Kingfisher marketing - Made in https://www.made-in.be Tue, 21 Dec 2021 15:01:35 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Flexi Lexi trekt sprintjes met nieuwe trucks https://www.made-in.be/limburg/flexi-lexi-trekt-sprintjes-met-nieuwe-trucks/ https://www.made-in.be/limburg/flexi-lexi-trekt-sprintjes-met-nieuwe-trucks/#comments Tue, 21 Dec 2021 11:54:43 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=326990 Forse uitbreiding en ludieke marketingcampagne bij Sprint Transport.

The post Flexi Lexi trekt sprintjes met nieuwe trucks appeared first on Made in.

]]>

Flexi Lexi, zo heet het alter ego van Alexandra Limage, zaakvoerder van Sprint Transport in Houthalen-Helchteren. De cartoon van de superheldin prijkt voortaan op het volledige wagenpark van de logistieke dienstverlener, en zal met een positieve boodschap alle Belgische wegen doorkruisen. De ludieke marketingcampagne is voor Sprint Transport het startschot van een nieuw hoofdstuk in de bedrijfsgeschiedenis, gekenmerkt door nieuwe contracten, een vloot verse voertuigen en een batterij aan gemotiveerde medewerkers.

De eerste lockdown heeft ook voor Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren een belangrijke impact gehad. De opdrachten vielen met ruim 70 procent terug. “Wagens werden stilgelegd, nummerplaten werden letterlijk afgeschroefd en ingeleverd, chauffeurs werden op tijdelijke werkloosheid gezet… Het was écht niet plezant”, zegt zaakvoerder Alexandra Limage. “Maar we hebben de moed nooit laten zakken en hebben van de nood een deugd gemaakt. De voorbije maanden hebben we onze strategie scherpgesteld, wat vandaag resulteert in de aansluiting bij het groeiverhaal van weleer.”

Extra hub
Zo heeft Sprint Transport een nieuwe markt aangeboord met het gespecialiseerd transport van medisch materiaal. “Midden oktober hebben we -na een lang traject- de ISO 13485-certificering voor medical devices behaald, waardoor we de medische instrumenten en middelen tot aan de deur van het operatiekwartier mogen brengen. Dit gebeurt op reguliere basis met nachtrondes, aangevuld met spoedopdrachten waarbij snel specifieke instrumenten nodig zijn. Deze erkenning resulteerde in de opening van een extra vestiging in Bierset, van waaruit we de Waalse markt bedienen.”

Vloot schoot door
De rustigere periode in het voorbije jaar gebruikte Alexandra Limage ook om haar wagenpark aan een kritische analyse te onderwerpen. “Er werd gekozen om in de toekomst alleen nog bak- en vrachtwagens met laadklep in te zetten. Dus was een deel van het wagenpark aan vernieuwing en vooral ook aan uitbreiding toe. In de zoektocht naar een ‘preferred supplier’ zijn we uitgekomen bij Groep Bielen, dealer van Renault Trucks. Zij geloven in ons groeiverhaal en dragen mee onze positieve boodschap uit. Het leidt geen twijfel dat onze 36 voertuigen, goed voor 8,5 miljoen kilometer, weldra versterking krijgen van nieuwe lichting Renault Trucks en we samen vertrokken zijn voor een traject op lange termijn.”

Flexi Lexi
De vernieuwde vloot van Sprint Transport zal zeker opvallen bij andere weggebruikers. Alexandra liep van in haar jeugd al stiekem rond met de ambitie om met een cape de wereld te veroveren. Die cape kon dan ook niet ontbreken bij de geboorte van haar alter-ego: Flexi Lexi. Dit dynamische evenbeeld, gecreëerd door DoubleGum en in de markt gezet door Kingfisher Marketing (vernieuwde website), zal voortaan de zijkant van de wagens sieren en zo de waarden van Sprint Transport breed uitdragen. “We zijn een team van vakmensen dat dicht bij de klanten staat én een snelle service als uitgangspunt hanteert”, aldus de zaakvoerder. “Die boodschap en energie willen we met Flexi Lexi naar buiten brengen. En naar binnen, want ook onze chauffeurs staan volledig achter de bedrijfsfilosofie die we hanteren. Nieuwkomers voelen meteen aan of dit het werkklimaat is waar ze in passen. En zo slagen we er in om toch gemotiveerde mensen te vinden en de toppers aan ons te binden. Een uitspraak van een trouwe klant typeert wat ik bedoel: ‘Als jouw chauffeur voor onze deur stopt, is het net alsof de zon gaat schijnen’. Wel, dat is wat Sprint Transport wil zeggen…”

