The post Geen chips: met de hand de koffer in… appeared first on Made in.
]]>Heel wat toonzalen van Limburgse autodealers vertonen lege plekken door een wereldwijd tekort aan computerchips. “Europa moet nu handelen om de productie van chips opnieuw naar hier te halen”, vindt Johann Leten van Voka Limburg. “Als we deze industrie aan het Verre Oosten en de Verenigde Staten laten, veroordelen we onszelf tot een bijrol in de wereldeconomie.” Jan Broos van Mercedes-Benz-dealer Groep JAM ervaart de problemen dagdagelijks. “Gelukkig tonen onze klanten begrip als bepaalde opties niet meteen kunnen voorzien worden”, zegt hij. “Ik verwacht dat dit nog tot Q3 van 2022 zal duren.”
“Ook Limburg ontsnapt niet aan dit wereldwijd tekort aan computerchips”, zegt Jan Broos, gedelegeerd bestuurder van Mercedes-Benz Groep JAM, met vestigingen in Hasselt, Lommel, Bree en Dilsen-Stokkem. “Hoogtechnologische chips of halfgeleiders zijn een onmisbaar onderdeel geworden van zowat alle industriële processen en toepassingen voor de consument. Het tekort aan chips laat zich overal voelen. Eén van de hardst getroffen sectoren blijft de autoproductie. Door de grote hoeveelheid chips en componenten in een moderne wagen hoeft er maar één onderdeeltje te ontbreken om de hele band stil te leggen. Neem nu het knopje om de achterklep van de auto automatisch te sluiten. Wel, die door de klant zeer gegeerde optie kunnen we vandaag niet meer leveren. Drie maanden geleden vreesde ik voor het ergste. De mensen gaan wegblijven, dacht ik. Maar onze klanten tonen begrip. Het is nu eenmaal een wereldwijd probleem. Mensen beginnen dat te beseffen. Of we het nu graag hebben of niet, voor veel technologische snufjes hangen we af van een goede logistiek. Meer productiecapaciteit zal het probleem niet meteen oplossen. Er zijn vooral te veel disrupties in de leveringsketen. Hoe lang dit zal aanslepen? Beterschap is voorlopig niet zicht, Nu, ik heb geen glazen bol maar ik denk dat dat we in Q3 van 2022 van deze ellende af zijn.”
“Geen zekerheden meer”
“Autofabrikanten hebben zoiets in 50 jaar nooit meegemaakt”, zegt ondernemer Roland Duchâtelet van het toonaangevende chipbedrijf Melexis. “Tot voor kort dachten ze een volledige controle te hebben op de werking van hun leveranciers en op de leveranciers van hun leveranciers. Niet verwonderlijk als je weet dat geen enkel product zoveel omzet brengt als ‘de auto’, met name 2 triljard euro per jaar. Wat nu gebeurt is een soort culturele revolutie in de automobielsector, waar er plots geen zekerheden meer zijn.”
En als 5G komt?
“En we staan nog maar aan het begin van de digitale transformatie”, weet Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “De nood aan chips wordt steeds groter. Denk maar aan alle toestellen in huis die moeten uitgerust worden met een slimme chip. Maar ook de doorbraak van 5G zal nog maar eens een turbo zetten op de vraag naar chips, vooral de piepkleine, hoogtechnologische exemplaren. Van die soort wordt 9/10 alleen maar in Taiwan gemaakt, wat de rest van de wereld erg afhankelijk maakt van één land. De Verenigde Staten bijvoorbeeld, wil dit monopolie doorbreken en investeert 52 miljard dollar om de massaproductie van chips naar hun land te halen. Europa kan niet achterblijven, maar hinkt vandaag sterk achterop. Dankzij de ‘European Chip Act’ gaan we ons mengen in de strijd, en dan moet Vlaanderen op vinkenslag liggen om een productievestiging van bijvoorbeeld Intel te huisvesten.”
The post Geen chips: met de hand de koffer in… appeared first on Made in.
