The post Tijd om baas over je eigen energie te worden appeared first on Made in.
]]>De krantenartikels staan er vol van: stijgende elektriciteits- en gasprijzen. En ook de conclusie klinkt overal hetzelfde: niemand lijkt er aan te ontsnappen – zowel particulieren als ondernemers niet – en een prijsdaling lijkt er ook niet snel te komen. “Opnieuw een signaal van hoe belangrijk het is om baas over je eigen energie te zijn”, zegt Marina Doggen, ceo van Gutami Solar.
Alles wordt duurder in de maatschappij. De stijgende elektriciteits- en gasprijzen zijn daar slechts één voorbeeld van, maar wel een voorbeeld met grote impact. Rekeningen nemen dit jaar in veelvouden toe en voorlopig ziet het er niet naar uit dat de regering structurele oplossingen biedt. Ook de btw-verlaging van 21 naar 6 procent voor elektriciteit en gas – als die er komt – is geen fundamentele oplossing.
“Nu vergelijken we de energieprijzen met de cijfers van 2020 en spreken we van een verdubbeling. Maar kijk je naar 2015 dan is dat veelvoud nog veel hoger. Zolang we de omslag naar duurzame energie niet maken, zullen die prijsstijgingen er blijven komen.”
The time is now, klinkt het. Om te investeren in duurzame energie. “De meerprijs die je vandaag op je energiefactuur betaalt, kan beter besteed worden aan energie die je zelf opwekt. Vergelijk het met huren: de maandelijkse huurprijs geef je ook af aan een ander. Het is tijd om baas te worden over je eigen energie.”
Ook de huidige premies maken de investering in onder meer zonnepanelen en batterijsystemen interessant. “Met de verhoogde investeringsaftrek geniet je als bedrijf tot eind 2022 niet van 13,5, maar van 25% voordeel. Vanaf volgend jaar zal dat voordeel jaarlijks slinken.”
Voor laadpalen zijn er de komende jaren eveneens interessante premies. Vandaag bedraagt de belastingvermindering 45% – tot 1.500 euro per laadpaal – wanneer je investeert in een intelligente laadpaal en deze aansluit op groene stroom. Begin 2023 daalt deze vermindering naar 30% en in 2024 naar 15%.
Warmtepompen is nog zo’n hot item om te implementeren voor de verwarming van een woning. “Daar zetten we via dochterbedrijf Berrentec op in. Stap voor stap moeten we de cirkel van groene energie rondmaken”, aldus Marina.
“Daarbij komt ook dat de leningen laag blijven staan. Met KBC hebben we een partnership, zodat mensen er een goedkope groene lening kunnen aangaan, zonder klant te zijn bij de bank. Zo wordt je slimme investering nog slimmer.”
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Tijd om baas over je eigen energie te worden appeared first on Made in.
]]>The post Meer doen met energie dankzij batterijen appeared first on Made in.
]]>Je kon er niet omheen kijken. Overal kopten de kranten dat de energieprijzen de afgelopen maanden flink gestegen zijn. Voor mensen met een variabel contract zou de energiefactuur zelfs met zo’n 130 euro de hoogte ingaan. “Dat doet niet alleen de vraag naar zonnepanelen, maar ook naar batterijsystemen stijgen. De opslag van energie wordt almaar belangrijker”, weet Marina Doggen, ceo van Gutami Solar.
Voor wie de stap naar groene energie heeft gezet en met het wegvallen van de terugdraaiende teller is de meest interessante vorm van energieconsumptie om energie te verbruiken wanneer die geproduceerd wordt. Overdag dus. Maar nu telewerk geen verplichting meer is en mensen weer vaker naar het kantoor gaan, zal de piek van hun energieconsumptie vooral ’s avonds komen te liggen. Een energieopslagsysteem vormt dan een slimme oplossing.
“Met de invoering van de slimme meter zijn batterijen nog belangrijker geworden. Op die manier kan je ’s avonds toch terugvallen op eigen opgewekte energie en gaat de opgewekte energie die niet verbruikt werd ook niet verloren”, aldus Marina Doggen.
Het goede nieuws is dat er een beroep kan worden gedaan op premies. Voor batterijen kan een maximale subsidie van 2.550 euro worden toegekend. “Hoe sneller je die aanvraag doet en een batterij plaatst, hoe voordeliger. De premie voor batterijen zal immers jaarlijks worden afgebouwd tot die in 2024 helemaal verdwijnt”, klinkt het.