The post Flexi Lexi trekt sprintjes met nieuwe trucks appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/flexi-lexi-trekt-sprintjes-met-nieuwe-trucks/feed/ 1 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/12/Alexandra-en-Flexi-Lexi_1639753720371-400x225.jpgKingfisher marketing, Sprint Transport
Zo scoor je hoger in Google! https://www.made-in.be/limburg/zo-scoor-je-hoger-in-google/ https://www.made-in.be/limburg/zo-scoor-je-hoger-in-google/#respond Sun, 14 Nov 2021 10:46:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=309733 Gemakkelijk vindbaar zijn, meer verkeer naar je website leiden én hoger scoren in Google, dat is het doel van SEO. Met deze 4 basistips helpt Kingfisher marketing je vooruit.

The post Zo scoor je hoger in Google! appeared first on Made in.

]]>

Gemakkelijk vindbaar zijn, meer verkeer naar je website leiden én hoger scoren in Google, dat is het doel van SEO. Search Engine Optimization (SEO) betekent letterlijk het optimaliseren van je content voor de zoekmachines. Maar hoe begin je daaraan?

SEO is essentieel om jouw bedrijf online te laten groeien. Wist je dat slechts 0,78 procent van de surfers doorklikt naar de tweede pagina in de zoekresultaten? Als je niet op de eerste pagina van Google verschijnt, ben je bij wijze van spreken dus onvindbaar. Nochtans is jouw website het kloppend hart van je communicatie, jouw uithangbord. Scoor hoger in Google en loop geen potentiële klanten mis met deze 4 tips:

1. Zoekwoordenanalyse

Start met een zoekwoordenanalyse en kom te weten op welke woorden en woordcombinaties surfers zoeken. Een handige tool daarvoor is de Google zoekwoordplanner. Kijk ook eens naar je concurrenten. Laat je inspireren, maar neem de woorden niet klakkeloos over. Je wil je natuurlijk wel onderscheiden.

Tip: 68,7 procent van de zoekwoorden bestaat uit 4 woorden of meer. Kies daarom voor langere zoekwoorden!

2. Eén zoekwoord per pagina

Een volgende stap is het optimaliseren van je website. Kies één zoekwoord per webpagina. Anders zorg je bij Google voor verwarring. Verwerk dat zoekwoord ook op de belangrijkste posities: de URL, de titel (of H1-tag) en de introductie. Daarnaast zijn ook de tussentitels (H2-tag) relevant. Google screent immers de titel en tussentitels als eerste. Laat jouw zoekwoord verder terugkomen doorheen de tekst, maar overdrijf niet. Een overkill heeft het tegenovergestelde effect.

3. Titel en metabeschrijving

Een catchy titel spreekt je doelpubliek aan én beïnvloedt je ranking in Google. Je zoekwoord moet altijd in de titel staan! Denk daarnaast ook aan een duidelijke omschrijving voor je webpagina of blog. De metabeschrijving, het tekstje in Google onder de titel van je pagina, moet duidelijk én to-the-point zijn. Vergeet ook daar je zoekwoord niet en eindig met een call-to-action.

4. Link it

Nog een tip om hoger te scoren in google zijn interne en externe linken (of linkbuilding). Link je intern door van de ene naar de andere webpagina, dan weet Google beter hoe jouw website is opgebouwd. Daarnaast zijn er externe links. Als je regelmatig links van buitenaf ontvangt, gaat Google jouw website als belangrijk beschouwen en ook hoger tonen. Gastblogs zijn hiervoor ideaal. Zelf een blog schrijven is ook een goed idee. Zo kan je meer links toevoegen én optimaliseren op meerdere zoekwoorden.

Zelf hoger scoren in Google? Kingfisher marketing helpt je graag.

Marketingcommunicatiebureau Kingfisher marketing realiseert de doelstellingen van klanten, met een onderbouwde strategie, sterke content, uitgebalanceerde online aanpak en krachtig grafisch ontwerp.

The post Zo scoor je hoger in Google! appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/zo-scoor-je-hoger-in-google/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/Kingfisher_Afbeelding-400x225.pngKingfisher marketing
Freelance technicus: 63 per uur, aub. https://www.made-in.be/limburg/freelance-technicus-63-per-uur-aub/ https://www.made-in.be/limburg/freelance-technicus-63-per-uur-aub/#respond Fri, 15 Oct 2021 18:17:35 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=298955 Genks marktonderzoek jaagt Hollanders de grens over.

The post Freelance technicus: 63 per uur, aub. appeared first on Made in.