]]>The post Nieuwe Mercedes C-Klasse brengt beste van twee werelden samen appeared first on Made in.
]]>Het is vol ongeduld aftellen naar midden juni want dan wordt de nieuwe Mercedes C-Klasse verwacht in de toonzalen van Groep JAM. Sales director Sebastiaan Rutten voorspelt nu al dat het dé wagen wordt die binnen het gamma van Mercedes hoge toppen zal scheren. “Deze wagen heeft technologie waar andere premium merken niet aan kunnen tippen.”
Een zevental Mercedes-liefhebbers kon alvast niet wachten tot midden juni en kochten de nieuwe Mercedes C-Klasse nog voor hij in de toonzaal van JAM Groep Hasselt te bewonderen is. De nieuwe wagen is volgens sales director Sebastiaan Rutten dan ook een wagen die een complete stijlbreuk is met wat we gewoon zijn en een wagen waar gewoon iedereen plezier aan zal beleven.
“De Mercedes C-Klasse komt, buiten de traditionele verbrandingsmotoren, ook in diesel- en benzinehybride. Vooral de dieselhybride is wat mij betreft het beste van twee werelden. Je hebt de dieselmotor voor de lange afstanden en de hybridemotor voor de kortere afstanden en de lage emissiezones in België. Ik zie alleen maar voordelen”, klinkt het enthousiast. Bovendien rijdt de C-Klasse heel comfortabel en trekt hij ook vlotjes op.
Maar dé opvallendste features zijn ongetwijfeld de hoogtechnologische snufjes die van deze C-Klasse niet alleen een erg comfortabele wagen maken maar ook een heel veilige. “Het interieur is state of the art en dankzij slimme technologie kan je met behulp van spraak alles bedienen waardoor je je handen veilig aan het stuur kan houden. Je kan bijvoorbeeld de temperatuur regelen, ramen openen en sluiten, muziek opzetten of van radiozender veranderen, maar ook instellingen aanpassen. Gewoon door tegen je Mercedes te praten”, weet Sebastiaan.
Dankzij deze technologie kan Mercedes zich onderscheiden van andere premiummerken en dat is de consument niet ontgaan. “Waar ik twintig jaar geleden wel eens de opmerking kreeg dat Mercedes voor een ouder publiek is, hebben we dat cliché volledig ontkracht. Mercedes is een merk voor iedereen tussen 18 en 99 jaar. Het design oogt modern en speels en is dankzij de vele optiemogelijkheden heel persoonlijk in te richten.”
Op exacte prijzen is het nog even afwachten maar zodra die bekend zijn zullen die te vinden zijn bij JAM Groep. De nieuwe C-Klasse is verkrijgbaar in berline en break.
Groep JAM is een erkend concessiehouder en servicepunt van Mercedes-Benz met vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.
The post Nieuwe Mercedes C-Klasse brengt beste van twee werelden samen appeared first on Made in.
]]>The post Sally neemt het stuur van JAM in handen appeared first on Made in.
]]>Sally Morren-Colemont is door de Franse autogroep Maurin aangeduid als Managing Director van de concessies in Bree (2), Dilsen-Stokkem en Lommel. Samen met haar vestigingsmanagers krijgt ze de taak om de uitstekende reputatie van Groep JAM te verstevigen en het marktaandeel verder uit te breiden.
Sally Morren-Colemont werkt al geruime tijd voor de invoerder van Mercedes-Benz in België. “Dat is eerder toevallig tot stand gekomen, want mijn ouders zijn actief in de horeca”, verklapt ze. “Althans, nog heel eventjes, want hun restaurant Figaro in Hasselt gaat op 8 juni terug open, en op 20 juni gaan ze definitief met pensioen. Het einde van een rijkgevulde carrière.”
