Itzu - Made in https://www.made-in.be Mon, 11 Apr 2022 18:16:57 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 Zelfs vijver van jobstudenten is kurkdroog https://www.made-in.be/limburg/zelfs-vijver-van-jobstudenten-is-kurkdroog/ https://www.made-in.be/limburg/zelfs-vijver-van-jobstudenten-is-kurkdroog/#respond Mon, 11 Apr 2022 18:16:52 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367141 Bedrijven gaan op creatieve manier op zoek naar jongeren:

The post Zelfs vijver van jobstudenten is kurkdroog appeared first on Made in.

]]>

Een feestje met DJ-sets, volle schotels met hapjes en niet alleen alcoholvrije drankjes: daarmee wil hr-dienstengroep Itzu op 28 en 29 april studenten overhalen om bij hen één van de honderden openstaande vacatures voor jobstudenten in te vullen. “In tegenstelling tot vroeger moeten de bedrijven achter de jongeren aangaan om de vakantiejobs ingevuld te krijgen”, zegt Kristien Moelans van Itzu in Hasselt.

Eind april lanceert Itzu de Student Week, een event waarop studenten niet alleen een feestje kunnen bouwen, maar tegelijkertijd ook kunnen solliciteren voor één van honderden studentenjobs in verschillende sectoren en regio’s. “Waar vroeger vooral de studenten op zoek moesten gaan naar een studentenjob, zijn het nu echter de bedrijven die studenten proberen te overtuigen om te kiezen voor hun vacatures”, weet Kristien Moelans van Itzu. “Studenten zijn dan ook zeer gegeerd wild op de arbeidsmarkt.”

Als hr-dienstverlener wil Itzu zijn klanten helpen om de geknipte jongeren te strikken. “Vorig jaar tijdens de coronaperiode organiseerden we een online jobfestival, maar nu we opnieuw fysiek mogen samenkomen, trekken we op een creatieve manier de aandacht om studenten te koppelen met de vacatures.”

Concreet zet het Limburgse bedrijf op 28 en 29 april een heus festival op in de grootste Belgische studentensteden, waaronder Hasselt. “Onder het genot van de nodige decibels, hapjes en drankjes, stellen we de jobs voor. En zelfs als het niet tot een studentenjob leidt, kunnen wij ons als partner alvast profileren om hen bij het afstuderen bij te staan in het vinden van de geknipte werkgever.”

The post Zelfs vijver van jobstudenten is kurkdroog appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/zelfs-vijver-van-jobstudenten-is-kurkdroog/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/itzu-facebook-omslag-400x225.pngItzu
Itzu lanceert nationaal hr-congres in Boom: “De wereld van onze professionals staat op z’n kop” https://www.made-in.be/antwerpen/itzu-lanceert-nationaal-hr-congres-in-boom-de-wereld-van-onze-professionals-staat-op-zn-kop/ https://www.made-in.be/antwerpen/itzu-lanceert-nationaal-hr-congres-in-boom-de-wereld-van-onze-professionals-staat-op-zn-kop/#respond Wed, 06 Apr 2022 15:15:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=367532 Het hr-congres vindt plaats op donderdag 2 juni 2022 in Den Oven in Boom, onder het waakzame oog van moderator Wim De Vilder.

The post Itzu lanceert nationaal hr-congres in Boom: “De wereld van onze professionals staat op z’n kop” appeared first on Made in.

]]>

BOOM – Op 2 juni organiseert Itzu het nationale hr-congres Growing Together in Boom. “Organisaties die in hr investeren, maken meer kans op groei. Maar heel wat bedrijven hebben moeite om theorie in de praktijk om te zetten”, zegt marketing manager Kristien Moelans.

Hr-professionals krijgen tegenwoordig heel wat uitdagingen op hun bord. Organisaties veranderen niet alleen intern, maar volgen ook de maatschappelijke evoluties. Kristien Moelans legt uit: “Terwijl heel wat hr-afdelingen nog aan de work-life balance van hun medewerkers schaven, zijn we bijvoorbeeld al geëvolueerd naar een work-life integration, waarbij werk en privé volledig samensmelten. Dat vergt heel wat begeleiding.”

“Daarnaast is het hoog tijd om inclusieve werkvloeren te realiseren. Zo voorkom je niet alleen op een actieve manier discriminatie, je verbreedt ook jouw vizier voor nieuwe medewerkers. Uitdagingen als deze komen nog bovenop de moeilijkheid om de juiste talenten te vinden en hen voor een lange tijd aan je bedrijf te binden.”