Voor bedrijven vormen batterijsystemen eveneens een interessante oplossing. Ook al zit de piek van hun verbruik vaak overdag, ook ’s nachts verbruiken bedrijfsgebouwen heel wat. Denk bijvoorbeeld aan het sluimerverbruik van computers of servers.
“De slimme switch naar groene energie is er een die in stappen kan gebeuren. Zo zijn batterijsystemen modulair op te bouwen. Je gaat daar zo ver in als je wilt. Beschik je als bedrijf bijvoorbeeld al over een behoorlijk aantal zonnepanelen, maar is het budget niet voorhanden of is de nood er niet om meteen eenzelfde capaciteit aan batterijen te installeren? Dan kan je starten met een kleinere installatie, al is het maar om dat sluimerverbruik ’s nachts al te dekken”, vertelt Marina Doggen. “
Bedrijven kunnen ook terugvallen op de verhoogde investeringsaftrek, die niet van 13,5, maar van 25% voordeel oplevert en dat tot eind 2022. “Met Gutami Solar stellen we ons op als een partner en bekijken we waar we een meerwaarde kunnen bieden, zij het met zonnepanelen, batterijen of laadinfrastructuur. We begeleiden klanten in het volledige proces.”
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Meer doen met energie dankzij batterijen appeared first on Made in.
]]>The post Limburgse Gutami Solar heeft een boontje voor West-Vlaanderen appeared first on Made in.
]]>ARDOOIE – Het Limburgse Gutami Solar, groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. “Met deze nieuwe uitvalsbasis kunnen we de klanten in Oost- en West-Vlaanderen beter bedienen en introduceren we ons concept van Smart Energy People op een brede schaal”, zegt CEO Marina Doggen.
Gutami Solar heeft zijn hoofdkantoor in Beringen, en levert sinds jaar en dag materialen voor projecten in de hele Benelux. “Om onze service aan de klanten sneller en efficiënter te organiseren, openen we nu een nieuwe vestiging in Ardooie”, aldus Marina Doggen. “Het is een centrale ligging om de installateurs in West- en Oost-Vlaanderen beter te bedienen. Een voordeel voor alle partijen.”
Naast het ruime magazijn van 750 vierkante meter, beschikt de nieuwe locatie over kantoorruimte én een winkel. “We introduceren er ons concept van Smart Energy People, dat ook al in Beringen bestaat”, zegt de CEO. “In de toonzaal staan diverse types van slimme energie-oplossingen opgesteld, zodat klanten zich hier optimaal kunnen informeren. Het gaat om warmtepompen, thuisbatterijen, maar ook bijvoorbeeld oplaadsystemen voor elektrische voertuigen. Kortom, een hele batterij van mogelijkheden die wordt uitgestald, begeleid van deskundig advies. Gezien het aantal duurzame energietoepassingen alleen maar zal toenemen, en consumenten graag een oplossing op maat willen, zijn we ervan overtuigd dat dit concept ook in Ardooie zal aanslaan.”
The post Limburgse Gutami Solar heeft een boontje voor West-Vlaanderen appeared first on Made in.
]]>The post Gutami opent tweede vestiging appeared first on Made in.
]]>Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. “Met deze nieuwe uitvalsbasis kunnen we de klanten in Oost- en West-Vlaanderen beter bedienen en introduceren we ons concept van Smart Energy People op een brede schaal”, zegt CEO Marina Doggen.
Gutami Solar heeft het hoofdkantoor in Beringen, en levert sinds jaar en dag materialen voor projecten in de hele Benelux. “Om onze service aan de klanten sneller en efficiënter te organiseren, openen we nu een nieuwe vestiging in Ardooie”, aldus Marina Doggen. “Het is een centrale ligging om de installateurs in West- en Oost-Vlaanderen beter te bedienen. Een voordeel voor alle partijen.”
Naast het ruime magazijn van 750 m2 beschikt de nieuwe locatie over kantoorruimte én een winkel. “We introduceren er ons concept van Smart Energy People, dat ook al in Beringen bestaat”, zegt de CEO. “In de toonzaal staan diverse types van slimme energie-oplossingen opgesteld, zodat klanten zich hier optimaal kunnen informeren. Het gaat om warmtepompen, thuisbatterijen, maar ook bijvoorbeeld oplaadsystemen voor elektrische voertuigen. Kortom, een hele batterij van mogelijkheden die wordt uitgestald, begeleid van deskundig advies. Gezien het aantal duurzame energietoepassingen alleen maar zal toenemen, en consumenten graag een oplossing op maat willen, zijn we ervan overtuigd dat dit concept ook in Ardooie zal aanslaan.”