Intussen geraakt ook haar eigen carrière in een stroomversnelling. “Na de overname van Groep JAM door het Franse Maurin (dat ook de concessies Claes in Sint-Truiden en GMS in Leuven in handen heeft), ben ik aangezocht om terug te keren naar de Limburgse roots”, vertelt ze. “In oktober vorig jaar ben ik gestart als Managing Director van de vestigingen in Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem. Alleen de concessie van Groep JAM in Hasselt wordt dus door een collega aangestuurd. Geen eenvoudige opdracht, want onder impuls van Jan Broos en Marc Raedschelders heeft het bedrijf hier doorheen de jaren een stevige reputatie en een trouw cliënteel uitgebouwd. Het is nu aan mij, om samen met het gedreven team, dit succesverhaal verder te zetten.”
Hier en daar worden er onder de nieuwe aandeelhouders wel andere accenten gelegd. “Communicatie en rapportering zijn erg belangrijk”, zegt Sally Morren-Colemont. “Groep JAM is en blijft een familiebedrijf, want ook Maurin is nog altijd in familiale handen en hanteert dezelfde waarden en normen. Toch mag je spreken van een zekere omwenteling, die zowel te maken heeft met de impact van corona als met de aangepaste organisatie, die als een nieuwe wind doorheen het bedrijf waait. Een positieve evolutie, die op korte termijn al mooie resultaten heeft opgeleverd.”
De nieuwe Managing Director kan voor het uitrollen van haar plannen rekenen op 3 vestigingsmanagers. Naast het vertrouwde gezicht van Dave Maes in Bree, zijn Maarten Desutter in Dilsen-Stokkem en Natalya Zhemchug in Lommel, nieuw in hun functie. “Ook voor ons is het een hele uitdaging om onze vestiging naar een volgend niveau te tillen”, weet Natalya Zhemchug. “Het is de kunst om de verdiensten van Jan en Marc vast te houden en daar bovenop de nieuwe impulsen van de huidige aandeelhouders aan te wenden. We krijgen daarvoor een gamma van prachtige producten en een sterk team ter beschikking: dus zijn we helemaal klaar om het volgende hoofdstuk van Groep JAM te kunnen schrijven!”
The post Sally neemt het stuur van JAM in handen appeared first on Made in.
]]>The post Mercedes-Benz breidt gamma elektrische vans uit appeared first on Made in.
]]>Het gamma van elektrische bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz is op dit moment het meest complete aanbod op de markt. Zo is er de eVito, eVito Tourer Long Range, eSprinter en EQV. Volgend jaar komt daar ook nog eens de eCitan en EQT bij. Met de eVito en eSprinter heeft het Duitse automerk bovendien de paradepaardjes onder de bestelwagens in zijn gamma.
Elektrisch rijden is de toekomst en dat is Mercedes-Benz helemaal niet ontgaan. Met Ambition ‘39 wil de Duitse autobouwer tegen 2039 over een CO2-neutrale vloot beschikken. Niet alleen binnen het gamma van de personenwagens, ook de bestelwagens krijgen een elektrische aandrijving.
Zo is er de eVito, een midsize bestelwagen die verkrijgbaar is in twee verschillende lengtes. “Met een laadvermogen tot 1.005 kilo en een 6,6 kubieke meter is dit de langste variant van de eVito”, weet Sales Manager Jan Stroobant.
Verschillende testcases Bij Limburgse bedrijven tonen aan dat de eVito gemakkelijk 137 kilometer kan rijden met een volle batterij. “Hierdoor is de eVito ideaal voor de lastmile delivery,” gaat Jan verder. “Denk aan ondernemers die lokaal goederen moeten leveren of hun activiteiten binnen deze straal moeten uitvoeren.” Het grote voordeel van deze bestelwagens is dat het gewicht amper invloed heeft op dat bereik. “Door het vertragen van de wagen wordt de energie gerecupereerd wat meteen extra kilometers oplevert. Omdat een zwaarder voertuig ook meer tijd nodig heeft om te vertragen, recupereert de wagen dus ook meteen meer energie.”
Voor wie een grotere afstand wil afleggen is er de eVito Tourer Long Range. Dankzij een batterij van 90kWh kan deze wagen gemakkelijk 356 kilometer rijden. Aan een snellader van 110kw, kan je de wagen opladen in maximaal 45 minuten.