]]>

Mekano, een Nederlands bureau dat freelancers naar bedrijven stuurt, zet de eerste stappen op de Belgische markt. Dat gebeurt met een lijvig rapport onder de arm dat het Genkse marketingbureau Kingfisher voor hen heeft samengesteld. Uit het marktonderzoek blijkt onder meer dat een technische freelancer maximaal 45 minuten in de auto wil zitten, tussen 49 en 63 euro per uur aanrekent én vooral de sfeer bij de klant belangrijk vindt om een langdurige verbintenis aan te gaan.

Mekano is in Nederland een grote naam in de bemiddeling voor freelancers. Als tussenpersoon reiken ze de zelfstandigen opdrachten aan, denken ze mee na over kennisverdieping en nemen ze administratieve en commerciële taken over. Bij hun klanten-freelancers bevinden zich steeds meer technici. Precies deze doelgroep gaan ze nu in België zoeken om ze in bedrijven te plaatsen.

Maar: om vooraf een duidelijk beeld te krijgen van onze markt, werd Kingfisher Marketing in Genk onder de arm genomen. Het bureau van Tamara Bergmans (foto) overhandigde op basis van marktonderzoek een lijvig rapport met bijzonderheden over technische freelancers.

Zo blijkt de groep van technische profielen die kiest voor het statuut van zelfstandige, sterk toe te nemen. De redenen om freelance te werken, zijn o.a. de onafhankelijkheid, de afwisseling en het loon naar werken. Ze kiezen voor opdrachtgevers waar ze technische uitdagingen voorgeschoteld krijgen en ze kwalitatieve opdrachten mogen uitvoeren. Naast het uurtarief, dat zich gemiddeld situeert tussen 49 en 63 euro (excl. btw), is de geografische ligging van de klant belangrijk. Freelancers willen niet langer dan 45 minuten rijden naar hun opdrachtgever.

Kingfisher ging ook na hoe een opdrachtgever op lange termijn ‘zijn’ freelancer kan behouden. Het rapport leert dat een fijne sfeer in de onderneming en ‘learning on the job’ echte troeven zijn. Freelancers zijn ook leergierig en vinden feedback van hun klanten essentieel. Het merendeel van de freelancers is enorm leergierig en wil constant bijleren. Feedback is dus essentieel.”

Redenen genoeg voor Mekano om de stap naar België te wagen en vanuit een eigen kantoor de markt aan te snijden.

The post Freelance technicus: 63 per uur, aub. appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/freelance-technicus-63-per-uur-aub/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/10/Tamara_Bergmans-1-540x366-1-400x225.jpgKingfisher marketing, Mekano
Jouw communicatie: creatief, doelgericht én onderbouwd https://www.made-in.be/limburg/jouw-communicatie-creatief-doelgericht-en-onderbouwd/ https://www.made-in.be/limburg/jouw-communicatie-creatief-doelgericht-en-onderbouwd/#respond Sun, 10 Oct 2021 08:12:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=295794 “Ga niet voor ad hoc acties maar onderbouw je communicatie. Wees doelgericht én creatief”, tipt Kingfisher marketing.

The post Jouw communicatie: creatief, doelgericht én onderbouwd appeared first on Made in.

]]>

Communicatie die werkt voor jouw doelgroep begint bij een strategisch communicatieplan. “Ga niet voor ad hoc acties maar onderbouw je communicatie. Wees doelgericht én creatief. Zo onderscheid je je bedrijf van de concurrentie”, klinkt het bij Kingfisher marketing. Het Genkse bedrijf laat je ontdekken hoe.

Creatief

Creativiteit is een must, zowel on- als offline. Een creatief idee doet meer dan de verkoop boosten en merkbekendheid creëren. Het brengt je dichter bij je doelpubliek. Durf daarom buiten de lijntjes te kleuren. Wijk eens af van de typische quote op social media of de droge brochure die je jaarlijks uitstuurt. Om de creative juices beter te laten vloeien, geven we enkele tips:

  1. Organiseer een brainstorm met je collega’s: teamwork makes the dream work!
  2. Maak associaties: waaraan denk je bij jouw merk of product? Denk eens verder en maak associaties. Zo kom je op nieuwe ideeën.
  3. Kijk naar de concurrentie: je hoeft het warm water niet opnieuw uit te vinden. Neem een kijkje bij de concurrentie en laat je inspireren.