Kruim van de HR

Volgens Itzu worstelen heel wat bedrijven met deze nieuwe maatschappelijke context. Daarom brengt de hr-dienstverlener professionals samen tijdens Growing Together. Het hr-congres vindt plaats op donderdag 2 juni 2022 in Den Oven in Boom, onder het waakzame oog van moderator Wim De Vilder.

“Tijdens Growing Together motiveren we hr-professionals om hun eerste stappen te zetten op een duurzaam groeipad”, besluit Moelans. “Daarvoor laten we inspirerende sprekers aan het woord en zetten we interessante panelgesprekken op poten. We zijn erin geslaagd om het kruim van de hr-wereld te strikken: experten van AZ Monica, TUI, KRC Genk, Itzu Training, Saint Gobain en KBC zullen hun cases, ervaringen en tips delen.”

 

The post Itzu lanceert nationaal hr-congres in Boom: “De wereld van onze professionals staat op z’n kop” appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/itzu-lanceert-nationaal-hr-congres-in-boom-de-wereld-van-onze-professionals-staat-op-zn-kop/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/02/itzu-3-400x225.jpgItzu
SDG-pionier ITZU inspireert op Sustainability Day https://www.made-in.be/kempen/sdg-pionier-itzu-inspireert-op-sustainability-day/ https://www.made-in.be/kempen/sdg-pionier-itzu-inspireert-op-sustainability-day/#respond Sun, 20 Mar 2022 11:01:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=357983 Donderdag 21 april houdt ITZU haar eerste Sustainability Day. In de Cegeka arena van KRC Genk komt het kruim van de Belgische bedrijfswereld ervaringen rond duurzaam ondernemen delen.

The post SDG-pionier ITZU inspireert op Sustainability Day appeared first on Made in.

]]>

Grensverleggende ingrepen van ondernemingen zorgen ervoor dat we met z’n allen vooruitgaan. Terwijl de duurzame ambities overal in de maatschappij lijken aan te zwellen, spruiten belangrijke veranderingen zelden voort uit individuele acties. Bedrijven zullen het verschil moeten maken. Intussen dringt het bij heel wat ondernemers door dat we als samenleving een kantelpunt bereiken. Sommigen reageren daarop met innovatie, anderen zien vooral vraagtekens. Om die laatsten te inspireren, organiseert HR- en facility-totaalpartner ITZU op 21 april 2022 de eerste Sustainability Day in de Cegeka Arena van KRC Genk.

“Duurzaam ondernemen is lang niet de enige uitdaging waar bedrijven dagelijks mee worstelen”, weet marketing director van ITZU, Kristien Moelans. “Het zou bovendien weinig efficiënt zijn om iedereen op eigen houtje het wiel te laten heruitvinden. Veel grote bedrijven zetten vandaag al flinke stappen op het vlak van duurzaamheid. Voor kleinere spelers is het dan logischer om in hun voetsporen te treden. Door te luisteren naar de best practices van ondernemingen die nu al grote stenen verleggen, kunnen zij met hun eigen kiezeltjes aan de slag.”

Of je als bedrijf nu plannen maakt om klimaatneutraal te zijn tegen 2040, vernieuwende technologieën ontwikkelt of samenwerkt met duurzame partners … De sleutel tot succes zit volgens Kristien Moelans in kennisdeling: “Enkel door elkaar vooruit te duwen, kunnen we samen groeien in het duurzaamheidsverhaal. Met ITZU treden we bijvoorbeeld buiten onze bedrijfsmuren met de kennis die we opdoen aan de hand van interne duurzaamheidsacties. We willen zoveel mogelijk organisaties mee op de kar trekken.”

Ronkende namen

En daarin staat ITZU niet alleen. Voor de eerste editie van de Sustainability Day tonen heel wat kleppers zich bereid om duurzaam ondernemen nog meer op de kaart te zetten in ons land.

“Op 21 april 2022 ontvangen we in de Cegeka Arena, het stadion van KRC Genk, experten van gerenommeerde bedrijven zoals Microsoft, Deloitte, Volvo Cars, Cegeka, Colruyt Group, Pukkelpop. Onder begeleiding van moderator Michaël Van Droogenbroeck delen zij hun motiverende cases. Zo hopen we heel wat bedrijven te overtuigen om de duurzaamheidsuitdaging voor het eerst aan te gaan of hun bestaande inspanningen verder uit te breiden.”