“De eSprinter heeft een groter volume dan de eVito en heeft dankzij een batterij van 47kWh een rijbereik van 143 kilometer. Dankzij de snellader kan je de wagen aan het maximale vermogen van 80kWh al in 25 minuten volledig opgeladen worden.”
Hoewel de aankoopprijs van een elektrisch voertuig hoger ligt dan die van een traditionele dieselwagen, kan je als koper een substantieel voordeel behalen dankzij de fiscaliteit op elektrische wagens. “Zo betaal je op een personenwagen geen belasting op inverkeerstelling en geen rijtaks. Het voertuig is ook 100% fiscaal aftrekbaar binnen de onderneming, bovendien liggen de brandstofkosten gevoelig lager.”
Het basisonderhoud op elektrische vans zijn bij Mercedes-Benz ook 4 jaar inbegrepen.
Groep JAM is een erkend concessiehouder en servicepunt van Mercedes-Benz met vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.
The post Mercedes-Benz breidt gamma elektrische vans uit appeared first on Made in.
]]>The post Nieuwste elektrische wagen EQA van Mercedes-Benz is meteen schot in de roos appeared first on Made in.
]]>De Mercedes-Benz EQ-familie krijgt er een nieuwe telg bij. DE EQA is een volledig elektrische wagen en een volwaardige GLA maar dan met elektromotor voor liefhebbers van design. Voor wie wat meer ruimte nodig heeft, is er de EQC. Grote voordeel: beide wagens hebben meer dan 400 kilometer batterijbereik.
Pas in maart van dit jaar gelanceerd en nu al een immens succes: de EQA van Mercedes-Benz. Het is meteen de kleinste vol elektrische wagen, ideaal in een urban context.
“De wagen werd gelanceerd vanaf 40.900 euro waarmee hij heel wat jonge managers en ondernemers kon bekoren. Het beoogde doelpubliek van dertigers en veertigers omarmde de wagen meteen”, vertelt Dino Iezzi, fleet sales manager van groep JAM Hasselt. “De EQA is de compacte atleet onder de modellen van de Mercedes-EQ.”
Dankzij zijn lichte model kan de EQA 430 kilometer rijden met een volle batterij. Eentje die bovendien al in 30 minuten opgeladen kan worden. Binnenkort lanceert Mercedes-Benz een nieuwe versie met een nog grotere actieradius van meer dan 500 kilometer en een sportievere versie met dubbele motoren en all-wheel drive met meer dan 270pk.
Voor wie het graag iets ruimer heeft, is er de EQC. De nieuwste versie kan gemakkelijk 400 kilometer rijden en de 80kWh batterij laadt op in 40 minuten. “De EQC heeft een all-wheel drive waardoor hij een zwaardere motor heeft dan de EQA. Verder verschillen beide wagens niet erg veel van elkaar”, weet Dino. “De EQC is er voor zij die meer ruimte willen voor een prijs vanaf 70.000 euro.”
De look and feel is bij elke elektrische wagen van Mercedes-Benz dezelfde. Behalve een karakteristieke ledlijn tussen de koplampen en de achterlichten, verschilt de wagen weinig van een traditionele benzine- of dieselwagen. “En enkele leuke gadgets”, klinkt het trots. Zo kan je via de ME-connect app van Mercedes je wagen preacclimatiseren.
“Is het een hete zomerdag en heeft jouw wagen in de zon gestaan? Dan kan je via de app de koeling al in werking laten treden zodat je wagen lekker fris is tegen dat je hem nodig hebt. Omgekeerd kan natuurlijk ook in de winter”, glundert Dino.
Nog dit jaar verwacht Mercedes-Benz in totaal tien modellen te kunnen aanbieden die volledig elektrisch aangedreven worden. Daarmee zet het de ambitie verder om tegen 2039 een volledig CO2-neutraal wagenpark te hebben meer dan ooit ingezet.
Groep JAM is een erkend concessiehouder en servicepunt van Mercedes-Benz met vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.