Doelgericht

Die creatieve communicatie moet je doelgericht inzetten. Wil je meer leads genereren, meer conversies op je website of meer lezers verzamelen voor je nieuwsbrief? Die verschillende doelen, vragen om een verschillende strategie. Volg dit stappenplan om je doelen op te stellen:

  1. Maak je doelen meetbaar en concreet: hoeveel nieuwe leads wil je aantrekken en binnen welke tijdspanne? Hoeveel volgers wil je verzamelen? Maak je doel zo concreet mogelijk.
  2. Evalueer je communicatie en stel bij: is je communicatie opgestart? Evalueer die dan. Loopt de leadgeneratie goed? Win je meer volgers? Zo niet, stel je communicatiecampagne dan bij met een andere tekst, een krachtigere landingspagina of zet een ander communicatiekanaal in.

Onderbouwd

Communiceren in het wilde weg is not done. Creatieve en doelgerichte communicatie moet je onderbouwen. Dat doe je zo:

  1. Analyseer de markt: wat doet de concurrentie? Wat zijn de huidige trends? Verdiep je ook eens in je huidige communicatie. Wat werkt en wat niet? Op basis daarvan kan je aan de slag.
  2. Geef je doelgroep een gezicht: ken jij je doelgroep écht? Met buyer persona’s deel je je doelgroep op in concrete categorieën. Zo kan je je communicatie vooraf afstemmen op je persona’s.

Zelf creatief, doelgericht en onderbouwd communiceren? Kingfisher marketing helpt je op weg.

Marketingcommunicatiebureau Kingfisher marketing realiseert de doelstellingen van klanten, met een onderbouwde strategie, sterke content, uitgebalanceerde online aanpak en krachtig grafisch ontwerp.

The post Jouw communicatie: creatief, doelgericht én onderbouwd appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/jouw-communicatie-creatief-doelgericht-en-onderbouwd/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/10/Kingfisher_Afbeelding-400x225.jpgKingfisher marketing
Trek nieuwe medewerkers aan met employer branding https://www.made-in.be/limburg/trek-nieuwe-medewerkers-aan-met-employer-branding/ https://www.made-in.be/limburg/trek-nieuwe-medewerkers-aan-met-employer-branding/#respond Sun, 05 Sep 2021 10:30:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=280386 De juiste medewerkers aantrekken? Niet simpel. Maar met employer branding heb je automatisch een stapje voor. Kingfisher marketing helpt je op weg.

The post Trek nieuwe medewerkers aan met employer branding appeared first on Made in.

]]>

Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Die lege vacatures invullen, is niet altijd eenvoudig. Hoe trek je de juiste medewerkers aan die ook nog eens de perfecte match vormen met jouw organisatie? Met krachtige employer branding!

Employer branding omvat alles wat je doet om jouw bedrijf aantrekkelijk te maken voor (toekomstige) medewerkers. Doe je dat goed? Dan moet je niet actief rekruteren, maar komen de sollicitanten naar jou toe!

Sterk merkverhaal

Wist je dat 75% van de kandidaten jouw bedrijf online opzoekt voordat ze solliciteren? Jouw merk of bedrijf moet er dus positief uitspringen. Dat doe je door een sterk merkverhaal te creëren. Waar staat jouw bedrijf voor en welke waarden wil je uitdragen? Een sterk merkverhaal gaat hand in hand met een duidelijke en consistente bedrijfsidentiteit. Jouw logo en huisstijl moeten herkenbaar zijn. Zo blijf je hangen in de het hoofd van de kandidaat.

Authentieke communicatie

Zorg ervoor dat je authentiek communiceert naar de buitenwereld. Toon waar jij als bedrijf voor staat en laat zien wat jouw waarden zijn. Zo creëer je een natuurlijke filter voor sollicitanten. Voeg een persoonlijke toets toe aan je communicatie: een ludieke post over het leven op kantoor moet zeker kunnen. Algemeen geldt: doe wat je belooft. Geloofwaardigheid en authenticiteit zijn moeilijk te verwerven en gemakkelijk te verliezen.

Out of the box

Een vacature is het bekendste communicatiemiddel om nieuwe medewerkers aan te werven. Hoe je opvalt in de zee van vacatures? Denk eens out of the box. Wat dacht je van een fotoreportage over hoe een dag in jouw bedrijf eruit ziet? Verwerk je vacature in een leuke video of kies voor opvallende copy. Durf buiten de lijntjes te kleuren.

Tevreden medewerkers

Nieuw talent aantrekken, begint bij je huidige medewerkers. Tevreden medewerkers zijn de beste ambassadeurs voor jouw bedrijf. Niets authentieker dan collega’s die vertellen over de goede werksfeer tegen vrienden, kennissen én (potentiële) kandidaten. Zet in op een goede bedrijfscultuur en werk daarna je employer branding verder uit.