Ben jij ook klaar om impact te maken? Maak kans op een toegangsticket voor de Sustainability Day door te mailen naar [email protected].

ITZU is een volledig ontzorgende, strategische sustainable partner in HR en Facility voor zowel particulieren als bedrijven. De ITZU-groep staat als talentexpert dicht bij haar klanten en medewerkers, op elk moment in de loopbaan en het privéleven. ‘It’s you we care about’.

The post SDG-pionier ITZU inspireert op Sustainability Day appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/kempen/sdg-pionier-itzu-inspireert-op-sustainability-day/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/ITZU_Afbeelding-400x225.jpgItzu
Hoogmis van duurzaamheid in Cegeka Arena https://www.made-in.be/limburg/hoogmis-van-duurzaamheid-in-cegeka-arena/ https://www.made-in.be/limburg/hoogmis-van-duurzaamheid-in-cegeka-arena/#respond Mon, 14 Feb 2022 20:20:11 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=344567 Wij geven 10 tickets weg voor top-congres in Genk!

The post Hoogmis van duurzaamheid in Cegeka Arena appeared first on Made in.

]]>

Op 21 april zakken alle bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen af naar de Cegeka Arena in Genk voor de Sustainability Day. Ze zullen er experten van gerenommeerde bedrijven als Microsoft, Deloitte, Volvo, Colruyt Group en Pukkelpop horen vertellen over hun ervaring rond duurzaamheid. “Het doel van dit congres is vooral om andere bedrijven te motiveren om hun eerste duurzame stappen te zetten of bestaande inspanningen op te schalen”, zegt Kristien Moelans van het organiserende Itzu, die tevens zwaait met 10 toegangstickets voor onze lezers!

Het is van het bezoek van Cercle Brugge geleden dat groen nog dominant was in de Cegeka Arena van KRC Genk. Op 21 april is dat opnieuw het geval als het kruim van de Belgische bedrijfswereld zijn ervaringen deelt inzake duurzaam ondernemen. Het Limburgse facilitair- en HR-dienstenbedrijf Itzu wil met de organisatie van deze Sustainability Day de schouders zetten onder de verdere verspreiding van het groene gedachtengoed en andere bedrijven inspireren om de kaart van duurzame ontwikkeling te trekken.

“Als bedrijf sta je midden in de maatschappij en moet je je verantwoordelijkheid hierin opnemen”, vindt Kristien Moelans, marketingmanager van Itzu. “We zijn zelf niet aan ons proefstuk toe als het op maatschappelijk verantwoord ondernemen aankomt. De voorbije 3 jaar werkten we rond de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en mochten daarom het certificaat van SDG Pioneer in ontvangst nemen. We vinden nu dat we met al die verzamelde kennis iets willen doen naar andere bedrijven, en hebben daarom dit congres op poten gezet. Heelt wat gerenommeerde bedrijven als Microsoft, Deloitte, Volvo, Colruyt en Pukkelpop hebben hun medewerking toegezegd. Ze worden door moderator Michaël Van Droogenbroeck aan de tand gevoeld en zullen hun ervaring met duurzaamheid delen met het publiek. Het uiteindelijk doel is andere bedrijven te motiveren om zelf de handen uit de mouwen te steken en hun inspanningen op vlak van duurzaamheid te vergroten.”

De Itzu Sustainability Day is exclusief voor genodigden, maar… Made in Limburg mag 10 toegangstickets weggeven! Je maakt kans door een eenvoudig mailtje te sturen naar [email protected]. Good luck!

The post Hoogmis van duurzaamheid in Cegeka Arena appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/hoogmis-van-duurzaamheid-in-cegeka-arena/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/02/itzu-3-400x225.jpgItzu
Partner in de kijker: ITZU https://www.made-in.be/antwerpen/partner-in-de-kijker-itzu/ https://www.made-in.be/antwerpen/partner-in-de-kijker-itzu/#respond Thu, 27 Jan 2022 08:32:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=339831 “Als bedrijven je doelgroep zijn, dan is Made in één van de meest performante platformen”, weet marketing manager van ITZU Kristien Moelans.

The post Partner in de kijker: ITZU appeared first on Made in.

