt sprintjes met nieuwe trucks

Flexi Lexi, zo heet het alter ego van Alexandra Limage, zaakvoerder van Sprint Transport in Houthalen-Helchteren. De cartoon van de superheldin prijkt voortaan op het volledige wagenpark van de logistieke dienstverlener, en zal met een positieve boodschap alle Belgische wegen doorkruisen. De ludieke marketingcampagne is voor Sprint Transport het startschot van een nieuw hoofdstuk in de bedrijfsgeschiedenis, gekenmerkt door nieuwe contracten, een vloot verse voertuigen en een batterij aan gemotiveerde medewerkers.

De eerste lockdown heeft ook voor Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren een belangrijke impact gehad. De opdrachten vielen met ruim 70 procent terug. “Wagens werden stilgelegd, nummerplaten werden letterlijk afgeschroefd en ingeleverd, chauffeurs werden op tijdelijke werkloosheid gezet… Het was écht niet plezant”, zegt zaakvoerder Alexandra Limage. “Maar we hebben de moed nooit laten zakken en hebben van de nood een deugd gemaakt. De voorbije maanden hebben we onze strategie scherpgesteld, wat vandaag resulteert in de aansluiting bij het groeiverhaal van weleer.”

Extra hub
Zo heeft Sprint Transport een nieuwe markt aangeboord met het gespecialiseerd transport van medisch materiaal. “Midden oktober hebben we -na een lang traject- de ISO 13485-certificering voor medical devices behaald, waardoor we de medische instrumenten en middelen tot aan de deur van het operatiekwartier mogen brengen. Dit gebeurt op reguliere basis met nachtrondes, aangevuld met spoedopdrachten waarbij snel specifieke instrumenten nodig zijn. Deze erkenning resulteerde in de opening van een extra vestiging in Bierset, van waaruit we de Waalse markt bedienen.”

Vloot schoot door
De rustigere periode in het voorbije jaar gebruikte Alexandra Limage ook om haar wagenpark aan een kritische analyse te onderwerpen. “Er werd gekozen om in de toekomst alleen nog bak- en vrachtwagens met laadklep in te zetten. Dus was een deel van het wagenpark aan vernieuwing en vooral ook aan uitbreiding toe. In de zoektocht naar een ‘preferred supplier’ zijn we uitgekomen bij Groep Bielen, dealer van Renault Trucks. Zij geloven in ons groeiverhaal en dragen mee onze positieve boodschap uit. Het leidt geen twijfel dat onze 36 voertuigen, goed voor 8,5 miljoen kilometer, weldra versterking krijgen van nieuwe lichting Renault Trucks en we samen vertrokken zijn voor een traject op lange termijn.”

Flexi Lexi
De vernieuwde vloot van Sprint Transport zal zeker opvallen bij andere weggebruikers. Alexandra liep van in haar jeugd al stiekem rond met de ambitie om met een cape de wereld te veroveren. Die cape kon dan ook niet ontbreken bij de geboorte van haar alter-ego: Flexi Lexi. Dit dynamische evenbeeld, gecreëerd door DoubleGum en in de markt gezet door Kingfisher Marketing (vernieuwde website), zal voortaan de zijkant van de wagens sieren en zo de waarden van Sprint Transport breed uitdragen. “We zijn een team van vakmensen dat dicht bij de klanten staat én een snelle service als uitgangspunt hanteert”, aldus de zaakvoerder. “Die boodschap en energie willen we met Flexi Lexi naar buiten brengen. En naar binnen, want ook onze chauffeurs staan volledig achter de bedrijfsfilosofie die we hanteren. Nieuwkomers voelen meteen aan of dit het werkklimaat is waar ze in passen. En zo slagen we er in om toch gemotiveerde mensen te vinden en de toppers aan ons te binden. Een uitspraak van een trouwe klant typeert wat ik bedoel: ‘Als jouw chauffeur voor onze deur stopt, is het net alsof de zon gaat schijnen’. Wel, dat is wat Sprint Transport wil zeggen…”

Reageer op dit bericht

Reacties

Ignace I. 2021-12-22 08:34:34

Proficiat Alexandra ! Wat een ondernemerschap !

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.