The post Nieuwste elektrische wagen EQA van Mercedes-Benz is meteen schot in de roos appeared first on Made in.
]]>The post De Klare Kijk van… Jan Broos: “Een nieuwe auto wil je zien, voelen en ruiken” appeared first on Made in.
]]>De klare kijk van Limburgse topondernemers op corona. Zo heet onze reeks die we 5 weken na elkaar zullen brengen. Aflevering 2: Jan Broos (Groep JAM, Hasselt).
Waar het jaar nog zeer veelbelovend begon voor Mercedes-Benzdealer Groep JAM, werd de hele sector door corona bruut langs achter aangereden. CEO Jan Broos weigerde zijn bedrijf ‘perte totale’ te laten verklaren, en kalefaterde zijn geesteskind gaandeweg op tot de geoliede machine van weleer. “Ik blijf positief. Als we nog enkele weken doorbijten, zullen de vaccins en het goede weer de hemel helemaal doen opklaren”, zegt de ondernemer, die overigens zelf kortstondig door het virus werd geveld.
“Zoals altijd in de periode van het Autosalon van Brussel, was de aanzet van 2020 heel goed”, herinnert Jan Broos zich. “De opmars van onze plug-in hybrides en de toename van de commercial vehicles (bedrijfsvoertuigen) zorgden voor een aangename dynamiek in ons bedrijf. Bovendien werd de overname door het Franse Groupe Maurin begin maart geofficialiseerd en lagen er ambitieuze groeiplannen op tafel. We waren vastberaden om de schaalvergroting met onmiddellijke ingang te concretiseren in een betere afstemming van de processen en een verhoging van de efficiëntie.”
Maar toen kwam corona en viel de wereld stil. “Compleet onverwacht moesten alle plannen de koelkast in”, zegt Broos. “De onduidelijkheid overheerste: wat gaat dat geven, hoe lang gaat dat duren,… Niemand die het antwoord wist. Toch zijn we heel snel gaan schakelen, met de invoering van technische werkloosheid, telewerk, het toepassen van alle veiligheidsvoorschriften, enzovoort. Een aantal diensten zijn wel blijven doorlopen, zoals het onderhoud van prioritaire voertuigen als ambulances. Ook onze sales en aftersalesdiensten zijn in de mate van het mogelijke actief gebleven. Toch was de transformatie erg groot. Al onze mensen hebben een grote inspanning moeten doen, en daar ben ik hen enorm dankbaar voor. Ze hebben zich heel flexibel opgesteld en uiteindelijk is daardoor het team veel hechter en sterker geworden.”
“Kosten in de gaten houden”
Als manager van een bedrijf in volle transitie, kwam Jan Broos door corona in een totaal nieuwe situatie. “Het klopt dat je door de omstandigheden uitgedaagd wordt”, zegt hij. “De eerste challenge is je rol als people-manager. Je moet proactief inspelen op ieders situatie. Een transparante communicatie is belangrijk, en je moet zorgen dat iedereen mee is. Dat is echt geen klein bier.”
De tweede belangrijke uitdaging in volle crisistijd was de financiële bewaking. “Als je businessmodel met onverwachte risico’s geconfronteerd wordt, moet je de financiële parameters extra in de gaten houden”, vindt Jan Broos. “Besparen op de kosten en verantwoord omgaan met de centen is cruciaal. Als CEO moet je op dat vlak altijd alert zijn.”
En er was nog een moeilijk vraagstuk: “Door de reisbeperkingen waren er onderdelen onbeschikbaar voor de productie”, weet Jan Broos. “Het was dus onmogelijk om in te schatten hoeveel weken na bestelling het voertuig zou geleverd of hersteld worden. Een probleem dat nog niet helemaal van de baan is, want het wereldwijde tekort aan computerchips treft onze sector nog steeds. In dat opzicht is 2021 een transitiejaar om de processen opnieuw te normaliseren.”