]]>

ITZU heeft de weg naar Made in al langer gevonden, maar sinds vorig jaar is de groep structurele partner van Made in Antwerpen. Al steekt ITZU ook de kop op in andere regio’s en net dat is één van de grootste troeven, klinkt het. “Als bedrijven je doelgroep zijn, dan is dit één van de meest performante platformen”, weet marketing manager Kristien Moelans.

Kan je kort omschrijven wat ITZU doet?

“Particulieren en bedrijven vinden in ons een volledig ontzorgende, strategische sustainable partner in HR en Facility. Als talentexpert staan we dicht bij onze klanten en medewerkers, en dat op elk moment in hun loopbaan en privéleven. Dat gebeurt via Itzu Jobs, Itzu Select, Itzu Career, Itzu project sourcing, Itzu Training, Itzu Technics, Itzu Cleaning, Itzu Home en Itzu Facility. Onder het motto It’s you we care about inspireren en verrassen we ook graag door kennis te delen en zelf het goede voorbeeld te geven op het vlak van (duurzaam) ondernemen.”

Waarom kiezen jullie voor Made in?

“Omdat daar een deel van ons doelpubliek zit. We focussen ons in eerste instantie vooral op mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job, of een nieuwe stap in hun carrière willen zetten. Rekruteringscommunicatie en employer branding staan dan ook centraal in onze marketing- en communicatie.

Anderzijds willen we natuurlijk ook bedrijven en organisaties bereiken. En dan is Made in toch wel het platform waar zaakvoerders en beslissingsnemers binnen HR en facility heel actief zijn, net als de professionals die een carrièreswitch willen maken. Het is bij velen het eerste wat ze ’s morgens lezen. Als je bij in die berichtgeving kan staan, betekent dat dus een grote meerwaarde.”

Op welke manier bereikt ITZU de bedrijven als doelgroep?

“We profileren ons als de ideale partner om HR-vraagstukken op te lossen. Dat doen we op vlak van instroom via onze uitzendactiviteiten en werving & selectie, op vlak van doorstroom via training en coaching en op vlak van uitstroom via outplacementtrajecten. De sterkte van Made in is dat je die boodschap via een contentmix kan brengen.”

“Via een mix aan mogelijkheden kan je jezelf zeer goed profileren.”

Kristien Moelans

En die mix werkt?

“Enerzijds heb je de advertising. Je logo wordt herkenbaarder en het zorgt voor extra naamsbekendheid. Anderzijds is er de content, waarbij je invulling kan geven aan je merk, wat je waarden zijn, hoe je aanpak is en op welke manier je klanten vooruit helpt. Via die mix kan je jezelf zeer goed profileren.”

Jullie zijn partner in Antwerpen. Vanwaar de keuze voor deze regio?

“Met ons hoofdkantoor in Hasselt staan we in Limburg al vrij sterk. Ook in andere provincies hebben we reeds kantoren, maar begin dit jaar openen we een nieuwe Antwerpse ITZU hub langs de Mechelsesteenweg. Op die manier willen we nog dichter bij kandidaten en klanten in Antwerpen staan. Vandaar ook de keuze voor een structureel partnership in Made in Antwerpen, om deze opening extra glans te geven.”

Maar jullie blijven ook in andere regio’s verschijnen?

“Die flexibiliteit is een enorme troef. Je zit binnen het partnership niet vast aan die ene regio. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook in Made in Kempen, Made in West-Vlaanderen of Made in Oost-Vlaanderen publiceren. Moest ook Wallonië in de toekomst mogelijk zijn, dan zien we ook daar mogelijkheden.”

The post Partner in de kijker: ITZU appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/partner-in-de-kijker-itzu/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/01/ITZU_Afbeelding-400x225.jpgItzu
ITZU opent Antwerpse hub https://www.made-in.be/antwerpen/itzu-opent-antwerpse-hub/ https://www.made-in.be/antwerpen/itzu-opent-antwerpse-hub/#respond Mon, 24 Jan 2022 17:04:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=339577 De hub moet de groeiambities van de HR- en facilitaire dienstengroep ondersteunen.

The post ITZU opent Antwerpse hub appeared first on Made in.

]]>

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep met Limburgse roots nog meer verankerd zijn in regio Antwerpen en dichter bij kandidaten en klanten zijn. In eerste instantie wordt het kantoor een uitvalsbasis van de instroombedrijven binnen de ITZU groep.