Nog een tip om af te sluiten: Breng alle contactmomenten voor (toekomstige) medewerkers met jouw bedrijf in kaart. Zo werk je actief aan de tevredenheid van je huidige en toekomstige medewerkers.

Aan de slag met employer branding om nieuwe medewerkers aan te trekken? Kingfisher marketing helpt je op weg.

Marketingcommunicatiebureau Kingfisher marketing realiseert de doelstellingen van klanten, met een onderbouwde strategie, sterke content, uitgebalanceerde online aanpak en krachtig grafisch ontwerp.

The post Trek nieuwe medewerkers aan met employer branding appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/trek-nieuwe-medewerkers-aan-met-employer-branding/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/Kingfisher_Afbeelding-400x225.jpgKingfisher marketing
Beken kleur met een sterk merkverhaal https://www.made-in.be/limburg/beken-kleur-met-een-sterk-merkverhaal/ https://www.made-in.be/limburg/beken-kleur-met-een-sterk-merkverhaal/#respond Sun, 16 May 2021 12:40:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=238496 Een goed merkverhaal zorgt voor een positieve merkuitstraling, maar aan welke voorwaarden moet zo’n brand story voldoen? De tips van Kingfisher marketing helpen je op weg.

The post Beken kleur met een sterk merkverhaal appeared first on Made in.

]]>

De emotionele klik met een bedrijf, product of dienst is enorm belangrijk. Wist je dat emotioneel betrokken klanten jouw product of service drie keer sneller aanraden? Ze stappen bovendien 44% minder snel over naar een concurrent. Hoe je die betrokkenheid creëert? Met een sterk merkverhaal!

Een goed merkverhaal (of brand story) zorgt voor een positieve merkuitstraling. Het verhaal dat je merk uitstraalt, bepaalt het vertrouwen van je klanten.

Hoe begin je eraan?

Bepaal jouw belangrijkste kernwaarden en de boodschap die je wil overdragen. Benadruk de waarden waarmee je wil dat klanten zich identificeren. Ben je een familiebedrijf dat heel betrokken is? Vernoem dat dan zeker in jouw merkverhaal. Vraag ook aan je medewerkers hoe zij denken over je bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf uniek volgens hen? Vervolgens ga je aan de slag met de antwoorden.

Het vertellen van verhalen is dé ideale manier om betekenis te geven. Dankzij een bedrijfsverhaal leren klanten je bedrijf beter kennen én begrijpen. Ook jouw medewerkers zijn meer emotioneel betrokken dankzij het merkverhaal, wat jouw interne communicatie alleen maar ten goede komt.

Vier verhaalvoorwaarden

Klaar om ermee te beginnen? Aan deze voorwaarden moet jouw merkverhaal voldoen:

1. Herkenbaarheid
Jouw merkverhaal moet herkenbaar zijn, voor klanten én medewerkers. Kies voor waarden waar mensen zich mee kunnen identificeren.

2. Consistentie
Gebruik je merkverhaal consistent in woord én beeld. Van websiteteksten tot sociale mediaberichten: zorg ervoor dat je verhaal terugkomt in je communicatie. Focus je in jouw brand story op de persoonlijke aanpak van je bedrijf en de gezellige werksfeer? Gebruik dan beelden van jouw opgewekte medewerkers of van een warm klantencontact.

3. Onderscheidend
Zorg ervoor dat je je onderscheidt van de concurrentie. Een algemeen merkverhaal over een goed product biedt geen meerwaarde. Ga op zoek naar wat jouw bedrijf uniek maakt. Is het de extra service die je (gratis) levert? Of is jouw employer branding juist heel vernieuwend? Deel die dingen met de wereld.

4. Authenticiteit
Last but not least, creëer een authentiek verhaal. Wat je schrijft, moet je ook waarmaken natuurlijk. Blijf dichtbij jezelf en maak geen loze beloftes. Authenticity is key.

Een sterk merkverhaal schrijven voor je bedrijf, product of dienst? Kingfisher marketing helpt je graag!

Marketingcommunicatiebureau Kingfisher marketing realiseert de doelstellingen van klanten, met een onderbouwde strategie, sterke content, uitgebalanceerde online aanpak en krachtig grafisch ontwerp.