“Fysiek contact blijft belangrijk”
Jan Broos gelooft dus niet dat de crisis snel zal voorbijrazen. “Een deel van de impact door corona zal ongetwijfeld blijven hangen”, voorspelt hij. “Denk aan telewerken, waardoor er veel minder kilometers worden gereden. Uiteraard voelen wij dat in onze business. Een ander voorbeeld is de digitale omslag. Een auto kopen zal in de voorbereidende fase veel meer digitaal verlopen. Wij waren met Groep JAM die weg al ingeslagen, maar corona heeft dat nog versneld. Een verandering ten goede, vind ik. Al blijft de finale transactie toch een fysiek gegeven. Kopers willen een nieuwe auto zien, voelen en ruiken. En ook voor onze mensen blijft het directe contact met de klanten van groot belang. Je merkt dat het virtuele op zijn grenzen stoot. Het echte verschil maak je met een gezellige babbel, een doordacht antwoord op een directe vraag, een close contact met een vertrouwenspersoon… Zeker in Limburg is dat een onmisbaar gegeven om zaken te doen. Het is ook wat ik persoonlijk het meeste mis: de ervaringsuitwisseling met andere ondernemers, de ontmoetingen bij Voka en VKW… Ja, in dat opzicht mag corona heel snel voorbij zijn.”
Jan Broos weet waar hij over spreekt, want hij werd zelf, net als zijn echtgenote, door het virus getroffen. “In oktober was dat, vermoedelijk na een zakelijke bijeenkomst. Maar zeker weet je het natuurlijk nooit. Mijn vrouw is er toch ernstig ziek van geweest, dus onderschatten doe ik het zeker niet. We hebben er alle belang bij dat we nog een aantal weken alle maatregelen goed volhouden. Eens de vaccinaties op volle toeren draaien en het zonnetje opnieuw tevoorschijn komt, zullen de mensen vanzelf heropleven en de hele situatie door een positieve bril gaan bekijken. Het perspectief op betere tijden is er, we mogen nu niet opgeven met de meet in zicht.”
“Alert voor veranderingen”
Ook over de professionele toekomst is Broos opgetogen. “Het effect van de integratie met Groupe Maurin werpt zijn vruchten af. We werken nu al veel efficiënter en genieten van de schaalvoordelen. Het overleg met de Europese collega’s en de invoerder is door corona intenser geworden. We hebben met de moderne communicatiemiddelen een gestructureerd overleg kunnen opzetten. We werken veel pro-actiever en zijn alert voor veranderingen. Dat houdt ons scherp. Persoonlijk hou ik vinger aan de pols bij Groep JAM Zuid, zeg maar de activiteit vanuit Hasselt. En voor de rest speel ik mijn rol in de grotere groepsstructuur. Dat bevalt me uitstekend. Iedereen is klaar om opnieuw een versnelling hoger te schakelen. De trein bij Groep JAM is bijna op kruissnelheid.”
The post De Klare Kijk van… Jan Broos: “Een nieuwe auto wil je zien, voelen en ruiken” appeared first on Made in.
]]>The post “Mooie verhalen verdienen een platform” appeared first on Made in.
]]>Exact 10 jaar: zo lang bestaat Made in Limburg! Om deze mijlpaal te vieren, brengen we deze week enkele artikels over het reilen en zeilen van ons nieuwskanaal. Aflevering 5: no partners, no party:
Made in Limburg had nooit 10 jaar bestaan als we geen partners zouden hebben die ons door dik en dun steunen. Stuk voor stuk kiezen ze al vele jaren voor ons medium om hun boodschappen naar het Limburgse B2B-publiek uit te dragen. Een kwestie van wederzijds vertrouwen, respect én resultaat.
Het meeste dank zijn we verschuldigd aan Groep JAM, de Limburgse concessiehouder van Mercedes-Benz, aan opleidingsinstantie Syntra Limburg en aan bouwgroep Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. Zij beslisten nog voor de start van Made in Limburg om als hoofdpartner met ons in zee te gaan. Het leidt geen betoog dat die beslissingen cruciaal zijn geweest om Made in Limburg op een professionele manier te kunnen uitbouwen tot de huidige omvang.