“Met ITZU zijn we ondertussen uitgegroeid tot een nationale speler op het vlak van Human Resources en Cleaning & Facility Services”, zegt ceo Koen Janssen. “De voorbije jaren hebben we sterk getimmerd aan de uitbreiding van ons kantorennetwerk in gans België. Ook in Antwerpen, in de Bresstraat, hebben we al jaren een kantoor met Itzu Jobs. Zij verhuizen nu dus naar de Mechelsesteenweg.”

Ook wervings- en selectiekantoor Itzu Select nemen hun intrek in dit nieuwe kantoor, net als HR project sourcing. “Dankzij deze sterkere verankering in de metropool kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en worden we nog aantrekkelijker voor kandidaten om te solliciteren voor een van onze jobs”, vertelt Toby Wauters, coo van Itzu Jobs & Itzu Select.

Grote ambities

De ITZU groep koestert grote ambities voor Antwerpen. “Op dit moment zullen er zo’n 15 collega’s hun intrek nemen in het nieuwe kantoor. Binnen twee jaar willen we ons team in onze Antwerpse hub uitgebouwd hebben tot een 40-tal en onze verschillende niches zoals office, maritiem, logistiek, horeca, customer contact, … nog verder uitbouwen en professionaliseren“, aldus Wauters.

De opening van de nieuwe ITZU hub in Antwerpen staat gepland voor medio februari.

The post ITZU opent Antwerpse hub appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/itzu-opent-antwerpse-hub/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/01/ItzuHub-400x225.jpgItzu
Opleiden is het nieuwe rekruteren https://www.made-in.be/west-vlaanderen/opleiden-is-het-nieuwe-rekruteren-5/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/opleiden-is-het-nieuwe-rekruteren-5/#respond Sun, 23 Jan 2022 08:20:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=336985 “Wie creatief rekruteert, houdt coaching en training in het achterhoofd”, weet ITZU.

The post Opleiden is het nieuwe rekruteren appeared first on Made in.

]]>

Rekrutering is er de afgelopen jaren niet gemakkelijker op geworden. De stormloop op je vacatures blijft meestal uit, en de kwaliteit van de respons scoort onder je verwachtingen. Zijn er gewoon onvoldoende geschikte kandidaten? Of ligt de reden van die moeizame aanwervingen bij de aanpak van je talentenjacht? De ervaring van HR-totaalpartner ITZU leert dat het rekruteringsproces bij de meeste bedrijven inderdaad best een metamorfose ondergaat.

“Bij Itzu Jobs geloven we sterk in de talenten van mensen”, zegt Toby Wauters, coo van Itzu Jobs. “Onze medewerkers – of ‘talentspotters’ – ontwikkelden daar een bijzonder gevoelige neus voor. Zo weten ze bijvoorbeeld dat je niet exclusief op zoek moet naar de zogenaamde witte raven, die al meteen bij de aanwerving elke nodige skill tot in de puntjes beheersen. Ze gaan eerder op zoek naar kandidaten met voldoende ontwikkelingspotentieel.”

Door hen op die manier grondig te screenen, slaagt Itzu Jobs erin om creatief te rekruteren. Zonder coaching en opleiding uit het oog te verliezen, want met de juiste begeleiding kan er heel veel uit medewerkers met een groeimarge worden gehaald.

Unieke formule voor talenten

“Dat is meteen een van de voordelen van de ITZU-groep”, pikt Guido Houben, coo van Itzu Training in. “Enerzijds vinden we talenten via Itzu Jobs en Itzu Select, anderzijds helpen we onze klanten ook met de verdere individuele coaching en training van die talenten.”

Daar is Itzu Training dan weer in gespecialiseerd: het aanwezige talent ontwikkelen op een duurzame en impactvolle manier. “Die unieke formule waarin we een optimale instroom en doorstoom combineren, karakteriseert onze aanpak als strategisch totaalpartner in HR.”

People business

“Een aanwerving stopt met andere woorden niet op de eerste werkdag van je medewerker”, gaat Toby Wauters verder. “HR is een people business. Daarbij hoort dat je investeert in de ontwikkeling van je medewerkers. Dit aan de hand van een doordachte strategie en maatwerk, afgestemd op elke medewerker.”