The post Gutami opent tweede vestiging appeared first on Made in.
]]>The post Zet de zon naar je hand met Smart Energy People appeared first on Made in.
]]>De zomerperiode is nu helemaal van start gegaan en wie het maximale uit de zon én zijn of haar energiefactuur wil halen, plaatst dus maar best zo snel mogelijk zonnepanelen en/of batterijen. Zeker nu de subsidies dit jaar nog zeer aantrekkelijk zijn. Met Smart Energy People, dat net gelanceerd is, wil Gutami Solar alvast zoveel mogelijk mensen ontzorgen.
De doelstelling van Smart Energy People is duidelijk: mensen zo goed mogelijk ontzorgen en hen de meest slimme manier aanbieden voor het gebruik van zonnepanelen en het opslaan van energie. Ook laadinfrastructuur voor elektrische wagens behoort tot het aanbod.
“Met het zonnige weer haal je vandaag de meeste opbrengst uit zonnepanelen. Wie op dit moment een installatie aanvraagt, wordt bovendien binnen de maand nog verder geholpen. Snelle beslissers halen hier nu dus nog profijt uit. Al vormt het ook voor de komende jaren een slimme investering”, vertelt Marina Doggen, ceo van Gutami Solar en Smart Energy People.
Smart Energy People biedt bovendien een ontzorgingsperiode van 15 jaar aan, waarbij mensen zich van niets hoeven aan te trekken. Via deze website kunnen zij ook een gratis dakscan doen en krijgen ze een oplossing op maat. “Zonnepanelen en batterijen, een batterijsysteem of laadinfrastructuur als aanvulling op, of het totale plaatje. Wij begeleiden klanten in het volledige proces.”
Ook de huidige subsidies vormen een belangrijke trigger om nu de (eerste) stap naar zonnepanelen en/of opslagsystemen te maken.
Zo kan iedereen die zonnepanelen plaatst tot 1.500 euro subsidie ontvangen. Dat betekent toch al snel een besparing van 20 tot 25 procent. De subsidie kan worden aangevraagd voor bestaande woningen met een bouwaanvraag voor 2014. Voor batterijen kan een maximale subsidie van 2.550 euro worden toegekend.
“De premie voor zonnepanelen zal jaarlijks met een kwart worden afgebouwd, tot 2024. Hetzelfde geldt voor de subsidies van batterijsystemen. Ga je dit jaar dus nog voor een installatie, dan haal je er het meeste voordeel uit”, aldus Marina.
Smart Energy People heeft daarnaast een partnership met KBC. “Mensen kunnen daar een goedkope groene lening aangaan, ook al heb je geen rekening lopen bij deze bank. Zo wordt je slimme investering nog slimmer.”
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Zet de zon naar je hand met Smart Energy People appeared first on Made in.
]]>The post Gutami maakt groene energie nog toegankelijker met Smart Energy People appeared first on Made in.
]]>World Environment Day, oftewel Wereldmilieudag. Op 5 juni werd deze dag wereldwijd gevierd om overheden, bedrijven en individuen bewust te maken van onze milieuproblemen. Ook nu stond groene energie daar torenhoog op de agenda. En hoewel zonnepanelen en opslagsystemen reeds vrij toegankelijk zijn, gaat Gutami Solar nog een stapje verder. Met de lancering van Smart Energy People gaat het Beringse bedrijf klanten ontzorgen in hun opstap naar het meest slimme gebruik van groene energie.
Een heel ontzorgingsprogramma, dat is waar Smart Energy People voor staat. Mensen krijgen er de meest slimme manier aangeboden voor het gebruik van zonnepanelen en het opslaan van energie. Maar ook het opladen van de elektrische wagen, wat vanaf 2026 nog relevanter zal worden, hoort daarbij.
“Na de installatie zorgen we ervoor dat klanten zich voor een periode van 15 jaar niets moeten aantrekken. Wij nemen alle zorgen over zodat zij kunnen genieten van de dingen waar ze belang aan hechten”, vertelt Marina.