Waarom zij destijds hebben gekozen om zich via Made in Limburg te profileren? “Wanneer een bedrijf een mindere periode doormaakt, of wanneer er iets misloopt, wordt dat zeer snel nieuws”, weet Herman Verwimp, directeur voor HR en Communicatie bij Mathieu Gijbels. “Wanneer een bedrijf investeert in de toekomst of een mooi initiatief neemt dat kan inspireren, haalt dit nieuws de nieuwsmedia meestal niet. Toen Made in Limburg startte was de focus op positief economisch nieuws het belangrijkste argument om partner te worden. Zoveel bedrijven creëren mooie verhalen, zij verdienen een platform. Een plek waar je energie opdoet in plaats van verliest. Vandaag inspireert Made in Limburg nog steeds even sterk als bij start, en vinden wij die ‘oer-positieve’ focus nog steeds het allerbelangrijkst. Verspreid positiviteit, denk in oplossingen: het zijn adviezen die wij onze contacten geven en waar we als bedrijf het verschil mee willen maken. Made in Limburg sluit hier naadloos op aan.”
The post “Mooie verhalen verdienen een platform” appeared first on Made in.
]]>The post Sven Pribylla: de pits uit en de pist in appeared first on Made in.
]]>Exact 10 jaar: zo lang bestaat Made in Limburg! Om deze mijlpaal te vieren, brengen we deze week enkele artikels over het reilen en zeilen van ons nieuwskanaal. Aflevering 5: no partners, no party:
Made in Limburg had nooit 10 jaar bestaan als we geen partners zouden hebben die ons door dik en dun steunen. Stuk voor stuk kiezen ze al vele jaren voor ons medium om hun boodschappen naar het Limburgse B2B-publiek uit te dragen. Een kwestie van wederzijds vertrouwen, respect én resultaat.
Het meeste dank zijn we verschuldigd aan Groep JAM, de Limburgse concessiehouder van Mercedes-Benz, aan opleidingsinstantie Syntra Limburg en aan bouwgroep Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. Zij beslisten nog voor de start van Made in Limburg om als hoofdpartner met ons in zee te gaan. Het leidt geen betoog dat die beslissingen cruciaal zijn geweest om Made in Limburg op een professionele manier te kunnen uitbouwen tot de huidige omvang.
Waarom zij destijds hebben gekozen om zich via Made in Limburg te profileren? “Wanneer een bedrijf een mindere periode doormaakt, of wanneer er iets misloopt, wordt dat zeer snel nieuws”, weet Herman Verwimp, directeur voor HR en Communicatie bij Mathieu Gijbels. “Wanneer een bedrijf investeert in de toekomst of een mooi initiatief neemt dat kan inspireren, haalt dit nieuws de nieuwsmedia meestal niet. Toen Made in Limburg startte was de focus op positief economisch nieuws het belangrijkste argument om partner te worden. Zoveel bedrijven creëren mooie verhalen, zij verdienen een platform. Een plek waar je energie opdoet in plaats van verliest. Vandaag inspireert Made in Limburg nog steeds even sterk als bij start, en vinden wij die ‘oer-positieve’ focus nog steeds het allerbelangrijkst. Verspreid positiviteit, denk in oplossingen: het zijn adviezen die wij onze contacten geven en waar we als bedrijf het verschil mee willen maken. Made in Limburg sluit hier naadloos op aan.”
The post Sven Pribylla: de pits uit en de pist in appeared first on Made in.
]]>The post Groep JAM al 10 jaar Made in Limburg! appeared first on Made in.
]]>Exact 10 jaar: zo lang bestaat Made in Limburg! Om deze mijlpaal te vieren, brengen we deze week enkele artikels over het reilen en zeilen van ons nieuwskanaal. Aflevering 5: no partners, no party:
Made in Limburg had nooit 10 jaar bestaan als we geen partners zouden hebben die ons door dik en dun steunen. Stuk voor stuk kiezen ze al vele jaren voor ons medium om hun boodschappen naar het Limburgse B2B-publiek uit te dragen. Een kwestie van wederzijds vertrouwen, respect én resultaat.