“Die succesvolle aanpak geldt bovendien niet alleen voor nieuwe medewerkers”, vult Guido Houben aan. “Om zoveel mogelijk talenten aan boord te houden in je organisatie, ga je ook de opleidingsnoden bij je huidige medewerkers na. Voor elke functie en elk niveau van vaardigheden en competenties bestaan er methodes om zowel individuen als teams in de gewenste richting te laten groeien.”

Ook met creatieve rekrutering starten in jouw bedrijf? De HR-experten van ITZU helpen je graag verder. 

ITZU is een volledig ontzorgende, strategische sustainable partner in HR en Facility voor zowel particulieren als bedrijven. De ITZU-groep staat als talentexpert dicht bij haar klanten en medewerkers, op elk moment in de loopbaan en het privéleven. ‘It’s you we care about.

The post Opleiden is het nieuwe rekruteren appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/opleiden-is-het-nieuwe-rekruteren-5/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/01/Itzu_Afbeelding-400x225.jpgItzu
Itzu is meest mediagenieke onderneming https://www.made-in.be/limburg/itzu-is-meest-mediagenieke-onderneming/ https://www.made-in.be/limburg/itzu-is-meest-mediagenieke-onderneming/#respond Thu, 25 Nov 2021 20:35:30 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=316361 Jaarlijkse Persprijs gaat naar Hasseltse (én Genkse) dienstengroep

The post Itzu is meest mediagenieke onderneming appeared first on Made in.

]]>

De Limburgse Persprijs, een onderscheiding die het bedrijf bekroont dat het allerbeste met de pers communiceert, gaat dit jaar naar de HR- en facilitaire dienstengroep Itzu. De onderneming van Louis Kemps, Koen Janssen en Luc Lormans mag zich de opvolger noemen van Nelissen Steenfabrieken en blijft nipt H.Essers en Alk Reismakers voor.

Al sinds 1997 bekroont Voka Limburg een onderneming of organisatie voor hun communicatie met de pers. “De vakjury onder het voorzitterschap van Dominiek Claes (Chef Economie Belang van Limburg) bestaat verder uit Dirk Billion (TVL), Kurt Meers (Made in Limburg), Dirk Reynders (Radio 2) en Hervé Van de Weyer (Opleidingshoofd Communicatiemanagement Hogeschool PXL)”, legt directeur Marketing en Communicatie bij Voka, Manon Beerten, uit. “Zij kozen vorig jaar het bedrijf Nelissen Steenfabrieken als winnaar vanwege hun duidelijke, snelle en accurate communicatie. Ook dit jaar kwam de vakjury tot drie genomineerden: reisspecialist Alk Reismakers, logistieke dienstverlener H. Essers en HR- en facilitaire dienstengroep Itzu.”

“Het afgelopen jaar werden communicatiespecialisten voor het tweede jaar extra op de proef gesteld. Communiceren in tijden van crisis, waarbij persconferenties of persmomenten niet altijd mogelijk zijn, is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg.

Maar er kan maar één de winnaar zijn. En die eer was dit jaar weggelegd voor de HR- en facilitaire dienstengroep Itzu. “Ook dit jaar konden we niet om de coronacrisis heen”, zegt jurylid Hervé Van de Weyer. “Heel veel medewerkers van de Marketing- en Communicatie-afdeling hebben zich moeten dubbelplooien om de richtlijnen van de overheid om te zetten naar hun dagelijkse praktijk. Dat alleen al was én is een uitdaging. Op zo’n momenten is het niet altijd evident om ook de communicatie naar de pers te verzorgen. Itzu combineert die duidelijke communicatie naar de pers met een doordachte communicatiestrategie via de andere mediakanalen. En dat is noodzakelijk. De communicatie naar de pers gaat hand in hand met de communicatie via andere kanalen naar alle stakeholders. Itzu communiceert goed over zijn groei en overnames, en de arbeidsmarkt. Vooral in de sector van personeelsrekrutering is het bovendien erg creatief op sociale media, met filmpjes en andere aandachtstrekkers.” Ook de permanente beschikbaarheid van het topmanagement om vragen van de pers asap te beantwoorden, werd door de jury als een enorme plus ervaren. Itzu weet dat perscommunicatie een werk van lange adem is, waarbij de relaties moeten opgebouwd en onderhouden worden. Dat heeft zeker in hun voordeel gespeeld.