The post Beken kleur met een sterk merkverhaal appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/beken-kleur-met-een-sterk-merkverhaal/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/05/Kingfisher_Afbeelding-400x225.pngKingfisher marketing
De website: het kloppend hart van je communicatie https://www.made-in.be/limburg/de-website-het-kloppend-hart-van-je-communicatie/ https://www.made-in.be/limburg/de-website-het-kloppend-hart-van-je-communicatie/#respond Sun, 07 Mar 2021 10:27:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=208269 Het moederschip van jouw bedrijfscommunicatie? Dat is je website. En die kan je maar beter zo goed mogelijk gebruiken, weet Kingfisher marketing.

The post De website: het kloppend hart van je communicatie appeared first on Made in.

]]>

De online uitvalsbasis van jouw bedrijf? De website. Wist je dat 97% van de mensen wordt beïnvloed door jouw website bij de aankoop van een product of dienst? Laadt de webpagina te traag? Dan haakt 47% al af. Een goedwerkende website is dus cruciaal voor jouw organisatie en dit is waarom:

De website is het moederschip van jouw bedrijfscommunicatie. Alles staat gecentraliseerd op één locatie. Zo leiden je marketing- en communicatieacties bijvoorbeeld naar dat moederschip via een aantrekkelijke landingspagina op de website. Een interessante blog delen op sociale media? De link verwijst je door naar de website. Het is dus de stevigste kapstok om al je marketing- en communicatieactiviteiten aan op te hangen.

Bovendien scoor je hoger in Google dankzij je website. Hoe meer interessante en kwalitatieve content Google op je website vindt, hoe hoger Google je zal ranken. Een geoptimaliseerde website is een cadeau op vlak van SEO.

Zichtbaarheid

Een website zorgt, letterlijk en figuurlijk, voor meer zichtbaarheid en geloofwaardigheid. Wanneer je online gemakkelijk vindbaar bent, trek je sneller potentiële klanten aan en genereer je meer verkopen.

Toch heeft 13,4% van de Belgische bedrijven nog geen eigen website. Vreemd, stel je maar eens voor dat je enkel vindbaar bent op Facebook. Offertes afhandelen via Messenger komt niet heel professioneel over.

Ken je klant

Bovendien kan je het surfgedrag van jouw klant gemakkelijk bijhouden op je website. Welke pagina’s bezoekt hij? Haakt hij af bij de registratiepagina? Klikt hij op jouw nieuwste e-book? Met die informatie kan jij je diensten, content of websitebeleving aanpassen op maat van de klant. Je trackt wie je pagina bezoekt en waarop bezoekers klikken. Zo kan je anticiperen en die hot leads omzetten in nieuwe klanten.

Valkuilen

Het ‘hebben van een website’ alleen is niet genoeg. De site moet ook gebruiksvriendelijk én overzichtelijk zijn. (Potentiële) klanten knappen af op:

  1. Lelijk design:
    De website moet in lijn liggen met je huisstijl. Less is more en bewaar het overzicht. Ga voor mooie sprekende beelden en duidelijke call-to-actions.
  2. Trage laadtijd:
    1 extra seconde laadtijd is gelijk aan 7% minder conversie. Een snelle website is dus een must.
  3. Slechte optimalisatie:
    Zorg ervoor dat je website ‘mobile responsive’ is en dus mooi op een smartphone wordt weergegeven. 28% van de Belgen bezoekt jouw bedrijf namelijk via zijn of haar smartphone.

Hulp nodig bij het bouwen of optimaliseren van jouw website? Kingfisher marketing helpt je graag!

Marketingcommunicatiebureau Kingfisher marketing realiseert de doelstellingen van klanten, met een onderbouwde strategie, sterke content, uitgebalanceerde online aanpak en krachtig grafisch ontwerp.

The post De website: het kloppend hart van je communicatie appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/de-website-het-kloppend-hart-van-je-communicatie/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/03/Kingfisher_Afbeelding-400x225.pngKingfisher marketing
Marketing automatisering: meer tijd voor je core business https://www.made-in.be/limburg/marketing-automatisering-meer-tijd-voor-je-core-business/ https://www.made-in.be/limburg/marketing-automatisering-meer-tijd-voor-je-core-business/#respond Sun, 24 Jan 2021 10:11:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=189000 Je marketingafdeling meer ademruimte geven voor doordachtere marketingacties? Automatisering is daarin de sleutel, weet @kingfishermarketing.

The post Marketing automatisering: meer tijd voor je core business appeared first on Made in.