Het meeste dank zijn we verschuldigd aan Groep JAM, de Limburgse concessiehouder van Mercedes-Benz, aan opleidingsinstantie Syntra Limburg en aan bouwgroep Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. Zij beslisten nog voor de start van Made in Limburg om als hoofdpartner met ons in zee te gaan. Het leidt geen betoog dat die beslissingen cruciaal zijn geweest om Made in Limburg op een professionele manier te kunnen uitbouwen tot de huidige omvang.
Waarom zij destijds hebben gekozen om zich via Made in Limburg te profileren? “Wanneer een bedrijf een mindere periode doormaakt, of wanneer er iets misloopt, wordt dat zeer snel nieuws”, weet Herman Verwimp, directeur voor HR en Communicatie bij Mathieu Gijbels. “Wanneer een bedrijf investeert in de toekomst of een mooi initiatief neemt dat kan inspireren, haalt dit nieuws de nieuwsmedia meestal niet. Toen Made in Limburg startte was de focus op positief economisch nieuws het belangrijkste argument om partner te worden. Zoveel bedrijven creëren mooie verhalen, zij verdienen een platform. Een plek waar je energie opdoet in plaats van verliest. Vandaag inspireert Made in Limburg nog steeds even sterk als bij start, en vinden wij die ‘oer-positieve’ focus nog steeds het allerbelangrijkst. Verspreid positiviteit, denk in oplossingen: het zijn adviezen die wij onze contacten geven en waar we als bedrijf het verschil mee willen maken. Made in Limburg sluit hier naadloos op aan.”
The post Groep JAM al 10 jaar Made in Limburg! appeared first on Made in.
]]>The post F1-champagne Carbon maakt intrede in Limburg appeared first on Made in.
]]>Exact 10 jaar: zo lang bestaat Made in Limburg! Om deze mijlpaal te vieren, brengen we deze week enkele artikels over het reilen en zeilen van ons nieuwskanaal. Aflevering 5: no partners, no party:
Made in Limburg had nooit 10 jaar bestaan als we geen partners zouden hebben die ons door dik en dun steunen. Stuk voor stuk kiezen ze al vele jaren voor ons medium om hun boodschappen naar het Limburgse B2B-publiek uit te dragen. Een kwestie van wederzijds vertrouwen, respect én resultaat.
Het meeste dank zijn we verschuldigd aan Groep JAM, de Limburgse concessiehouder van Mercedes-Benz, aan opleidingsinstantie Syntra Limburg en aan bouwgroep Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. Zij beslisten nog voor de start van Made in Limburg om als hoofdpartner met ons in zee te gaan. Het leidt geen betoog dat die beslissingen cruciaal zijn geweest om Made in Limburg op een professionele manier te kunnen uitbouwen tot de huidige omvang.
Waarom zij destijds hebben gekozen om zich via Made in Limburg te profileren? “Wanneer een bedrijf een mindere periode doormaakt, of wanneer er iets misloopt, wordt dat zeer snel nieuws”, weet Herman Verwimp, directeur voor HR en Communicatie bij Mathieu Gijbels. “Wanneer een bedrijf investeert in de toekomst of een mooi initiatief neemt dat kan inspireren, haalt dit nieuws de nieuwsmedia meestal niet. Toen Made in Limburg startte was de focus op positief economisch nieuws het belangrijkste argument om partner te worden. Zoveel bedrijven creëren mooie verhalen, zij verdienen een platform. Een plek waar je energie opdoet in plaats van verliest. Vandaag inspireert Made in Limburg nog steeds even sterk als bij start, en vinden wij die ‘oer-positieve’ focus nog steeds het allerbelangrijkst. Verspreid positiviteit, denk in oplossingen: het zijn adviezen die wij onze contacten geven en waar we als bedrijf het verschil mee willen maken. Made in Limburg sluit hier naadloos op aan.”
The post F1-champagne Carbon maakt intrede in Limburg appeared first on Made in.
]]>