“Vanuit Itzu zijn we enorm fier met deze erkenning van de mediaspecialisten voor de communicatie naar onze mensen en klanten toe”, zegt Kristien Moelans, marketingmanager bij Itzu en bezieler van de perscommunicatie. “Uiteraard wil ik ook de andere genomineerden feliciteren, maar zeker onze communicatiemensen ook heel erg bedanken: teamwork makes the dream work. Een tip? Blijf zeker dicht bij je eigen merkwaarde, blijf trouw aan je eigen merk. Wees positief maar blijf steeds consistent. Snelheid, wendbaarheid en transparantie zijn erg belangrijk.” Zo is dat…

The post Itzu is meest mediagenieke onderneming appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/itzu-is-meest-mediagenieke-onderneming/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/Schermafbeelding-2021-11-25-om-21.31.37-400x225.pngItzu, Voka Limburg
Nog 3 kanshebbers voor Limburgse Persprijs 2021 https://www.made-in.be/limburg/nog-3-kanshebbers-voor-limburgse-persprijs-2021/ https://www.made-in.be/limburg/nog-3-kanshebbers-voor-limburgse-persprijs-2021/#respond Thu, 04 Nov 2021 10:56:47 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=308645 Zitten de beste 'gazettenmannen' bij Itzu, Alk Reismakers of H.Essers?

The post Nog 3 kanshebbers voor Limburgse Persprijs 2021 appeared first on Made in.

]]>

Goed intern en extern communiceren: het is een cruciale factor van de bedrijfsvoering die nog niet elke organisatie onder de knie heeft. Dat geldt ook voor de communicatie met de pers. Nochtans een uitgelezen instrument om de onderneming te profileren. Omdat zij als voorbeeld dienen van uitstekende perscommunicatie, zijn hr-dienstengroep Itzu, reisbureau Alk Reismakers en logistieke mastodont H.Essers genomineerd voor de Limburgse Persprijs 2021 van Voka Limburg.

“Het afgelopen jaar werden communicatiespecialisten voor het tweede jaar extra op de proef gesteld”, weet Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Communiceren in tijden van crisis, waarbij persconferenties of persmomenten niet altijd mogelijk zijn, is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern.”

En wie dat goed doet, verdient een publieke erkenning… “Als sinds 1997 bekronen we met de Limburgse Persprijs een onderneming of organisatie voor hun communicatie met de pers”, legt Leten uit. “Vorig jaar nog duidde de vakjury Nelissen Steenfabrieken aan als winnaar vanwege hun duidelijke, snelle en accurate communicatie.” Voor de editie 2021 hield de vakjury rekening met de inspanningen die tijdens de coronacrisis op vlak van perscommunicatie werden geleverd. “Er zijn in globo drie types van corona-communicatie bij bedrijven”, zegt juryvoorzitter Dominiek Claes (HBVL). “Er zijn bedrijven die door corona hun business zagen boomen en dat ook succesvol communiceerden. Daarnaast moesten ondernemingen hun businessmodel volledig omdraaien, maar maakten ze dat wel bespreekbaar. En tot slot is er de groep die met de handen in het haar zit, maar daar ook open en eerlijk over communiceert.”

De persjury kwam na rijp beraad tot drie kandidaat-winnaars: reisspecialist Alk Reismakers, logistieke dienstverlener H. Essers en HR- en facilitaire dienstengroep ITZU. Met een gefundeerde motivatie:

“Alk Reismakers werd geconfronteerd met een boekingsstop, de steeds veranderende kleurcodes en de superlastminutes. Het bedrijf van zaakvoerder Geert Gaens communiceerde daar telkens klaar en duidelijk over, ook bij minder goed nieuws. Bovendien maakte het bedrijf van de moeilijke periode gebruik om een rebranding door te voeren en zich zo op vlak van marketing en communicatie klaar te stomen voor betere tijden.”

H.Essers heeft volgens de jury op het vlak van beeldvorming en communicatie enkele moeilijke jaren achter de rug, maar heeft zich stevig herpakt en ingezet op een transparante communicatie. Dit zowel in verband met alle expansieplannen als andere dossiers, zoals rekrutering. De bedrijfstop stelt zich meer dan vroeger toegankelijk op naar de pers toe, en dat wordt gehonoreerd.