]]>

Tijd winnen en efficiënter werken, dat staat op het verlanglijstje van iedere ondernemer. Kingfisher marketing tipt daarom een goed voornemen voor 2021: meer inzetten op automatisering. “Koop de tijd uit en beperk je manuele handelingen tot de essentie. Resultaat? Jij of je marketingafdeling krijgt meer ademruimte voor doordachtere marketingacties”, klinkt het. Naast het kortetermijneffect is automatisering ook een goede investering op lange termijn. De voordelen van automatisering op een rijtje:

Time is money

Zelf offertes opvolgen of handmatig e-mailadressen invoeren voor een mailing, het is vaak een langdradig proces. Dit kan veel sneller dankzij automatisering.

Herken razendsnel nieuwe leads, breng je verkoopproces in kaart of hou je klantencontacten centraal bij. Het levert niet alleen veel minder kopzorgen op, maar vooral meer tijd om je bezig te houden met andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan de aanwerving van een nieuwe collega of de lancering van een nieuwe marketingstrategie. Bijkomend voordeel: je bespaart ook nog eens op marketing- en saleskosten.

“Of je nu slaapt, verlof hebt of in meeting bent, jouw processen lopen gewoon door. Automatisering is een 24/7 gegeven. Klanten blijven geïnformeerd en afspraken verschijnen automatisch in je agenda, ook als je even niet bereikbaar bent. Kortom, je mist geen enkele potentiële klant!”

Bovendien speel je met automatisering korter op de bal en kan je gerichtere marketing- en salesacties uitvoeren. ‘Efficiency is key’, zeggen ze wel eens. In het bedrijfsleven is dat een waarheid als een koe.

Langdurig groeien

In het automatiseren van je bedrijfsprocessen kan wel wat tijd (en geld) kruipen. Toch is het de moeite waard om door te zetten. Op lange termijn verdien je die investering dubbel en dik terug.

“Denk maar aan het verbeteren van je klantenloyaliteit. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het automatisch sturen van gepersonaliseerde verjaardags- of bedankmails naar je klanten. Een kleine moeite met een grote impact! Je klanten voelen zich gewaardeerd en blijven bij jou. Het behouden van je huidige klanten op lange termijn is immers net zo belangrijk als het genereren van nieuwe klanten. Kortom: automatisering creëert heel wat groeipotentieel voor je klantenbestand en je bedrijf!”

De beste investering voor elk bedrijf

Wil je jouw organisatie graag laten groeien? Overweeg dan automatisering! De doordachte en vakkundige invulling van de sterke software zal niet enkel je werkleven vergemakkelijken, het zal ook jouw organisatie naar een volgend level tillen! Kingfisher marketing kan je daarbij helpen.

Marketingcommunicatiebureau Kingfisher marketing realiseert de doelstellingen van klanten, met een onderbouwde strategie, sterke content, uitgebalanceerde online aanpak en krachtig grafisch ontwerp.

The post Marketing automatisering: meer tijd voor je core business appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/marketing-automatisering-meer-tijd-voor-je-core-business/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/01/MIL_2021_contentdossier_1_hoofdbanner_759x500-400x225.jpgKingfisher marketing
Kingfisher marketing laat automatisering voor jou werken https://www.made-in.be/limburg/kingfisher-marketing-laat-automatisering-voor-jou-werken/ https://www.made-in.be/limburg/kingfisher-marketing-laat-automatisering-voor-jou-werken/#respond Sun, 15 Nov 2020 09:26:27 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=162501 The post Kingfisher marketing laat automatisering voor jou werken appeared first on Made in.

]]>

Vandaag staat je onderneming op hét kruispunt dat bepaalt of je klaar bent voor de toekomst. “Digitalisatie van communicatie- en salesprocessen zijn essentieel”, vertelt Olivier, marketing automation specialist bij Kingfisher marketing. “Nog geen 15 jaar geleden zag niet elke ondernemer het nut van online aanwezigheid in. De huidige tijden hebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat wie tegenwoordig geen gebruiksvriendelijke website heeft of online niet communiceert, een enorm concurrentieel nadeel heeft. Marketing automation moet je op hetzelfde niveau zien.”

Wat is automatisering?

Een automatisering is een reeks gebeurtenissen die je opzet om je bedrijfsprocessen te helpen uitvoeren. Je kan automatisering vergelijken met een lopende band in een fabriek. Daar kan je zoveel werkplekken toevoegen als je wil. Op die verschillende werkplekken vinden gebeurtenissen of acties plaats.

Wanneer je een automatisering activeert, zet je in wezen de stations aan en activeer je de lopende band die contacten van actie naar actie verplaatst totdat ze het einde van de reeks bereiken. Een actieve automatisering draait continu totdat je die inactief maakt of verwijdert.