Het platform Smart Energy People wordt binnen enkele weken gelanceerd. Mensen kunnen daar een gratis dakscan doen en op basis van een aantal in te geven parameters berekenen welk voordeel zonnepanelen en opslag van energie hen oplevert.
“Op basis van die scan gaan wij de mensen verder begeleiden, bijschalen waar nodig en hen volledig ontzorgen”, aldus Marina. “Zonnepanelen en batterijen zijn vandaag reeds zeer toegankelijk. De kostprijs is schappelijk, zeker met de vele subsidies die voorhanden zijn. En bovendien is de terugverdientijd zeer kort. Na een paar jaar heb je zelfs al een gedeeltelijke of in veel gevallen een volledige autonomie met een minimale investering.”
“Vandaag wordt het nieuws nog steeds voor een groot deel gevuld door COVID-19, maar eens die berichtgeving begint af te nemen, zal milieu weer extra onder de aandacht komen. Na de zomer wordt groene energie ongetwijfeld weer een hot topic, zeker omdat het een zeer slimme en goede investering blijft”, besluit Marina.
De lancering van Smart Energy People vormt een nieuwe stap in het groeiproces dat Gutami Solar doormaakt. Onlangs opende de onderneming nog een nieuw magazijn met groothandel in Ardooie om de Oost- en West-Vlaamse regio nog beter te kunnen servicen. Gutami Solar telt zo vier magazijnen: in Beringen en in Ardooie in ons land en in Spankeren en Drachten in Nederland.
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Gutami maakt groene energie nog toegankelijker met Smart Energy People appeared first on Made in.
]]>The post Gutami Solar breidt groothandel uit met twee nieuwe magazijnen appeared first on Made in.
]]>Dichter bij klanten staan. Vanuit die visie verhuist Gutami Solar haar magazijn van Kuurne zeer binnenkort naar Ardooie. Een centralere ligging voor de regio West- en Oost-Vlaanderen én met ruimte voor een groothandel zodat klanten nog meer geserviced kunnen worden. Ook in Nederland wordt eenzelfde stap genomen. Daar maakt het magazijn in Leeuwarden plaats voor eentje in Drachten, waar eveneens extra wordt ingezet op de groothandel.
Het magazijn heeft een oppervlakte van 750 m2 en is een stuk groter dan dat in Kuurne. Binnen een tweetal weken staat de verhuis gepland en kunnen klanten er terecht bij de groothandel.
“Kuurne was altijd een verdeelpunt voor eigen projecten. Dat zal Ardooie ook worden, al trekken we hier de registers open en voegen we er ook een gedeelte groothandel aan toe”, legt Marina Doggen, ceo Gutami Solar, uit. “Met een eigen leveringsdienst kunnen we vlot beleveren, maar als mensen toch dringend iets willen afhalen, kunnen ze dus in Ardooie terecht. In combinatie met onze gloednieuwe webshop is dit een nieuwe stap om korter bij onze klanten te staan.”
Hiermee anticipeert Gutami Solar ook op de groeiende vraag naar batterijoplossingen. “De opslag van energie zal steeds belangrijker worden, zeker wanneer we binnenkort terugkeren naar kantoor en ons verbruik opnieuw naar de avond zal verschuiven. Een batterijoplossing vormt dan een interessante meerwaarde, zeker met de aantrekkelijke subsidies van vandaag. Zo geniet je met de verhoogde investeringsaftrek tot eind 2022 niet van 13,5, maar van 25% voordeel.”
Het nieuwe magazijn in Ardooie zal bovendien voor extra tewerkstelling zorgen.
In Nederland valt er een gelijkaardig verhaal te vertellen. Het magazijn in Leeuwarden, dat voornamelijk diende als bevoorradingspunt voor eigen projecten, wordt er ingeruild voor eentje in Drachten.
“Ook daar maken we de combinatie met een stukje groothandel en is er plaats voor burelen om de connectie tussen eigen medewerkers en het cliënteel extra te versterken. In Drachten zitten we bovendien centraler om nog efficiënter in te zetten op de regio Holland boven Amsterdam.”
Het is in die regio – rond Zwolle, Groningen en Heerenveen – dat Gutami Solar nog heel wat opportuniteiten ziet. Daarom werd er onlangs een extra manager ingeschakeld om er nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten en nieuwe projecten te ontwikkelen. “We streven in Noord-Nederland naar een verdubbeling van de omzet”, besluit Marina.