De Itzu-groep, tot slot, communiceert goed over zijn groei en overnames, en de evoluties op de arbeidsmarkt. “Vooral in de sector van personeelsrekrutering is het bedrijf erg creatief, bijvoorbeeld op sociale media met filmpjes en andere aandachtstrekkers. De communicatie met de pers geeft hier een extra boost aan”, oordeelt de jury, die ook de beschikbaarheid en openheid van de 3 CEO’s naar de pers weet te waarderen.

Wie uiteindelijk met de Limburgse Persprijs aan de haal gaat, weten we op donderdag 25 november…

The post Nog 3 kanshebbers voor Limburgse Persprijs 2021 appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/nog-3-kanshebbers-voor-limburgse-persprijs-2021/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/Persprijs-Nelissen-20201126-kleur-003-kopie-400x225.jpgAlk Reismakers, H.Essers, Itzu, Voka Limburg
Opleiden is het nieuwe rekruteren https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/opleiden-is-het-nieuwe-rekruteren-3/ https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/opleiden-is-het-nieuwe-rekruteren-3/#respond Sun, 17 Oct 2021 14:58:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=297360 “Wie creatief rekruteert, houdt coaching en training in het achterhoofd”, weet Itzu.

The post Opleiden is het nieuwe rekruteren appeared first on Made in.

]]>

Rekrutering is er de afgelopen jaren niet gemakkelijker op geworden. De stormloop op je vacatures blijft meestal uit, en de kwaliteit van de respons scoort onder je verwachtingen. Zijn er gewoon onvoldoende geschikte kandidaten? Of ligt de reden van die moeizame aanwervingen bij de aanpak van je talentenjacht? De ervaring van HR-totaalpartner ITZU leert dat het rekruteringsproces bij de meeste bedrijven inderdaad best een metamorfose ondergaat.

“Bij Itzu Jobs geloven we sterk in de talenten van mensen”, zegt Toby Wauters, coo van Itzu Jobs. “Onze medewerkers – of ‘talentspotters’ – ontwikkelden daar een bijzonder gevoelige neus voor. Zo weten ze bijvoorbeeld dat je niet exclusief op zoek moet naar de zogenaamde witte raven, die al meteen bij de aanwerving elke nodige skill tot in de puntjes beheersen. Ze gaan eerder op zoek naar kandidaten met voldoende ontwikkelingspotentieel.”

Door hen op die manier grondig te screenen, slaagt Itzu Jobs erin om creatief te rekruteren. Zonder coaching en opleiding uit het oog te verliezen, want met de juiste begeleiding kan er heel veel uit medewerkers met een groeimarge worden gehaald.

Unieke formule voor talenten

“Dat is meteen een van de voordelen van de ITZU-groep”, pikt Guido Houben, coo van Itzu Training in. “Enerzijds vinden we talenten via Itzu Jobs en Itzu Select, anderzijds helpen we onze klanten ook met de verdere individuele coaching en training van die talenten.”

Daar is Itzu Training dan weer in gespecialiseerd: het aanwezige talent ontwikkelen op een duurzame en impactvolle manier. “Die unieke formule waarin we een optimale instroom en doorstoom combineren, karakteriseert onze aanpak als strategisch totaalpartner in HR.”

People business

“Een aanwerving stopt met andere woorden niet op de eerste werkdag van je medewerker”, gaat Toby Wauters verder. “HR is een people business. Daarbij hoort dat je investeert in de ontwikkeling van je medewerkers. Dit aan de hand van een doordachte strategie en maatwerk, afgestemd op elke medewerker.”

“Die succesvolle aanpak geldt bovendien niet alleen voor nieuwe medewerkers”, vult Guido Houben aan. “Om zoveel mogelijk talenten aan boord te houden in je organisatie, ga je ook de opleidingsnoden bij je huidige medewerkers na. Voor elke functie en elk niveau van vaardigheden en competenties bestaan er methodes om zowel individuen als teams in de gewenste richting te laten groeien.”

Ook met creatieve rekrutering starten in jouw bedrijf? De HR-experten van ITZU helpen je graag verder.

ITZU is een volledig ontzorgende, strategische sustainable partner in HR en Facility voor zowel particulieren als bedrijven. De ITZU-groep staat als talentexpert dicht bij haar klanten en medewerkers, op elk moment in de loopbaan en het privéleven. ‘It’s you we care about.

The post Opleiden is het nieuwe rekruteren appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/oost-vlaanderen/opleiden-is-het-nieuwe-rekruteren-3/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/Itzu_Afbeelding-400x225.jpgItzu