Enkele herkenbare voorbeelden

  • Als iemand je online contacteert, zet je dan manueel zijn/haar gegevens in een Excel-file of een ander programma?
  • Als je een mail wilt sturen met je gerealiseerde projecten, stuur je die dan naar iedereen, ongeacht of ze geïnteresseerd zijn?
  • Is marketing en sales niet altijd goed op elkaar afgestemd? Weten ze perfect van elkaar waar ze mee bezig zijn?
  • Zet je afspraken en to do’s (opmaken offertes + reminders sturen) nog in een agenda?

Bovenstaande is verleden tijd dankzij automatisering.

“Ook Kingfisher marketing zet in op automatisering”, vertelt Tamara, bezieler van Kingfisher marketing. “Zo identificeren we de bezoekers op onze website en contacteren we ze aan de hand van hun interesses. We hebben een e-mailcampagne lopen waarbij we onze contacten vragen om bepaalde acties te ondernemen. Vroeger waren dat 21 manuele handelingen. Dankzij automatisering hebben we dat herleidt tot slechts 2!”

Automatiseren, waarom niet?

  • Veel minder manuele handelingen
  • Tijdswinst
  • Veel minder kopzorgen, het systeem denkt voor jou!
  • Betere afstemming marketing/sales
  • De prospect/lead/klant krijgt alleen info waarin hij/zij interesse heeft getoond
  • 24/7 actief: dankzij automatisering blijft alles vlot lopen, ook als je in een meeting zit

De beste investering voor elk bedrijf

Wil je jouw organisatie graag laten groeien? Overweeg dan automatisering! De doordachte en vakkundige invulling van de sterke software zal niet enkel je werkleven vergemakkelijken, het zal ook jouw organisatie naar een volgend level tillen! Kingfisher marketing kan je daarbij helpen.

The post Kingfisher marketing laat automatisering voor jou werken appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/kingfisher-marketing-laat-automatisering-voor-jou-werken/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2020/11/Kingfisher_Afbeelding-400x225.jpgKingfisher marketing
Kingfisher neemt binnenweg: bezoeker wordt klant https://www.made-in.be/limburg/kingfisher-neemt-binnenweg-bezoeker-wordt-klant/ https://www.made-in.be/limburg/kingfisher-neemt-binnenweg-bezoeker-wordt-klant/#respond Fri, 23 Oct 2020 12:14:31 +0000 https://www.made-in.be/?p=160347 Marketingbureau lanceert nieuwe tool.

The post Kingfisher neemt binnenweg: bezoeker wordt klant appeared first on Made in.

]]>

Marketingbureau Kingfisher (Genk) heeft een methode ontwikkeld om bezoekers van websites of mobiele applicaties haast automatisch binnen te loodsen als potentiële klant. “Door je sales- en marketingkanalen te automatiseren, kan je snel en kostenefficiënt nieuwe leads genereren”, stelt Tamara Bergmans van Kingfisher vast.

Het proces begint bij een automatisering van de interactie met contacten zoals bezoekers van websites, Facebookpagina’s en LinkedIn-profielen. Ook ontvangers van e-mailings worden automatisch opgevolgd en benaderd. Op basis van hun specifiek profiel krijgen ze een aanvraag om hun gegevens te vervolledigen of wordt extra informatie bezorgd over de diensten en producten waar zij interesse voor hebben. “Ze krijgen een relevante boodschap zonder dat er manuele handelingen mee gemoeid zijn”, aldus Tamara Bergmans. “Met de feedback worden vervolgens andere bedrijfsprocessen in gang gezet. Marketing en sales vertrekken vanuit een totaal ander perspectief.”

Kingfisher vergelijkt deze automatisering met de lopende band in een fabriek. “Er is een stroom aan zeer gerichte informatie die voorbijkomt, waar elk werkstation, zeg maar iedere afdeling in het bedrijf, concreet actie mee kan ondernemen. Terwijl de band permanent blijft rollen, kan er CRM (Customer Relationship Management) worden toegepast. Ook dit kan trouwens sterk geautomatiseerd worden.”

Kingfisher heeft deze tool en het vervolgproces eerst op de eigen werking uitgeprobeerd. “Met een fantastisch resultaat”, aldus de zaakvoerder. “Waar we voor een campagne vroeger 21 manuele handelingen moesten uitvoeren, hebben we dit kunnen herleiden tot 2. Dit brengt veel tijdswinst en minder kopzorgen met zich mee…”

The post Kingfisher neemt binnenweg: bezoeker wordt klant appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/kingfisher-neemt-binnenweg-bezoeker-wordt-klant/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/limburg/2020/09/Kingfisher_Afbeelding-2-400x225.jpgKingfisher marketing