Gutami Solar telt nu vier magazijnen: in Beringen en in Ardooie in ons land en in Spankeren en Drachten in Nederland.
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Gutami Solar breidt groothandel uit met twee nieuwe magazijnen appeared first on Made in.
]]>The post Gutami Solar drukt stempel op Belgische PV-markt en versterkt zich in Nederland appeared first on Made in.
]]>Met drie nieuwe aanbestedingen, goed voor zo’n 2.000 PV-installaties, loopt het voorjaar van Gutami Solar gesmeerd. Het gaat om projecten voor provincie Limburg en Vlaams-Brabant en in het zuiden van Nederland. Ook in Noord-Nederland schakelt het bedrijf uit Beringen een versnelling hoger. “Deze sterke start zet onze ambitie om net als vorig jaar met 10 à 15% te groeien, extra kracht bij”, vertelt ceo Marina Doggen.
Opvallend bij de recente projecten in Limburg en Vlaams-Brabant is dat er bij allebei de combinatie tussen zonnepanelen en batterijsystemen wordt gebruikt.
“Dat wordt meer en meer geïmplementeerd, zeker in het kader van de terugdraaiende teller en de heisa errond. De opslag van energie zal steeds belangrijker worden, zeker wanneer we binnenkort terugkeren naar kantoor en ons verbruik opnieuw naar de avond zal verschuiven. Een batterijoplossing vormt dan een interessante meerwaarde.”
De drie aanbestedingen zorgen in ieder geval al voor een mooi gevuld orderboek.
Vorig jaar nam Gutami Solar een vierde magazijn in gebruik. Na Spankeren in Zuid-Nederland en de Belgische units in Kuurne en Beringen werd ook Leeuwarden aan dat rijtje toegevoegd. Van daaruit wil Gutami Solar nog sterker inzetten op de regio Holland boven Amsterdam.
“Kijken we terug naar het afgelopen jaar, dan moeten we concluderen dat we daar goed in slagen. Al liggen er in de omgeving rond Zwolle, Groningen en Heerenveen nog heel wat opportuniteiten op ons te wachten. Ook die willen we met beide handen grijpen. Daarom hebben we een extra manager ingeschakeld om in die regio nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten en nieuwe projecten te ontwikkelen. We streven in Noord-Nederland naar een verdubbeling van de omzet.”
Ook in eigen land zitten er nog nieuwigheden aan te komen, met de verhuis van het magazijn in Kuurne naar een nieuwe locatie in West-Vlaanderen. Daar zal de groothandel verder kunnen groeien, nu die onlangs ook een gloednieuwe webshop heeft gekregen.
Intussen zet Gutami Solar voet op Spaanse grond, in Tenerife. Daar werd een samenwerking tussen de groothandel en een installateur gestart.
“Sinds we de licentie van de Honeywell-zonnepanelen in portefeuille hebben, merken we een enorme doorbraak. Als één van de grootste merken ter wereld en met 25 jaar productgaranties kunnen die heel wat installateurs bekoren. Op zulke samenwerkingen blijven wij graag verder inzetten.”
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Gutami Solar drukt stempel op Belgische PV-markt en versterkt zich in Nederland appeared first on Made in.
]]>The post Zonnepanelen blijven de investering waard appeared first on Made in.
]]>De zon gaat niet onder voor zonnepanelen. Integendeel, ze klimt weer hoog op voor zelfstandigen en ondernemingen nu de Vlaamse Overheid met enkele interessante tegemoetkomingen uit de hoek komt. “Het principe van de terugdraaiende teller mag dan wel voor commotie hebben gezorgd, de verhoogde investeringsaftrek, de korte terugverdientijd en de evoluerende bedrijfswereld maken de investering in zonnepanelen nog meer dan waard”, zegt Marina Doggen, ceo Gutami Solar.
Met het stopzetten van de terugdraaiende teller betalen bestaande particuliere eigenaars van zonnepanelen voortaan een jaarlijkse netkost op basis van hun werkelijke afname. De opgewekte energie die ze zelf niet gebruiken, wordt op het net geïnjecteerd. Sommige energieleveranciers geven hier een vergoeding voor. Dat geldt ook zo voor nieuwe eigenaars, en voor hen blijven investeringen in zonnepanelen zeker interessant.
“Met de verhoogde investeringsaftrek geniet je tot eind 2022 niet van 13,5, maar van 25% voordeel. Gebruik je bovendien minstens 50% van je opgewekte energie, dan komt de terugverdientijd neer op 7 à 8 jaar in”, legt Marina Doggen uit.
Investeren in groene energie zorgt dus voor een direct rendement en een positieve weerslag op de energiefactuur. “Vele bedrijven ondervinden een zware impact van de coronacrisis, maar er zijn er ook die op volle toeren draaien, zoals IT- en voedingsbedrijven. Dat zijn vaak grootverbruikers die vorig jaar toch mooie cijfers hebben gedraaid. Onder meer voor hen komt het moment nu heel gelegen om die stap naar groene energie te zetten.”
De coronacrisis heeft de hype rond hernieuwbare energie dan wel naar achteren gedrongen, wanneer de economie weer opleeft, zal ook groene economie een belangrijke rol spelen. Op de Limburgse Klimaattop werd onlangs nog verteld dat onze provincie goed op weg is om haar klimaatdoel te halen van 30% minder CO2-uitstoot in 2020.
“Die doelstellingen zullen hoog op de agenda blijven. Als je nieuwe energie vergelijkt met een bad, zitten we nog maar met onze dikke teen onder water. Er moet en zal nog veel gebeuren. Zo gaan er bijvoorbeeld verschillende stemmen op dat er vanaf 2026 alleen nog maar elektrische bedrijfswagens mogen zijn. Dat is al binnen 5 jaar. De steunmaatregelen maken het nu extra gunstig om je investeringen strategisch te plannen: eerst zonnepanelen, dan batterijen en laadpalen.”
Gutami Solar maakt een berekening op maat: hoeveel energie wordt verbruikt en hoeveel kan door zonnepanelen gedekt worden? “Ook de investeringskost, financieringsmogelijkheden en return on investment brengen we in kaart. Zo helpen we potentiële klanten in het maken van een onderbouwde beslissing maken en zetten we samen stappen naar een duurzamere maatschappij.”
Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.
The post Zonnepanelen blijven de investering waard appeared first on Made in.
]]>The post “Mooie verhalen verdienen een platform” appeared first on Made in.
]]>Exact 10 jaar: zo lang bestaat Made in Limburg! Om deze mijlpaal te vieren, brengen we deze week enkele artikels over het reilen en zeilen van ons nieuwskanaal. Aflevering 5: no partners, no party:
Made in Limburg had nooit 10 jaar bestaan als we geen partners zouden hebben die ons door dik en dun steunen. Stuk voor stuk kiezen ze al vele jaren voor ons medium om hun boodschappen naar het Limburgse B2B-publiek uit te dragen. Een kwestie van wederzijds vertrouwen, respect én resultaat.
Het meeste dank zijn we verschuldigd aan Groep JAM, de Limburgse concessiehouder van Mercedes-Benz, aan opleidingsinstantie Syntra Limburg en aan bouwgroep Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. Zij beslisten nog voor de start van Made in Limburg om als hoofdpartner met ons in zee te gaan. Het leidt geen betoog dat die beslissingen cruciaal zijn geweest om Made in Limburg op een professionele manier te kunnen uitbouwen tot de huidige omvang.
Waarom zij destijds hebben gekozen om zich via Made in Limburg te profileren? “Wanneer een bedrijf een mindere periode doormaakt, of wanneer er iets misloopt, wordt dat zeer snel nieuws”, weet Herman Verwimp, directeur voor HR en Communicatie bij Mathieu Gijbels. “Wanneer een bedrijf investeert in de toekomst of een mooi initiatief neemt dat kan inspireren, haalt dit nieuws de nieuwsmedia meestal niet. Toen Made in Limburg startte was de focus op positief economisch nieuws het belangrijkste argument om partner te worden. Zoveel bedrijven creëren mooie verhalen, zij verdienen een platform. Een plek waar je energie opdoet in plaats van verliest. Vandaag inspireert Made in Limburg nog steeds even sterk als bij start, en vinden wij die ‘oer-positieve’ focus nog steeds het allerbelangrijkst. Verspreid positiviteit, denk in oplossingen: het zijn adviezen die wij onze contacten geven en waar we als bedrijf het verschil mee willen maken. Made in Limburg sluit hier naadloos op aan.”
The post “Mooie verhalen verdienen een platform” appeared first on Made in.
]]>